Admitere 2005

Voi ce intrati lasati orice speranta
HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Thu Apr 14, 2005 4:05 pm

Ce faci bre boboc? Nu putem fi amandoi Pepe le Pew, unul din noi trebuie sa fie 'la pute' (eu fiind 'le putois'). :lol: :lol: :lol:

bobocu'
junior
junior

Postby bobocu' » Thu Apr 14, 2005 4:13 pm

i got the message "le putois".... :D . Poate ai si un raspuns la intrebarea mea intrebatoare.

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Thu Apr 14, 2005 4:55 pm

Nu conteaza ca nu le are cu chimia, poate compensa la celelalte iar din cate stiu eu admiterea la medicina nu e asa mare bataie de cap. In ceea ce priveste Catedra de Biochimie e posibil sa ai dreptate: cei de acolo sunt obisnuiti cu genul de intrebari care se dau la admitere (vorba cantecului daca nu ei, atunci cine?). Nu cred insa ca iti dau grila gata completata insa te pot invata cateva 'shiluri' ceea ce nu ilegal sau imoral.

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Apr 14, 2005 11:13 pm

si la examene dupa ce intra o sa caute asistentii despre care a auzit el ca se merge "la sigur" ?

:priest:
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Fri Apr 15, 2005 12:31 am

Da, de ce nu? Depinde ce vrei sa faci. Cred ca nu are sens sa iti pierzi timpul tocind diverste tampenii daca nu consideri ca merita. Ideea asta cu trecutul prin facultate ca gasca prin H2O e depasita. Nu te obliga nimeni sa citesti; oricum examenele se trec in facultate si trebuie sa te straduiesti din greu sa repeti un an de exemplu, sunt doar cateva catedre care te toaca dar indivizii respectivi faca asta din distractie sadica nu neaparat ca au constiinta de dascali care vor sa invete studentul etcetcetc. Cat despre burse sistemul cred ca este corect; si eu le-as da bani alora de tocesc cursuri punct cu virgula; chiar cred ca ii merita (nu e pic de misto aici). Ar fi interesanta o bursa (de merit sau altfel) pentru cei care fac munca patriotica prin diferite catedre (vezi biochimie, neurostiinte, biocel, biofizica sau altele) si care au si rezultate, astfel s-ar stimula nu numai toceala. Dar sunt atat de plictisit acum ca nu are nici un rost sa dezvolt ideea.

bobocu'
junior
junior

Postby bobocu' » Fri Apr 15, 2005 1:26 pm

Oameni buni, chestiunea pe care am ridicat-o este chiar serioasa, amicul are nevoie de pregatire si vrea niste nume , ceva. Daca nu pe post, macar in private. Astept si va multumesc anticipat.

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Fri Apr 15, 2005 2:44 pm

profa de anu 1, Maria Mohora stiu ca face meditatii, nu pricep ideea "la sigur" :) :) dar e super buna.

groopy
elder
elder

Postby groopy » Tue Apr 19, 2005 8:28 pm

nu inteleg dc vreti sa fie 250 de locuri la med cand pe voi nu ar mai trebui sa va intereseze acest subiect! A trecut vremea voastra !Sunteti intrati !Cand sunt mai multe locuri parca esti mai linistit pt ca exista o probabilitate mai mare sa intri la facultate!Mai ales acum cand chimia si fizica sunt la alegere!Mare prostie din partea lor !

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Apr 19, 2005 9:10 pm

groopy wrote:nu inteleg dc vreti sa fie 250 de locuri la med cand pe voi nu ar mai trebui sa va intereseze acest subiect! A trecut vremea voastra !Sunteti intrati !Cand sunt mai multe locuri parca esti mai linistit pt ca exista o probabilitate mai mare sa intri la facultate!Mai ales acum cand chimia si fizica sunt la alegere!Mare prostie din partea lor !

Tu glumesti ? :)

Mai citeste ce e pe forum, sa vezi de ce ar fi mai bine sa iasa mai putini absolventi. Desi nu cred ca asta e solutia problemelor din Sanatate..

Daca dai la Medicina anul asta invata bine anatomia ca sa iei punctaj cat mai mare si chimia sau fizica, ce-ti place mai mult, nu te mai gandi la cate locuri sunt, ar trebui sa tintesti la primele 100-150, ca sa nu stai dup-aia pe la gardul facultatii rugandu-te sa fie media de intrare cit mai jos.. Sunt lupu' moralist, dar iti dau un sfat bun. :wink:
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Tue Apr 19, 2005 9:13 pm

deci nu mai sunt obligatorii fizica si chimia? doar una din ele merge si pentru stomatologie?

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Apr 19, 2005 9:18 pm

monicutza wrote:deci nu mai sunt obligatorii fizica si chimia? doar una din ele merge si pentru stomatologie?

Conform siteului, da.
http://www.univermed-cdgm.ro/?pid=546

excristi
senior
senior

Postby excristi » Wed Apr 20, 2005 2:52 pm

mda...:))
www.AdmitereMedicina.ro

groopy
elder
elder

Postby groopy » Wed Apr 20, 2005 5:29 pm

e foarte usor sa vorbesti! poate nu toti sunt asa de siguri de ei ca tine!concurenta creste anul acesta! asta pt ca fizica si chimia sunt la alegere!nu inteleg dc au fost asa de prosti! am pierdut 2 ani cu fizica si chimia sa aflu acum ca puteam sa invat una super bine !

Iti dau dreptate totusi ca trebuie sa inveti ca sa intri printre primiiii 100-150 dar nu poti sa risti! De intrat intri dar trebuie sa si iesi! Oricum cu faza cu rezidentiatul numai cei buni ajung departe!

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Wed Apr 20, 2005 7:26 pm

quote:
"Oricum cu faza cu rezidentiatul numai cei buni ajung departe!"

Se vede ca esti mic si nu stii nimic!

Bodean
junior
junior

Postby Bodean » Wed Apr 20, 2005 8:39 pm

oricum, majoritate veneau fara fizica la admitere, nu inteleg agitatia..

groopy
elder
elder

Postby groopy » Thu Apr 21, 2005 10:17 am

nu intelegi agitatia? asa e ! ai dreptate !cum poti sa fi agitat in a 12 ,in ultimele 3 luni ! imposibil nu! pt ce sa te agiti!

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Apr 21, 2005 1:05 pm

Mai groopy, nu trebuie sa-ti pese de ce vor face altii la examen, sa-ti faci griji din cauza lor. Tu concentreaza-te pe pregatirea ta, pe ce stii tu, acum daca zici ca ai invatat 2 ani concenteaza-te pe grile, ca inseamna ca materia ai invatat-o si repetat-o deja. Grilele sunt prioritatea ta nr 1 acum, ca sa nu pierzi timpul la examen sa intelegi ce-ti cere, sa stii deja cum se rezolva, ce "scurtaturi" poti sa faci la probleme ca sa aflii rezultatul pe care ti-l cere (multa lume pierde timpul aiurea rezolvand problemele complet si "frumos" ca sa-si dea seama apoi ca rezultatul cerut il aflasera pe la mijlocul rezolvarii..). Du-te la simulare daca se face anul asta, inca n-am auzit nimic.

Dar cel mai important: nu te mai stresa cu altii si la cat de bine s-au pregatit ei si, mai mult, ca s-au pregatit mai bine decit tine. Chiar si 2 pe loc sa fie, asta nu inseamna ca ai 1 concurent la locul tau..

Bodean
junior
junior

Postby Bodean » Fri Apr 22, 2005 8:44 pm

2 pe loc nu inseamna ca ai 1 in fata inseamna ca tu ca sa intri trebuie sa fii mai bun decat alti 2*nr. de locuri-1
Dar nu te nelinisti, gandeste-te ca toata lumea e in aceeasi situatie cu tine, stai linistit si citeste in continuare cat poti, pana in ultima clipa.Din experienta, admiterea e lejera daca stii chimie bine.Succes!

groopy
elder
elder

Postby groopy » Sat Apr 23, 2005 12:44 am

thanx pt msg! Sper sa intru! la 28 august o sa fiu a "free man" si o sa rad de nelinistirile mele de pana acum!

aesira
senior
senior

Postby aesira » Sat Apr 23, 2005 10:28 am

la 28 aug?e cam tarziu,daca admiterea e pe 27iulie iar rezultatele se dau pe loc,cam stii pe unde te aflii in top
succes tuturor candidatilor(printre care si eu :))

groopy
elder
elder

Postby groopy » Sat Apr 23, 2005 11:59 am

da! e adevarat ca terminam pe 27 ,dar pe 28 incepe o noua zi !The begining of the rest of my life!

aesira
senior
senior

Postby aesira » Mon Apr 25, 2005 10:01 pm

da suna destul de bine inceputu asta...ma vreau sa intreb ceva?cam pe unde mai dati voi?adika si in alta parte decat bucuresti,ca sa aveti o oarecare siguranta?

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Mon Apr 25, 2005 11:33 pm

eu cand am dat, mi-am bagat dosarul si la o fac de kineto din orasul meu:)

groopy
elder
elder

Postby groopy » Tue Apr 26, 2005 6:12 pm

o sa dau si in craiova, o sa-mi depun niste dosare pe la fac de alt profil din buc pt ca trebuie sa raman in buc,chiar daca nu intru la med!

dr.a.c.
junior
junior

Postby dr.a.c. » Mon May 02, 2005 7:02 pm

stitzi ceva ''oficial'' de simulare? k am inteles k lunea trecuta a fost sedinta si s-ar fi discutat daca se da sau nu simularea...sau mai bine sun la secretariat?

pana la urma ultima strigare la nr de locuri la stat e 300, sau a mai scazut? :D
Ma intreb (m-am intrebat intotdeauna) de ce, in mintea infierbantata a unora, o treime din cateodata e totusi cam mult....

dr.a.c.
junior
junior

Postby dr.a.c. » Mon May 02, 2005 7:10 pm

apropopo pt ''aspirantzi'', am vazut primu cadavru, umblam prin facultate, era o usa deschisa si in sala de disectie nu era nimeni, erau doi indivizi p masa...un mare fâs. e un fel de mumie..total scofâlcit k o curmala maro :( , mare dezamagire...
comentarii?
(scuze b3 daca e prea offtopic mesaju)
Ma intreb (m-am intrebat intotdeauna) de ce, in mintea infierbantata a unora, o treime din cateodata e totusi cam mult....

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue May 03, 2005 2:07 am

uh, i am feared :)

Nu e prea offtopic, chiar recomand aspirantilor sa se plimbe un pic prin facultate si sa vada sala de anatomie, sa le mai treaca frica. Unii vor avea "norocul" sa dea admiterea chiar in salile alea :D Evident, fara "material didactic" pe mese, dar nu-ti trebuie multa imaginatie sa-ti dai seama ce a fost pe mesele pe care scrii.
Si mie mi s-au parut la fel, ca mumiile de pe Discovery, nimic de speriat.. astept anul III cu anatomo-patologia si ultimul an cu medicina legala, acolo cred ca va fi mai infricosator/dezgustator.

N-am auzit nimic de simulare, daca aud scriu aici. Dar de-abia saptamana viitoare ca acum suntem in vacanta :peace:

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Tue May 03, 2005 3:35 am

b3 wrote:uh, i am feared :)

dreaded is closer to reality.

Si mie mi s-au parut la fel, ca mumiile de pe Discovery, nimic de speriat.. astept anul III cu anatomo-patologia si ultimul an cu medicina legala, acolo cred ca va fi mai infricosator/dezgustator.

singura chestie dezgustatoare la anatomopat a fost costache( kunoskatorii stiu de ce). legala incearca s-o prinzi iarna. poate fi kiar amuzant, in plus faceti cunostinta ku terente.

YY
senior
senior

Postby YY » Tue May 03, 2005 12:03 pm

Legala e mult mai nashpa decat anatomia, parerea mea. La anatomie cadravele sunt formolizate, pe cand la legala, poti sa ai norocul sa iti vine vreo "prospatura" intrata in putrefactie, sa vezi atunci distarctie. Tocmai din cauza asta e mai bine sa faci legala in sem I, e iarna , frig (la IML nu prea se da caldura, de obicei sunt reci caloriferele in toiul iernii)...

ytsejam
newbie
newbie

Postby ytsejam » Thu May 12, 2005 8:32 am

Ce se mai aude despre admitere? Cate locuri vor fi?
Despre nr. de locuri am auzit ca ar fi 300. Dar nu stiu daca astea sunt nr. total de loc. sau doar cele bugetate.

aesira
senior
senior

Postby aesira » Thu May 12, 2005 2:22 pm

da informatii urgente despre simulare si nr de locuri
pe site ca de obicei nu s-au deranjat sa posteze nika,poate eventual cu 2-3 zile inainte de examen
si eventual punctajul si cum vor fi structurate subiectele,ca de cand s-a scos fizica noi NU STIM NIMIK

groopy
elder
elder

Postby groopy » Thu May 12, 2005 8:17 pm

la anatomie: s-a scos cauza-efect,se vor da 50 complement simplu a cate 1 punct si 50 complement grupat a cate 2 puncte
la chimie si fizica :30 de intrebari a cate 3 puncte
in total 240 de puncte ,prin urmare trebuie sa faci cel putin 200 ca sa fi sigur ca intri
simulare nu se mai da! Si examenul e pe 27 odata cu: craiova, timisoara; cluj e pe 28; sibiu pe 26
cam atat!

aaaaaaaa! si sa nu uit:NUMARUL DE LOCURI NU S-A SCHIMBAT!!! tot 420 parca!

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri May 13, 2005 1:16 am

Bine ca au scos cauza-efect de la anatomie, si asa erau cu erori de obicei..

La fizica mai sunt cauza-efect ?

aesira
senior
senior

Postby aesira » Fri May 13, 2005 8:16 pm

alea cauza -efect imi placeau cel mai mult...la chimie tot numa complement simplu si grupat se da?
mah ce gust amar imi lasa schimbarile astea de pe ultima suta de metri...demonstreaza cat de infect e sistemul si cat de incompetente sunt anumite persoane care nu pot sa un raspuns exact la momentul potrivit,asta in virtutea faptului ca in culegerile scoase in 2005 intrebari de tip cauza efect sunt cate 10-20 intrebari la fiecare din cele 14 teste la anato si vreo 300 intrebari la chimie
si traim in "r"omania
voi ce parere aveti?

ytsejam
newbie
newbie

Postby ytsejam » Fri May 13, 2005 8:56 pm

Credeti ca testele la biologie vor fi date din manualele Tziplic si Ardelean?

Spun asta ca sunt destul de multe teste care nu isi au rezolvarea in nici unul din aceste doua "foarte fumoase si cu explicatii + desene foarte bune" manuale. Sincer, pe mine ma uimeste biologia doamnei Tziplic. Raspunsul la acele teste se gasesc totusi in manualul de editura Niculescu (cel cu Cezar Th. Niculescu).

aesira
senior
senior

Postby aesira » Fri May 13, 2005 10:55 pm

da rasp se gasesc si acolo,dar daca te uiti bine o sa gasesti rasp care sunt date la teste exact din tiplic sau ardelean(asta include inclusiv detaliile din poze pe care nu le gasesti explicate textual )
oricum nu lipsesc greselile
manualul lui niculescu este avansat ptr nivelul si programa din scoli,asa ca nu cred ca e necesar sa iti incarci memoria cu toate detaliile.
eu am gasit un sg lucru care e in niculescu iar in celelalte nu.
e vb de o intrebare la respirator cu surfactantul,daca imi amintesc eu bine
nu mai stiu exact la ce test
dar cine sa se mai gaseasca sa verifice testele inainte sa le dea la candidati?cine se mai oboseste sa verifice un manual...ca deh

aesira
senior
senior

Postby aesira » Sat May 14, 2005 8:47 am

a si manualul lui niculescu e scos de editura corint..mai citeste totusi si detalii din astea

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat May 14, 2005 7:01 pm

Se verifica de obicei intrebarile, ca mai scapa una doua.. de neiertat dar se intimpla..

Insa in ultimii doi ani eu n-am vazut decat 2-3 intrebari de biologie gresite, restul au fost ok. Si parca mereu era din cauza manualului prost facut, care la o pagina zicea ceva si la alta altceva. Bine, si cel care a facut subiectele ar fi trebuit sa stie manualul la fel de bine ca un candidat, si sa stie inexactitatea din manual si sa nu faca o intrebare cu ea..

ytsejam
newbie
newbie

Postby ytsejam » Sat May 14, 2005 9:47 pm

mersi aesira, b3 pt raspunsuri.

aesira
senior
senior

Postby aesira » Mon May 16, 2005 3:43 pm

hello?se stie ceva despre tipul de intrebari de la chimie?
si in legatura cu timpul...cat o sa avem la dispozitie?

Return to “Pre-med”