Intrebari anul 2

rox
elder
elder

Postby rox » Sun Nov 19, 2006 8:32 pm

si de situl catedrei se ocupa impreuna :lol:
this is fun
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

little scorpio
senior
senior

Postby little scorpio » Mon Nov 20, 2006 10:24 pm

and i bet it will only get better... :lol: :lol:
pana la urma cel mai important ii sa luam cat mai mult la lucrari...si din pacate prima se apropie... :shock:
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't
matter and those who matter don't mind.

radu
junior
junior

salutare

Postby radu » Wed Nov 22, 2006 12:11 pm

din pacate nu a mai fost timp sa actualizam pagina catedrei.. o sa o facem si pe asta incetul cu incetul.
apropos de zvonistica confirm ca studentii de anul 2 trebuie sa dea 2 lucrari/seminarii a cate 5 subiecte fiecare. prima este dupa ultimul LP de ECG adica peste 3 saptamani. a doua catre finalul lui ianuarie (datele sunt afisate la avizier). Daca luati peste 7 vi se permite intrarea in partial. Acum nu pot sa va certific ca minim 7 inseamna o medie a lucrarilor sau minim 7 la fiecare lucrare. Ca sa fiti siguri intrebati-l pe profesor. Oricum va pot spune ca din catedra nimeni nu crede in acest partial.. el a fost acceptat mai degraba la insistentele voastre. Deci va trebui sa munciti un pic mai mult ca sa va puteti bucura de aceasta facilitate. In plus daca il luati vi se permite sa sustineti intr-una din saptamanile urmatoare un examen practic din materia din primul semestru, ca sa scapati de ea in vara. in plus beneficiati de inca o facilitate, dupa cele 50 minute de grila va mai fi o vizionare scurta de 10 sec/grila a tuturor grilelor.

Un alt anunt pentru cei interesati vineri 24 noiembrie, ora 14 va fi organizat interviul de intrare in grupul de cercetare in neurostiinte. Studentii de anul 2 au prioritate dar daca exista studenti doritori din alti ani care au o minte agera si cu motivatia necesara noi ii primim cu draga inima. Si pentru a demola eventuale mituri si zvonuri.. vreau sa va mai spun ca lucrurile pot sa mearga pentru voi atat de departe cat va tine.. noi va sustinem.. avem mai multi studenti care au publicat in reviste internationale ca prim-autori, iar unul dintre ei (Andrei Ilie) a castigat anul acesta Premiul pentru cel mai tanar cercetator oferit de Ministerul Educatiei si al ANCS (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica), incluzand un premiu in bani de 9000RON..

little scorpio
senior
senior

Postby little scorpio » Wed Nov 22, 2006 11:54 pm

multumim! :D
azi am aflat ca trebuie sa avem media lucrarilor peste 7...eu cred ca partialul e un lucru bun desi sunt de acord si cu faptul ca fiziologia nu se poate intelege doar asa, pe capitole...
apropo de neurostiinte...ce inseamna acest interviu pentru intrarea in grupul de cercetare? tnx... :)

radu
junior
junior

Postby radu » Thu Nov 23, 2006 11:57 am

interviul pentru admitere in grup inseamna in principiu o discutie libera prin care se urmareste identificarea unor studenti inteligenti, cu o motivatie buna si care stiu cat de cat ce urmaresc sa atinga in viata, care pot lucra cu animalele, stiu sa lucreze cu calculatorul si stiu 1-2 limbi straine bine, care au niste timp disponibil ca sa il aloce activitatii de cercetare, si nu in ultimul rand se urmareste capacitatea de a lucra in echipa si de a se intregra in grupul deja format.

Dvision
junior
junior

Postby Dvision » Fri Nov 24, 2006 1:08 am

Cum e colocviul la microbiologie? Cum e Mircea Ioan Popa la colocviu?

grasuX
senior
senior

Postby grasuX » Mon Nov 27, 2006 4:57 pm

Ce se intampla daca iei nota sub 5 la lucrare la microbiologie?

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Dec 06, 2006 1:29 am

acromyon wrote:bey oameni buni ... ce se intampla la cursul de fiziologie? capitolul destul de greutz ca hemodinamica trebuia neaparat tinut in halul asta?
rox wrote:ai fost luni? atunci cand la pauza a plecat jumate de amfiteatru?
ce vrei....e nasol cursul
sau nu :D
btw, vezi ca-n formule nu era r*2, era r la patrat
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

SuperflySister
junior
junior

Postby SuperflySister » Thu Dec 07, 2006 11:49 pm

scarllet wrote:subiectul 91= Meta-analiza

nu e asa, meta-analiza e sub 93. vedeti ca esista 2 liste si una din ele e numerotata gresit.

scarllet
junior
junior

Postby scarllet » Fri Dec 08, 2006 12:28 am

greseala era rectificata de acum o luna.oricum in momentul de fata nu mai are nici o importanta pentru ca alegerile s au facut deja.
Last edited by scarllet on Fri Dec 08, 2006 12:33 am, edited 2 times in total.
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits.

scarllet
junior
junior

Postby scarllet » Fri Dec 08, 2006 12:30 am

scarllet wrote:@grasu-x: sorry.subiectul 91=compararea populatiilor. nu meta analiza

Dvision
junior
junior

fiziologie credit

Postby Dvision » Fri Dec 08, 2006 2:14 am

cum a fost examenul la fiziologie din anul 2 ...cei care ati dat examenul in anul 3..adik credit - fizio

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Fri Dec 08, 2006 9:13 pm

Examenul la fizio... O experienta de neuitat! Tine minte sfatul meu : FUGI cat poti!
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

Dvision
junior
junior

Postby Dvision » Sat Dec 09, 2006 3:24 am

cum trebuie sa facem referatul la info? trebuie sa fie o cercetare...cu statistici si tot felul de chestii?

rox
elder
elder

Postby rox » Sat Dec 09, 2006 12:04 pm

Dvision wrote:cum trebuie sa facem referatul la info? trebuie sa fie o cercetare...cu statistici si tot felul de chestii?

Depinde de subiect. In principiu, trebuie sa-l prezinti ca pe un articol stiintific, cu antet, rezumat, cuvinte cheie, etc...
Acuma gandeste-te si tu ca daca ai scoruri in chirurgie e una, si daca ai destributia student e alta...

Apropo de scoruri, cat a fost scorul ieri la fiziologie? Sper ca aveti vesti bune
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

Dvision
junior
junior

Postby Dvision » Sat Dec 09, 2006 5:16 pm

ce trebuie sa pun la antet?

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Sat Dec 09, 2006 6:17 pm

Mai Popa la examen o sa va sperie k face pe dracu in patru. Acum adevaru e ca tipu e foarte ok la note, foarte multi am luat note mult mai mari decat meritam.Nu s-a pus problema de intrat in partial daca nu se dadeau lucrarile sau chiar prezenta la lucrari. Ideea e ca daca le dai treci o data prin materie si te va ajuta cu siguranta!

acromyon
newbie
newbie

Postby acromyon » Mon Dec 11, 2006 6:58 pm

Se da startul la Marele Festival "Saptamana Lucrarii la Fiziologie" !
Multa bafta, spor la invatat atat cat mai e timp si la cat mai multe note peste 7 (sau ma rog note care sa ne ajute sa facem in final media peste 7)... Nu-i asa ca putem? Aaaa... sper ca din Hemodinamica nu se da - asa s-a spus si la curs parca...
Singura diferenta dintre mine si un nebun este ca nu sunt nebun. (DALI)

scarllet
junior
junior

Postby scarllet » Mon Dec 11, 2006 7:16 pm

sa fie.sa avem bafta cu totii. iar in ceea ce priveste nota, am inteles ca ambele lucrari trebuie sa fie peste 7 si nu se face media. nu se da din hemodinamica.

gata.trec la invatat.
Doamne ajuta.

acromyon
newbie
newbie

Postby acromyon » Mon Dec 11, 2006 8:03 pm

la avizier scrie clar ... media peste 7

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Dec 11, 2006 8:40 pm

citez din naicu" daca iei 5 acuma si 9 la urmatoarea te-ai scos"
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

acromyon
newbie
newbie

Postby acromyon » Mon Dec 11, 2006 10:57 pm

nu stiu de ce am impresia ca urmatoarea lucrare va fi mai grea :lol: asa ca fratilor 7 la amandoua ;)

raluca7
newbie
newbie

Postby raluca7 » Mon Dec 18, 2006 1:07 pm

cum a fost lucrarea?
:D

scarllet
junior
junior

Postby scarllet » Mon Dec 18, 2006 7:58 pm

subiectele mi s au parut ok. singurul lucru stresant a fost faptul ca nu prea aveai suficient timp.

acromyon
newbie
newbie

Postby acromyon » Mon Dec 18, 2006 8:37 pm

La seria 4 parerile sunt impartite ... din punctul meu de vedere subiectele au fost de bun simt... acum depinde si de cat mult "simt" avem noi pentru fiziologie! :lol: Eu unul recunosc ca fiziologia bate anatomia ahat tare de tot (anato mi se pare tare boring) dar mai multa dezvoltare a simtului nu mi-ar strica ... spre rusinea mea ce bine ar fi sa iau 6 la lucrarea asta .. ca daca e sub 6 adios partial!
AAaaa... si o intrebare asta apropos de partial ... subiectele de oral raman pentru vara nu? toate? deci ... partialul sa inteleg ca e "antrenare" nu? :P

Si inca o mentiune ... au venit bursele 8) la fel de mici, aceeasi birocratie la "primire" - noroc cu cardu' .... sper ..... in ciuda faptului ca micul meu cont e gol (sper ca maine sa primeasca fabuloasa suma)...
Si gata ... VACANTA!!! :twisted:

PS :lol: Cam cat credeti ca o sa puneti mana pe carti in "perioda de liber" ?

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Dec 18, 2006 9:17 pm

acromyon wrote:La seria 4 parerile sunt impartite ... din punctul meu de vedere subiectele au fost de bun simt... ?

aceeasi parere si aici. spre deosebire de ce am auzit ca s-ar fi dat la alte serii, la noi a fost chiar ok. poate doar la fluxul ala sanguin era mai ciudatica formularea, iar la pompele de calciu ar fi trebuit mai mult, intr-adevar, da' nici n-au fost explicate si intelese asa ca restul...stim cu totii de ce :)
cat despre timp, la noi fu oki. adica am avut timp berechet. stiinta mai multa sa fi avut ca sa il umplem:)
vacanta placuta dragilor, eu maine am plecat, nu va bucurati prea tare, in doua zile mi-s inapoi. :)
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

acromyon
newbie
newbie

Postby acromyon » Thu Jan 04, 2007 11:44 am

La multi ani !
Cu greu cam trebuie sa revenim pe plaiurile facultatii si mai cu greu trebuie sa realizam ca vine ceea ce se cheama sesiune...
Pe mine ma macina cel mai mult histologia asta care nu imi place mai deloc - in ideea ca este ceva de tocit ...
As avea nevoie de niste subiecte ... cele care au fost anul trecut, pentru ca anul acesta am fost avizati ca nu se vor mai afisa pt ca dehh am intrat in UE! :shock:
daca le aveti careva - mi-ar fi mai usor sa mi structurez materia...
aah.. si cum invatam: cursuri .. vreo carte ceva?

rox
elder
elder

Postby rox » Thu Jan 04, 2007 2:29 pm

apropo de cursuri de histo , caut cursurile de sange si cursul din ultima saptamana de facultate. in afara de cursuri, minunata carte rosie ( tratat de histologie medicala) si bineinteles junqueira pentru cine are vrea si poate.
histo ca histo, da' eu am probleme majore cu bacteriologia aia.... :shock:
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

girasol
junior
junior

Postby girasol » Thu Jan 04, 2007 3:13 pm

acromyon wrote:La multi ani !
Cu greu cam trebuie sa revenim pe plaiurile facultatii si mai cu greu trebuie sa realizam ca vine ceea ce se cheama sesiune...
Pe mine ma macina cel mai mult histologia asta care nu imi place mai deloc - in ideea ca este ceva de tocit ...
As avea nevoie de niste subiecte ... cele care au fost anul trecut, pentru ca anul acesta am fost avizati ca nu se vor mai afisa pt ca dehh am intrat in UE! :shock:
daca le aveti careva - mi-ar fi mai usor sa mi structurez materia...
aah.. si cum invatam: cursuri .. vreo carte ceva?

cursurile sunt de ajuns.

AllBlue
senior
senior

Postby AllBlue » Thu Jan 04, 2007 7:17 pm

la microbiologie noi am primit o lista cu subiecte. care subiecte sunt facute fix dupa popa (sper ca asa il cheama, ca n-am chef acu sa caut cartea). sunt cam 150 subiecte, da mai mult de juma de pagina nu e de invatat la fiecare.
histologia insa...nici nu vreau sa ma gandesc! imi da mari dureri de cap
Carpe Diem, Baby!

girasol
junior
junior

Postby girasol » Thu Jan 04, 2007 11:46 pm

AllBlue wrote:la microbiologie noi am primit o lista cu subiecte. care subiecte sunt facute fix dupa popa (sper ca asa il cheama, ca n-am chef acu sa caut cartea). sunt cam 150 subiecte, da mai mult de juma de pagina nu e de invatat la fiecare.

pai ar trebui sa stii urmatoarele:
1.dupa umila mea parere-anul 3 adica- e foarte utila afurisita aia de histo, pentru anatopat.chiar foarte.
dar microbiologia e chiar faina, pe langa utilitatea ei clara.
2.popa e cel mai interesant si fain prof pe care l-am avut in 2 ani si un sfert de facultate.
3.la histo, sb sunt facute fix dupa cursuri.cred ca le mai am si eu pe undeva. dar examenul este o mare gluma.
cam atat.
bafta.

rox
elder
elder

Postby rox » Fri Jan 05, 2007 12:16 am

girasol wrote:
AllBlue wrote:la microbiologie noi am primit o lista cu subiecte. care subiecte sunt facute fix dupa popa (sper ca asa il cheama, ca n-am chef acu sa caut cartea). sunt cam 150 subiecte, da mai mult de juma de pagina nu e de invatat la fiecare.

1.dupa umila mea parere-anul 3 adica- e foarte utila afurisita aia de histo, pentru anatopat.chiar foarte.
2.popa e cel mai interesant si fain prof pe care l-am avut in 2 ani si un sfert de facultate.
3.la histo, sb sunt facute fix dupa cursuri.cred ca le mai am si eu pe undeva. dar examenul este o mare gluma.
cam atat.
bafta.

unii ( a se citi seria mea=4) nu facem cu popa si bacteriologia ni se pare urita...pe de alta parte, tot unii facem histo cu o super doamna, Doamna cu adevarat, dar care pe langa multele calitati e si pasionata de histo. si din nefericire aceiasi unii avem cursul vinerea dupa-amiaza. si zau ca am prins toate liberele de pana acuma, fiind singura serie la care nu s-au tinut vreo 3 cursuri...deci...daca are cineva cursurile de sange...cineva din alta serie....
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

DrB
newbie
newbie

Postby DrB » Fri Jan 05, 2007 12:28 am

girasol wrote:

cam atat.
bafta.

Deci:
1.Histologia ca si ruda ei mai saraca biologia celulara..este cam in plus...cam foarte in plus.Iti foloseste doar in masura in care vrei sa faci cercetare.cu cine faci anatomo pat?Cu minunata d-na conf. Sajin?Sa vezi tu la examen ce legatura o sa aiba subiectele cu anatomopatu'...Invata semiologia k lumea si scrie-i despre boala care e prezentain subiect si o sa fie fff fericita=nota 10 ptr tine ;)
2.Popa este super ok...intre asistentii insa sunt unii f scarbosi.La teoretic or sa fie subiecte frumoase si note mari(daca invatati evident)
3.Nu stiu cum mai e acum partialul de histo (presupun ca la el te referi) dar "pe vremea mea" era un examen..ciudat.Sa ma explic:eu am scris tot si am luat 7 :?: Dunno why.Se pare ca depindea de cat de simpatic ii erai asistentului :(
LIFE is not a matter of holding all the good cards...but of playing a poor hand well

AllBlue
senior
senior

Postby AllBlue » Fri Jan 05, 2007 1:41 am

rox...am participat eu la primu curs de sange.
am fost 10 in total, un miros insuportabil de la o gaura de canalizare neacoperita, geam inchis (ca ii era profului frig), disperare mare (SHHT SHHT CA VA DAU AFARA, CE-AVETI DE VORBIT LA CURSU MEU? - cursu nu incepuse, in sala se auzeau cateva murmure, de la putoare probabil).
s-a dictat pe fuga, pentru ca "sangele nu e asa...ceva de discutat in 2 cursuri, o sa il aprofundati la fiziologie, la altele. eu va spun lucruri pe care le stiti deja" etc.
in total am stat cam vreo ora juma, ca se grabea domnu, ca doar era vineri inainte de sambata. si in ast interval ne-a aberat cam 40 min despre nush ce congres la care a fost si cum o sa evolueze medicina in viitor, roboti mici mici care or sa distruga chegurile de sange din arete,vene, capilare si de peste tot...si cam asta a fost.
eu n-am scris.
Carpe Diem, Baby!

AllBlue
senior
senior

Postby AllBlue » Fri Jan 05, 2007 1:51 am

girasol...n-ai ce sa-mi faci, nu-mi place histologia. o gramada de lucruri inutile, zic eu. daca totul s-ar opri la lp-uri ar fi ok. diagnostic de tesut/organ si gata. foarte frumos.
da sa vina d-na bausic la cursuri si sa ii faca pe unii de kko..si sa ne spuna ca daca vine un pacient supraponderal sa nu il credem cand ne spune ca mananca putin...(asta a fost ca paranteza, m-a deranjat rau atitudinea ei, trebuia sa ma descarc :oops: )
plus ca la curs chiaaar se intra in detaliu frate! mult prea mult.
microbiologia o facem cu...nici nu stiu, ca n-am calcat pe la curs. da femeia face prezenta, de fiecare data. asta pentru ca altfel n-ar sta nici dracu la cursu ei.
se pare ca tu ai avut noroc de profi bun...succes in continuare!
Carpe Diem, Baby!

grasuX
senior
senior

Postby grasuX » Fri Jan 05, 2007 10:01 am

In cazul in care nu mi-am facut minunatul referat la informatica decembrie si vreau sa-l fac acuma se mai poate? Dar daca nu le fac deloc pe amandoua si am toate LP-urile facute?

AllBlue
senior
senior

Postby AllBlue » Fri Jan 05, 2007 11:12 am

cica s-ar incepe nota de la 8, daca n-ai cele doua referate. asta am auzit eu
Carpe Diem, Baby!

rox
elder
elder

Postby rox » Fri Jan 05, 2007 12:53 pm

AllBlue wrote:rox...am participat eu la primu curs de sange.
am fost 10 in total, un miros insuportabil de la o gaura de canalizare neacoperita, geam inchis (ca ii era profului frig), disperare mare (SHHT SHHT CA VA DAU AFARA, CE-AVETI DE VORBIT LA CURSU MEU? - cursu nu incepuse, in sala se auzeau cateva murmure, de la putoare probabil).
s-a dictat pe fuga, pentru ca "sangele nu e asa...ceva de discutat in 2 cursuri, o sa il aprofundati la fiziologie, la altele. eu va spun lucruri pe care le stiti deja" etc.
in total am stat cam vreo ora juma, ca se grabea domnu, ca doar era vineri inainte de sambata. si in ast interval ne-a aberat cam 40 min despre nush ce congres la care a fost si cum o sa evolueze medicina in viitor, roboti mici mici care or sa distruga chegurile de sange din arete,vene, capilare si de peste tot...si cam asta a fost.
eu n-am scris.

am inteles, multumesc frumos pentru raspuns....deci sangele din fizio/cartea rosie/junqueira....cursul nostru de histo e foarte prost pus, vinerea dupa-amiaza, de obisei nu e sala si nu se face sau se face la sala de lp unde intr-adevar DUHNESTE ( am fost la cursul de tesut osos cu dnul popescu si din fata lui am ajuns pana la final undeva langa usa fiindca pute), e 1 decembrie, e liber pentru nush ce motiv vinerea aia, si tot asa....si noi suntem singurii care pierd cursul, si nici n-avem cum s amergem la alte serii in alte zile ca se tine luni-joi de la 9-12, cand noi avem lp-uri/cursuri. :x
cat despre lp, eu fac cu dna gheorghisan, o super-femeie cum am mai spus, din toate punctele de vedere, cu o singura observatie: ii place histologia. mult. si i-ar placea sa ne placa si noua. :D in rest, jos palaria.
micro....doamna fantastica se numeste Irina Codita (daca nu ma insel), e directorul institutului Cantacuzino, citeste de pe foaie si face prezenta. Poate sunt eu mai tampita, dar la curs nu pricep nimic, nu inteleg o boaba, asa ca....de ce sa ma duc? la lp e ok....
info: buahahahaha. cred ca imi lipsesc vreo 4 lp-uri....si NU din vina mea. cand ne-au mutat de sus la subsol aveam caminul gol...de doua ori nu m-am dus...si tot asa. la mine la info e balaria de pe lume, in general ajungem acolo si ne batem cu cei de inainte( care nu au ora, vin in interval liber sa recupereze) sa ne lase la calculatoare, incepem cu vreo 20 min mai tarziu si urla asistenta la noi sa plecam imediat ca au venit cei de dupa. am incercat folosind limbajul omenesc sa-i comunic ca mi se pare normal ca atata timp cat am inceput cu o jumate de ora mai tarziu sa stau o jumate de ora in plus, dar se pare ca nu intelege. o sa incerc si in limbi straine, poate-poate....
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

AllBlue
senior
senior

Postby AllBlue » Fri Jan 05, 2007 5:55 pm

daca iti lipsesc cursurile pe care tre sa le faci in word sau in excel e ok. nu tre decat sa ti le rezolvi de acasa si sa le trimiti pe mail
Carpe Diem, Baby!

little scorpio
senior
senior

Postby little scorpio » Fri Jan 05, 2007 11:56 pm

da, eu am auzit ca aproape toate lp-urile se pot face si acasa...normal, nu alea cu epiinfo ca naiba are asa ceva... :P
apropo de referate...profu a zis ca pentru 5 trebuie sa facem 150 de puncte+cele 2 referate sau 200 de puncte fara referate...si maximul e de 400 de puncte... :roll:

Return to “Anii 1-3”