Se mai poate face masterat in timpul rezidentiatului?
- cristina83
- junior
Se mai poate face masterat in timpul rezidentiatului?
Buna! Eu sunt rezident in anul I si m-am inscris la masterat. Cand am vrut sa ma inmatriculez am aflat de la alti colegi ca a aparut o ordonanta in august anul acesta prin care rezidentii nu pot urma alte forme de invatamant postuniversitar de specialitate. Cei de la facultate nu stiau nimic si au fost mirati cand le-am aratat legea (ordonanta 18 privind rezidentiatul, articolul 7). Mai am colegi care au vorbit cu avocati si li s-a spus ca nu se mai pot face ambele forme de invatamant postuniversitar de anul acesta.
Poate cineva sa-mi spuna care e situatia in alte centre universitare si daca se poate face sau nu pentru ca pana acum nu am primit nici un raspuns clar.
Poate cineva sa-mi spuna care e situatia in alte centre universitare si daca se poate face sau nu pentru ca pana acum nu am primit nici un raspuns clar.
- cristina83
- junior
Re: Se mai poate face masterat in timpul rezidentiatului?
Pe chirurgie generala.
- she-doc
- junior
mai este in vigoare legea 18? am auzit ca s-a abrogat vineri, 2 octombrie. voi ati auzit ceva legat de acest aspect?
- cristina83
- junior
De unde ai aflat ca nu mai e valabila legea asta? n-am gasit nimic pe internet!
- she-doc
- junior
am auzit asta de la doamnele de la doctorat din UMF Timisoara, dar nu sunt foarte convinsa ca e adevarat
- firehand
- junior
Daca era asa, cum explicati voi ca s-au sustinut examene de doctorat in care aspirantii erau medici rezidenti?
- cristina83
- junior
Nu stiu, tocmai asta ma deruteaza si pe mine. Eu sunt inscrisa la masterat dar ordonanta asta spune ca rezidentii nu pot urma alte forme de invatamant postuniversitar (din cate stiu in categoria asta intra masterate, doctorate....). Am tot intrebat dar nu primesc un raspuns clar. Cei din conducere nu stiu nimic de legea asta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- b3
- elite
Nu stiu cat te ajuta si nici daca are vreo valoare juridica dar eu as face asa: intreaba in scris despre ordonanta asta la departamentul juridic al MS si la cel al UMF, cu nr de inregistrare etc. ca sa fie obligati sa-ti dea raspuns scris. Daca zic ca se poate, peste cativa ani cand termini masteratul daca se trezesc ca de fapt nu se putea, ii dai in judecata pe baza rasp asta scris ca sa-ti recunoasca masterul sau sa-ti iei banii inapoi (daca-l platesti). Eventual intreaba si un avocat daca are vreun sens ce zic eu
Parca erau care primeau intrebari pe paginamedicala.ro si pe legislatiemedicala.ro sau asa ceva.

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- cristina83
- junior
Multumesc pentru sfat. Am cautat pe pagina medicala.ro si am gasit pe forumul lor raspunsul la intrebare dat de avocata ministerului sanatatii (Liana Cruceru). Atasez aici link-ul pentru cei interesati
http://www.paginamedicala.ro/forum/view ... f=38&t=298 .
Se pare ca nu se mai poate face si rezidentiat si masterat in acelasi timp asa ca m-am lamurit.
Se pare ca nu se mai poate face si rezidentiat si masterat in acelasi timp asa ca m-am lamurit.

- gargaritza
- senior
de cand intra in vigoare? eu urmez master cu durata de 3 semestre din care mai am numai unul.adica nu este valabil?am dat banii degeaba? si atunci, la ce atata "reclama": http://www.univermed-cdgm.ro/?pid=1022
- auerbach
- senior
cristina83 wrote:Multumesc pentru sfat. Am cautat pe pagina medicala.ro si am gasit pe forumul lor raspunsul la intrebare dat de avocata ministerului sanatatii (Liana Cruceru). Atasez aici link-ul pentru cei interesati
si eu sunt cam in aceasi situatie. m-am inscris in iulie, am fost acceptata la buget... daca legea e din august, la mine nu ar trebui sa se aplice... nu au decat sa o aplice la cei care vor sa se inscrie din august incolo...
dar ce parere aveti de situatia urmatoare... te chinui sa termini doctoratul, mai ai un pic, si te inscrii la master???
-
- senior
firehand wrote:Daca era asa, cum explicati voi ca s-au sustinut examene de doctorat in care aspirantii erau medici rezidenti?
ptr ca are nevoie de norme de aplicare, ca s-a publicat dupa examen... deci se aplica de la anu
pq pas?
-
- newbie
Nu cred ca este valabil si pentru cei care se afla la master cu taxa, nu-i asa?
- dr_h
- senior
Cum a ramas cu masterul in timpul rezidentiatului?
Sunt inscris la master cu taxa. A aflat cineva un raspuns oficial?
Trebuie sa anunt la DSP ca si cum ar fi un caz de incompatibilitate, in momentul in care-mi aleg specializarea?
Sunt inscris la master cu taxa. A aflat cineva un raspuns oficial?
Trebuie sa anunt la DSP ca si cum ar fi un caz de incompatibilitate, in momentul in care-mi aleg specializarea?