Vineri, 25 Mai, orele 18.00 - 20.00 in Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, se va desfasura conferinta cu tema "Aspecte legislative ale urgentelor medicale", invitat special fiind Prof . Univ. Dr. Dan Tulbure, presedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, seful Clinicii de Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic Fundeni.
Conferinta se va concentra atat asupra aspectelor legate de calitatea serviciilor medicale si eficienta actului medical dar vizeaza mai ales problematica juridica, medico - legala si de malpraxis in luarea unei decizii in urgentele medicale.
Participarea libera.
Aspecte legislative ale urgentelor medicale
-
- newbie
-
- newbie
Aspecte sociale si legislative ale practicii medicale
Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului.
Fiecare conferinta este creditata de catre CMR cu 2 credite EMC.
Daca sunteti interesat, va asteptam la urmatoarele 2 conferinte care se vor desfasura pe 8 iunie , respectiv 15 iunie si ii vom avea invitati pe Dl Conf. Cristian Curca si dl. Prof. Ion Fulga.
Fiecare conferinta este creditata de catre CMR cu 2 credite EMC.
Daca sunteti interesat, va asteptam la urmatoarele 2 conferinte care se vor desfasura pe 8 iunie , respectiv 15 iunie si ii vom avea invitati pe Dl Conf. Cristian Curca si dl. Prof. Ion Fulga.
- TibiGZU
- elder
-
- newbie
Vineri, 8 IUNIE, incepand cu orele 18.00, in Amfiteatrul S.U.U.B, se va desfasura conferinta cu tema " Aspecte ale deficientei in acordarea asistentei medicale"; Invitat special: Conf . Univ Dr. Cristian Curca.
Aspecte ce se vor discuta in cadrul conferintei:
-eroare versus greseala medicala; ce reprezinta malpraxisul medical?
-importanta existentei unei legi a malpraxisului cu caracter european
-perceptia generala asupra greselilor medicale ( in Romania si in celelalte state membre U.E) - importanta problemei, nivelul riscului pentru diferite categorii profesionale medicale ( medici dentisti, medici de familie, medici din alte specialitati, alte categorii ale personalului medical)
- abordarea problemei din punct de vedere medical si juridic
- transparenta greselilor medicale ( cate sunt constientizate , gradul de mediatizare a greselilor medicale)
- -increderea in personalul medical
- perceptia de a suferi de pe urma unei erori medicale (tama de a fi victima a unei erori medicale)
-prevenirea erorilor medicale
PARTICIPAREA LIBERA!!!
Aspecte ce se vor discuta in cadrul conferintei:
-eroare versus greseala medicala; ce reprezinta malpraxisul medical?
-importanta existentei unei legi a malpraxisului cu caracter european
-perceptia generala asupra greselilor medicale ( in Romania si in celelalte state membre U.E) - importanta problemei, nivelul riscului pentru diferite categorii profesionale medicale ( medici dentisti, medici de familie, medici din alte specialitati, alte categorii ale personalului medical)
- abordarea problemei din punct de vedere medical si juridic
- transparenta greselilor medicale ( cate sunt constientizate , gradul de mediatizare a greselilor medicale)
- -increderea in personalul medical
- perceptia de a suferi de pe urma unei erori medicale (tama de a fi victima a unei erori medicale)
-prevenirea erorilor medicale
PARTICIPAREA LIBERA!!!
- 187.92a
- addicted
Conf. Curca este cel mai tare pe domeniul de legislatie, eu l-am avut asistent la legala si cursurile tot el le tinea. e un tip care vorbeste super calumea, este foarte deschis la orice intrebare si foarte rabdator.
uite assa am inteles eu ca malpraxisul nu este decat o forma de ointelegere cu pacientul a unui dr care se pp ca ar fi gresit/comis o eroare, ci nu cum toti obisnuim sa spunem: proces de malpraxis; malpraxisul NU este o forma de proces, este ultima intelegere posibila oferita de lege inainte de proces. adica nu e mal-praxis cum toti credem.
de departe un tip foarte doxat si bine ancorat in realitate, mie mi-a palcut de el.
pune-ma la socoteala pentru vineri
uite assa am inteles eu ca malpraxisul nu este decat o forma de ointelegere cu pacientul a unui dr care se pp ca ar fi gresit/comis o eroare, ci nu cum toti obisnuim sa spunem: proces de malpraxis; malpraxisul NU este o forma de proces, este ultima intelegere posibila oferita de lege inainte de proces. adica nu e mal-praxis cum toti credem.
de departe un tip foarte doxat si bine ancorat in realitate, mie mi-a palcut de el.
pune-ma la socoteala pentru vineri

-
- newbie
Legislatie medicala- serie de conferinte
... atunci ne vedem in acasta seara 

-
- newbie
Vineri, 15 IUNIE, invitat Prof. Fulga - "Demersuri vizand autorizatia medicamentelor de a fi livrate pe piata"