strategii de invatare pentru rezidentiat
- cookyy
- senior

- Chingachgook
- addicted

cookyy wrote: dar sa imi lasati si mie un loc...[],endocrine, [],ceva pe acolo...
am auzit ca endocrinele se iau la urma
deci sigur o sa ramana si pentru tine un loc.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- No More
- senior

Foarte bine ca raman endocrine mai la urma. Mie chiar mi-a placut stagiul de anul asta
Si la urma urmei, nici nu ma omor eu cu invatatu'
Care-ati invatat mai mult... ati trecut prin **% din materie... : e tarziu daca te apuci de invatat la inceput de an 6 ? Asta as vrea sa stiu
Si inca una: ti-e mai usor sa inveti daca la examene te-ai straduit un pic mai mult? Gen... am invatat de 9 la cardio... o sa-mi fie mai usor cand ma apuc sa invat pentru rezidentiat?
Care-ati invatat mai mult... ati trecut prin **% din materie... : e tarziu daca te apuci de invatat la inceput de an 6 ? Asta as vrea sa stiu
Si inca una: ti-e mai usor sa inveti daca la examene te-ai straduit un pic mai mult? Gen... am invatat de 9 la cardio... o sa-mi fie mai usor cand ma apuc sa invat pentru rezidentiat?
- VARAN / STUDY
- senior

No More wrote:Foarte bine ca raman endocrine mai la urma. Mie chiar mi-a placut stagiul de anul astaSi la urma urmei, nici nu ma omor eu cu invatatu'
pt chirurgie! dc inveti cu 6-7 luni inainte serios, inainte de asta sa fi citit cat de cat sa intelegi ce se vb pe acolo... e absolut ok!eu am picat anul trecut, dar nu inseamna ca ce spun e o prostie....
am colege care au dat pe medicala si au invatat similar 6 luni serios si au luat...nu printre primi dar au prins ati, gastro, endocrine, etc.
asa ca go 4 it!
- zyprexa
- newbie

No More wrote:Foarte bine ca raman endocrine mai la urma. Mie chiar mi-a placut stagiul de anul astaSi la urma urmei, nici nu ma omor eu cu invatatu'
Stai mey linistit ca eu am auzit ca de anul asta cine nu ia nimic pe medicala cade automat pe endocrine ( face cocu cinste! ). Nu ai de ce sa te stresezi pt endocrine, mai bine ai invata sa iei si tu o medicina de familie...ceva !
life is a bad joke, don't take it serious...
- No More
- senior

Eu legala vreau sa fac. si-am inteles ca poti prinde legala, daca te situezi cam la jumatatea listei. Asa e?
La enocrine l-am avut asist. pe Dr. Cucu... deci daca am trecut de Cucu, eu zic ca-s OK
Va multumesc pentru raspunsuri. Varan, chiar incurajator ceea ce zici tu
- zyprexa
- newbie

No More wrote::lol: MF nu... nu stiu de ce, dar nu. Muuuuult mai bine-ar fi gastro sau endocrine. Sincer.
Eu legala vreau sa fac. si-am inteles ca poti prinde legala, daca te situezi cam la jumatatea listei. Asa e?
La enocrine l-am avut asist. pe Dr. Cucu... deci daca am trecut de Cucu, eu zic ca-s OK
Va multumesc pentru raspunsuri. Varan, chiar incurajator ceea ce zici tu
Doar daca se scot locuri pe legala...
Esti cumva din Moldova?
life is a bad joke, don't take it serious...
- No More
- senior

- 187.92a
- addicted

No More wrote::lol:
si eu tot pe cocu de la biobaza deci nu inseamna nimic.
nu poti face previziuni pe locurile de la legala deoarece sunt prea putine, asa ca cele 2 locuri se pot lua fie de catre primii dopi, fie de ultimii doi...
- ratzushka
- elder

iar suntem sceptici. pai daca omului ii place legala, legala sa fie.
apropo, referitor la strategii de invatare, nu stiu pe cine cat ajuta, eu am scanat grilele de anul trecut si cumva vor ajunge sa fie si postate
insa nu cred ca e prea mare diferenta fata de orice test facut random pe etim sau oriunde altundeva. whatever, eu va doresc spor in continuare
apropo, referitor la strategii de invatare, nu stiu pe cine cat ajuta, eu am scanat grilele de anul trecut si cumva vor ajunge sa fie si postate
insa nu cred ca e prea mare diferenta fata de orice test facut random pe etim sau oriunde altundeva. whatever, eu va doresc spor in continuare
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.
- i_mona_12
- senior

E posibil sa nu inveti deloc cateva capitole din programa (sa zicem genomul, celulele stem si hormon receptor....sau altele) si totusi sa iei cu brio examenul de rezidentiat?
Exista cineva care a incercat?
Sau voi fi eu prima? 
Exista cineva care a incercat?
Daca ai o problema grea, da-o unui om lenes; el va gasi cea mai simpla cale sa o rezolve.
- Tutza
- elder

- Tutza
- elder

- Chingachgook
- addicted

restul insemannd si avc si diabet si tulburari de ritm si etc.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- VARAN / STUDY
- senior

i_mona_12 wrote:E posibil sa nu inveti deloc cateva capitole din programa (sa zicem genomul, celulele stem si hormon receptor....sau altele) si totusi sa iei cu brio examenul de rezidentiat?
Exista cineva care a incercat?Sau voi fi eu prima?
asta e motivul principal pt care eu am picat anul trecut.... care aveti tupeu go4it, eu nu mai am....
- ratzushka
- elder

in general daca lasi lipsa cateva subiecte, dar restul le stii f f f f bine, ar trbui sa ajunga
insa intradevar, anul trecut au fost destul de multe intrebari din brosura...nu exagerat de multe, dar totusi...
eu le-am citit doar anul trecut, deee, am si gresit din ele la examen, dar nu pot da vina numai pe ele. daca greseam numai intrebarile din brosura, imi ajungea punctajul, insa am gresit si altele
asa ca, cine intradevar vrea, ar face bine sa invete tot
TOT
Everything
insa intradevar, anul trecut au fost destul de multe intrebari din brosura...nu exagerat de multe, dar totusi...
eu le-am citit doar anul trecut, deee, am si gresit din ele la examen, dar nu pot da vina numai pe ele. daca greseam numai intrebarile din brosura, imi ajungea punctajul, insa am gresit si altele
asa ca, cine intradevar vrea, ar face bine sa invete tot
TOT
Everything
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.
- ares/tm
- elder

- faramita
- senior

Salutare! As dori sa stiu ce grile faceti pt rezi si de unde anume? Grilele acelea care au aparut anul trecut (parca) pe net pentru fiecare capitol? Mai sunt si altele? Exista vre-un soft? Si, cam care ar fi eficacitatea pe care o estimati ca ar avea grilele astea in invatarea materiei? (parerile celor ce au mai trecut prin examenul asta sunt binevenite)
Un prost cauta sensul vietii...un nebun il stie!
- 187.92a
- addicted

i_mona_12 wrote:E posibil sa nu inveti deloc cateva capitole din programa (sa zicem genomul, celulele stem si hormon receptor....sau altele) si totusi sa iei cu brio examenul de rezidentiat?
am incercat am reusit cred ca de fapt asta e si shmenul, ca daca invetzi avc-uri sau genoame ai sanse amri sa o dai aiuera.
cum zicea cineva 'si temele mici e ale noastre'. as parafraza ca MAI ALES TEMELE MICI.
- corcodusa
- senior

trident wrote:i_mona_12 wrote:E posibil sa nu inveti deloc cateva capitole din programa (sa zicem genomul, celulele stem si hormon receptor....sau altele) si totusi sa iei cu brio examenul de rezidentiat?
am incercat am reusit cred ca de fapt asta e si shmenul, ca daca invetzi avc-uri sau genoame ai sanse amri sa o dai aiuera.
cum zicea cineva 'si temele mici e ale noastre'. as parafraza ca MAI ALES TEMELE MICI.
de acord
ani trecuti sau dat f multe intrebari din teme mici si brosura pe chir
iar din AVC, politraumatisme, traumatisme, arsuri, CBP putine si destul de simple, unele chiar de cultura medicala
fiecare va decide cat de mult toceste anumite capitole, insa parerea mea ca 2-3 capitole mai nesuferite sau mari pot fi sarite daca stii destul de bine restul si poti sa iei punctaje bune
nr de intrebari nu tine cont de nr de pagini ale unui capitol
spor tuturor
inca un macelar in spitale
- 187.92a
- addicted

Daiza wrote:nu ai cum sa stii nimic la perfectie...motiv pt care nici temele mici, sau f mici, sau cele mai mici...asa ca mai bine citesti tot si basta.
aici e gresheala multora. daca citeshti tot si basta rishti sa nu ramai cu nimic; otherwise poti invata 30 de teme mici care statistic te baga in rezidentiat cu doar 200 de pagini invatzate. dupa rezi m-am uitat la media de intrare si am zis daca nu cumva dorinta de a stii totul a stud medicinist o depasheshte pe aceea de a lau rezi.
corcosusa wrote:nr de intrebari nu tine cont de nr de pagini ale unui capitol
aici ai perfecta dreptate. de altfel s-au dat aceleasi nr de intrebari/tema indiferent de tema (inclusiv genom)
promit sa revin cu un grafic de mica statistica
- VARAN / STUDY
- senior

- VARAN / STUDY
- senior