drept de libera practica

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
sdanamaria
newbie
newbie

drept de libera practica

Postby sdanamaria » Wed Jan 10, 2007 11:20 am

am o intrebare:daca am terminat in 2004 am drept de libera practica?si daca da,atunci ce demersuri trebuie sa fac?multumesc

ioanna
junior
junior

Postby ioanna » Wed Jan 10, 2007 12:59 pm

si eu am terminat in 2004 si am obtinut dreptul de libera practica dupa terminarea stagiaturii. ai nevoie de un dosar intreg care se depune la DSP-ul. depinde si de judet, eu am depus dosarul in arad. suna la dsp=ul din judetul tau sa vezi daca mai trebuie ceva. astea sunt documentele necesare pt jud arad.
Pentru medicii rezidenti :

1. copie Xerox a diplomei de absolvire a unei facultati de medicina sau diploma de licenta, eliberate de institutii abilitate in conditiile legii
2. copie Xerox a actului care confirma efectuarea stagiaturii de 1 an si unitatea sanitara unde s-a efectuat aceasta
3. copie Xerox dupa ordinul de confirmare ca rezident si a adeverintei de la unitatea unde medicul este repartizat ca rezident in Bucuresti
4. copie Xerox a confirmarii competentelor suplimentare sau a unui grad didactic daca este cazul
5. copie Xerox a buletinului de identitate
6. copie Xerox a actului de casatorie sau divort in cazul in care numele mentionat pe diploma nu corespunde celui actual
7. copie Xerox a certificatului de sanatate tip A5 (cu viza de neuropsihiatrie) eliberat de catre: centre de diagnostic si tratament, ambulatorii de spital, foste policlinici cu plata, foste policlinici de sector
8. plata unei taxe de 250 000 lei reprezentand inscrierea in Colegiul Medicilor Arad
9. cerere tip completata in momentul depunerii actelor
10. dovada achitarii cotizatiei catre CMJA
11. dosar plic

Pentru obtinerea autorizatiei de libera practica de la DSPArad sunt necesare urmatoarele acte:
a. Departamentul de Avizari- Acreditari al CMJA elibereaza Actul de avizare - acreditare pe baza documentelor specificate
b. Acest act plus documentele de mai jos servesc la obtinerea Autorizatiei de libera practica de la Directia de Sanatate Publica Arad

1. cerere tip catre Directia de Sanatate Publica
2. certificat de cazier juridic cu valabilitate 3 luni (original)
3. certificat de sanatate cu timbru fiscal (tip A5) care sa contina viza de examen neuropsihic valabil 2 luni (original)
4. copie Xerox a diplomei de medic si licenta
5. copie Xerox a actului de casatorie sau divort in cazul in care numele mentionat pe diploma nu corespunde celui actual
6. adeverinta de la locul de munca din care sa reiasa ca persoana desfasoara rezidentiatul sau stagiatura (original)

Toate actele in copie trebuie prezentate alaturi de cele in original pentru atestare, exceptie cele legalizate de notar.
Medicii care au intrat in rezidentiat prin concurs, imediat dupa sustinerea examenului de licenta, fara efectuarea stagiaturii de 1 an, vor fi avizati si autorizati pentru libera practica medicala dupa efectuarea primului an de rezidentiat.

Pentru medicii care au terminat stagiatura:

Aceleasi documente ca la medicii rezidenti, mai putin punctul 3, adaugandu-se copie Xerox dupa buletinul de identitate din care sa reiasa ca domiciliul stabil e in Arad.
Pentru obtinerea autorizatiei de libera practica de la DSPArad sunt necesare aceleasi acte ca pentru medicii rezidenti.

bafta

rexona
newbie
newbie

Postby rexona » Wed Jan 10, 2007 1:04 pm

Daca ai terminat in 2004, teoretic, ai drept de libera practica, dar practic (din cate stiu) autorizatiile de libera practica (ALP) nu se mai elibereaza din mai 2006.

Totusi, nu strica sa mai intrebi!

In cazul meu a fost cam asa: o saptamana de pendulat intre DSP (acum ASP) din judetul meu si Colegiul Medicilor din acelasi judet. Se cer o serie de acte de genul: copie dupa diploma, carte de identitate etc. (daca intrebi iti spun ei: DSP-ul sau CM), apoi se completeaza niste formulare: cereri de inscriere in CM, catre directorul DSP ca vrei sa obtii ALP si intr-un final primesti ALP impreuna cu codul de parafa (pe viata), toate astea contra cost.

Multa bafta! :)

rexona
newbie
newbie

Postby rexona » Wed Jan 10, 2007 1:18 pm

Am si eu o intrebare: daca am ALP ca medic de MG si sunt acum rezidenta, pe parafa mea ce scrie? Medic de MG sau medic rezident? :?
Sau n-am nevoie de parafa? Dar daca imi gasesc inca un job (part-time) pe perioada rezidentiatului?

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Wed Jan 10, 2007 1:58 pm

Poti sa-ti faci doua parafe una cu medic rezident si una cu medic medicina generala , daca iti gasesti ceva de lucru ca medic de MG.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

shumi
junior
junior

Postby shumi » Wed Jan 10, 2007 6:36 pm

rexona,tu spuneai ca ai ALP. dar cod de parafa ai?
eu am ALP din 2005 dar nu am cod .am luat MF in 2006 si cand am intrebat la ASP de cod mi-au zis ca nu stiu daca imi dau acum...sa sune la minister...bla bla bla.iar la spital ...bateau campii ca cica mi-ar trebui si drept de a prescrie retete ( ce-o mai fi si ala?!)
si sa faci parafa fara cod nu prea are sens (e doar o stampila).
daca are cineva mai multe info....sa ma lumineze si pe mine... :?

rexona
newbie
newbie

Postby rexona » Thu Jan 18, 2007 4:17 pm

shumi wrote:rexona,tu spuneai ca ai ALP. dar cod de parafa ai?
eu am ALP din 2005 dar nu am cod .am luat MF in 2006 si cand am intrebat la ASP de cod mi-au zis ca nu stiu daca imi dau acum...sa sune la minister...bla bla bla.iar la spital ...bateau campii ca cica mi-ar trebui si drept de a prescrie retete ( ce-o mai fi si ala?!)
si sa faci parafa fara cod nu prea are sens (e doar o stampila).
daca are cineva mai multe info....sa ma lumineze si pe mine... :?

Draga shumi, raspunsul meu este urmatorul:
- am ALP si am si cod de parafa, primite simultan;
- ca si rezident (am intrebat sapt ac) nu ai nevoie de cod pe parafa, de fapt nu ai nevoie de parafa (dar o poti face ca si stampila, cum bine ai spus, daca te face sa te simti mai bine) pt ca, pe perioada rezidentiatului esti responsabilitatea medicului primar/ asistent univ./ conf cu (scuza-mi cacafonia) care lucrezi;
- ca si rezident nu ai voie sa eliberezi retete; le poti scrie, dar le parafeaza medicul din clinica/ cabinet (nu ai voie sa eliberezi retete decat intr-un cadru legal);
- daca iti gasesti un job ca si medic de MG (in urgenta, pe salvare, te angajeaza un medic de familie etc.) atunci trebuie sa primesti cod de parafa;
- ar mai fii o chestie (nu stiu daca mai este valabila): daca esti promotie 2005+ lucrurile stau altfel: stiam ca ALP-ul si implicit codul de parafa se elibereaza numai dupa absolvirea ex de special, deci dupa rezi.

Sper ca ti-am fost de folos. Mai stiu ca a aparut o lege prin mai 2006 legata de ALP si CMR.

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Thu Jan 18, 2007 9:17 pm

dlp nu se mai da de la dsp, s-au schimbat nitel legile in sensul ca se da certificat de membru de la colegiu pe care scrie ca ai dlp, si tre parafat anual
Life's not fair, get used to it

andy
elder
elder

Postby andy » Mon Feb 05, 2007 10:59 am

am inteles ca la sfarsitul lui ianuarie s-ar fi modificat niste chestii in lege, care permit obtinerea dlp si codului de parafa dupa un an de rezidentiat. valabil pentru promotia 2005 fara an de stagiu. stie cineva ceva? sau in buna noastra traditie, cine stie tace?XXbazooka.gif
Not kennt kein Gebot.

dr_grumpy
junior
junior

Postby dr_grumpy » Mon Feb 12, 2007 8:03 pm

la cluj se cere pentru inscrierea in colegiu pe langa ce s-a postat aici si o asigurare de malpraxis in valoare de 12.000 euro incheiat la una din firmele de asig cerute de colegiu (e o lista de vreo 10)
vreau sa stiu daca se mai cere undeva
daca nu o fac nu primesc nici DLP (am anul de stagiu facut) dar nici codul de parafa

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Feb 12, 2007 10:20 pm

se cere, dar vezi ca pretul variaza, eu am dat 300 000 nu 6 cu citeam pe undeva, asa ac vezi la ce firma faci

Madi
elder
elder

Postby Madi » Tue Feb 13, 2007 9:02 pm

Dana, acum am vazut intrebarea ta. Eu am facut tarashenia asta anul trecut, dupa ce am obtinut transferul, cam cum ti-a zis Ioanna, doar ca in loc de "Arad" se citeste "Bucuresti". Insa din cate a inteles acum s-a skimbat procedura, cred ca cel mai bine faci un drum pe la dsp sa vezi ce mai zic. Am mai auzit si ca ar trebui sa ne facem din nou cu totii actele, dar atata timp cat nu se leaga nimeni de parafa si codul meu... am alte prioritati. :wink:
Dagli amici mi guardi Dio, dai nemici mi guardo io!

dr_grumpy
junior
junior

Postby dr_grumpy » Wed Feb 21, 2007 1:41 pm

pc7 la ce firma ai facut asigurarea
ca parca nu as umbla pe la toate sa intreb cat e pe an :lol:
mersi

latvia
elder
elder

Postby latvia » Wed Feb 21, 2007 1:52 pm

omniasig un bulion sase sute.p un an.(160 ron sau 1 600 000 lei).

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed Feb 21, 2007 6:02 pm

pai cica daca practici medicina trebe, daca nu , nu. ori ca rezident esti inca in afara responsabilitatiideci nu trebe.
Red Apple

drmec
newbie
newbie

Postby drmec » Thu Feb 22, 2007 5:06 pm

noul certificat de membru al colegiului iti da si dreptul de libera practica(cele vechi+ adeverinta de la DSP mai sunt valabile pina in august). Nu ti se elibereaza certificatul nou fara asigurare.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Thu Feb 22, 2007 5:19 pm

mie a zis ca mi-l elibereaza. adica mi-l preschimba p-ala vechi in ala nou fra asig de malpraxis.
Red Apple

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Fri Feb 23, 2007 8:00 am

CMR are contract cu anumite firme de asigurari? sau putem face asigurarea oriunde?
Nu e suficient sa reusesti-altii trebuie sa esueze.
pasionat de arta?
pasionat de altceva?

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Sun Feb 25, 2007 3:40 pm

unde vrei se poate face asigurarea, eu am facut-o in septembrie la astra si am platit 28.65 ron pe un an

Ps latvia care te-a tras pe sfoara in halu ala? cre` ca nici chirurgii nu platesc atata

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Sun Feb 25, 2007 5:17 pm

pc7, certificatul de sanatate il vizam numai pt psihiatrie? iar pentru ordinul de confirmare in rezidentiat e suficienta hartiuta aia data la alegerea specialitatii, respectiv spitalului platitor?..ca doar scrie ca ..se confirma ca x este rezid..pe.multumesc

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun Feb 25, 2007 6:32 pm

e suf ala de psihi. si da e suficienta hartia de confirmare.
Red Apple

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Sun Feb 25, 2007 8:15 pm

multam, Danhia.

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

danhia
elite
elite

Postby danhia » Mon Feb 26, 2007 12:51 am

daca te duci cu dosarul sau care a mai fsot zilele astea( va anutn ca e mare inghesuiala) va rog sa confirmati dc e sua nevoie de asig aia de malpraxis.
Red Apple

drsoso
senior
senior

Postby drsoso » Fri Mar 09, 2007 9:48 pm

cum se poate ca unii sa plateasca asigurare de 28 RON si altii de 160?!?!
Pe site-ul CMB scrie la un moment dat de asigurare de raspundere civila
si apoi de asigurare de malpraxis e acelasi lucru? Mai au putin si o sa ne ceara asigurare CASCO :)

Ah... si inca ceva valoarea asigurata nu depinde de specialitate??? Ca doar eu, ca radioolog n-oi plati cat un chirurg cardiovascular, sper. Ca sansa sa omor pe cineva la noi pe sectie e cam mica (poate daca il imping pe scari...)

DECI? La ce firma sa mergem si ce sa cerem? Raspundere civila, malpraxis ?
life sucks, and then u die

Return to “Viata in spital”