Evident ca daca Zelensky si ucrainienii nu vor pacea asta, aceasta idee (care nu e a mea, e a alora care vor pace cat mai repede) e buna de nimic.
Evident ca tre sa se faca ce vrea Ucraina. Ma intreb insa daca aceasta idee a fost discutata cu Ucraina, sau emisa de Ucraina, ca nu vad nicaieri ceva idei de pace, numai de razboi. Si mi-e greu sa cred ca nu vrea nimeni tratative de pace.
Acuma ce vrea Ucraina nu stiu, tind sa cred ca vor sa supravietuiasca totusi, si nu sub ocupatie rusa. Imi e greu sa cred ca Zelensky nu se gandeste si la un armistitiu din cand in cand, mai ales cand stie cum opereaza Putin.
Deci daca Rusia se retrage si NATO mai da de la ea nu mi se pare tragic de loc, mi se pare mai tragic sa rada Putin Ucraina de la Kiev pana la ultimul satuc.
Finlanda si Suedia si asa nu intrau daca nu era razbelu asta, poate cu ceva garantii de securitate din partea ONU sunt ok (adica nu bagam arme la voi pe teritoriu ca vecinu e paranoic, dar daca va ataca nebunul va aparam, ne bagam cum ne-am bagat si in SIRIA...doah).
Partea proasta e ca daca razbelu se termina nu mai are Muma subiect de cearta, dar nu iti fa griji, mai deschidem un topic despre religie sau politica si gasim noi loc de umflat in pene si double standards.