Intrebari anul 3

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Mon Jan 08, 2007 6:54 pm

eu zic totusi sa citesti ceva k nu e chiar asa de rau
e fff important si conteaza f mult in ce sala dai si la ce supraveghetor pici...
vb si voi din gr inainte cu secretara si interesati-va cum merge treaba.........mai mult ce pot sa-ti spun....intelegi tu.... :)
asta cu 9 si 10 in toamna e adevarata(si eu am luat 10 in toamna dupa ce-am absentat in timpul anului) ,dar asta nu insemana ca nu se pot lua note mari si-n timpul anului....
si inca un SFAT fff important......sa inveti neaparat desenele facute de prof la curs....tine f mult sa le faceti la exam si da note ff mari(10) pt ca ai facut si-un simplu desen....
BAFTA MULTA!!!
si la sfarsit, mamotaaa....

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Mon Jan 08, 2007 11:04 pm

acuma toata lumea da in amfiteatru cu 3 supraveghetori printre care si bara, evident.. si nu se poate misca.. trust me!
prima juma de serie da prima, apoi cealalta jumate....
daca citesti ceva-ceva si stii si niste desene, ai sanse sa iei un 5-6.... dar in toamna iei 9-10 fara niic un fel de probleme.. eu asa am facut.. nici nu m-am stresat sa invat ( tot in iarna am avut si eu examenul) si bineinteles am pikat cu brio ( defapt nu stiu de ce m-am mai dus)... dar in toamna nu am avut nici un fel de probleme, am luat 10... am citit toata materia de la cap la coada o singura data ( deci nici nu m-am stresat), iar in amf cu noi a "stat" (intelegi tu mai departe ghilimelele) numai o sing persoana, si care nu era prof, bara!!!!
oricum bafta! :)

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Mon Jan 08, 2007 11:11 pm

Si eu am dat cu Bara in sala si nu s-a miscat. La ultimul subiect le-am cam incurcat nitzel, dar i-am facut desene si am invatat ( nu chiar sa ma stressez rau) si am luat 10. Nu cred ca e greu sa iei nota mare la Bara. Nici acum si nici in vara/toamna, dar trebuie sa citesti cat de cat.
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

Heimdallr
junior
junior

Postby Heimdallr » Tue Jan 09, 2007 11:54 am

Multumesc de sfaturi, am ajuns la o concluzie: o sa incerc ai acum si in toamna (daca o sa fie cazul)...

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Jan 09, 2007 5:29 pm

Daca nu te prezinti in iarna poti sa dai in vara, in sesiune, ca e absenta, nu restanta.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Tue Jan 09, 2007 7:16 pm

Poate ca ar fi mai bine daca nu ati mai incerca sa luati notele pe specula , asa ca la piata... Nu de alta, dar un medic trebuie sa aiba demnitate, self-respect, chestii cu care toti ne laudam, si putini le meritam cu adevarat. Cand va aud ca nu stiti cum sa faceti ca sa luati note mai mari, ma gandesc cu groaza ce practicieni deosebiti o sa fiti. Asadar, invatati mai mult si lasati prostiile, ca doar aveti o varsta... cel putin din punct de vedere biologic...
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Thu Jan 11, 2007 2:38 pm

Are cineva din anii mai mari niste grile la semio medicala din SUUB etaj 13 ca sa ne orientam si noi plssss! :lol: multumesc anticipat

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Thu Jan 11, 2007 7:00 pm

eu am facut acolo semio dar nu stiu sa existe grilele....cel putin cand am dat eu nu se stiau........sunt f multe grile si multe numere, asa k ar fi greu sa le obtii pe toate in cazul in care le-ar avea cineve, cu toate k ma indoiesc....in mare tre' sa citesti destul de bine k sa le faci, nu pre ies la plezneala, din pacate :cry:

stefan_georgescu
senior
senior

Postby stefan_georgescu » Thu Jan 11, 2007 8:32 pm

nu am grilele dar anul trecut cand am dat eu nu s-a dat partial (poate voi aveti norocul si dati) si in vara grilele au fost in majoritate di cursuri si cateva grile cu cazuri clinice
Nu ne vindem tara!
O dam pe gratis!

Heimdallr
junior
junior

Postby Heimdallr » Wed Jan 17, 2007 4:30 pm

doareu_mm wrote:Poate ca ar fi mai bine daca nu ati mai incerca sa luati notele pe specula , asa ca la piata... Nu de alta, dar un medic trebuie sa aiba demnitate, self-respect, chestii cu care toti ne laudam, si putini le meritam cu adevarat.

Poate ar fi mai bine daca toata lumea si-ar face treaba corect in sistemul medical si sistemul de invatamant, nu crezi? Incepand cu profii care accepta spaga , cu dr care sunt obligati sa accepte ca sa duca o viata decenta si abia apoi sa ne gandim cat de grav e ca un student incearca sa ia o nota mare la un examen, nota pe care probabil nu o merita in momentul acela. De ce ? pentru ca e prea ocupat sa ia note mari si la celelalte materii ca sa isi pastreze bursa (de care probabil are nevoie) sau mai rau ca sa nu treaca la cu taxa! Poate ca schimbarile astea ar trebui sa inceapa de sus si eu as fi incantata sa aflu ca tu vei fi printre cei care vor schimba sistemul.
Apropos cat de corect ti se pare ca cei care stau sa invete iau note de 6 si 7 in iarna si cei care nu , iau 9 si 10 in toamna?
Mersi de sfat.

P.S. Sorry de offtopic

tmt_ro
junior
junior

Postby tmt_ro » Tue Jan 30, 2007 7:56 pm

Nici nu-mi vine sa cred cine s-a apucat sa-i critice pe altii pentru ca incerca sa ia note mari.....Eu ma gandesc ca cel mai inteligent din partea ta, MM, ar fi sa stai acolo in banca ta si sa te prefaci ca inveti ca de obicei si poate....intr-un final fericit pentru tine, dar cu siguranta nefericit pentru pacientele tale vei ajunge sa fii si tu o "practiciana deosebita" ca si noi.

P.S. Apropo la un medic nu conteaza doar self-respectul (stiu ca acesta abunda in cazul tau), conteaza si respectul pe care il impun altora...si nu cred ca esti campioana la capitolul asta.

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Tue Jan 30, 2007 11:01 pm

Depinde de cum esti obisnuit: sa inveti si sa ai demnitatea de a nu copia la examene, sau sa stai sa te agiti, si "impusti" note mari pentru bursa. Cat despre faptul ca eu "ma fac ca invat" n-ai nici un fel de justificare pentru aceasta afirmatie. :lol:
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

tmt_ro
junior
junior

Postby tmt_ro » Thu Feb 01, 2007 12:18 am

Esti penibila.

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sun Feb 04, 2007 6:40 pm

Stie cineva cum e exam la morfopat cu florinel pop?

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Sun Feb 04, 2007 7:28 pm

Are cineva grilele la morfopat de la Sajin???? Multumesc anticipat!!!
PLSSSSSSSSSSSSSSSSS

Medex
elder
elder

Postby Medex » Mon Feb 05, 2007 11:34 pm

golanulstelist wrote:Are cineva grilele la morfopat de la Sajin???? Multumesc anticipat!!!
PLSSSSSSSSSSSSSSSSS

Le-am avut; le-am donat; dar sunt din NMS - poate te ajuta...

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Thu Feb 15, 2007 11:41 am

NU se dau din NMS. Testat ;). Sau, mai bine zis, DOAR din NMS. Poti nimeri una-doua maximum.

eu_studenta

Postby eu_studenta » Mon Mar 26, 2007 12:16 pm

Legat de fiziopatolgie:cursul este predat de Serban si nu stiu cum va decurge examenul.Este grila sau de redactat?Nota de la examenul practic conteaza pt.nota finala sau nu?
BIROCRATIE=democratie originala, bazata pe incasarea cit mai multor biruri, cam ca la noi.
BIRMANIA=predispozitie maladiva a unui ministru de finante de a pune noi taxe si impozite.

Medex
elder
elder

Postby Medex » Mon Mar 26, 2007 10:21 pm

Cand am dat eu nota de la practic a contat 50%.Subiecte redactate-un biletel tras de fiecare cu 3 subiecte.Au fost si doua subiecte din trei din acelasi capitol la unii...

ciocalteu_PRM
senior
senior

Postby ciocalteu_PRM » Mon Mar 26, 2007 10:38 pm

Faza cu cele 3 subiecte...a fost si la noi in serie, iti poate pica absolut orice, nu exista subiecte preferate si sub care nu pica deloc. In schimb nota de la practic nu a contat in serie.
" In spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie... care ii cheltuie banii"

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sun Apr 15, 2007 7:45 pm

Are cineva grilele de la farmaco cu Fulga...sau orice informatie despre ele/examen in general

medicinista
elder
elder

Postby medicinista » Sat May 05, 2007 10:03 pm

stiti cumva cum e la practic cu ciocorvei sau cum o chema, asitenat de fizopat?
I don't mind.
I think so.
I will let you go.

mister
senior
senior

Postby mister » Sat May 05, 2007 10:05 pm

daca stii ekg treci. nu pierde vremea cu eab

medicinista
elder
elder

Postby medicinista » Sat May 05, 2007 10:12 pm

mister wrote:daca stii ekg treci. nu pierde vremea cu eab

mersi, dar vreau 10, conteaza prezenta?
I don't mind.

I think so.

I will let you go.

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun May 06, 2007 11:00 am

medicinista wrote:stiti cumva cum e la practic cu ciocorvei sau cum o chema, asitenat de fizopat?

exam practic cu "cociorvei" e ok, nu-ti face probleme
iti da un buletin si un ekg, te gandesti la ele, in banca, apoi te duci la ea si incepi sa-i explici, te mai ajuta si ea dc te incurci.
oricum nu pica nimeni chiar dc nu stii mai nimic, sau cel putin asa a fost la mine,acum 2 ani :D
multa bafta! :wink:

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun May 06, 2007 11:04 am

mersi, dar vreau 10, conteaza prezenta?[/quote]

eu una, nu-mi mai aduc aminte dc atuci conta sau nu prezenta
ce stiu e k la noi nu prea dadea nota 10 chiar dc unii erau de 10.
poate s-o fi mai schimbat intre timp. :?:
sa ne spui cum a fost, multa bafta!

medicinista
elder
elder

Postby medicinista » Sun May 06, 2007 3:08 pm

msi nicolataghe, e naspa ca imi trebuie si practcul la nota finala.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Jun 03, 2007 7:44 pm

golanulstelist wrote:Ce imi puteti spune despre Georgescu la Sf. Ioan si despre Mircea Beuran la Floreasca? Cum sunt, daca se trece, cat de greu? multumesc anticipat
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun Jun 03, 2007 7:52 pm

b3 wrote:
golanulstelist wrote:Ce imi puteti spune despre Mircea Beuran la Floreasca? Cum sunt, daca se trece, cat de greu? multumesc anticipat

se trece si e destul de usor....trebuie sa citesti ceva si sa cunosti instrumentarul chirurgical....o sa vi-l arate fiecare asistent la sf....bafta :wink:

joaosatan
junior
junior

Postby joaosatan » Mon Jun 04, 2007 11:27 am

drabducens wrote:Stie cineva cum e exam la morfopat cu florinel pop?

e baiat de treaba. va cam lasa sa miscati, dar sa nu intreceti masura. mai conteaza cine supravegheaza si daca trece prin intamplare sajin prin sala, ca e dusa cu capu rau de tot

la restanta nu aveti probleme, toata lumea ia lejer si nota mare

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Fri Jun 08, 2007 11:02 am

Sunt bune de ceva grilele ce circula prin regie la Sajin? ma refer strict la examenul din vara

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sat Jun 09, 2007 10:27 pm

fiziopat cu gheorghiu la lp cum e? pica? cam cat tre sa stii ca sa iei?

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Wed Jun 13, 2007 2:37 pm

Pentru cei ce o sa mai fie interesati, la morfo grilele date de sajin in vara sunt in prop de cam 50 % aceleasi cu ce circula prin regie. Adica in medie din 6 grile 3 sunt cunoscute. Am gasit si oameni cu 4 dar erau putini.

anncush
senior
senior

Postby anncush » Fri Jun 15, 2007 8:41 am

dap, grilele sunt in marea lor majoritate cele din NMS (pt cei ce fac cu sajin, evident). io am avut chiar 5 din 6 (cred ca am noroc porcesc :) ). oricum e bine de stiut ca nu prea respecta lista de subiecte, in sensul ca apar grile si legate de leucemii desi nu sunt incluse pe lista. aaa, ink ceva. la noi se zvonea la un moment dat ca nu intra la examen ce nu s-a predat la curs (sistem nervos de exemplu) dar nu este adevarat.
Slowly getting less stupid :)

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Tue Jun 19, 2007 9:04 pm

Poate sa imi dea cineva informatii despre georgescu la examenul de semio?? Se pare ca dupa cativa ani incepe sa asculte din nou.

sen
junior
junior

Postby sen » Fri Jun 22, 2007 4:17 pm

are cineva idee ce subiecte au fost anul trecut(cei care acum sunt anul IV ar sti) la Chirurgie in SUUB/Palade?

e maine examenul si deh.. trebuie sa-mi satisfac niste curiozitati
adanc scufundat in smarcul realitatii cotidiene

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Sun Jun 24, 2007 12:20 pm

Sau macar cum e examenul cu Dr. Aron de la Sf. Ioan????

sen
junior
junior

Postby sen » Sun Jun 24, 2007 1:44 pm

stiu ca nu e intrebare insa macar sa ramana pentru posteritate.. tinand cont ca n-a raspuns nimeni... asa ca imi raspund singur

1.limfangita acuta - forme clinice
2.factori ce influenteaza vindecarea plagilor
3.factori de risc in cancerul de san
4.fractura costala
5.arsura de gradul 3
6.neoplasmul gastric - complicatii
7.neoplasmul esofagian - diagnostic
8.stenoza pilorica ulceroasa - diagnostic
9.hernia femurala - anatomie patologica
10.nu-mi aduc aminte

chir palade SUUB an III:)
adanc scufundat in smarcul realitatii cotidiene

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sun Jun 24, 2007 10:21 pm

da mare porcarie examenul de ieri...auzi sen ai idee corecteaza profu sau asistentii? si cum corecteaza? adica cat tre sa scrii ptr 5? io n am scris la toate subiectele adica la doua n am scris nimic :(

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sun Jun 24, 2007 10:22 pm

10. tratamentul varicelor hidrostatice

Return to “Anii 1-3”