Anul de stagiu

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Wizzy
senior
senior

Anul de stagiu

Postby Wizzy » Tue Feb 03, 2004 1:02 am

Legat de anul de stagiu, daca stie cineva: pentru a-l face intr-un spital din Bucuresti, trebuie sa ai pe buletin o adresa de Bucuresti sau ceva de genul acesta?
A man is only as big as the dreams he dares to live!

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Tue Feb 03, 2004 2:23 am

NU..domiciliul nu te leaga de glie. Itzi alegi centrul universitar prima oara( ala pe care il vrei) dupa care itzi alegi spitalul platitor.
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

zinitza
junior
junior

anul de stagiu

Postby zinitza » Tue Feb 03, 2004 11:45 am

anul acesta in prima etapa de repartitie primeai ori in centrul universitar in care ai terminat ( fara sa prezinti dovada de domiciliu) ori in judetul de domiciliu, pentru care trebuia sa aduci o copie dupa buletinul de identitate.... daca spre exemplu ai terminat in Cluj dar vrei sa-ti faci stagiatura in Bucuresti iti trebuie buletin de Bucuresti.....in a doua etapa dupa ce ti-ai facut actele de angajare te poti transfera in alta parte numai cu un motiv viabil : casatorie, graviditate, domiciliu, ingrijirea de parinti bolnavi....pentru care trebuie sa dovedesti cu acte....
o alta solutie ca sa-ti faci stagiatura in Bucuresti, daca esti din alta parte, ar fi sa te angajezi la un cabinet privat de medicina de familie...pentru aceasta nu-ti trebuie dovada de domiciliu....
multa bafta!!!

atrium

Postby atrium » Sat Sep 25, 2004 10:04 pm

As dori sa pun cateva intrebari pentru cei mai informati decat mine:

1. Este adevarat ca poti sa faci anul de stagiu la un cabinet de medicina de familie particular? Am auzit asta dar nu mi-e usor sa cred. Am fost la DSP in Bucuresti, si o habarnista de functionara care stia cat stiu si eu mi-a zis ca habar n-are, dar din cate stie ea...tre sa faci si chirurgie si asta nu se poate face la med. de familie. As fi recunoscatoare daca mi-ar da cineva exemple concrete (pro sau contra) si nu ceva de genul "cred ca..."

2. Am terminat med in Cluj, am buletin de Bucuresti, si vreu sa fac stagiul in Constanta. Deoarece nu pot sa-mi fac buletin de C-tanta, din anumite motive, se poate sa primesc repartitia pe C-tanta pe baza unei vize de flotant?

3. Cum e stagiatura in Constanta, pentru cei care stiu? Nu prea am timp de stagiatura, invat pentru Stepuri, asa ca sper din tot sufletul sa fie foarte lejera...

Mii de multumiri celor care vor raspunde !

dianet

Postby dianet » Thu Sep 30, 2004 6:44 pm

buna! stie cineva daca poti sa-ti iei concediu fara plata in timpul anului de stagiu? si daca da tot iti mai da dreptul de libera practica? e f important pt mine deoarece am probleme cu stagiatura.

OaMa
newbie
newbie

Postby OaMa » Thu Sep 30, 2004 8:28 pm

Poti sa faci cerere la directorul Spitalului de care apartii pentru concediu fara plata, iar zilele pe care ti le da mi se pare ca le scoate din concediul la care ai drreptul legal dupa 12 luni de munca....partea a doua e cu mi se pare, dar prima parte este sigur posibila.

Dar te-ai gandit sa schimbi spitalul? Sa negociezi cu o secretara etc...e romania, zau asa!

Cat despre dreptul ala de libera practica, pot sa te intreb ce planuiesti sa faci cu el? In majoritatea farmaciilor exista o lista de medici (e un sistem centralizat) pe a caror parafa sunt eliberate anumite medicamente, sau cele cu compensare, iar in lista respectiva nu sunt inclusi din oficiu cei cu drept de libera practica dupa anul de stagiu. Deci oricum va trebui sa lucrezi un timp sub semnatura cuiva, medic de familie, sistem de urgenta etc

dianet

Postby dianet » Fri Oct 01, 2004 11:09 am

nu cred ca poti lucra chiar sub semnatura unui alt medic daca nu ai acest drept de libera practica obtinut dupa an de stagiu sau rezidentiat. multumesc si bafta multa.

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Fri Oct 01, 2004 2:57 pm

Pana la urma cum se face repartitia asta a stagiaturilor? Si cand?...
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

And
senior
senior

Postby And » Fri Oct 01, 2004 11:13 pm

elfstone wrote:Pana la urma cum se face repartitia asta a stagiaturilor? Si cand?...

Chiar ai ridicat o minge interesanta la fileu.Repartitia se face dupa rezidentiat.Efect advers acum al amanarii rezidentiatului repartitia in stagiatura nu se poate face mai devreme de 15 ianuarie deci incadrarea se va face de la 1 februarie 2005 si se va termina in februarie anul viitor.La alte corelatii pozitive sau negative va las pe voi sa va ganditi.

bulina
senior
senior

Postby bulina » Sat Oct 02, 2004 9:36 am

da parca se renunta la anul de stagiu din 2005...nu???sau e in stadiul de proiect :!: :!: :?: :?:

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Sat Oct 02, 2004 6:45 pm

Pentru promotia 2005 se renunta la anul de stagiu. Noi il facem.

Dark
senior
senior

Postby Dark » Sat Oct 02, 2004 7:39 pm

in sf sa ajuns la concluzia ca 6 ani de fac, cu un an de stagiu si peorma multi ani daca vrei si ceva kirurgie, e totusi prea kinuitor, oricum scot astia proiect de lege ca fac cu 6 ani ca med sau arhitectura sa fie reduse la 5 cool, sa vedem cum vor inghesui materia

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Sat Oct 02, 2004 7:56 pm

Dark ,vad ca nu esti tocmai in tema: acum anul de stagiu era facut de cei care nu luau rezidentiatul si oricum stateau un an acasa.

alcorsimona
senior
senior

Postby alcorsimona » Thu Oct 07, 2004 11:24 pm

Am si eu una bucata intrebare: care sunt criteriile pe care se face repartitia?
Be careful what you want, it may happen to you!

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Sat Oct 09, 2004 12:36 am

Adeverintele care le obtii de la un director de spital si ordinea mediilor ( a doua).. 8)
Eu din muntii mei...

atrium

Postby atrium » Thu Nov 04, 2004 11:04 pm

Am aflat din surse destul de sigure (adica o secretara de pe la MS) ca prima repartitie pentru stagiatura s-ar face la inceputul lui decembrie, adica INAINTE DE REZIDENTIAT. A mai auzit cineva chestia asta sau o fi zvon romanesc ?

sixtyne
senior
senior

Postby sixtyne » Sat Nov 06, 2004 12:34 am

Adeverintele care le obtii de la un director de spital si ordinea mediilor ( a doua)..

Eu am fost in vara inainte de licenta sa ma inscriu la un spital pt stagiatura, iar secretara mi-a zis ca e prea devreme, ca directorul spitalului nu mai semneaza nimic, sa vin dupa licenta cu adeverinta de la facultate, si ca o nota peste 9 la licenta ar exclude problemele ( adica iti gasesti sigur loc in spitalul respectiv).Si nu m-am dus cu mana goala, ca sa am motive sa cred ca nu avea de ce sa nu fie draguta.

agorima
senior
senior

Postby agorima » Sat Nov 06, 2004 5:36 pm

Nu mai inteleg nimic! Eu am trait cu impresia ca stagiul si repartizarea se face dupa ce se da examenul de rezidentiat! Ne putem inscrie chiar imediat dupa licenta la stagiu????

chrislove
senior
senior

Postby chrislove » Mon Nov 15, 2004 5:31 pm

Poate sa-mi zica cineva cum e stagiatura la pediatrie in Budimex????
Ma intereseaza cat de prezenta trebuie sa fiu si daca creeaza mari batai de cap. E cumva pe ''lista neagra a spitalelor de neales'' pt. stagiatura?

ciprian007
newbie
newbie

Postby ciprian007 » Fri Nov 19, 2004 12:06 am

Care sunt formalitatile (documente, cereri) pentru a te inscrie la stagiatura in Bucuresti.De exemplu spitalul Coltea.

Marina

Postby Marina » Sun Nov 21, 2004 11:42 am

Salut,

sunt abia venita pe acest forum si as vrea sa stiu, daca imi poate spune cineva, cum este anul de stagiu in "Sfanta Maria" (lejer sau mai dur).

Multumesc anticipat!

dac
senior
senior

Postby dac » Mon Nov 22, 2004 10:48 pm

Ce adeverinte de la director de spital trebuie?[/img][/quote]
"In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Tue Nov 23, 2004 12:55 am

Cum ca e de acord ca tu sa fii platit de spitalul pe care il conduce. si ca te accepta sa faci stagiul de medicale/chirurgie acolo.
Eu din muntii mei...

zad
senior
senior

Postby zad » Thu Nov 25, 2004 2:05 pm

repartitia in stagiatura conform M S :

http://www.ms.ro/a_ms/ps_bp/afisez.asp?mm=639

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII .
.
Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Tel: (+4) 021 307 2514; 314 1912; Fax: 307 2513 .
.
Bucureşti, 11/25/04 .
.
Noutăţi .
.

MINISTERUL SANATATII

Anunta absolventii facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie cetateni romani care au promovat examenul de licenta in sesiunea septembrie 2004 ,ca repartitia in stagiatura va avea loc in doua etape:

Etapa I- in data de 6 decembrie 2004La directia de sanatate publica din centrul universitar de absolvire, pentru alegerea judetului de efectuare a stagiaturii.

Etapa a IIa-in data de 13 decembrie 2004
La directia de sanatate publica din judetele alese in etapa I pentru repartitia pe unitati sanitare.

La aceasta repartitie se pot prezenta si absolventi serii anterioare, licentiati in sesiunea septembrie 2004 ,cu dovada de domiciliu si adeverinta de licenta.
In conformitate cu aprobarea Ministerului Apararii Nationale, absolventii licentiati in sesiunea septembrie 2004 sunt amanati, pentru un an, de la incorporare.
Metodologia de repartitie si numarul de locuri pe judetele arondate centrelor universitare vor fi afisate la directiile de sanatate publica judetene: Arad ,Bihor, Brasov, Constanta, Cluj, Dolj, Iasi, Mures, Sibiu,Timis si a Municipiului Bucuresti si pe site-ul Ministerului Sanatatii http://www.ms.ro, incepand cu data de 29.nov.2004.
Incadrarea si salarizarea se va face incepand cu data de 1.01.2005.

ciudat nu?!

pinguin
junior
junior

Postby pinguin » Thu Nov 25, 2004 2:49 pm

Cum adica 6 DECEMBRIE 2004????? :shock:
Pai eu stiam ca repartitiile se fac DUPA rezidentiat.

Sau stiam eu gresit?? :roll:

Si cum faci?te inscrii la stagiatura inainte de rez, si ocupi niste locuri in avans, sau astepti pana dupa rez, si atunci cine stie pe unde te repartizeaza...:?:

Lamuriti-ma si pe mine oameni buni!

Ciudat...foarte ciudat...

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Thu Nov 25, 2004 3:02 pm

Nici eu nu pricep!

Gongul
senior
senior

ufffff

Postby Gongul » Fri Nov 26, 2004 12:50 am

normal e dupa rezi, dar ce e normal in tara asta?
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Fri Nov 26, 2004 1:48 am

Nu se poate o dezlegare la injuraturi, macar cand e vorba despre imbecilii astia de la MS, si CSVFSMSINPM?
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

ciprian007
newbie
newbie

Postby ciprian007 » Fri Nov 26, 2004 9:24 pm

Eu cred ca au incurcat datele.Sau sunt prea ocupati cu alegerile si cu sarbatorile de iarna ca sa-si dea seama ca rezidentiatul e pe 19 decembrie.De unde si "dovada de domiciliu".Daca vreau sa fac stagiatura in alta parte, trebuie sa am neaparat domiciliul in orasul respectiv?

zinitza
junior
junior

Postby zinitza » Fri Nov 26, 2004 9:31 pm

DA, trebuie sa ai domiciliul in orasul respectiv (buletin) sau poti sa-ti faci stagiatura in orasul in care ai terminat facultatea.
In caz contrar....multa bataie de cap daca doresti un transfer.

zinitza
junior
junior

Postby zinitza » Fri Nov 26, 2004 9:36 pm

Si mai vreau sa adaug....se poate sa-ti faci stagiatura in orasul in care doresti daca te angajeaza un medic primar de medicina de familie.....fara sa-ti trebuiasca dovada de domiciliu.........
Eu nu am avut noroc....in Bucuresti medicii de familie sunt foarte suspiciosi si nu vor sa aiba probleme ....asta a fost raspunsul pe care l-am primit.......poate din cauza ca acest sistem de a angaja stagiari nu e foarte bine implementat inca in Romania.

Gongul
senior
senior

intrebare

Postby Gongul » Mon Nov 29, 2004 3:21 pm

Eu vreau sa fac stagiatura la spitalul xxxxx(din motive personale) si vreau sa va intreb daca stiti un spital la care sa iau stagiul si sa nu ma frece aia la melodie si sa ma lase sa-mi fac eu programul la spitalul xxxxx si programul de invatat!
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Spor maxim in continuare!
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu

Flying_Snow
newbie
newbie

Postby Flying_Snow » Tue Jan 04, 2005 1:28 pm

Am si eu o nelamurire si sper sa ma poata lumina si pe mine cineva. Sunt la doctorat cu frecventa si trebuie sa fac anul de stagiu in afara normei de baza. Ce presupune asta (in afara de faptul ca renunt la salariul de stagiar si raman cu bursa de doctorand)? E obligatoriu sa merg in fiecare zi la spital?

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Thu Jan 06, 2005 7:06 pm

Sint in aceeasi situatie ca tine. Eu ma gindesc sa renunt la doctoratul cu frecventa sau sa il trec la fara frecventa. M-am interesat la UMF si salariul de doctorand este de 5.9 milioane la care se adauga plata cu ora pt orele pe care le iei ca preparator(maxim 22 de ore) adica maxim 2,448 milioane. deci in mina vei avea cam 8 milioane. trebuie adaugat ca bursa de doctorat nu se impoziteaza.
Ca rezident + sporuri nu vei lua banii astia insa oare poti sa faci fata programului (doctorat si rezidentiat/stagiatura)? In plus ca stagiar/rezident poti lejer sa iti mai iei un job platit.
כי העולם הוא רק תחנה של זמן
את מחפשת סודותיו בכל פינה
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

Return to “Viata in spital”