Discutii despre serviciile de ambulanta

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
gine
junior
junior

Postby gine » Wed Dec 07, 2005 12:58 am

cam pe-aici m-am pierdut...cam alambicat laconic as spune si putin pe un ton care nu pot pentru ca sa ma exprim sensul pentru ca deoarece si ...sa ma ierte Dumnezeu...

Draga YVA,imi cer scuze ca te-am deranjat asa de tare cu ortografia mea insa daca vezi bine era o ora foarte inaintata si eu eram foarte obosita.Nu as fi scris nimic daca nu mi se parea ca se face o nedreptate foarte mare.Nedreptate facuta de aceia,care ca si tine dintr-un sentiment clar de invidie si inferioritate se leaga de toate nimicurile.Recunosc , ca nu am scris tocmai corect si imi cer scuze insa mintile luminate inteleg esenta, nu descopera numai ambalajul.Ti-ai cam dat cu firma-n cap.Pacat de tine

Balena
junior
junior

Postby Balena » Thu Dec 08, 2005 4:35 pm

Ca sa zic asa... "am nimerit din intamplare pe aici"... Cam dur! Si cam cu tenta de reclama! (ce zice unii pe aci!) Si ce nu prea inteleg io (poate ca e vina mea) de ce se face o denigrare... Cine e mai bun si de ce???? Si pe ce baza s-au facut aprecierile? SMURD vs 961! Cred ca nu e cazul sa fie comparate. Poate ca ar fi fost mai bine ca lumea sa se limiteze numai la informatii de genu: "ce ne trebuie sa lucram la..."
Totul este cat se poate de bine in cea mai buna dintre toate lumile posibile!

yva
senior
senior

Postby yva » Fri Dec 09, 2005 12:08 am

dintr-un sentiment clar de invidie si inferioritate se leaga de toate nimicurile.
aici ai dreptate...ce sa-i faci??? :o e greu pentru uniia sa vorbeshte romaneshte...le suprasolicita neuronul...UNICUL... :roll:
Ti-ai cam dat cu firma-n cap.Pacat de tine
:roll: ce pot sa zic...ti-ai dat!
Yeah...right!

Balena
junior
junior

Postby Balena » Fri Dec 09, 2005 9:03 pm

! Oare ar trebui schimbat numele topicului?

beamed
newbie
newbie

Postby beamed » Sun Dec 11, 2005 6:12 pm

D-soara Gine, ma bucur ca sunteti pasionata in medicina de urgenta in Romania. Felicitari ca ati invatat cum se foloseste KED-ul, injectomatul, defibrilatorul manual, drenajul toracic, pacemaker-ul, etc. Si astea, doar la SMURD-ul local la care lucrati. Banuiesc ca toate autosanitarele de urgenta care le aveti pe tura activa (3-4), sunt tip C si au dotarea necesara (conform ordin 270 al MS). Felicitari, lucrati la la un departament al medicinii de prespital model pentru toata tara. Ma bucur ca aveti soferi care si intubeaza (medicul ala de urgenta s-a panicat pe degeaba, e un fraier, nu stie ca oricine in tara, inclusiv nana Iuliska de la ABC-ul din colt, asta dupa ce a prins miscarea ,,aia" din incheietura maini cu un laringoscop si o sonda IOT, poate sa intubeze. E o manevra chiar usoara, ,,fara nici un risc" si chiar merita: daca greseste, rupandu-i laringele sau trahea, nu are nici o responsabilitate. Chiar merg mai departe cu ideea: propun ca in Romania, populatia sa fie educata, nu ca in occident sa poarte in buzunar un face-shield, ci un laringoscop si o sonda iot.
,,Sarmalienii" aia char sunt fraieri: se duc si la alte cazuri, nu numai la urgente grad zero. Se duc si la ,,babe" isterice care are respira greu si a zis la telefon ca are 39 grade si de saracie sau de groaza de a merge la spital unde este ingrijita ,,ireprosabil" cheama Ambulanta. Ce fraieri astia de la Ambulanta sa isi faca cu adevarat datoria de medici. Nu conteaza ca baba aia isterica, e febrila de 2 saptamani si dispneea ei cronica sa transformat in IRC. Vina ii apartine in totalitate.
A, sa nu uit. Banuiesc ca sarmalienii stau toata ziua la mancat, doar asta stiu, au si banii necesari sa isi cumpere toata ziua numai bunataturi. Neseriosii. Sa se si mai dea de gol la telefon cand ii cheama elita SMURD ca mananca. Oamenii mor, si ei mamanca. Ar trebui sa fie aratati cu degetul. Iar, voi cei de la SMURD, cere sunteti imaculati, sa va felicite toata romanimea ca aveti un slogan unic in lumea medicala romaneasca: PENTRU VIATA, nu ca saramalienii: PENTRU SPAGA.
Evul mediu in ambulanta: auzi, sa te adaptezi la echipamentul din dotare, si sa n-ai macar, un injectomat in arhicunoscuta Dacie. Cum e posibil asa ceva. Astia nu stiu decat sa puna un manson de tensiometru in jurul pungii de perfuzie (ca doar n-are cadere in Dacie), si sa dozeze dopamina la picaturi. Halal medicina, n-ar trebui sa puna deloc perfuzia cu dopa, daca nu are injectomat (desi au fonduri de unde sa-si cumpere cu sutele), si sa se restranga doar la pozitia trendelenburg.
Propun ca paramedicii de la SMURD sa le dea o lectie celor de la Ambulanta: sa le faca instructaje de medicina de urgenta adevarate, nu ca alea facute prin rezidentiat sau prin cursuri de specialitate facute prin MS sau CNRR sau chiar ERC.
PS: spuneti-ne si noua in ce judet soferii de pe autosanitarele SMURD intubeaza, ca sa va tinem partea daca cei de la MS se autosesizeaza pentru depasirea de competente. Ca sa nu mai vorbim si de paramedici.
Succes in medicina, d-soara viitor doctor la Ambulanta (sansa poate va va aduce, dupa pierderea rezidentiatului, doar un post de biet medic la o ambulanta din teritoriu, ca doar nu aveti parinti bogati sa va tina acasa cu anii doar pentru a va implinii visul de medic de urgenta la SMURD).

beamed
newbie
newbie

Echipaj de urgenta model

Postby beamed » Sun Dec 11, 2005 6:36 pm

Propun, in urma celor relatate de d-soara Gine, ca echipajele de urgenta ale Ambulantei ce sunt pe autosanitare tip C, cu componenta: medic, asistent, paramedic, si ambulantier (fiatul tip C are 4 scaune, 2 fata, 2 spate + targa, sa se mute pe autosanitarele Iveco tip A1 din dotarea Ambulantei, care au 2 scaune in cabina si 5 scaune+targa in celula medicala, si sa fie transformate in autosanitare tip C pentru a transporta la/de la caz cat mai multe cadre medicale, conform idealului protocol in resuscitare: medic1 (coordonator), medic2, asistent 1, asistent2, asistent3, ambulantier, + eventualul apartinator. Ca doar normele sunt in vigoare: atatea persoane in autosanitare cate scaune sunt, ca doar nimeni nu are inconstienta sa circule cu ambulanta in conditii de viteza si trafic urban in picioare si fara sa stea pe scaun, ideal cu centura de siguranta. Nu se vor victime in randul cadrelor medicala ca cele prezentate, nu rar, la stirile Tv.

gine
junior
junior

Postby gine » Mon Dec 12, 2005 9:38 pm

Draga beamed , imi pare rau ca s-a ajuns la asemenea discutii insa vreau sa-ti spun ceva.Este recunoscut faptul ca serv de ambulanta nu se ridica la standardele medicale de urgenta.Cel putin asa a afirmat trimisul UE in Rom pt probleme de medicina de urgenta anul trecut cand ne-a vizitat.La noi a ramas profund impresionat ca stiam ce materiale aveam in masina , unde erau ele si mai ales cum si cand se folosesc.De asemenea a ramas foarte surprins cand ne-a cerut laringoscopul ca acesta functiona , si ca stiam cum arata defi semiautomat.Tot el ne-a spus ca pana sa ajunga la noi a mai vizitat inca 5 statii de ambulanta unde a descoperit foarte multe nereguli.De ex: nu se stia care este defi semiautomat si unde se gaseste el ( el saracul fiind atarnat pe perete, dar daca nu stii cum arata cum sa-ti dai seama ) , ca absolut nici un laringoscop nu a functionat pana la noi(poate se terminasera bateriile dar daca nu se foloseste si nu se verifica in fiecare garda cum sa stie saracii cei de la amb ca nu marge) si exemplele pot continua , dar nu are rost.Nu ati inteles ca eu nu as avea nimic cu colegii de la 961 daca ar fi draguti ca sa nu zic altfel.Cat despre dotare , aceasta exista cam peste tot ca s-au facut tot felul de programe guvernamentale dar nu exista interes din partea unora.In incheiere va spun ca nu mi-as dori , cel putin pentru moment sa fiu tratata, daca doamne fereste am nevoie de cineva de la 961.Cu cateva exceptii, ca exista si la amb oameni buni.

gine
junior
junior

Postby gine » Mon Dec 12, 2005 9:57 pm

Si cu asta gata.Promit sa nu mai intervin , fiecare om are dreptul la opinie si la libera alegere.Scuze daca v-am deranjat asa de rau.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Dec 13, 2005 12:30 am

beamed, m-am emotionat putin la ce ai scris, dar atata vreme cat nu i-ai vazut pe aia de la smurd cum se misca, stai jos si taci

kooksee.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Balena
junior
junior

Postby Balena » Tue Dec 13, 2005 4:47 pm

O mica intrebare...
Da' pe aia de la 961 i-a vazut cineva cand si cum se misca?? (vorbim aici de antishoc!) Io am impresia ca se compara echipaju' antisoc de la SMURD cu echipaju' de consult la domiciliu de la 961...

beamed
newbie
newbie

Postby beamed » Wed Dec 14, 2005 12:48 am

Mr. Kooksee: nu traiesc in regiunea Batangas ca sa nu stiu despre ce vorbesc. N-am sa stau jos atat timp cat sistemul sanitar romanesc are nevoie de corectii. Cunosc bine sistemul SMURD (am facut si eu garzi pe masina, si am prieteni la SMURD) dar cunosc bine si sistemul Ambulanta, la care lucrez acum. Sistemul de urgenta in prespital este perfectibil, si prin topicul deschis pe acest forum se vor idei de imbunatatire al sistemului.
Daca am facut comparatii intre SMURD si Ambulanta, le-am facut intre echipajele de urgenta. In Romania, in Ambulanta sunt 11.000 angajati, in 42 judete. Cunosc destul de bine ce oameni lucreaza in fiecare judet. In fiecare vei gasii cel putin 4-5 echipaje model, cu oameni pasionati (ca voi) care vor sa le fie recunoscute meritele si sa nu fie bagati in oala mare a ambulantei. La atatia angajati, sunt si multe uscaturi (inclusiv directori) pe care cu mana mea i-as da afara! Si aceia in general nu lucreaza pe masina de urgenta.
Daca ati citit proiectul de lege al MS despre medicina de urgenta, ati fi aflat ca Ambulanta se va rupe in 2 compartimente: cel de urgenta si cel de consult si transport sanitar. S-au facut chiar presiuni la MS acum 2 saptamani ca departamentul de urgenta sa fie denumit: SARTI (si banuiti cine din comisia de urgenta a fost impotriva acestui demers: Raed. De ce?

Draga Gine: Am avut in mana materialul intocmit de reprezentantii UE despre prespitalul romanesc. A fost cea mai mare porcarie: au fost condusi de Raed (e istet) in substatii si asta in judetele in care merge cel mai prost Ambulanta. Numiti asta fair-play? Sunt roman si doresc ca in Romania medicina de urgenta in prespital sa fie performanta.
Sunt satul de comparatii; daca doriti continuam discutiile intr-un mod constructiv, daca nu: eu ,,out" din acest forum!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Dec 14, 2005 1:30 am

deci ai facut garzi pe masina smurd?
si acuma in ce judet lucrezi la ambulanta? daca tu poti sa compari cele 2 servicii ori nu ai habar despre ce vorbesti ori esti rau intentionat.

hai sa facem o lista cu oamenii aia bazati de la ambulanta si cu uscaturile, sa nu mai vorbim asa generic.

kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Balena
junior
junior

Postby Balena » Wed Dec 14, 2005 3:38 pm

Oare la SMURD sa fie numai cei mai tari urgentisti??? Care lucreaza in cel mai perfect mod cu putinta???
Sa fie ei oare fara de greseala? (unde e mai putini oameni e si mai putine greseli! Dar procentual?)
Chiar nu pot sa imi dau seama ce avetzi cu 961! Or fi mai buni cei de la SMURD (?) da' chiar sa fie toti idiotii la Serv de Amb nu cred!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Dec 14, 2005 4:25 pm

in mod cert si pe la ambulanta sunt o gramada de bazati.
insa nu poti sa compari cele 2 servicii. incepand de la dotare pana la modul in care se misca.

kooksee

Balena
junior
junior

Postby Balena » Wed Dec 14, 2005 4:48 pm

O masina ARTI de la Serv de Amb (in speta un Fiat rosu...) are cam tot ce si-ar dori un medic ca sa faca performanta in urgentele prespitalicesti... Mai sunt si ambulantele AUR (tot Fiat) care au si astea cam tot ce le trebuie... In rest, intr-adevar nu poti sa compari dotarile (chiar daca sunt masini care impresioneaza pe dinafara - Mercedes); ce- drept astea sunt masini pe care in general lucreaza doar echipaj cu asistent(a).
Si in Fiat-uri chiar functioneaza aparatura... Si tot in Fiat-uri de obicei gasesti echipaje competente, care pot sa faca orice oriunde (mai putin sa sa zboare cu elicopteru' - nu de alta dar nu au in dotare).
Stau si ma intreb ce ar avea in plus o masin SMURD fata de un Fiat (rosu, sa zicem) al Serv de Amb....?

Balena
junior
junior

Postby Balena » Wed Dec 14, 2005 4:53 pm

Si miscarea e corespunzatoare (vorbim de echipaje de urgenta 0). Are un singur defect (ea, miscarea...): nu e filmata si mediatizata in acelasi mod corespunzator.

Balena
junior
junior

Postby Balena » Wed Dec 14, 2005 4:56 pm

Si pe de alta parte, sa nu fie cu suparare, da' io nu am auzit ca echipaje SMURD sa se duca la consulturi refuzate in mod cel putin ciudat de MF... (nu am nimic cu nimeni...)

Balena
junior
junior

Postby Balena » Wed Dec 14, 2005 5:01 pm

PS: chiar si la serv de amb ecsista echipaje de 4 oameni.
Si tot la serv de amb sunt oameni care fac voluntariat...

pinky
senior
senior

Postby pinky » Wed Dec 14, 2005 6:35 pm

si ce trebuie sa faci ca sa devii voluntar in serviciile de ambulanta?

Bogdan R.
senior
senior

Postby Bogdan R. » Wed Feb 22, 2006 1:59 pm

Pai ar trebui sa ai acceptul conducerii serviciului de ambulanta respectiv si inainte de a incepe, sa faci ( acolo sau altundeva, un curs de BLS, eventual si ALS). Bineinteles ca trebuie sa semnezi si un contract de confidentialitate...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Feb 22, 2006 3:44 pm

@ balena.

hai ca acuma vorbesc in cunostinta de cauza. de 2 saptamani sunt voluntar la ambulanta Bucuresti.
Si daca continui sa afirmi ca smurd si serv de ambulanta se pot compara, ori esti rau intentionat , ori habar nu ai.
M-am dat si cu Fiat-urile alea ARTI si cu Mercedes-urile.

"Si in Fiat-uri chiar functioneaza aparatura."
functioneaza un drac. defibrilatorul de pe masina aia cu care am fost eu (Fiat) nu mergea, era la reparat. reparatia costa 1100 de euro si nu sunt inca bani. Daca Doamne fereste e nevoie, defibrilam cu un pumn precordial. Si retine ca asta e cea mai dotata masina, cu echipaj medical complet (medic, asistenta, sofer, si cu mine). tot referitor la dotare, super masina Fiat are o targa pneumatica sparta. fusese folosita o singura data. (cand am intrebat de ce draq nu o arunca de acolo,mi s-a zis ca nu se poate, e in dotarea masinii)
In rest, lentoarea caracteristica. imi vine sa ii bat cand vad ca plecam de la caz, oprim masina, stam 20-30 de minute si dupa aia "ne dam liberi". Norma e de 7 interventii pe tura si de ce sa facem mai multe...(asta nu e un caz izolat, se intampla mereu)
Competenta profesionala nu pot sa o apreciez, insa am avut senzatia ca medici cu care am fost eu in teren stiau cate ceva.

@ pinky. te duci la seful respectiv si ii explici ca vrei. la el, nu la altcineva, pe mine secretara era sa ma dea afara, ca "nu exista posibilitatea de voluntariat". Semnezi un contract. Pe mine nu m-a intrebat nimeni de bls, sau als, o fi contat faptul ca am dus o copie de pe carnetul de rezident.
Practic un voluntar nu face absolut nimic, doar daca insisti tu sa faci injectii si sa iei tensiuni. 80% din cazurile la care am fost eu pana acum au fost de fapt consulturi la domiciliu, de competenta mf. Se lucreaza in ture de 12 h, 8am-8pm.

kooksee

p.s. mi-am adus aminte, voluntarul e foarte util cand trebuie sa cobori vreun avc-ist de la etajul 4. si targa nu are loc pe scari....

Balena
junior
junior

Postby Balena » Fri Feb 24, 2006 1:11 am

@kooksee
Io zic ca tu ai avut un noroc special... Acolo unde am lucrat io erau 4 Fiate. Si in fiecare era un defibrilator. Care (sa zicem ca intamplator) mergea. Intr-adevar, norma e de 7 cazuri... Sincer nu am avut bafta de consulturi medicale la domicil decat destul de rar (sau mai bine zis nu asa de des incat sa ma apuce plansu'); poate ca eram mai mic si ma trimeteau cam pe unde se punea osu la treaba (multe cazuri e "telefonate"... mai ales in turele de noapte). Per total poate ca am vazut io mai in roz ce era de vazut... da' daca vrei sa vezi cum arata o masina smurd ca dotare du-te si baga un ochi in alea din floreasca (cica aia e unitatea smurd din bucuresti...) Defu' e luat din camera de garda... (asta ca sa nu zici ca nu au) :)
PS: chiar targa gonflabila nu am avut... (probabil ca era la vulcanizat)

Balena
junior
junior

Postby Balena » Fri Feb 24, 2006 1:28 am

@kooksee

Si apropo de comparat nu stiu care servicii intre ele: poate ca sunt rau intentionat si poate ca habar nu am dar nu mi se pare corect sa fie pusi unii la zid si altii sa fie ridicati in slavi. Poate dupe ce o sa lucrezi pe cont propriu si ai sa prinzi ceva idei despre cum de la tv ii vezi numa (sau in cele mai multe cazuri) pa cei de la smurd nu ai sa mai fi asa de transant(a). Sincer io nu tiu cu nimeni... Si poate ca dupa ce o sa descoperi ca o parte din supermeseriasii de la smurd (nu stiu cine zicea ca acolo intubatu' e o treaba de sofer, pardon! ambulantier) care fac totu voluntar si din pasinune sunt de fapt medicii de pe salvare sau de la nu stiu ce camera de garda UPU care sunt huliti atunci cand vine vorba despre serviciile de stat ai sa te intrebi "de ce aceeiasi oameni sunt ok numa de o parte a baricadei? (sau poate nu!) (am inteles ca tu nu ai apreciat competenta profesionala...)

Nu pot decat sa iti urez succes in activitate!

tripleX
senior
senior

Postby tripleX » Fri Feb 24, 2006 7:20 pm

@ balena
UPU Floreasca este integrat in SMURD Bucuresti (asa zisul statut de UPU-SMURD) si fel au patit si UPU-rile spitalelor judetene din celelalte orase unde mai functioneaza SMURD. Iar medicii SMURD-ului sunt medicii UPU-lui respectiv... same here, same everythere...
iar pt Bucuresti, sincer... n-avea ce cauta alt UPU la asa ceva decat cel de la Floreasca (si nu din cauza oamenilor, ci a unei mari gramezi de alte considerente, mai degraba tehnico-logistice - nu-mi zice ca este nevoie sa intru in detalii, pls!!)
si cum SMURD Bucuresti n-are cine stie ce "intindere si dezvoltare" (printre altele tocmai datorita "consistentei" mari a Serviciului Municipal de Ambulanta care rezolva "problemele orasului") se ocupa mai ales cu deservirea serviciilor tip EMS aeriene, deservirea unui elicopter that is... Masinile care graviteaza in jurul acestui proces sunt intradevar ambulantele spitalului Floreasca (ca doar ala e UPU-SMURD!) si care sunt goale cand le vezi in parcare. dar la plecarea pt preluare de la elicopter (and so on...) te asigur ca se echipeaza cu tot ce inseamna ALS (definitia europeana a termenului, nu aia.... "romaneasca"). iar instalatiile respective nu sunt luate din UPU (adica nu ca si cum ar ramane un loc gol in locul lor pana se intoarce echipajul mobilizat) ci sunt luate "de la locul lor" - un spatiu de depozitare.
Serviciu de Ambulanta Bucuresti... am vazut destui oameni buni acolo (medici ma refer) Nasol e ca face DOAR ce poate, tinand cont de dotari si numar de masini si personal. Super sub-dimensionata treaba pt ditamai 6 sectoare. De exemplu masini cu echipaj medical complet si dotare ALS (sau cat de cat ALS?) si de traumatologie numai 4, 5 pe tura...? Of... putin.
........i know... it suckes
"Infernul este pavat cu bune intentii" - Samuel Johnson

Balena
junior
junior

Postby Balena » Fri Feb 24, 2006 8:20 pm

@tripleX
Ai dreptate 97.327%.
Io zic ca am vazut masinile smurd-upu si in parcare (adica neechipate) si gata de plecare (adica echipate). Si mai zic ca am le-am vazut si pe alea de la samb. Mari diferente nu-s (ma rog, aici poti sa zici ca e chestie de gust). Si pe de alta parte smurd-upu apeleaza la samb pe timpul noptii (adica cand nu functioneaza smurdu); poate ca or avea incredere cat de cat in samb (?).
Spre linistea ta nu vreau nici un fel de detalii tehnice... Insa daca ai sa te uiti bine ai sa vezi ca detaliile alea sunt trase - impinse mai mult spre o singura parte (desi ar trebui impartite cam egal), si aici era treaba pe care nu o intelegeam io...; insa deja revin la chestia de gust.
PS: cica sunt vro 2 masini utilate pe fiecare microstatie de sector pe tura gata de ALS ( cu totu' 12).

Balena
junior
junior

Postby Balena » Fri Feb 24, 2006 8:24 pm

Si poate cineva, care stie ce si cum, zice pe aici ce dotari tehnice are o masina smurd. Nu de alta da' sa comparam... :shock:

tripleX
senior
senior

Postby tripleX » Sun Feb 26, 2006 10:29 pm

hmm... 97.327% e mult.merci!
:)
comparatiile nu cred ca strica nimanui, asa ca o sa incerc sa verific detalii despre dotarea cu pricina.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Feb 27, 2006 3:34 am

dupa parerea mea, smurd insemna mures. nu toate masinile smurd (din tara) sunt la fel de dotate.

kooksee

medicinistu
newbie
newbie

Postby medicinistu » Sun Mar 05, 2006 7:12 pm

Daca nu ai fost niciodata la caz cu ambulanta............crede-ma........ nu stii ce inseamna medicina prespitaliceasca!Unii se baga asa in seama fara sens.......ca doar e gratis sa scrii p net
Este o meserie f grea dar care iti ofera f multe satisfactii!! Nu se compara nimic cu stisfactia care o ai cand resuscitezi un stop sau cand scoti o victima incarcerata dintre fiarele contorsionate........si ii acorzi asistenta primara de care are nevoie ca la carte!
Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare e un serviciu f bine pus la punct de Dr. Raed Arafat si este necesar si in continuare!Dr Raed Arafat a resuscitat medicina de urgenta din Romania!
Tot respertul pt cei care lucreaza p ambulanta si isi fac meseria asa cum trebuie!..........(sincer.......din cate stiu eu ....... sunt putini
(':cry:')

apropo...si orice persoana trebuie sa stie sa faca un BLS......e foarte important pt victima(cresc f mult sansele de supravietuire).......si mai ales un student la medicina......sau absolvent de medicina.Daca vrei poti ,te zbati faci o garda p ambulanta , gasesti o Anna .......o masezi! :) MERITA

------------------------------------------------------------
Singura cale de a elimima cu desavarsire riscurile tratamentelor in medicina este de a abandona orice practica medicala si cercetare medicala .
Rezultatul ar fi suferinta neingradita, boli peste masura si moarte premarura!
Pretul acesta , al suferintei neincetate si al mortii evitabile in boli curabile,este o extravaganta pe care nu si-o poate permite nici un cod al moralei !
Indatoririle unui medic sunt urmatoarele:
-sa aline suferinta
-sa vindece boala
-sa ocroteasca viata
Indeplinirea acestor indatoriri cere respect.... pt viata....omeneasca,pt corpul omenesc si pt demnitate omeneasca!
Razboi pt inima!o carte care am citit-o de curand
Atat am avut de spus Multumesc

Bogdan R.
senior
senior

Bucuresti???? Un *****!!!!

Postby Bogdan R. » Sun Apr 02, 2006 8:22 pm

Oare in tara asta exista doar Ambulanta Bucuresti? Sa nu credeti ca daca e din Bucuresti e cea mai buna...
Sunt multe judete unde treaba merge foarte bine, mult mai bine decat in Bucuresti. Cu miticii se stie, nu faci treaba.
Daca ati fost vreodata prin Ardeal, ati fi putut vedea ca ardelenii dau clasa bucurestenilor atat la modul in care se prezinta ( si actioneaza ambulantele) cat si la multe altele ... :-P

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Apr 02, 2006 11:02 pm

Zi judetul ala minune (exceptand mures).
ai fost pe la ambulanta bucuresti de vorbesti asa convingator?
sau banuiesti doar cum se comporta?

Bogdan R.
senior
senior

Postby Bogdan R. » Mon Apr 03, 2006 1:30 pm

Pai de starea jalnica de la SAMB aminteai chiar tu...

Daca ai putintel timp mergi in Occident, pardon, in Timis, Arad, Bihor, Cluj,Satu-Mare, Brasov, poate mai sunt si alte servicii de ambulanta bune dar nu le-am vizitat. Uita-te pe acolo si trage concluziile. Tu nu stii ca pestele de la cap se impute?

Iar pe cei ce nu ma cred, ii rog sa acceseze:

http://www.ambulantabihor.ro/index.htm ( cel mai bun site, posibil si cea mai buna ambulanta din tara ! )

http://www.apulum.ro/ambualba/

http://www.ambulanta-mh.go.ro/

Bucurestiul are si el un mic site:

http://www.112.ro/index.php?id=3

Apropo, cititi si aici
http://www.gandul.info/2005-12-03/reportaj/cosmarul

Ei, ce parere aveti?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Apr 03, 2006 5:23 pm

cu proxima ocazie merg sa vad o ambulanta din judetele alea occidentale.
sa apar samb e ultimul lucru pe care il fac. cum spuneam, merg saptamanal p'acolo si cunosc situatiunea. totusi, cum ziceam pe pagina ailalta, reperul meu e smurd. cu care inca nu se compara nici-o ambulanta judeteana.

Bogdan R.
senior
senior

Postby Bogdan R. » Mon Apr 03, 2006 5:36 pm

Da, SMURD-ul e foarte bun, acolo unde exista. Cel din Bucuresti nu se incadreaza in acceptiunea clasica adica un serviciu de urgenta realizat prin colaborarea dintre pompieri si o sectie de terapie intensiva a unui spital . Asta nu inseamna ca nu exista si servicii de ambulanta foarte bune.
Apropo, Mures e tot in Ardeal, stiai?

tripleX
senior
senior

Postby tripleX » Sun Apr 09, 2006 7:28 pm

:lol: - asadar domnul Bogdan este un inversunat "aparator" al ardealului.
Pai... foarte bine!!

Bogdan R.
senior
senior

Postby Bogdan R. » Tue Apr 11, 2006 2:09 pm

Da, asa e, pentru ca diferenta se vede...
Cu toate ca apar Ardealul, nu sunt ungur ;-)

Bogdan R.
senior
senior

Postby Bogdan R. » Tue Apr 11, 2006 2:14 pm

Dar mai bine hai sa lasam cearta la o parte si sa discutam in mod constructiv.

Nu apar Ardealul ci fac doar niste constatari.

Unul dintre factorii care au dus la posibilitatea existentei atator servicii particulare de ambulanta in Bucuresti ( vreo 7 sau 8) e chiar imposibilitatea sistemului de stat ( indiferent ca il cheama SAMB sau SMURD) in a asigura asistenta medicala de urgenta in cel mai mare oras al tarii

tripleX
senior
senior

Postby tripleX » Mon Apr 17, 2006 11:22 pm

da... asta cam asa e. una peste alta nici o societate comerciala, fie ea una care vinde servicii medicale de urgenta, n-are cum sa se descurce bine decat daca gaseste piata de desfacere. iar in bucuresti uite ca piata de desfacere pt asa ceva s-a gasit si se gaseste din belsug. (nu e numai cazul bucurestiului insa; in ploiesti, de exp, o forma particulara de EMS este cotata in top 5 ca cifre de afacere si profit, la nivelul judetului!)
pe de alta parte... o asa stare de fapte nu e neaparat rea. doar vrem sa construim o economie de piata; vrea sa reducem cat mai mult capitalul si proprietatea de stat. asa ca, pana la urma, tot ce conteaza este rezultatul... daca intr-un oras este destula asistenta de urgenta, si ea vine convenabil, atunci e ok. nu cred ca ar conta cine anume o presteaza.

ekard

mai dragilor

Postby ekard » Fri Apr 21, 2006 10:00 am

Hai sa va spun o treaba... Am Citit discutiile voastre, am inteles opiniiile, dar am o intrebare: CATI DINTRE VOI SUNTETI MEDICI CARE AU LUCRAT IN PRESPITAL, " IN STRADA" ?
Hai sa lamurim un lucru:
Eu am lucrat la SMURD TG. MURES cam 4 ani. Asa ca il cunosc ca pe buzunarele mele cu oameni, echipamente, finantari, etc. De un an lucrez intr-un serviciu de ambulanta judetean. Asa ca stiu si despre sistemul asta.
Concluzie:
La ora actuala exista la nivelul fiecarui judet masini si dotarile necesare (vezi Mercedesurile Sprinter) ca Ambulanta si Smurdul sa faca acelasi lucru la acelasi nivel de calitate. Diferenta dintre cele doua servicii (care nu sunt deloc IN CONCURENTA ci IN CONLUCRARE) o reprezinta oamenii si poate mai bine zis ATITUDINEA oamenilor ce lucreaza in ambele locuri.
Asa ca ma adresez medicilor de pe ambulanta de pe acest forum: SCHIMBATI ATITUDINEA SI MENTALITATEA DIN AMBULANTA!!!!! Altfel SMURDUL va fi mereu cu un cap mai sus ca voi (ca imagine publica in primul rand). NU VA MAI PLANGETI DE UNA DE ALTA; NU VA CONVINE CEVA PUNETI MANA SI FACETI. RIDICATI-VA DIN IGNORANTA TIPIC COMUNISTA SI INCERCATI SA INCEPETI A INTELEGE CA PACIENTUL E TOT CE CONTEAZA! SMURDUL a inteles asta de mult!

medicinistu
newbie
newbie

Postby medicinistu » Fri Apr 28, 2006 11:42 pm

iata ca sunt si oameni care intaleg care e faza! :!:
ekard sunt de acord cu tine!Prioritatea trebuie sa o aiba victima!Ea e cea care conteaza!E bine sa te gandesti ca esti "pus"acolo sa faci ceva-si sa o faci bine-p ca sa meriti salariul!..........chiar dc e de toata jalea-asta e alta poveste!
Eu fac voluntariat la SMURD..........si o fac pentru a invata(lucruri ce nu le vezi niciodata in spital) si p a ajuta oamenii!
Medicina prespitaliceasca e grea si tot timpul apare ceva nou, ceva care te poate surprinde!Trebuie sa fii bine pregatit........ tot timpul p pozitie, fie ca e zi , fie ca e noapte, fie ca esti obosit sau ai alte probleme...... :shock:
Apreciez

Return to “Viata in spital”