Prima spaga din viata mea!
- zad
- senior
Prima spaga din viata mea!
Pentru ascultatorii postului "Medicina FM" propunem o noua emisiune radiofonica "Prima spaga".
Evident asteptam telefoanele dumneavoastra pe adresa redactiei sau semeseuri la nr nostru
Este rubrica voastra si evident va dura atat timp cat are rating (ca la telenovele !!).
Si acum episodul pilot:
Prima spaga din viata mea (adica a MEA, a personajului real zad absolvent de scoala de doftori la Iesi):
se facea ca era prin anu 5 la medicala, la dom prof. C ;
la un stagiu, intr-o zi frumoasa de primavara dicutam anamneza cu o doamna-babuta-pacienta internata in respectivul asezamant spitalicesc.
dupa efectuarea unor manevre intruzive in intimitate de genu dezbracat, palpat, luat tensiunea, etc. si transpunerea in scris a problemelor de sanatate ( beteaga cu inima si oleaca cu ficatu, saraca femeie ! ) ale domniei sale ,
(respiro pentru suspans......)
am avut surpriza (placuta/neplacuta , nici eu nu pot sa o calific acum - daca imi este permisa o comparatie, cam ca o neprihanita fecioara la prima penetrare realizata de un barbat relativ experimentat)
surpriza zic
de a mi se baga in buzunarul halatului meu alb-jegos-lung-si-descusut-pe-alocuri una bucata plastic verde reprezentand bancnota nationala de 10.000 de leutzi.
(Pauza pt punctu culminant...)
Din pacate prima mea experienta spagaxuala (poate va ganditi la o comparatie enuntata mai sus! ) a fost un total ESEC -cam de aceeasi culoare cu literele.
Pe scurt am scos foaia verde din buzunarul halatului meu alb-jegos-lung-si-descusut-pe-alocuri (urland din rasputeri de surpriza durerii si a placerii in acelasi timp--bineinteles in forul interior) si am pus-o ...
(bancnota plavanilor!)
usurel pe patul pacientei-babutze neindraznind sa comentez in nici un fel .
Al doilea personaj al povestirii (pacienta-babuta adica ) si-a luat leii i-a bagat sub perna si m-a intrebat ceva de genu 'nu esti doctor nu?'
Eu --' Nu sunt student ' si dus am fost.
N-am mai intalnit-o niciodata de atunci (la spaga ma refer!) dar privirea (a babei adica) o mai tin minte si acum ;
daca va puteti imagina in doua secunde o privire bolnava cu inima si cu ficatu care sa exprime: "dragu-bunicii-oi-fi-matale-student-la-medicina-insa-nu-esti-bun-de-doctor"
"THE END"
rubrica radiofonica se adreseaza ascultatorilor postului "Medicina FM" -de preferinta medici clinicieni (ca acolo-i spaga groasa ) de orice sexe si specializare (sau fara-- ca multi dintre noi), medici care observa o oarecare (cat de mica!) incompatibilitate intre profesiunea lui Hipocrat (ce sa mai zicem de juramant!) si primirea de foloase necuvenite (asa zice legea romana) also called:
a fi atent, spaga, mita ,bacsis, pretul operatiei, plocon, pesches, (lasati-va fraul liber la imaginatie)
pentru cei mai grei de cap:
rubrica NU se adreseaza spagilor DATE, doar celor PRIMITE sau in curs de primire (pt prima situatie se poate infiinta ceva separat
deci deviza este MITUITI DIN TOATA MEDICINA UNITI-VA ----- nu mituitori)
evident rubricuta noastra va da nastere la discutii despre micimea salariilor de mizerie cu care traim .
mentionez ca nu ma intereseaza genu asta de discutii si ma dezic de ele!
nota
niciunul din aia 10.000 de leuti nu fost maltratat ofensat sau prejudiciat cumva in cursul filmarilor.
comparatia cu pricina de mai sus nu a intentionat sa intineze in vreun fel sentimemntele acelora dintre noi care inca nu au pus-o (acum ma refer la sex!) ci doar sa descrie cat mai clar furtuna mea interioara.
multumesc pentru sprijinul acordat presedintiei(2) si premierului(premierilor),
deasemeni colegiului medicilor, camerei federative a medicilor si intregului popor roman!!!!
Evident asteptam telefoanele dumneavoastra pe adresa redactiei sau semeseuri la nr nostru
Este rubrica voastra si evident va dura atat timp cat are rating (ca la telenovele !!).
Si acum episodul pilot:
Prima spaga din viata mea (adica a MEA, a personajului real zad absolvent de scoala de doftori la Iesi):
se facea ca era prin anu 5 la medicala, la dom prof. C ;
la un stagiu, intr-o zi frumoasa de primavara dicutam anamneza cu o doamna-babuta-pacienta internata in respectivul asezamant spitalicesc.
dupa efectuarea unor manevre intruzive in intimitate de genu dezbracat, palpat, luat tensiunea, etc. si transpunerea in scris a problemelor de sanatate ( beteaga cu inima si oleaca cu ficatu, saraca femeie ! ) ale domniei sale ,
am avut surpriza (placuta/neplacuta , nici eu nu pot sa o calific acum - daca imi este permisa o comparatie, cam ca o neprihanita fecioara la prima penetrare realizata de un barbat relativ experimentat)
surpriza zic
de a mi se baga in buzunarul halatului meu alb-jegos-lung-si-descusut-pe-alocuri una bucata plastic verde reprezentand bancnota nationala de 10.000 de leutzi.
(Pauza pt punctu culminant...)
Din pacate prima mea experienta spagaxuala (poate va ganditi la o comparatie enuntata mai sus! ) a fost un total ESEC -cam de aceeasi culoare cu literele.
Pe scurt am scos foaia verde din buzunarul halatului meu alb-jegos-lung-si-descusut-pe-alocuri (urland din rasputeri de surpriza durerii si a placerii in acelasi timp--bineinteles in forul interior) si am pus-o ...
(bancnota plavanilor!)
usurel pe patul pacientei-babutze neindraznind sa comentez in nici un fel .
Al doilea personaj al povestirii (pacienta-babuta adica ) si-a luat leii i-a bagat sub perna si m-a intrebat ceva de genu 'nu esti doctor nu?'
Eu --' Nu sunt student ' si dus am fost.
N-am mai intalnit-o niciodata de atunci (la spaga ma refer!) dar privirea (a babei adica) o mai tin minte si acum ;
daca va puteti imagina in doua secunde o privire bolnava cu inima si cu ficatu care sa exprime: "dragu-bunicii-oi-fi-matale-student-la-medicina-insa-nu-esti-bun-de-doctor"
"THE END"
rubrica radiofonica se adreseaza ascultatorilor postului "Medicina FM" -de preferinta medici clinicieni (ca acolo-i spaga groasa ) de orice sexe si specializare (sau fara-- ca multi dintre noi), medici care observa o oarecare (cat de mica!) incompatibilitate intre profesiunea lui Hipocrat (ce sa mai zicem de juramant!) si primirea de foloase necuvenite (asa zice legea romana) also called:
a fi atent, spaga, mita ,bacsis, pretul operatiei, plocon, pesches, (lasati-va fraul liber la imaginatie)
pentru cei mai grei de cap:
rubrica NU se adreseaza spagilor DATE, doar celor PRIMITE sau in curs de primire (pt prima situatie se poate infiinta ceva separat
deci deviza este MITUITI DIN TOATA MEDICINA UNITI-VA ----- nu mituitori)
evident rubricuta noastra va da nastere la discutii despre micimea salariilor de mizerie cu care traim .
mentionez ca nu ma intereseaza genu asta de discutii si ma dezic de ele!
nota
niciunul din aia 10.000 de leuti nu fost maltratat ofensat sau prejudiciat cumva in cursul filmarilor.
comparatia cu pricina de mai sus nu a intentionat sa intineze in vreun fel sentimemntele acelora dintre noi care inca nu au pus-o (acum ma refer la sex!) ci doar sa descrie cat mai clar furtuna mea interioara.
multumesc pentru sprijinul acordat presedintiei(2) si premierului(premierilor),
deasemeni colegiului medicilor, camerei federative a medicilor si intregului popor roman!!!!
- sl0bizz
- elder
Obishnuiam sa merg vara la spitalul Floreasca pentru foaia aia de practica. Mergeam numai noaptea in garzi, era placut - mai un comatos, mai un sinucigas nereusit, material de lucru pentru mina mea nepriceputa.
Intre anul 4 si 5, intr-o noapte, apare o salvare de Buzau. Usoara agitatie - din provincie, noaptea, vin numai accidente de masina urite. De fapt, o familie avusese un accident si fata, de vreo 16 ani, isterica (vreuna din primele menstruatii?) sustinea ca o "doare burta". Nimic pe radiografie, nimic pe eco, nimic la ex. clinic.
Familia, care deja shpaguise tot Buzaul ca sa ajunga la Floreasca, incepe demersurile in Buc. Asa ca lumea hotaraste sa o paseze si celor de la chirurgie. Doctorii catre rezidente - rezidentele catre mine - sa se duca cineva cu ei, in afara de brancardieri, pina sus. Cel mai umil, eu, pleaca cu ei.
In lift mi se strecoara in buzunar 10 mii. Le explic ca eu sint student, ca nu fac si nu pot sa fac nimic, pentru ca nu stiu si nu am autoritate sau drept legal. Nimic, ramin cu cei 10 mii.
Ajunsi sus, asistenta de acolo zice ca nu sint locuri, de parca n-ar fi putut sa spuna la tel. de cind i-au anuntat. Eu ridic din umeri, nestiind pe unde sa dispar.
Apar alti bani si apare o saltea. O pacienta, zice-se mai sanatoasa, este mutata pe jos, iar tinara isterica ramine pe capul chirurgilor.
La 5 dimineata, imi iau un iaurt de 10 mii si ma duc in camin.
Intre anul 4 si 5, intr-o noapte, apare o salvare de Buzau. Usoara agitatie - din provincie, noaptea, vin numai accidente de masina urite. De fapt, o familie avusese un accident si fata, de vreo 16 ani, isterica (vreuna din primele menstruatii?) sustinea ca o "doare burta". Nimic pe radiografie, nimic pe eco, nimic la ex. clinic.
Familia, care deja shpaguise tot Buzaul ca sa ajunga la Floreasca, incepe demersurile in Buc. Asa ca lumea hotaraste sa o paseze si celor de la chirurgie. Doctorii catre rezidente - rezidentele catre mine - sa se duca cineva cu ei, in afara de brancardieri, pina sus. Cel mai umil, eu, pleaca cu ei.
In lift mi se strecoara in buzunar 10 mii. Le explic ca eu sint student, ca nu fac si nu pot sa fac nimic, pentru ca nu stiu si nu am autoritate sau drept legal. Nimic, ramin cu cei 10 mii.
Ajunsi sus, asistenta de acolo zice ca nu sint locuri, de parca n-ar fi putut sa spuna la tel. de cind i-au anuntat. Eu ridic din umeri, nestiind pe unde sa dispar.
Apar alti bani si apare o saltea. O pacienta, zice-se mai sanatoasa, este mutata pe jos, iar tinara isterica ramine pe capul chirurgilor.
La 5 dimineata, imi iau un iaurt de 10 mii si ma duc in camin.
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.
- delu
- junior
- alimori
- elite
Singurele practici pe care le-am facut pe bune au fost 2 la gineco - Cantacuzino. In anul 5, m-a tinut practica vreo 5 luni, ca-mi placea...N-a picat nimic. In vacanta urmatoare, eficienta maxima: 3 saptamani de practica, 2 tentative de spaga; pe prima am refuzat-o cu succes, dar de fata cu infirmiera, care s-a vazut si ea (cred) obligata sa refuze... era vorba de 50.000 (in 2003); am lamurit-o pe pacienta (angajata a Sp. Militar) ca-s studenta si care-s doctorii de pe salonul ei.
Am refuzat si a 2a pacienta care mi-a bagat in buzunar, da` pana la urma a ramas ca ea (tot de 50.000 era vorba).
Am refuzat si a 2a pacienta care mi-a bagat in buzunar, da` pana la urma a ramas ca ea (tot de 50.000 era vorba).
- eurofighter
- junior
Faina tema...dupa ce am citit ce ati scris voi, ce sa va zic ...trebuie sa ma declar satisfacut de ce am primit eu cand am primit pentru prima oara ...eram in anul 4 si faceam o garda la chirurgie-urgente. apare un domn cam cherchelit impreuna cu sotia si fiica,de altfel foarte ingrijorate.domnul, venind spre casa, facuse o halta undeva, iar apoi se mai odihni si intr-un sant o vreme.ajuns acasa descoperi ca submentonier avea o taietura faina. care sangera inca, asa ca s-a alarmat si a venit la spital. aici medicul de garda..era la o cafea....in urgenta era asistenta si cu mine. asa ca m-am invrednicit sa il cos eu, la sugestia ei.e drept ca mai facusem de cateva ori asta. cert e ca, dupa ce am terminat, i-am dat un bilet de trimitere la ORL si am salutat respectuos dand senzatia ca am altceva de facut si am facut stanga-mprejur. dar doamna a fost foarte rapida, mi-a bagat mana in buzunarul de la halat , si a iesit rapid pe usa. imi lasase 100.000. evident ca mi-a fot jena.dar ce era sa fac?am rugat un infirmier sa mearga sa cumpere pepsi si covrigei de la nonstop si ne-am ospatat cei din echipa de garda.s-au mirat tare de darnicia mea.habar nu aveau de ce facusem asta.
deci am debutat..cu dreptul...apoi in practica de vara de dupa anul 4 ,tot intr-o sectie de chirurgie, in 4 saptamani am refuzat hotarat in total cam in jur de 1 mil. pacientii habar nu aveau ca eram student.si dadeau incepand de la intocmirea foii, la schimbarea pansamentelor, injectii etc.se mirau grozav de refuzul meu...dar nici unul nu m-a intrebat daca nu sunt medic.
cam asta ar fi...
deci am debutat..cu dreptul...apoi in practica de vara de dupa anul 4 ,tot intr-o sectie de chirurgie, in 4 saptamani am refuzat hotarat in total cam in jur de 1 mil. pacientii habar nu aveau ca eram student.si dadeau incepand de la intocmirea foii, la schimbarea pansamentelor, injectii etc.se mirau grozav de refuzul meu...dar nici unul nu m-a intrebat daca nu sunt medic.
cam asta ar fi...
- zad
- senior
Tin sa multumesc celor care au inteles ce e cu vorbaraia mea lunga de la inceputul threadului.
Faptul ca am pus totul in cheie comica a fost o inspiratie de moment (poate ca asta a facut mai atractiv subiectul )
Cred ca este o problema foarte serioasa totusi !
(Imi pastrez rezerva de a face haz de necazu meu si al altora.)
Salariul meu de stagiar (nu am prins loteria din nov 2003!) pt luna ianuarie (primul meu salariu----aplauze!!!) a fost de vreo 2.490.000.
Din fericire stau cu parintii!!
Evident ca nu ajunge daca-as sta singur undeva
Ma pregatesc sa devin rezident la anu' si sa stau pe picioarele mele in alt oras decat cel de obarsie.
Cum draq se poate?
Ma adresez celor cu mai multe experiente in domeniu
Multumesc celor care au facut un pas in fata si au recunoscut prima infractiune de drept penal din frumoasa viata de doctor(luare de mita/foloase necuvenite).
Probabil ca si eu as fi luat banii daca nu eram asa aiurit si as fi avut nevoie de banii aia.
Romanul din oficiu este atent cu cadrul medical!
Oare daca ne denuntam toti la parchetu anticoruptie a lu blanculescu se intampla ceva?
----asa cam la vreo cateva zeci de mii de tineri doctori primitori de atentii si plocoane.
La generatiile mai vechi nici n-am pretentii.Toata viata asta au facut.Si-au crescut copiii,si-au intretinut soitiile/soti amanti/amante din spaga si-au cumparat case, masini etc etc
E greu de schimbat o mentalitate la 50 de ani !
(taica-meu=nedoctor ma trimitea sa-i duc ceva doctorului-sef de sectie unde fac stagiul pt ca ma lasa sa stau acasa sa invat pt rezi. Am zis pas; sper sa nu gresesc!)
pt Scoro: mersi pt aprecieri dar nu am urmarit in primul rand emotia hilaritatii ; stii tu "Ridendo castigat mores" ; daca vrei poti sa piepteni textul cum vrei tu si sa-l folosesti in numele tau; ai acordul meu scris, chiar si la A.C. (mai ales ca ai antecedente in acest sens, cred);
mai astept si alte replici, poate pana iau rezidentiatul ma lamuresc si eu cum vine treaba cu problema asta!
Faptul ca am pus totul in cheie comica a fost o inspiratie de moment (poate ca asta a facut mai atractiv subiectul )
Cred ca este o problema foarte serioasa totusi !
(Imi pastrez rezerva de a face haz de necazu meu si al altora.)
Salariul meu de stagiar (nu am prins loteria din nov 2003!) pt luna ianuarie (primul meu salariu----aplauze!!!) a fost de vreo 2.490.000.
Din fericire stau cu parintii!!
Evident ca nu ajunge daca-as sta singur undeva
Ma pregatesc sa devin rezident la anu' si sa stau pe picioarele mele in alt oras decat cel de obarsie.
Cum draq se poate?
Ma adresez celor cu mai multe experiente in domeniu
Multumesc celor care au facut un pas in fata si au recunoscut prima infractiune de drept penal din frumoasa viata de doctor(luare de mita/foloase necuvenite).
Probabil ca si eu as fi luat banii daca nu eram asa aiurit si as fi avut nevoie de banii aia.
Romanul din oficiu este atent cu cadrul medical!
Oare daca ne denuntam toti la parchetu anticoruptie a lu blanculescu se intampla ceva?
----asa cam la vreo cateva zeci de mii de tineri doctori primitori de atentii si plocoane.
La generatiile mai vechi nici n-am pretentii.Toata viata asta au facut.Si-au crescut copiii,si-au intretinut soitiile/soti amanti/amante din spaga si-au cumparat case, masini etc etc
E greu de schimbat o mentalitate la 50 de ani !
(taica-meu=nedoctor ma trimitea sa-i duc ceva doctorului-sef de sectie unde fac stagiul pt ca ma lasa sa stau acasa sa invat pt rezi. Am zis pas; sper sa nu gresesc!)
pt Scoro: mersi pt aprecieri dar nu am urmarit in primul rand emotia hilaritatii ; stii tu "Ridendo castigat mores" ; daca vrei poti sa piepteni textul cum vrei tu si sa-l folosesti in numele tau; ai acordul meu scris, chiar si la A.C. (mai ales ca ai antecedente in acest sens, cred);
mai astept si alte replici, poate pana iau rezidentiatul ma lamuresc si eu cum vine treaba cu problema asta!
- sara
- junior
- sara
- junior
- sl0bizz
- elder
Dupa cum vezi, unii dintre noi si l-au permis.
Si nu trimiteti texte la AC si nu mai cumparati porcaria aia, credeti ca fara banii vostri s-ar mai duce Chishu "pe 5 continente"?
Si nu trimiteti texte la AC si nu mai cumparati porcaria aia, credeti ca fara banii vostri s-ar mai duce Chishu "pe 5 continente"?
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.
- sara
- junior
Slobizz, la cum vorbesti "din amintiri", banuiesc ca nu mai esti stagiar dar nici rezident.Oi fi aspirant la statutul de rezident??? In cazul asta, ajungi intii rezident si apoi spune-ne cum refuzi tu o spaga, mai mica decit a asistentei dar poate cit a infirmierei si cum te multumesti cu 3mil pe luna.
- zad
- senior
pt sara nu am inteles exact punctu tau de vedere
revenind la o figura de stil de mai sus eu (ma repet) personal sunt oarecum virgin in domeniu. pentru ca nu mi s-a oferit ocazia prea des!
Dar pana voi prinde gustul cel dulce al spagii imi pastrez dreptul si rezerva de a ma indoi amarnic asupra moralitatii si legalitatii primirii de spaga.
in toata porcaria asta medicala romaneasca eu observ vreo doua cercuri vicioase (li se mai spune feed-back pozitiv!)
1.inceputul poate fi oriunde:
(eu sunt un mic doctor/doctorita) salariul meu e mic------>eu primesc/cer spaga------>eu accept spaga----->evident eu ma simt financiar/digestiv mai bine------>eu sunt oleaca mai multumit----->eu ma obisnuiesc cu spaga------->eu nu protestez-------->eu nu deranjez sistemul--------->salariul este mic------>eu primesc/cer spaga------>eu accept spaga etc
2.
eu sunt un mic doctor/doctorita ---->ajung sa ma obisnuiesc cu spaga (conform 1.)------->ajung un doctor mare------>iau spaga in continuare------>dau exemplu subalternilor, studentilor etc----->acestia la rindul lor, mici doctori/doctorite iau spaga etc etc
variante:
fuga din sistem reorientare profesionala / emigrare
a te obisnui
solutii:
revenind la o figura de stil de mai sus eu (ma repet) personal sunt oarecum virgin in domeniu. pentru ca nu mi s-a oferit ocazia prea des!
Dar pana voi prinde gustul cel dulce al spagii imi pastrez dreptul si rezerva de a ma indoi amarnic asupra moralitatii si legalitatii primirii de spaga.
in toata porcaria asta medicala romaneasca eu observ vreo doua cercuri vicioase (li se mai spune feed-back pozitiv!)
1.inceputul poate fi oriunde:
(eu sunt un mic doctor/doctorita) salariul meu e mic------>eu primesc/cer spaga------>eu accept spaga----->evident eu ma simt financiar/digestiv mai bine------>eu sunt oleaca mai multumit----->eu ma obisnuiesc cu spaga------->eu nu protestez-------->eu nu deranjez sistemul--------->salariul este mic------>eu primesc/cer spaga------>eu accept spaga etc
2.
eu sunt un mic doctor/doctorita ---->ajung sa ma obisnuiesc cu spaga (conform 1.)------->ajung un doctor mare------>iau spaga in continuare------>dau exemplu subalternilor, studentilor etc----->acestia la rindul lor, mici doctori/doctorite iau spaga etc etc
variante:
fuga din sistem reorientare profesionala / emigrare
a te obisnui
solutii:
- C.M
- senior
Hop si eu...Anul trecut...studenta fiind in anul IV,in stagiul de urologie...am trait si eu incredibilul moment de a primi, prima mea spaga: eterna bancnota de 10.000 lei...Persoana in cauza,un barbat intre doua varste,posesor de sindrom Fournier.Ce-i drept in fiecare dimineata la 6.45 ma postam in salonul respectiv ce-mi era de fapt repartizat,luindu-i omului o tensiune,scriam evolutia in foaie,o impresie,o maslina etc...etc (a se citi ca in "Buletin de Bucuresti"--musai).Nu i-am putut primi pt ca simteam ca nu mi se cuvineau...Respectivul i-a luat inapoi si mi-a zis ca sunt dragutica si as fi fost si mai draguta daca nu eram asa bondoaca si daca as mai da jos si cateva kg. In momentul ala mi-a parut rau ca nu i-am luat banii. Cam asta a fost prima mea experienta de acest gen...
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!
- Bakardo
- junior
N-am mai ris atita de nu mai tin minte...bai, s'teti niste figuri...treptat, cei care nu primesc spaga (deocamdata, si pina aici macar au tot respectul meu), vor primi mai tirziu...din pacate, pentru asta nu e niciodata prea tirziu intr-un sistem ca al nostru...unul din comentatorii topicului spunea ceva de genul ca e bravura din partea celor care spun ca ei nu primesc...sa se mai gindeasca un pic...medicina este, probabil, primul domeniu din care ar trebui sa cam dispara si cei care dau si cei care primesc...mai exact, medicii ar trebui platiti suficient de bine, in asa fel incit sa nu fie nevoie de mai mult decit un buchet de flori sau o stringere de mina (nu cu usa) pentru a multumi...iar pacientii sa fie siguri ca primesc un tratament (nu numai medicamentos) normal in orice situatie, nu numai daca au dat sau nu ceva...situatia actuala, insa, este suficient de nashpa, incit sa permita perpetuarea "micilor atentii"...Am un medic in familie...e ciuca batailor pe tema asta, e inca tinar si, saracu, la prima spaga luata de la un amarastean, s-a facut violet...am ris 2 zile de el, luase spaga, dar dezvoltase un sindrom post factum de vinovatie...la vreo saptamina dupa episodul asta, la o noua tentativa de spagasinare, a refuzat, in asa fel incit s-a ales cu "respectul" unor colegi mai in virsta (chestii de genul "tu cu cine semeni, ca tac'tu pare baiat destept")...Ca sa nu o mai intind: medicii pot fi impartiti dupa mai multe criterii, printre care si asta cu a lua sau nu spaga...lasind, momentan, la o parte criteriul profesionalismului, pot sa va spun ca ii admir pe cei care macar incearca sa nu se umple de *****...
Life is a beach ???!!! A sunny one ???
- adi
- elder
Bakardo wrote:Si inca ceva, pentru tinerii medici rezidenti (sau rezistenti, la alegere): interesati-va cit cistiga femeia de serviciu de la Parchetul General...veti avea o surpriza...
da mai, dar aia are sporuri: de confidentialitate de ex ...stiu ca voi credeti ca glumesc, dar sa stiti ca exista chiar si spor de penibilitate (f serios) pentru femeile de serv care spala pe la wc-uri (in anumite institutii). de ce? pai e penibil sa speli in wc
- adyry
- senior
miercuri dim. cind m-am prezentat la "scirbici" nu aveam programata garda motiv ptr. care aveam doar maruntzis(ce a mai ramas din primii mei bani de pe 17 feb. ) prin buzunare!dar,pe la ora 12,ma roaga o colega sa-i fac garda!bunnn!activitate intensa si foarte antrenanta,nu mai insist -ideea este ca pe la 10 seara vine o cirotica cu encefalopatie,obezitate grad 4sipune-o in vreun pat de gasesti-s-a gasit,patul medicului rezident care a fost luat si dus in salon!sotul,foarte indatorat imi baga in buzunar 100 mii si ma roaga sa am grija de ea!am inapoiat banii !peste 1 ora doctorul imi zice ca pot pleca pina dim. oricum nu aveam nici pe ce sa stau jos,asistenta rebuia si ea sa doarma....am plecat de pe sectie gindindu-ma cum naiba sa fac sa ajung acasa-bani ioc,cartela tel. doar 15 mii....si m-am gindit la suta de mii... cit de mizerabil traim...am sunat o prietena ,fosta colega de liceu ce este inspectoare si imi zice cit ia pe zii.....si umila dar si rapid,cit imi permitea creditul am chemat-o sa ma duca acasa...nu ma simt mindra ca am refuzat si nici cu parere de rau ca nu i-am luat,nu trebuia sa ii iau ,trebuia sa ii AM !!
- Bakardo
- junior
Adyry...mda, corect...dar ca sa ii ai, trebuia sa...ce ??? Muncesti ?? Sa fii tratata corect intr-un sistem normal, in functie de pregatirea pe care o ai ?? In curind, va fi penibil sa faci in gitu' ma-sii o facultate si sa ramii in aceasta tara de kko...spalatul wc va fi LUX...Am zis !!!
- delu
- junior
adyry wrote:nu ma simt mindra ca am refuzat si nici cu parere de rau ca nu i-am luat,nu trebuia sa ii iau ,trebuia sa ii AM !!
Bravo adyry, exemplu mai bun nu se putea...
Iar Sara tu ar trebui sa stai in culcusul tau sub pamant, si sa nu scoti capul afara darmite sa mai si strigi in gura mare "bravura" la un lucru normal. Ar trebui sa pleci capul si sa TACI.
- Bakardo
- junior
Cu titlu de informatie cool: Stiati ca pe timpul fazei cu rezidentiatul de anu trecut tot ce se posta pe forum era supravegheat de neshte baieti de baieti (desi erau rezultatul unei relatii normale, barbat-femeie), si anume mutanti cu ochii bleu ??? Mishto, nu ?? Ca sa va mai treaca de facut valuri.... ar fi amuzant daca nu ar fi si adevarat
- zad
- senior
pentru toti tinerii securisti de pe forum travestiti in sriisti (vezi doamne aparatori ai ordinii sociale!) le urez sincere urari de mama !!
sa ma caute!
chiar ce-o sa-mi faca?
daca vreti va dau I.P.-ul, ISP-ul, orasul emailul adresa nr de tel si tot ce vreti voi
numai dati un pm
continui sa cred ca traim intr-o tara condusa de kk (fostele si actualele "cadre" au un rol insemnat in asta! )
sa ma caute!
chiar ce-o sa-mi faca?
daca vreti va dau I.P.-ul, ISP-ul, orasul emailul adresa nr de tel si tot ce vreti voi
numai dati un pm
continui sa cred ca traim intr-o tara condusa de kk (fostele si actualele "cadre" au un rol insemnat in asta! )
- Scoro
- senior
Ca am putea fi supravegheati de baieti cu ochi albastrii nu mi se pare ceva de necrezut (pe aceasta cale ii salut si le reamintesc "cu verdele-n sus"... cine nu stie bancul i-l spun).
Faza e ca suntem mult prea benigni ca sa se oboseasca sa intreprinda ceva "ca sa ne linisteasca".
Dam si noi din gura/degete pe forum... oricum nu se schimba nimic.
Faza e ca suntem mult prea benigni ca sa se oboseasca sa intreprinda ceva "ca sa ne linisteasca".
Dam si noi din gura/degete pe forum... oricum nu se schimba nimic.
- Bakardo
- junior
Ideea este si in felul urmator: parca la francezi a fost o chestie cu o greva studenteasca destul de mare si care a pus autoritatea in situatia de a o lua un pic cu mina goala...serviciile secrete franceze au fost intrebate de ce nu au aflat inainte de producerea evenimentului, prin mijloace proprii (pinda si scotocirea) Si asta a fost pe bune...apropos de democratie si libertatile lu' omu', care poate sa faca ce vrea el...atita timp cit vor si ei...
- zad
- senior
sa-nteleg ca matale esti plina de maturitate si griji sociale (sara)?
e foarte comod sa te ascunzi dupa realitatea salariului mic si sa iei spaga.
din posturile dumitale anterioare am inteles ca esti rezidenta anu intii medicina interna Bucuresti
deci prea mult nu te-ai strofocat sa refuzi vreo mita (probabil niciodata!)
realitatea slariului de ***** ne obliga la atitudine (sa-i spunem civica)
Totusi continui sa cred ca acceptarea statului de mituit nu e calea corecta din orice punct de vedere ai privi.
bineinteles eu nu iti cunosc situatia familiala, financiara, locativa etc
(fara sprijin parintesc; cu sot somer; cu doi copii mici-->evident cu RESPONSABILITATI)
cunosc vreo doua cazuri de doctori in culmea carierei care nu iau.
cred ca stiti cum sunt tratati de colectiv=NEBUNI
e foarte comod sa te ascunzi dupa realitatea salariului mic si sa iei spaga.
din posturile dumitale anterioare am inteles ca esti rezidenta anu intii medicina interna Bucuresti
deci prea mult nu te-ai strofocat sa refuzi vreo mita (probabil niciodata!)
realitatea slariului de ***** ne obliga la atitudine (sa-i spunem civica)
Totusi continui sa cred ca acceptarea statului de mituit nu e calea corecta din orice punct de vedere ai privi.
bineinteles eu nu iti cunosc situatia familiala, financiara, locativa etc
(fara sprijin parintesc; cu sot somer; cu doi copii mici-->evident cu RESPONSABILITATI)
cunosc vreo doua cazuri de doctori in culmea carierei care nu iau.
cred ca stiti cum sunt tratati de colectiv=NEBUNI
- zad
- senior
topicuri alternative (pt cine are chef sa le sustina)
Cea mai mare spaga (evident nu e din 'liga' noastra!)
Cea mai mica spaga
Cea mai ciudata spaga
Cea mai nedorita spaga
Cea mai dorita spaga
Textele/tacerile sugestive insotitoare de spaga
Raportul spaga/act medical sau uman intreprins pt spaga respectiva
Sinonime folosite in medicina si in popor pt spaga
pt pudibonzi/pudibonde fricosi/fricoase cuvantul spaga se poate inlocui
cu 'atentie' sau orice altceva doriti . Ex. supliment la salariu
Cea mai mare spaga (evident nu e din 'liga' noastra!)
Cea mai mica spaga
Cea mai ciudata spaga
Cea mai nedorita spaga
Cea mai dorita spaga
Textele/tacerile sugestive insotitoare de spaga
Raportul spaga/act medical sau uman intreprins pt spaga respectiva
Sinonime folosite in medicina si in popor pt spaga
pt pudibonzi/pudibonde fricosi/fricoase cuvantul spaga se poate inlocui
cu 'atentie' sau orice altceva doriti . Ex. supliment la salariu
- eurofighter
- junior
Eu am scris ce am scris pentru ca nu pot spune ca mi-e rusine de situatia creata.desi am mai spus-o, jena a existat. dupa mintea mea, situatia asta va mai dura mult timp. cine poate sa imi spuna cum se poate trai cu salariul de rezident in romania?as vrea sa il cunosc pe ala care o poate face. singura problema etica este legata de conditionarea actului medical. am lucrat afara, ca si student, in 2 clinici mari ale Europei, si mi-am atras amicitia pacientilor, fara sa primesc nimic. de altfel, nici nu le-a trecut prin cap sa faca asta.si mi s-a parut normal sa fie asa. cred ca la noi exista si mentalitatea oamenilor de a da doctorului. iar mentalitatea "diferita" va mai persista ceva timp. repet, in viziunea mea, singura problema este legata de conditionarea actului medical. daca imi fac datoria corect, iar la sfarsit omul da ce si cat poate...este greu sa refuzi..mai ales ca multi se simt jigniti considerand ca au dat prea putin. sindromul "postspaga" este valabil doar cand te simti vinovat ca nu l-ai ajutat pe acel om asa cum ar fi trebuit.
iar despre domnu blanculescu....nu cred ca rezidentii romani sunt cauza si sustinatorii coruptiei romane.
Dixit!
iar despre domnu blanculescu....nu cred ca rezidentii romani sunt cauza si sustinatorii coruptiei romane.
Dixit!
- eurofighter
- junior
si chestia cu securistii care urmaresc forumul...mise pare ushor paranoica ideea. pana la urma, vorba unul alt coleg, suntem prea benigni ca sa fim luati in seama.la cate se scriu pe net si prin presa, forumul asta e kk-maca. dar ar fi bine daca ar face-o, ca un scarbici de genul asta ar trebui sa stie care e starea de spirit a populatiei (recte a medicilor tineri).in rest, nu trebuie sa ne cenzuram de nici un fel. macar aici! eu unul nu ma tem sa spun ce am de spus, iar ce va spun si voua sunt gata sa ii spun si lui Blanculescu, si procurorului sef al Romaniei si oricui ma intreaba.
- zad
- senior
scenariu:
eu iau rezidentiatul anu asta (pe ceva chirurgical)
eu ajung in spital
am salariu de ***
la prima spaga mi-o fi putin rusine
la a doua nu ; incet, incet la presiunea portofelului , a colegilor , a superiorilor , a pacientilor si a intregului sistem de *** nu o sa mai simt urma de jena sau rusine.
totul intra in "normal"
operez, iau spaga
pansez, iau spaga
scot atze, iau spaga
o vorba buna, spaga (cunosc cazuri!)
evident salariul oficial=microscopic
sa presupunem ca nu sunt din aia hrapareti incat sa ajung "sa conditionez actul medical"
sau poate voi fi! cine stie.
ata asta subtire a compromisului se poate rupe foarte brusc si usor
caz 1
un "om de bine" pune la cale un flagrant .sunt prins cu"mata in sac".
conform legilor din statul de drept Romania sunt pasibil de parnaie (cativa ani buni) eventual si retragerea dreptului de practica medicala
ce o sa fac?
o sa dau sistemul in judecata pt ca nu mi-a marit salariu cand trebuia?
nu
caz 2 (mai probabil)
la un moment dat prin 2 mii-toamna o sa intre si romanica in ue (cu cat mai tarziu ca atat mai rau)
la astia nu prea se fura ca la noi
la astia mecanismele de control a coruptiei functioneaza de bine de rau (chiar la nivel de presedinte si prim-ministru)
romania n-o sa mai fie de capu ei
Anticoruptia n-o sa fie condusa de blanculescu sau ponta
n-o sa plang pe umarul nimanui ca sunt doctor sarac si de-aia iau ce nu mi se cuvine
final fericit ca mai sus
exista vreun naiv care crede ca se poate lasa de luat spaga dupa 5-10 ani de sport de asta (dimineata ,la pranz , si-n garda) chiar admitand ca se dubleaza salariul 3x2=6 mil (un ***** mai mare)?
contraexemplu diversi domni profi si sefi de clinica cu salarii cumulate, sa zicem decente, care primesc in continuare chiar daca nu li se cuvine
chestia cu privire la "conditionarea actului medical" e o dulce naivitate inventata/enuntata tot de EI
"mosule, nu te pot opera azi ca nu esti o urgenta/nu este anestezic/nu sunt feshe/sau n-am chef/timp"
mosu asteapta si... misca din urechi
"tanti, nu te pot interna ca nu sunt paturi"
tanti sta putin si apoi baga mana in poseta
bineinteles ca exista o mare diferenta intre ce scriu eu si altii pe forum si ce se intampla in realitate
dar...
macar noi vedem o problema!
unii au inteles ca e fair-play sa-si povesteasca prima experienta spagala (umoristica sau jalnica pt conditia noastra de doctori)
unii nici macar atat; fac apologia spagii din perspectiva salariului mic;
sunteti cel putin plictisitori!!
forumul asta cred ca ofera un grad mare de anonimizare ; daca aici se reactioneaza in halu asta ; in viata de spital ce sa mai vorbim...
nu am nici un chef de dispute individuale si de atacuri la persoana
eu cred ca enunt niste realitati
acum imi pare rau ca am deschis topicul .
eu iau rezidentiatul anu asta (pe ceva chirurgical)
eu ajung in spital
am salariu de ***
la prima spaga mi-o fi putin rusine
la a doua nu ; incet, incet la presiunea portofelului , a colegilor , a superiorilor , a pacientilor si a intregului sistem de *** nu o sa mai simt urma de jena sau rusine.
totul intra in "normal"
operez, iau spaga
pansez, iau spaga
scot atze, iau spaga
o vorba buna, spaga (cunosc cazuri!)
evident salariul oficial=microscopic
sa presupunem ca nu sunt din aia hrapareti incat sa ajung "sa conditionez actul medical"
sau poate voi fi! cine stie.
ata asta subtire a compromisului se poate rupe foarte brusc si usor
caz 1
un "om de bine" pune la cale un flagrant .sunt prins cu"mata in sac".
conform legilor din statul de drept Romania sunt pasibil de parnaie (cativa ani buni) eventual si retragerea dreptului de practica medicala
ce o sa fac?
o sa dau sistemul in judecata pt ca nu mi-a marit salariu cand trebuia?
nu
caz 2 (mai probabil)
la un moment dat prin 2 mii-toamna o sa intre si romanica in ue (cu cat mai tarziu ca atat mai rau)
la astia nu prea se fura ca la noi
la astia mecanismele de control a coruptiei functioneaza de bine de rau (chiar la nivel de presedinte si prim-ministru)
romania n-o sa mai fie de capu ei
Anticoruptia n-o sa fie condusa de blanculescu sau ponta
n-o sa plang pe umarul nimanui ca sunt doctor sarac si de-aia iau ce nu mi se cuvine
final fericit ca mai sus
exista vreun naiv care crede ca se poate lasa de luat spaga dupa 5-10 ani de sport de asta (dimineata ,la pranz , si-n garda) chiar admitand ca se dubleaza salariul 3x2=6 mil (un ***** mai mare)?
contraexemplu diversi domni profi si sefi de clinica cu salarii cumulate, sa zicem decente, care primesc in continuare chiar daca nu li se cuvine
chestia cu privire la "conditionarea actului medical" e o dulce naivitate inventata/enuntata tot de EI
"mosule, nu te pot opera azi ca nu esti o urgenta/nu este anestezic/nu sunt feshe/sau n-am chef/timp"
mosu asteapta si... misca din urechi
"tanti, nu te pot interna ca nu sunt paturi"
tanti sta putin si apoi baga mana in poseta
bineinteles ca exista o mare diferenta intre ce scriu eu si altii pe forum si ce se intampla in realitate
dar...
macar noi vedem o problema!
unii au inteles ca e fair-play sa-si povesteasca prima experienta spagala (umoristica sau jalnica pt conditia noastra de doctori)
unii nici macar atat; fac apologia spagii din perspectiva salariului mic;
sunteti cel putin plictisitori!!
forumul asta cred ca ofera un grad mare de anonimizare ; daca aici se reactioneaza in halu asta ; in viata de spital ce sa mai vorbim...
nu am nici un chef de dispute individuale si de atacuri la persoana
eu cred ca enunt niste realitati
acum imi pare rau ca am deschis topicul .
- snowtrekker
- senior
asta e viata
d-lor..prima mea spaga...am facut-o deja..si ce sa zic..nu am nimic impotriva spagii luate...dar exista mai multe cazuri de refuz obligatoriu,,,,cand iti vine o batrana..sau un om amarat..vai de capul lui..care are si pe deasupra nu stiu cati copii...ce sa iei de la el...pielea????nu cred ca e cazul...nu as lau niciodata de la un om batran sau unul vai de el...dar sa va zic un exemplu..cand am fost la practica la orl.si era o rezidenta draguta care a fost foarte de treaba cu mine si mi-a aratat o gramada de lucruri..spre deosebire de alti doctori...mai babaci...si era la camera de garda...si a venit on Rom..sa zic asa....cu 3 bratari de metal pretios pe mana drapta si cu un ceas,..cred ca tot de aur pe stanga....cu o scurgere in ureche...normal ca omul s-a simtit..si a bagata in buzunar..si fiindca venise si cu maica-sa..rezidenta a fost foaret draguta si cu una dintre asistente...adica i-a sugerat sa-i ia tensiunea domnei..si i-a luat-o...si omul iar s-a simtit si i-a bagat si asistentei in buzunar o hartie,,,nu stiu de care...dar nici nu m-a interesat....asa ca.........
sa zic CONCLUZIA.....
DE UNDE POATE SA CURGA..SA CURGA...DE UNDE NU!!!!! FEREASCA DUMNEZEU SA CERI TU CA DOCTOR!!!!!!!!! NICIODATA ACTUL MEDICAL NU TREBUIE CONDITIONAT.....CINE IL COONDITIONEAZA...MAI BINE NU SE FACEA DOCTOR........si-a gresit meseria!!!!!!!
p.s..eu am primit 50.000 lei si un pachetel de cafea de 100grame..si am fost ff multumit si incantat.....asta e...la reauzire
sa zic CONCLUZIA.....
DE UNDE POATE SA CURGA..SA CURGA...DE UNDE NU!!!!! FEREASCA DUMNEZEU SA CERI TU CA DOCTOR!!!!!!!!! NICIODATA ACTUL MEDICAL NU TREBUIE CONDITIONAT.....CINE IL COONDITIONEAZA...MAI BINE NU SE FACEA DOCTOR........si-a gresit meseria!!!!!!!
p.s..eu am primit 50.000 lei si un pachetel de cafea de 100grame..si am fost ff multumit si incantat.....asta e...la reauzire
- eurofighter
- junior
zad,
imi pare rau sa iti spun, dar de data asta nu ai fost prea in forma.pe cat de frumos ai prezentat prima data problema, pe cat de defectuos ai redactat-o acum. ce spui tu, cu mosul care trebuie internat si care nu se interneaza pana ce nu "da din urechi", asta e ceea ce eu inteleg prin conditionarea actului medical.adica dupa ce da ceva, exista paturi.la fel si cu celalalt exemplu. deci daca am paturi zic da, am paturi si va internez. daca nu, zic domnule vino peste 3 zile ca acum nu am paturi si matale nu esti urgenta.
deci interpretarea ta este cel putin eronata daca nu rau intentionata.stii, ca tot vorbeai de securisti, desi nu te acuz ,Doamne fereste, de nimic,cam asa cum ai scris tu se scrie un text provocator, ca sa vezi ce urmeaza, ce reactii vor avea cei "vizati".imi pare rau, dar m-ai dezamagit! repet, sunt convins ca este o pura intamplare si nu te suspicionez de nimic.
imi pare rau sa iti spun, dar de data asta nu ai fost prea in forma.pe cat de frumos ai prezentat prima data problema, pe cat de defectuos ai redactat-o acum. ce spui tu, cu mosul care trebuie internat si care nu se interneaza pana ce nu "da din urechi", asta e ceea ce eu inteleg prin conditionarea actului medical.adica dupa ce da ceva, exista paturi.la fel si cu celalalt exemplu. deci daca am paturi zic da, am paturi si va internez. daca nu, zic domnule vino peste 3 zile ca acum nu am paturi si matale nu esti urgenta.
deci interpretarea ta este cel putin eronata daca nu rau intentionata.stii, ca tot vorbeai de securisti, desi nu te acuz ,Doamne fereste, de nimic,cam asa cum ai scris tu se scrie un text provocator, ca sa vezi ce urmeaza, ce reactii vor avea cei "vizati".imi pare rau, dar m-ai dezamagit! repet, sunt convins ca este o pura intamplare si nu te suspicionez de nimic.
- C.M
- senior
Revenind.....subiectul in cauza e destul de spinos.In ceea ce ma priveste ,fac parte din grupul juniorilor si nu stiu daca ar conta parerea mea.....dar hai s-o spun! Dupa mine,si asta cred ca gandesc toti OAMENII,conditionarea actului medical reprezina un act criminal.Indiferent de nivelul la care se practica... Si practicarea lui se face in intreaga tagma medicala,incluzand aici pana si infirmierele care nu-ti schimba lenjeria sau nu-ti aduc plosca la nevoie...Toti discutam aici d.p.d.v. al celui care primeste spaga.Nici pe mine nu m-a preocupat prea mult omul de partea cealalta a medicului,pana cand nu m-am confruntat cu o astfel de problema.Mama a fost diagnosticata in nov.cu o boala ce necesita un tratament f.dur ale carui costuri erau mai mult decat considerabile.Tratament,ce se acorda pe baza unui dosar,practic realizandu-se o selectie a acestor suferinzi.E inutil sa va spun ca respectivele "atentii"au curs garla,pt ca totul sa mearga cum trebuie.Nu a fost conditionat nimic,dar....in cazul nostru,rezultatele la respectiva biopsie au venit dupa 2 saptamani, in conditiile in care,o alta pacienta ,intamplator in acelasi salon cu mama,nu primise rezultatele la biopsie (care conduceau administrarea medicatiei) nici dupa 4 luni.Mama se afla azi la a 3-a luna de tratament in timp ce femeii in cauza (cu care am tinut legatura) inca i se mai lucreaza la dosar. Si nu v-am dat toate amanuntele...credeti-ma pe cuvant ca sunt foarte multe! Nu exista decat o singura concluzie,dragii mei:traim intr-o lume murdara.Cineva spunea pe forum,ca nu ii e rusine ca este roman,ci ii este ciuda.Ba mie imi este rusine ca traim astazi,in anii 2000, intr-o societate ca aceasta,in care am ajuns ca medicii sa fie platiti mai mult "nu" decat "da",obligandu-i in acest fel la un asemenea tip de prostitutie.Refuz sa cred ca un medic ar conditiona actul medical ,chiar si intr-un mod oarecum subtil (ca in cazul familiei mele) daca ar fii multumit de sine insusi,daca ar fii remunerat conform pregatirii sale....s.a.m.d. asa cum se petrece in tarile civilizate.Voi ce parere aveti?
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!
- geigle
- senior
-
fac un stagiu in strainatate si am intrebat si eu pe altii de pe alte meleaguri cam cat castiga ca si rezidenti...dupa noi doar fostele tari sovietice
pana si cei din china castiga dublu cat noi. nu le vine sa creada cat castigam noi raportat la salarul mediu pe economie. si altii o duc greu dar medicii lor au de cel putin 2 ori salariul mediu. daca nu se va schimba ceva in tara referitor la salar, spaga va fi singura solutie pt supravietuire. si e ceea ce poate fi cel mai rau:sa fi mereu la mana tuturor,,prietenilor'' , sa nu-ti poti exercita meseria in liniste, culpa de vinovatie... eu cred ca nu asta meritam dupa ce eforturi am facut sa ajungem doctori
pana si cei din china castiga dublu cat noi. nu le vine sa creada cat castigam noi raportat la salarul mediu pe economie. si altii o duc greu dar medicii lor au de cel putin 2 ori salariul mediu. daca nu se va schimba ceva in tara referitor la salar, spaga va fi singura solutie pt supravietuire. si e ceea ce poate fi cel mai rau:sa fi mereu la mana tuturor,,prietenilor'' , sa nu-ti poti exercita meseria in liniste, culpa de vinovatie... eu cred ca nu asta meritam dupa ce eforturi am facut sa ajungem doctori
- alex-n
- junior
Cititi si va minunati
Cititi va rog articolul din RL din link-ul de mai jos :
http://www.romanialibera.ro/editie/inde ... 004&idx=40
Eu ma abtin de la orice comentariu! Asa ceva numai ziaristii rau intentionati care se agata de orice motiv sa acuze medicii pot sa scrie!
http://www.romanialibera.ro/editie/inde ... 004&idx=40
Eu ma abtin de la orice comentariu! Asa ceva numai ziaristii rau intentionati care se agata de orice motiv sa acuze medicii pot sa scrie!