3. Va rog sa retineti ca acest topic NU e pentru a va certa cu moderatorii, adminii sau intre voi. Ci pentru a vedea care sunt gaurile, nemultumirile - si eventualele rezolvari ale acestora - din cadrul noului regulament.
OK... hai sa le (re)luam pe rand, intr-o ultima incercare de "breakthrough". Iata o lista a nemultumirilor mele, ale "gaurilor" (mama, ce-mi place exprimarea asta!) pe care le vad eu. In caz ca cineva mai este de acord sau in dezacord cu mine, exprimati-va, nu cred ca ar fi "off-topic". Aprobarea si dezaprobarea fac parte din definitia discutiei.
1. Prima si cea mai importanta "gaura": atitudinea voastra. Sunteti prea brutali, prea lipsiti de tact si prea defensivi. Faptul ca cineva, la un moment dat, un nene care nici macar nu se mai afla aici, acum v-a adresat mai stiu eu ce injurii intr-un feedback nu e o scuza pentru ca voi sa continuati sa va exprimati grosolan fata de oameni care nu au facut-o, la adresa voastra, niciodata. Nu cred ca putem sa comunicam atata vreme cat
orice idee care apare aici este tratata ca o
amenintare si se raspunde by default cu aparari vecine cu atacul.
2. O nemultumire constanta pe care o tot ignorati: exprimarile exagerate si aproape jignitoare din regulament. Ni s-a promis ca vor fi re-evaluate, dar o mentionez totusi la capitolul gauri, sper, inca neumplute.
3. O nemultumire care nu este noua si pe care, acum, Vlad a reluat-o - fapt ce i-a atras jigniri gratuite din partea lui Adi: exprimarea bizara, lipsita de scop si rost referitoare la prorpietate. Tyby, Adi si Dan: nu este
frumos sa calificati intrebarea, mesajele si parerile de aici cu astfel de cuvinte. Incercati sa ii raspundeti omului si, daca nu puteti, puneti-va voi intrebarea asta: cum anume prevederea aia imbunatateste dinamica forumului? Deocamdata, vad, nu face decat sa atzatze spiritele. Vreau si eu sa stiu ce problema sau neajuns al interactiunii noastre pe acest forum este rezolvata daca voi scrieti ca
va inchipuiti ca aveti drept de proprietate asupra ideilor noastre. Adi zice in timp ce scriu eu ca de fapt Vlad e paranoic. Asta zice, de fapt. Ori, daca Vlad e paranoic, atunci reglementarea aia e pusa acolo asa, ca sa fie? Pai scoateti-o, domnilor, doar nu va plateste cineva la numar de caractere. De unde atata incrancenare? Si, va IMPLOR, fara: "nu te obliga nimeni sa scrii aici". Vreau sa cred ca putem discuta constructiv.
(Eu unul cer macar avertizarea lui Adi. Cred ca din moment ce el este moderator, ar trebui, firesc, sa respecte criterii chiar mai severe decat "userii de rand" atunci cand se exprima la adresa cuiva. Se pare ca, cerand asta, ma alatur lui originaltup. Mai este cineva de aceeasi parere?)
4. Nu mi se pare normal ca aproape in fiecare mesaj din aceasta sectiune administratorii si moderatorii ne jignesc. Incercati sa scrieti mai frumos. Antrenati-va respectul pe care il tot pomeniti. Stiu, repet ce au spus nu stiu cati de nu stiu cate ori... tocmai asta e ideea... .
5. Revin, mi se pare futil sa ceri feedback daca, atunci cand il primesti, imparti cu amenintari si penalizari. Cred ca ar trebui sa fie o regula ca, pe Forum feedback administratorii si moderatorii nu au voie sa se certe cu ... stai... regula exista, ba chiar pentru toate sectiunile... neplacut!
6. Mi se pare cel putin caraghioasa ideea pe care mesajele lui Dan incearca sa o insinueze, conform careia ar exista o "grupare", "miscare", "sindicat". Atentie, nu e bine sa preferati sa inventati lucruri care nu sunt decat sa acceptati realitatea: oameni diferiti reactioneaza similar la mitocanie. Chiar nu ne credeti, sau cum? De ce? Ce avantaj ati putea avea? Ce avantaj am putea avea noi? Credeti ca ne plateste cineva sa va intepam pe voi? Dupa cum vedeti, au inceput sa apara si alti participanti la discutie. Eu, bunaoara, chiar am lucruri mai bune de facut, dar, uite... ma deranjeaza niste treburi. Puneti-va intrebarea: "De ce se agita fraierii astia?"
7. Consider in continuare ca fosta sectiune "Bar de negri" ar trebui sa aiba un regulament mai permisiv. Declaratii de genul "va fi... va fi... nu suntem incuiati" vin in contradictie cu tendinta spre reglementare. Merita continuata discutia despre rolul si rostul respectivei sectiuni.
Ar mai fi unele, dar sunt minore si nu are rost sa aspiram carpeta inainte de a repara grinzile de rezistenta.
Ideea esentiala este ca mai toti utilizatorii de aici sunt
fie studenti la medicina, fie doctori. Nu puteti sa va comportati ca niste caini ciobanesti. Nu suntem pustani frecatori de taste ca pe forumurile publice si canalele de IRC de unde ati importat voi atitudinea asta de SuperOpi. Cu noi trebuie sa va purtati respectuos si civilizat. Celor care se exprima intr-un mod inacceptabil - licentios, obscen, jignitor - nici o mila: erase, ban etc. Nu are, insa, nici un rost sa cenzurati idei.
Ati spus de multe ori ca nu va intereseaza nimic altceva decat sa "supravietuiti" astfel incat sa puteti pune pe net informatii despre rezidentiat.
Eugen a spus, practic, ca forumul este la cheremul unor cercuri (nu stiu care) si ca, daca cele scrise aici "supara", site-ul va fi inchis. Cred ca aceasta declaratie vine in conflict clar cu atitudinea asta de superioritate pe care o afisati in fiecare mesaj. Eu sunt gata sa accept anumite limite astfel incat forumul sa supravietuiasca pana puteti sa il mutati, dar nu sunt gata sa accept tendintele voastre de Undernet-eri aici. Recunosc ca nu am fost jignit personal de nimeni, dar nu imi vine la scoteala ca alti colegi doctori sa fie tratati astfel de... voi, indiferent daca sunteti sau nu doctori, la randul vostru.
Acesta este un feedback dupa toate regulile si dupa toate standardele. Faptul ca, pe alocuri, este oarecum dur are o cauza pe care o puteti gasi cu usurinta in exprimarile voastre de aici si de prin alte topicuri. Stiu ca mi-ati apreciat de cateva ori exprimarile blande si ca, poate, v-am dezamagit, dar cred ca ar trebui sa priviti acest lucru si in alt fel: poate chiar gresiti, de ce nu? Poate ca eu am limite de toleranta mai laxe decat altii, dar, iata, ati ajuns si la ele.
Si inca ceva. Gresiti profund, am mai spus-o, copiind dupa Softpedia. Pentru fiecare utilizator, Softpedia este "un forum". Pentru noi, credeti-ma, este "forumul nostru". Si vrem sa fie... ca noi.
Imi pare rau ca am scris atat de mult, dar este ultima oara cand spun
aceste lucruri, cu exceptia cazului in care acest mesaj va fi sters.
Va multumesc pentru ocazie si pentru forum, in general. Nimic din cele de mai sus nu diminueaza meritele celor care muncesc pentru ca acest loc sa existe. Din contra, parerea mea este ca, daca veti intelege cele de mai sus, munca voastra ar avea mai multe sanse sa fie apreciata.