Spitale anul 5
-
mm_mm
- newbie

[quote="Scanteioara"]Nefro la Sf. Ioan.. Dupa ce anume ati invatat? Am avut de-abia azi primul curs.. a venit o tanti f ciufuta.. ne-a expediat rapid si ne-a lasat cu ochii'n soare. In Harrison parca-i cam multicel.. Alternative, anyone? :D
Mersi[/quote]
Mai, la nefro la Sf Ioan, daca faceti cu Ciocalteu, nu tb sa cititi nimik, oricum grilele sunt inventii personale (de ex: intreaba doze de midicamente care nu exista), care se pot face fara sa citesti nici o carte de-a lui. Dak chiar vreti sa cititi ceva cititi putina semio si e de ajuns.
Mersi[/quote]
Mai, la nefro la Sf Ioan, daca faceti cu Ciocalteu, nu tb sa cititi nimik, oricum grilele sunt inventii personale (de ex: intreaba doze de midicamente care nu exista), care se pot face fara sa citesti nici o carte de-a lui. Dak chiar vreti sa cititi ceva cititi putina semio si e de ajuns.
-
drancafrunza
- junior

Are dreptate mm_mm. Greu de dat un sfat in privinta bibliografiei. Pentru noi a ramas o enigma catedra aia si acum.Habar n-am ce isi doresc sau de unde scot toate aberatiile alea.
Sfatul meu este, insa, altul. Du-te la examenul oral.Primesti niste intrebari elucubrante, dar o nota mare. Uita-te la mine - am luat 10 si habar nu am cum s-a intamplat.Bafta!
Sfatul meu este, insa, altul. Du-te la examenul oral.Primesti niste intrebari elucubrante, dar o nota mare. Uita-te la mine - am luat 10 si habar nu am cum s-a intamplat.Bafta!
- Scanteioara
- junior

Mersi mult de raspunsuri.
Am luat mirifica decizie de a ma duce la oral.. Eu si 3/4 din serie...
Ne-a dat o mostra de intr de exam scris chiar luni, cand ne-a ascultat ca la clasa I, cu nominalizare si plimbarica pana la masa lui.. Si le coace tataaaaa, de te intrebi intai de unde le-a scos si-abia apoi care ar fi raspunsul. Unele's de bun simt, altele nu. Si da, are fixatie cu doze de medicamente.. Pana acum a intrebat doar de cele care chiar exista
Anyhow.. multumesc once again.
Am luat mirifica decizie de a ma duce la oral.. Eu si 3/4 din serie...
Ne-a dat o mostra de intr de exam scris chiar luni, cand ne-a ascultat ca la clasa I, cu nominalizare si plimbarica pana la masa lui.. Si le coace tataaaaa, de te intrebi intai de unde le-a scos si-abia apoi care ar fi raspunsul. Unele's de bun simt, altele nu. Si da, are fixatie cu doze de medicamente.. Pana acum a intrebat doar de cele care chiar exista
Anyhow.. multumesc once again.
Oboseala si lenea au aceleasi simptome.
- nicoletaghe
- senior

HEMATO- SUUB
stie cineva cum e exam la HEMATO in UNIVERSITAR
cat de serios e ?....exemple de subiecte
va rogggg
multumesc
cat de serios e ?....exemple de subiecte
va rogggg multumesc
si la sfarsit, mamotaaa....
-
maricica
- junior

Hemato Fundeni.Examenul este scris(nu mai stiu cate subiecte).Primele subiescte iti cer sa stii valorile normale ale diferitelor constante de exemplu:sideremia,hemoglobina la barbati si femei,hematocritul,etc.Apoi intrebari din cursuri si la sfarsit o hemograma detaliata pe care sa o interpretezi.Cam asta e(din ce imi aduc aminte)
- crisalia
- senior

- crisalia
- senior

-
deeamica
- newbie

nefro la sf ioan
vreau si eu un sfat....merita incercat examen oral daca n-am apucat sa trec bine prin cartea lui ciocalteu si mai am o zi pana la examen?
ms anticipat
ms anticipat
- dragamaia
- senior

- crisalia
- senior

-
deeamica
- newbie

nefro la sf iaon
ms de sfaturi....chiar a meritat.nu trebuia sa stii neaparat nefro...ci medicina in general:)
-
drancafrunza
- junior

- Scanteioara
- junior

Buna. Apelez iarasi la cunostintele voastre in legatura cu.. stagiul de reumato, Sf. Maria [numai sfinti anul asta
]. Cum ii stagiul? Se face ceva sau mergem, admiram cursul predat cu viteza luminii [uite slide-ul, nu-i slide-ul...] si asteptam cu drag si spor sa se faca ora 1 sa ne semnam de plecare? Azi o venit profa [madam Ionescu] sa ne faca o scurta introducere, dar am inteles ca premainunata-i carte nu a aparut inca.. Asa ca.. noi de unde studiem?
Poate va mai aduceti aminte ceva despre stagiul asta si despre examen..
Mersi mult!
Poate va mai aduceti aminte ceva despre stagiul asta si despre examen..
Mersi mult!
Oboseala si lenea au aceleasi simptome.
-
pompi
- junior

reumato la Sf Maria era acum 2 ani tare fain.
erau acele mici prezentari de caz dupa lp. foarte interesante.
la stagii e ok ,va arata....'poze'
la rezi imi aduceam aminte mai mult de acolo spondilita si poliartrita decat din sfantul harry.
atunci se dadeau grile...unele de toceala....altele de..'gandit'
noi am invatat dupa compendiul de reumatologie( Popescu si Ionescu)
oricum...nu-i mare stresu'....o saptamana de invatat va ajunge lejer.
erau acele mici prezentari de caz dupa lp. foarte interesante.
la stagii e ok ,va arata....'poze'
la rezi imi aduceam aminte mai mult de acolo spondilita si poliartrita decat din sfantul harry.
atunci se dadeau grile...unele de toceala....altele de..'gandit'
noi am invatat dupa compendiul de reumatologie( Popescu si Ionescu)
oricum...nu-i mare stresu'....o saptamana de invatat va ajunge lejer.
-
oligodendroglia
- junior

pedi budimex
imi puteti spune si mie, daca stiti, cum e cu examenul de pediatrie la Budimex (M.Curie)? cum se da? din ce sa inv, care sunt exigentele, cam cum sunt notele?
Multumesc
Multumesc
Nu strica sa-ti amintesti ca universul, cu o exceptie nesemnificativa, este alcatuit din altii.
- Lady-bug
- senior

acum 2 ani se dadea grila si am prins exact cand au aflat ca stim grilele si le-au schimbat. Probabil ca se stiu din nou asa ca incearca sa le afli. Notele destul de bune, dar daca n ustii grilele e indicat sa mai si inveti un pic. La marire au dat cate un punct la toata lumea desi lucrarile au fost dezastru. Merge. Intrebati si voi la curs in ce consta exact examenul. S-o mai fi schimbat de-atunci 
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"
- magdutz
- elder

- Scanteioara
- junior

- Scanteioara
- junior

- nicoletaghe
- senior

TOXICOOO
cei care au dat deja exam la TOXICOLOGIE, imi pot spune cum a fost?
este foarte greu?
are cineva grile,ceva,exemple?
asa sa-mi fac o idee, pls.
merci.
este foarte greu?
are cineva grile,ceva,exemple?
merci.
si la sfarsit, mamotaaa....
-
oligodendroglia
- junior

examen hemato coltea
examen hemato coltea? am maine...adica peste 12 ore... din care sunt mari sanse sa nu dorm nici macar una:(
Nu strica sa-ti amintesti ca universul, cu o exceptie nesemnificativa, este alcatuit din altii.
- dragamaia
- senior

-
ginaenache02
- newbie

-
oligodendroglia
- junior

- little_light
- newbie

ex la nefro "carol davila" : practicul este f usor cu profu care vine si pune o intrebare sau doua si nu prea conteaza dak stii sau nu, iar la scris numai cazuri clinice (noi am avut parca sase) in cascada la care dak ai facut ceva la stagiu stii sa raspunzi fara sa tocesti toata cartea aia imensa
(noi am avut o asistenta care ne tot punea intrebari asemanatoare)...aaaa...si se vorbeste si se poate si copia de la cel din fata ...dar asta in spate si eventual in a doua parte a examenului dak sunt supraveghetorii de treaba.
si bafta multa!
si bafta multa!
- 187.92a
- addicted

-
onuta
- newbie

-
onuta
- newbie

-
onuta
- newbie

diabet malaxa
& by the way daca te intrebai - ex mi s a parut ok, nu cu intrebari grele sau stresante, dar trebuie sa citesti macar 1-2x cursurile, sa retii pt k sunt unele grile cu detalii - din curs 1,2 sin din ultimul cu regimul.Oricum notele mi s au parut bunicele - cativa de 10, mai multi de 9, dar s au dat si 7si 8