RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
User avatar
Lii
elite
elite
Posts: 13065
Joined: Tue Jun 29, 2010 2:03 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Lii » Fri Feb 04, 2022 12:29 pm

M_Dan_L wrote:Medicii de la UPU sunt extrem de slab pregatiti si n-au minte. Eu am ajuns acolo cu megacolon si cu blocarea tranzitului intestinal de la o fisura anala. Mi-au facut o radiografie abdominala (or fi crezut ca am mancat suruburi), n-au vazut nimic si m-au trimis acasa. Am descoperit la o clinica privata care era cauza si am facut operatie la spitalul CFR.
Am fost cu baiatul meu la UPU pentru durere intensa in dreptul splinei. Era de la colon, dar medicul de la UPU a crezut ca e de la ureterul stang si i-a prescris un antibiotic.
Vara-mea a avut numeroase conflicte cu cei de la UPU, pentru ca trimiteau bolnavii la radiologie fara sa fie cazul (incarcau nota de plata).

Se văd și alte obiecte introduse prin anus la radiografie, nu numai șuruburi.
Dar de unde știi tu când e cazul sa se facă o radiografie si când nu?
Dacă nu-ți făceau, ai fi zis, că te-au trimis incompetenții aia acasă fără să-ți facă nici măcar o radiografie. După cum vezi, radiografia are și rol terapeutic, te-ai dus liniștit acasă. Le-ai zis ca te doare in qur la tonții aia și că de-aia nu te rahatesti?
Fără profesie

User avatar
Lii
elite
elite
Posts: 13065
Joined: Tue Jun 29, 2010 2:03 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Lii » Fri Feb 04, 2022 12:34 pm

Acum am citit și postarea de mai sus cu verișoara - Condoleanțe!
O situație într-adevăr dramatica...
Starea septică s-ar fi văzut în sânge...
Fără profesie

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Tue Mar 15, 2022 1:38 pm

Am un pacient român operat la mine in spital, dar care stă într-un satelit al Madridului. Îl văd periodic și următoarea programare a trebuit forțată pt că nu aveam când. Îmi scrie mă-sa că în spitalul din orășelul ei i-au recomandat o atelă și mă întreabă ce părere am. Ii zic ce cred și îi mai zic și că la spitalul din orașul ei au recuperare de copii și că nu poate cere aceeași consultație in mai multe locuri, că suntem toți până peste cap și că eu mi-am încărcat agenda ca să-l văd pe fi-su, așa că mai bine anulează programarea cu mine.
Ce-a făcut petarda? N-a anulat nimic, dar a cerut schimb de medic ca sa-l vadă șefa mea.

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 30295
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby andy gavrilescu » Tue Mar 15, 2022 1:46 pm

sper ca esti in relatii bune cu sefa.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Tue Mar 15, 2022 1:51 pm

Foarte bune. Și nu cred că am greșit cu nimic. Bine că n-am vorbit la tlf cu aia, așa am totul în scris.

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42413
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Calico » Tue Mar 15, 2022 11:09 pm

Asta nu-i nimic. Sa vedeti ce misto e sa-i faci favoruri unui pacient care sa se planga apoi de tine, din cauza ca n-ai fost de acord cu diagnosticul orientativ cu care fusese trimis de catre alt medic.

Vinerea trecuta ma anunta secretara ca a venit o pacienta trimisa de catre o colega internista cu recomandarea s-o vedem urgent si ca primul loc liber pe care l-a gasit e la un coleg de-al meu in cateva zile, n-as putea s-o vad eu azi?
Ma uit peste biletul de trimitere, avea astenie, hiperpigmentatie, hipopotasemie, edeme, hipotensiune si era trimisa pentru studiu la endocrine cu diagnostic orientativ de hiperaldosteronism primar...
Acum... simptomatologia nu prea era coerenta pentru vreun sindrom de endocrino, ca hiperpigmentatia si hipotensiunea sunt semne de insuficienta adrenala, adica de hipoaldosteronism, nu de hiperaldosteronism, dar insuficienta suprarrenala ar fi fost cu hiperpotasemie, nu hipopotasemie. Hiperaldosteronismul primar nu-i o patologie urgenta, dar insuficientia suprarrenala da, asa ca m-am hotarat s-o vad in ziua respectiva, peste rand.
Mai ales ca celalalt coleg, care-ar fi putut s-o vada in cateva zile, nu-i specialist in endocrino, si-am zis sa nu-i las cadoul asta pe cap.

Pacienta era o doamna de-asta cu pretentii care se vizita privat (pacientii astia sunt mai pupati in kr decat cei care vin prin asigurari) si se vedea din atitudine. Cum intra, ma anunta ca vine recomandata din partea doctoritei respective care a vorbit deja la telefon cu seful meu si i-a explicat personal tot cazul.

Venea cu o gramada de probe, internista ii ceruse un studiu complet, pana si un CT de adrenale.
Am stat cu ea vreo 40 de minute sa descalcesc toata povestea, in conditiile in care eu dispun pentru o vizita obisnuita de 15 minute si venise peste rand, ba am mai si asteptat-o sa se duca pana la laboratorul de langa sa faca rost de rezultatul de aldosteron pe care i-l facusera recent. Puteam sa-i zic sa revina in alta zi cu rezultatul, dar am zis sa n-o mai pun pe drumuri.

Hiperaldosterism primar nu avea sigur, ca avea tendinta la hipotensiune, aldosteronul perfect (mai degraba in zona joasa a normalului), raport aldosteron-ARP absolut normal, CT-ul de suprarrenale normal (desi nu era necesara o proba de imagine).
Probabil hipopotasemia era de la consumul cronic de laxative in combinatie cu diuretice.

Mai ramanea de studiat o eventual insuficienta suprarrenala, ca se plangea de astenie, avea tendinta la hipotensiune (nu ceva de speriat) si in biletul de trimitere de la internista spunea ca are hiperpigmentatie (desi nu mi se parea tipica de Addison, ci doar pe zonele expuse la soare, cicatricea abdominala era decolorata). In plus, avea o analitica din mai 2021 cu cortizol si ACTH normale.
Nu prea se pupa insuficienta adrenala cu hipopotasemia ei, dar am zis totusi ca n-ar fi rau sa-i cer si-un cortizol si ACTH mai recente si s-o vad cu rezultatele astea, ca sa terminam studiul.

Tipa tot insista sa-i spun totusi ce are si ce sa faca, ca internista i-a spus ca e ceva hormonal si ea vrea o solutie acum (avea simtomatologia de mai mult de un an...).
La care eu ce sa-i zic? Ca deocamdata sa vedem cum iese cortizolul, hiperaldosteronism eu nu consider ca e, dar ca o sa discut oricum cazul in comitetul nostru, cu toti colegii, avand in vedere ca vine trimisa de alt doctor etc etc.

I-am oferit pana si si s-o vad prioritar cu rezultatele de la cortizol, sa-mi fortez visita in agenda.

Si pentru ca nici o fapta buna nu scapa nepedepsita, sunt anuntata apoi ca tipa pentru care imi fortasem agenda s-a plans dupa vizita ca "am fost trimisa la clinica de catre alt medic care comentase deja cazul meu cu echipa, iar doctorita care m-a vazut nici macar nu m-a bagat in seama (no me ha hecho ni caso).

M-am amarat destul de mult, mi se pare absolut de *** sa scrie ca "no me ha hecho ni caso" doar pentru ca n-am fost de acord cu un diagnostic care pana la urma era doar orientativ.
Mi-am amintit de biasul ala de care spunea alimori, cand un medic care nu-i specialist iti trimite un pacient cu un anumit diagnostic sau indicatie de tratament, iar tu ai ingrata sarcina de a-l convinge ca nu-i asa...

Pe de alta parte, inteleg sa nu aiba incredere in opinia mea profesionala si sa se duca la altcineva, e ok. Dar cum sa spui ca nu te-am bagat in seama dupa ce-ai fost primita peste rand, ti s-au facut o gramada de favoruri si medicul a stat o gramada cu tine la vizita? Asta nu se poate explica decat prin nesimtire.

User avatar
jomil
elite
elite
Posts: 12076
Joined: Tue Apr 23, 2013 12:49 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby jomil » Wed Mar 16, 2022 1:44 am

Politica medicala.
Am lucrat si io o saptamana intr-un spital dintr-un oras de fitze unde se retrag la pensie bogatanii. Mi-au scos peri albi. Nu ma mai duc in veci acolo.
Nu e doar vina lor, mai e si un pic de reinforcement de la medicii de familie si nu numai, ca nu vrei sa ratezi un diagnostic ...
Si uite asa aveau unii faceau CTuri peste CTuri pentru te miri ce motiv: o tuse de reflux, o durere in fund.
Medicina de reassurance ptr medic, fara reassurance ptr pacient, mai degraba reinforcement ptr pacient ca e ceva acolo, ceva grav, mai au nevoie de inca o parare si inca una...cerc vicios.
La fel, nu cred ca le-a placut de mine, ca nu veneam cu nimic exotic ca explicatie la simptomele lor vagi, generale si suprainvestigate.
A friend told me i was delusional. I almost fell off my unicorn.

https://www.youtube.com/watch?v=YUaxVQPohlU

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42413
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Calico » Wed Mar 16, 2022 10:37 am

Mda, am uitat sa spun ca doctorita ii ceruse si-o RMN de suprarrenale (pentru ca CT-ul iesise normal...) si RMN renal pentru ca avea un nodul compatibil cu un mic hemangiom la CT.
Iar pacienta ma intreaba pe mine daca sa-si mai faca proba asta sau nu.
I-am zis ca pentru suprarrenala nu-i nevoie sa-si faca RMN, dar ca la rinichi nu ma introduc, ca nu-i specialitatea mea, asa ca daca alt doctor i-a zis ca are nevoie sa-si studieze nodulul cu o rezonanta si i-a cerut proba asta, atunci s-o faca si sa se duca cu rezultatul la doctorita care i-a cerut proba.
Pai internista i-a zis ca o lasa pe mana mea, nu mai e nevoie sa se intoarca la ea.
Da, bravo.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Wed Mar 16, 2022 11:11 am

Pai a zis internista que circule si că su puta madre o mai vede. Adevărul e ca și eu cer probe pe care cred că le-ar cere alt specialist in timp ce-l trimit la ăla, ideea mea e sa nu aștepte pacientul prea mult. Poate sa se întoarcă cu rezultatul la mine, dar uneori chiar nu le cer pt mine, le cer pt următorul specialist, pt că știu cum e lista de așteptare.
Eu, recunosc, sunt foarte emoțională la consultații și uneori (de multe ori?) nu iau decizii la rece. Dacă părinții pacientului îmi pică foarte bine, fac chestii la care nu sunt obligată (favoruri, adică). Dacă îmi pică prost, mă fâstâcesc când vin cu pretenții, uneori pun in tratament pacienți pe care nu i-aș pune doar ca să scap de gura părinților (reinforcement, cum zicea Jomil) sau din contră, le dau revizie la un an in loc de 6 luni ca să îi văd mai rar. O singură dată am schimbat medicul unui pacient de-al meu, alteori am înapoiat petarzi moșteniți de la șefa mea, că doar erau ai ei, aveau încredere în ea, bla bla bla.
Am pacienți care lipsesc la tratament sau la reviziile de tratament cu mine. Pe unii îi reprogramez si zic deh, era bolnav de fiecare dată când a lipsit, alții mi se par nesimțiți și cred (cred, nu știu sigur) că le accept mai puține absente. Depinde și de atitudinea părinților, asta e problema mea, că mă influențează prea mult.

primarita
elite
elite
Posts: 9514
Joined: Fri Jun 19, 2020 5:33 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby primarita » Wed Mar 16, 2022 11:30 am

Extraordinar. Si medicii sunt oameni.
Tu ce zici, andi? Medicii sunt roboti?

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Wed Mar 16, 2022 12:56 pm

Nu e vorba să nu simți, ci să nu te lași influențat de ce simți, să faci întotdeauna ce trebuie, nu "aproximativ" ce trebuie; că doar nu vorbim de ieșit la o bere cu pacientul și dacă nu îți place de el, nu ieși; trebuie să îl tratezi.

primarita
elite
elite
Posts: 9514
Joined: Fri Jun 19, 2020 5:33 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby primarita » Wed Mar 16, 2022 1:04 pm

N-ai cum sa nu te lasi influentata in totalitate.
Probabil esti profesionista, dar tot om esti si ramai.
Intrebarea e ce e ceea ce trebuie?

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42413
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Calico » Wed Mar 16, 2022 5:05 pm

alimori wrote:Adevărul e ca și eu cer probe pe care cred că le-ar cere alt specialist in timp ce-l trimit la ăla, ideea mea e sa nu aștepte pacientul prea mult. Poate sa se întoarcă cu rezultatul la mine, dar uneori chiar nu le cer pt mine, le cer pt următorul specialist, pt că știu cum e lista de așteptare.

Eu nu cer, din mai multe motive.
- in primul rand, ca aici nu e lista mare de asteptare pentru probe, se pot face relativ repede, chiar nu e o problema asta.
- in al doilea rand, pentru ca stiu de la mine ca atunci cand vin cu probele cerute de altii, e mai probabil sa ma incurce decat sa ma ajute. :) Uneori ma ajuta, dar de multe ori fie nu-s complete, fie nu-s facute in conditii optime, fie s-a cerut altceva (de exemplu T4 total in loc de T4 liber), fie e ecografia facuta prin nu stiu ce centru dubios... si uneori trebuie sa mai pun pacientul pe drumuri inca o data.
- in al treilea rand, pentru ca nu mi se pare chiar cea mai buna practica medicala sa cer eu o proba pentru alt specialist si sa risc s-o cer degeaba, mai ales cand e vorba de studii scumpe sau iradiante, pentru ca fie risc sa se cheltuiasca banii aiurea (asigurarile le cresc cota pacientilor daca isi fac prea multe probe scumpe), fie sa se iradieze pacientul degeaba, cum e cazul asta, in care pacienta si-a luat o doza destul de mare de radiatii cu un CT abdominal pentru care n-avea indicatie.
- si in al patrulea rand, pentru ca de-abia apuc in timpul consultatiei sa-i cer si sa-i explic probele mele.

Dar nah, daca lucrezi in sistemul public unde dureaza o gramada de timp pana sa se programeze o proba si stii ca specialistul respectiv o sa-i ceara, mi se pare normal sa-i ceri tu, ca sa grabesti studiul. E alta situatie.

In cazul asta n-o invinovatesc pe internista, chiar cred ca avea intentii bune. Mai bine s-o trimita la mine degeaba, decat sa treca peste diagnostic.
M-a deranjat pacienta, ca era de-asta care trece prin viata cu impresia ca i se cuvin chestii din partea celorlalti, nu doctorita.

Eu, recunosc, sunt foarte emoțională la consultații și uneori (de multe ori?) nu iau decizii la rece. Dacă părinții pacientului îmi pică foarte bine, fac chestii la care nu sunt obligată (favoruri, adică). Dacă îmi pică prost, mă fâstâcesc când vin cu pretenții, uneori pun in tratament pacienți pe care nu i-aș pune doar ca să scap de gura părinților (reinforcement, cum zicea Jomil) sau din contră, le dau revizie la un an in loc de 6 luni ca să îi văd mai rar. O singură dată am schimbat medicul unui pacient de-al meu, alteori am înapoiat petarzi moșteniți de la șefa mea, că doar erau ai ei, aveau încredere în ea, bla bla bla.
Am pacienți care lipsesc la tratament sau la reviziile de tratament cu mine. Pe unii îi reprogramez si zic deh, era bolnav de fiecare dată când a lipsit, alții mi se par nesimțiți și cred (cred, nu știu sigur) că le accept mai puține absente. Depinde și de atitudinea părinților, asta e problema mea, că mă influențează prea mult.

Da, e uman, cred ca toti facem asta. Inteleg ca te simti mai prost ca e vorba de copii si nu-i vina lor, dar macar e bine ca-ti dai seama si asa poti sa incerci fii cat mai obiectiva posibil. Nasol ar fi sa nu-ti dai seama.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Tue Mar 22, 2022 7:02 pm

alimori wrote:Am un pacient român operat la mine in spital, dar care stă într-un satelit al Madridului. Îl văd periodic și următoarea programare a trebuit forțată pt că nu aveam când. Îmi scrie mă-sa că în spitalul din orășelul ei i-au recomandat o atelă și mă întreabă ce părere am. Ii zic ce cred și îi mai zic și că la spitalul din orașul ei au recuperare de copii și că nu poate cere aceeași consultație in mai multe locuri, că suntem toți până peste cap și că eu mi-am încărcat agenda ca să-l văd pe fi-su, așa că mai bine anulează programarea cu mine.
Ce-a făcut petarda? N-a anulat nimic, dar a cerut schimb de medic ca sa-l vadă șefa mea.


A venit :shock: I-am facut scandal, am vazut copilul pt ca nu eram sigura daca am voie sa refuz (doar a fost ea cea care a cerut sa'l vada alta, oricum a fost vazut si tratat in alt spital, asa ca fara "asistenta medicala" nu l-as fi lasat). L-am vazut bombanind, s-a ridicat suparata sa plece, i-am dat biletul de iesire sa se spele pe cap cu el, in bilet vine toata povestea scrisa si parafata. Si i-am mai zis ca am mailurile, in caz ca-i vine vreo idee sa-mi puna o reclamatie, c-am enervat-o cam rau si i-am zis ca consultatia de azi a fost bonus, sa zica saru-mana.
Bine, fara saru-mana, pt c-am vb in spaniola.

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42413
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Calico » Tue May 03, 2022 3:29 pm

Am avut o pacienta azi care mi-a spus in fata ca-i recomand un tratament din interese comerciale. :x
E o tipa care vine pentru obezitate, dar nu vrea sa mearga la dietista, ca nu considera c-ar avea o problema cu dieta "eu nu mancanc ca sa am greutatea asta", a schimbat mai multi medici, vine de la un coleg de-al meu ca nu i-a convenit nu stiu ce... in fine, stiti genul.

I-am raspuns ca e un tratament pentru care are indicatie medicala si ca eu nu castig bani din asta, la care mi-a comentat ca lucrez pentru o Clinica si zic ce mi se spune sa zic de sus. Ca nu e de acord ca ar avea indicatie medicala (avea ea niste idei cu tiroida) si ca nu i se pare normal ca i l-am recomandat.

Acum sunt zen, dar m-am enervat putin. Cand sa-i explic ca nu tiroida e problema, ma tot intrerumpea si i-am zis ca stai asa, daca tot m-ai jignit, normal e sa-mi dai ocazia sa-ti explic. Cica "dar ce, de ce te-am jignit, nu mai avem voie sa spunem ce credem?"
WTF?

User avatar
Melania
addicted
addicted
Posts: 21859
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Melania » Tue May 03, 2022 5:25 pm

MumaPadurii wrote:are voie orice om sa-si exprime o opinie.

A (bitter) taste of your own medicine...

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42413
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Calico » Tue May 03, 2022 6:05 pm

Da, asa am zis, ca orice om are voie sa-si exprime o opinie, dar ca-i normal sa-ti asumi consecintele, in cazul in care spui o mizerie.
Daca-i spui cuiva ca-i sarlatan, cred ca e rezonabil sa asumi ca el se va simti jignit.

Sau poate tipa era chiar era asa de nesimtita incat efectiv nu-si dadea seama ca-i o jignire sa spui unui medic ca prescrie un tratament doar din motive comerciale pentru c-asa i se spune de sus...

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 30295
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby andy gavrilescu » Wed May 04, 2022 9:40 am

relatia voastra nu poate continua. Eu ii trimit pe astia la altii, le zic ca ii trimit la altii mai competenti. Dar pe astia nu-i rezolva nimeni.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

primarita
elite
elite
Posts: 9514
Joined: Fri Jun 19, 2020 5:33 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby primarita » Wed May 04, 2022 11:01 am

Si eu i-am zis uneia daca eu sunt proasta, duceti-va la altii mai destepti. A fost la aia mai destepti si mi-au trimis-o inapoi.

User avatar
Melania
addicted
addicted
Posts: 21859
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Melania » Wed May 04, 2022 11:35 am

Ca sa scape de ea.

primarita
elite
elite
Posts: 9514
Joined: Fri Jun 19, 2020 5:33 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby primarita » Wed May 04, 2022 2:04 pm

Ceva de genul. Problema era ca pacienta exagera boala
pe care o avea (avusese un cancer pe care il nega) si nu accepta ca are probleme psihice. Nu stii sa le rezolvi.
Nasol e sa fii cu capul.

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42413
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Calico » Wed May 04, 2022 3:50 pm

andy gavrilescu wrote:relatia voastra nu poate continua. Eu ii trimit pe astia la altii, le zic ca ii trimit la altii mai competenti. Dar pe astia nu-i rezolva nimeni.

Eh, am incercat sa-i sugerez asta, dar a devenit (un pic) agresiva si n-am chef de scandal.
I-am spus ca normal ar fi sa se urmareasca cu un medic in care sa aiba incredere (chiar cred asta, mi se pare aiurea sa te duci la un medic daca ai suspiciunea ca-ti da recomadari fara indicatie medicala) si mi-a raspuns asa, mai taios: adica ma dai afara, ma trimiti la altcineva pentru ca n-am vrut sa cumpar medicamentul asta?
:?

O s-o vad in continuare, ca are si alte probleme. Mie-mi convine, e vizita mai scurta si mai simpla daca ma uit doar pe analize, fara sa deschidem subiectul greutatii.


Return to “Viata in spital”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests