Posted: Fri Oct 22, 2004 8:50 pm Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
Asa e , o noua parodie de facultate , asta ne mai trebuia.
Cind e nevoie a se desfiinta 2-3 din astea existente si de a se taia drastic din locurile celorlalte ei mai fac una.
Noroc ca la intrarea in UE o sa se puna criterii de performanta/dotare/pregatire care le va descalifica pe astea de 2 lei prin simplu fapt ca absolventii lor nu o sa aiba diplomele recunoscute.
Ei,lasa ca stiu eu cati studenti de 2 lei taraie facultati prin Bucuresti.
Si oricum,nu conteaza UNDE faci facultatea,ci ceea ce stii dupa ce o termini.Si iti spun eu,draga sky,ca exista si in centre universitare din provincie destui studenti mult mai buni decat unii din bucuresti.
Asa ca nu tine sa platiti voi examene la Bucuresti,ca nu o sa va ia nimeni in seama foaia de hartie pe care o s-o obtineti,daca n-o sa stiti mare lucru.
Iar in legatura cu facultatea de la galati,daca e de 2 lei,o sa mai vedem.Eu stiu de exemplu ca in urma cu vreo 5 ani s-a infiintat la galati facultate de arte,iar cativa absolventi si-au gasit post la tatrul national din bucuresti,cu facultatea facuta la galati.Si mai sunt exemple de persoane cu facultatea facuta in provincie,care "i-au facut praf" la concursuri de ocupare a anumitor postrui pe absolventi bucuresteni,care credeau ca numele "facultate de bucuresti" o sa le rezolve totul.
Si mai ganditi-va ca exista si persoane care nu-si permit,dpdv financiar sa faca facultatea in bucuresti,dar poate au aptitudini pentru medicina.Si atunci,ce e rau ca s-a infiintat medicina la galati?Ca o sa iasa si ratati de aici,se poate(dar sunt si facultatile din bucuresti pline de ratati-priviti la UB la diferite specializari sute de admisi cu medii de 5-6 in ultimii ani).
Asa ca mai lasati-va orgoliile de bucuresteni de mahalale si vedeti-va de treaba voastra acolo,ca nu va priveste pe voi ce se intampla la galati.
Iar daca credeti ca sunteti cu ceva mai presus decat asa-numita de voi "provinicie",e problema voastra,dar viata va va arata ca nu este deloc asa.
Iar in legatura cu orasul in care un absolvent de medicina poate profesa,cred ca in nici un caz nu poate fi bcuurestiul-cum sa traiesti in buc cu un salariu de 3 milioane?Pai in unele orase preturile la toate sunt la jumatate fata de Bucuresti,asa ca un stagiar cu 3 milioane in mod sigur va muri de foame in capitala!