Furtul cu scanner-ul

for future reference; read only..
User avatar
muky
junior
junior
Posts: 58
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:56 am
Location: prin zona...

Furtul cu scanner-ul

Postby muky » Tue Sep 09, 2003 3:11 pm

Am deschis un topic nou, desi subiectul e legat de rezidentziat pentru ca despre scanatul la rezidentziat n-am vorbit pana aku desi dupa parerea mea e o chestie care nu trebuie trecuta cu vedere shi am sa va zic shi de ce, poate unii dintre voi nu shtiu ca nu au mai dat pana acum rezidentziatul ( nici io nu l-am mai dat dar shtiu cum se procedeaza de la prieteni...)
Cand intri in sala de examen un nene sau o tanti itzi explica metodologia examenului shi printre altele itzi spune despre cum se completeaza borderoul cu guguloaiele:astfel daca un guguloi( astea sunt cercurile sau ovalele, cre' ca v-atzi prins) nu e umplut in intregime sau e depashit indiferent cat toata intrebarea :shock: va fi anulata ( nu numai raspunsul respectiv) asta e prima aberatzie.Io ma intreb shi va intreb shi pe voi ( mai ales cei care va pricepetzi la calculatoare) chiar nu se poate realiza un soft ca lumea care sa anuleze eventual doar raspunsul shi nu intrebarea? sau exista mici interese la mijloc?
A doua aberatzie: daca unul dintre noi va face contestatzie pentru ca el considera ca a fost tras in piept ea va fi rezolvata prin rescanarea borderoului de examen adica o frectzie la un picior de lemn.
treaba nashpa e ca ni nu avem nici un cuvant de zis in toata kestia asta shi tre sa inghitzim tot ce ne baga ei pe gat...io va propun sa deschidem un topic pe forumul de la centrul de perfectzionare shi sa-l intrebam pe adminul de akolo (am auzit ca el se ocupa cu kestia asta ) de ce nu pot sa foloseasca un soft ca lumea shiu sa nu ne mai fure... macar cu scannerul

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Tue Sep 09, 2003 3:40 pm

chiar nu se poate realiza un soft ca lumea care sa anuleze eventual doar raspunsul shi nu intrebarea


m-am interesat si eu de softul asta, ma gandeam ca poate are un backdor ceva - un fel de cod - daca gaseste la itnrebarea 1 a, la 10 b, la 20 c, la 30 d si la 40 e si la 50 abcde - sa dea punctaj maxim :) - dar mi-au zis ca no way. Softul cica e facut de ICI - institutul de cercetari in informatica, a fost folosit deja parca la cluj odata - si mai bine incearca sa il suni pe adminul de acolo - la centru - numa' de forum nu are timp acum. E un adevarat balamuc pe la centru, se pregateste mutarea in noua amplasare din Pantelimon, parasesc centrul din regie.

User avatar
PLast
senior
senior
Posts: 246
Joined: Tue Jul 08, 2003 3:43 pm
Contact:

Postby PLast » Tue Sep 09, 2003 9:21 pm

Eu am mai dat rezi, dar problema nu e neaparat cu scanner-ul ci ca (zic eu) nu ai voie sa vii tu de acasa cu "instrumentele" tale de bifat ci iti dau ei niste carioci de proasta calitate care cam dupa vreo 10-15 folosiri au tot felul de "ate" care iti strica toata munca si te chinui de nebun.
Credeti-ma ca doar umplerea acelor forme ovale, elipsoidale iti ia cam 1 ora. Cred ca de aici toata nebunia. Ar fi putut si ei sa faca niste patrate, ca-s mai usor de umplut si daca n-au bani macar sa ne lase pe noi sa folosim ceva carioci de calitate (toti pe o singura culoare bineinteles).

User avatar
LoS
senior
senior
Posts: 274
Joined: Thu Jul 24, 2003 12:03 am
Contact:

Postby LoS » Tue Sep 09, 2003 9:57 pm

mai, dar sintem la desen artistic? ce-i cu prostia asta? ma intreb, oare hirtia e de proasta calitate? ca daca e mai atzoasa si destul de absorbanta (cam cum era aia de pe la olimpiade), pai iti trebuie talent sa poti face strict un ovoid, FARA sa depasesti marginile. nu mi se pare normal sa iti anuleze grila pentru ca la urma urmei isi bat joc de munca noastra. macar daca pic, pic pe (ne)cunostintele mele. poate am emotii (sigur...!) si imi mai scapa mina un milimetru...
N/A

User avatar
H de H
senior
senior
Posts: 143
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:57 pm

Postby H de H » Tue Sep 09, 2003 10:44 pm

acum chiar pe bune, sa imi explice si mie cineva de ce nu avem voie cu "scula din dotare"?ca mi-e foarte greu sa inteleg.
mi-as lua un marker din ala gros, macar sa pierd timpul cu grilele nu cu coloratul.sa nu imi spuneti ca nuanta conteaza si din motive de securitate, ca la shtifturile pe care ni le dau ei, nu se pune.
ma tot intreb de mult timp, da'... :oops:
Printr-o indelunga practica, prostia se inrautateste, nu se amelioreaza! (G. B. Shaw)

User avatar
speedy
junior
junior
Posts: 40
Joined: Thu Sep 11, 2003 9:45 am

Postby speedy » Thu Sep 11, 2003 2:38 pm

M-am gindit sa postez si eu o opinie de omuletz care mai stie cite ceva. Softul cu care s-a corectat la Cluj de 2 ani si admiterea si licenta este concurenta celui care se va folosi probabil la Rez. In cadrul firmei la care lucrez am fost sef de proiect al acelui soft. NU stiu daca informatiile din primul post al acestui topic sunt adevarate...dar daca sunt e o mare aberatie. Nu este posibil ca pentru un "gogoloi" facut gresit sa-ti anuleze intrebarea, in cel mai rau caz nu este considerat raspunsul respectiv. Spun in cel mai rau caz deoarece softul coordonat de mine are un parametru care se numeste "gradul de umplere al casutei"...care imi da posibilitatea in functie de setare sa consider raspuns corect si o casuta umpluta incomplet...e aberant sa pui candidatii sa umple la perfectie acele casute...ca sa nu spun ca e si futere de stresant. Asta referitor la umplerea casutelor.
Apoi mai este problema contestatiilor....cum sa rezolvi contestatia rescanand testul? Mare aberatie...in softul de care vorbeam exista un modul special de contestatii (cei dela Cluj pot confirma) in care pentru fiecare teza supusa contestatiei am grila corecta si grila realizata de candidat...si in functie de ce vad pe grila de hartie sa pot modifica ceea ce a citit scanerul. Din experianta mea greselile de scanare sunt cam de 1%. De cele mai multe ori contestatiile au aparut din cauza necunoasterii algoritmului de corectare. Se pot modifica intrebarile gresite dintr-o grila dupa corectarea grilelor, etc.
Nu am vrut sa laud vreun soft anume dar daca ce se spune aici e adevarat sunt ingrozit de ceea ce inseamna valoare in tara asta. :!: :?: :!:
Carpe Diem

User avatar
muky
junior
junior
Posts: 58
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:56 am
Location: prin zona...

Postby muky » Fri Sep 19, 2003 1:12 pm

Nici nu mai shtiu ce sa mai zic...o sa vedetzi ca odata cu hotararea lor de a extrage grilele pentru rezi din cartzile alea nenorocite ca importantza softului de scannare va fi gigantica...am calculat ca prin '96 cand am dat io admitere, la Iasi se intra cam cu 9,50( admiterea acolo erea pe acelashi sistem 3 cartzi ce contzineau 3000 de grile din care se dadea la examen) extrapoland mi-a ieshi utimul punctaj cu care se va prinde ceva la rezidentziat anul asta va fi 912...mishto nu?daca va ramane acelashi soft cu care au fost furatzi catziva prieteni de-ai mei, shi nu numai sunt sigur, anu' trecut( scanerul nu te fura cu mult...incet da' sigur 15-20 de puncte akolo) anul asta probabil va fi jale...io va propun sa facem ceva nu shtiu ce da' nu se poate sa-i lasam sa-shi bata jok de noi in halul asta ca pana la urma e munka noastra, timpul nostru, nervii noshtri...Victore ai zis sa-l sun io pe admin ca e ocupat...m-ai intzeles greshit asta nu e doar problema mea e shi a ta shi a celor care dau rezi anul asta shi a celor care-l vor da la anu'...daca nu vom fi unitzi ishi vor bate jok de noi pana in panzele albe... trebuie gasita o forma prin care sa putem sa ne spunem shi noi parerile( de exemplu: SSM sau LSM daca mai exista sa Asociatzia rezistentzilor ce parere au de magariile astea care vor ashtia sa le faca?)
Speedy am shi io o intrebare : cat costa softul ala la care ai lucrat tu? nu exista posibilitatea sa fie propus de catre rectorul din cluj pentru a fi folosit shi la rezidentziat? ca shi-asha din milionul ala jumate primim o carioca romaneasca shi cateva coli de hartie...

User avatar
Nautilus2000
junior
junior
Posts: 47
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:55 am
Location: In fata calculatorului

Postby Nautilus2000 » Fri Sep 19, 2003 1:59 pm

La Iasi cea mai mare medie la admitere din ultimii 14 ani a fost in 1995 (9.02). O medie record a fost prin anii '70 - in jur de 9.27. Poate in 1996, cea mai mare medie a fost de 9.50!!??
Noi sa fim sanatosi....

User avatar
muky
junior
junior
Posts: 58
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:56 am
Location: prin zona...

Postby muky » Fri Sep 19, 2003 3:06 pm

Posibil sa ma inshele pe mine memoria...da oricum media erea foarte mare fatza de bucureshti unde in anul in care am dat io s-a intrat cu 264 din 360...calculeaza shi tu nota...ce voiam sa spun e ca la iashi s-a creat un precedent in concursurile din medicina de care se pare ca ne vom lovi din nou shi care mi se pare o mare imbecilitate...dar asta e tzara ne vrea proshti..

User avatar
prezidentiat
senior
senior
Posts: 200
Joined: Tue Aug 12, 2003 1:52 pm
Location: azi in Timisoara

Postby prezidentiat » Sat Sep 20, 2003 12:31 am

na bun, cu scannerul e clar; si cat de binevoitori sunt ei: contesatie? nici o problema domnule, mai scanam o data, poate era aburit scannerul, cum sa nu, cu cea mai mare placere!

Si totusi, poate cei care au mai dat rez stiu sa imi spuna care e modul de corectare, daca pui in plus pierzi toata intrebarea sau se noteaza nr de concordante, respectiv 5 din 5 etc. Ca pe http://www.rezidentiat2003.ro, la Metodologie... capitolul VIII-Exemplificari privind tipurile de intrebari si modul de puctare, se contazic. Adica:

"24. Cele 200 intrebari de concurs pot fi de doua tipuri:

Intrebari tip complement simplu, cu un singur raspuns corect posibil din 5; se noteaza fiecare intrebare cu raspuns corect cu 4 puncte; daca la aceste intrebari candidatii marcheaza mai mult sau mai putin de un raspuns corect, intrebarea se anuleaza (punctaj 0)

Intrebari tip complement multiplu cu 2 – 4 raspunsuri corecte, fiecare intrebare cu raspunsuri corecte va fi notata cu 5 puncte; daca la aceste intrebari candidatul marcheaza mai putin de 2 sau mai mult de 4 raspunsuri, intrebarea se anuleaza (punctaj 0)


In caietul de concurs se vor preciza intrebarile de tip complement simplu si intrebarile de tip complement multiplu.

Exemplu de notare:

A B C D E = intrebare cu doua raspunsuri corecte, A si C
x -- x -- --

- in cazul in care candidatul marcheaza corect A si C va primi 5 puncte;
- in cazul in care candidatul marcheaza A si B va fi punctat astfel:

A B C D E
1 0 0 1 1 = 3 puncte "

Adica daca pun mai putin de 2, adica A (care e corect), se anuleaza, dar daca pun A (care e corect) si B (care nu e corect), primesc 3 puncte.

Sunt eu prea obosit, sau nu ma duce capul? :?: :?:
cainii latra, caravana trece

User avatar
muky
junior
junior
Posts: 58
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:56 am
Location: prin zona...

Postby muky » Sat Sep 20, 2003 10:58 am

Io shtiu?Cred ca eshti obosit...erea vorba efectiv de modul in care umpli cu carioca cercurile alea nu de raspunsurile care le dai...faptul ca la o intrebare complement simplu pui 2 raspunsuri shi tzi se anuleaza toata grila nu-l contesta nimeni shi nici daca la un multiplu pui 5 sau niciunul...era vorba efectiv de partea tehnica de corectare efectiva...

User avatar
H de H
senior
senior
Posts: 143
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:57 pm

Postby H de H » Sat Sep 20, 2003 10:59 am

buna chestie prezidentiat! si pe mine ma cam roade chestia asta cu notatul...nu prea inteleg cum se puncteaza.

stiu ca auzisem anu trecut ca exista niste "strategii" prin care sa obtii punctaj mare chiar daca nu ai habar de raspunsuri.da' anu trecut mi-am zis sa nu imi incarc creierul degeaba....

asa ca daca exista binevoitori care au dat si stiu care is variantele de ametit raspunsurile...spuneti si la sarmani,da? :D
ca noi astia de pe forum oricum o sa luam toti, nu va ganditi ca daca ne spuneti si noua, astora mai mici si mai nevoiasi, va taiati craca de sub picioare,da?o sa pice numa din aia "de afara", asta am hotarat-o acu pe moment.si eu cand hotarasc ceva hotarat ramane... :D :D :D
Printr-o indelunga practica, prostia se inrautateste, nu se amelioreaza! (G. B. Shaw)

User avatar
prezidentiat
senior
senior
Posts: 200
Joined: Tue Aug 12, 2003 1:52 pm
Location: azi in Timisoara

Postby prezidentiat » Sat Sep 20, 2003 12:15 pm

muky wrote:faptul ca la o intrebare complement simplu pui 2 raspunsuri shi tzi se anuleaza toata grila nu-l contesta nimeni shi nici daca la un multiplu pui 5 sau niciunul...


n-ai inteles, acolo scrie ca daca la compl multiplu pui mai mult de 4 sau mai putin de 2 se anuleaza grila. Asta e stupid. Ca mai putin de 2 poate fi si 1 si de ce sa imi anuleze daca, in loc de ABCD eu pun doar A? Corect ar fi sa primesc 0,2 puncte, pentru ca am facut 1/5 din intrebare, sau chiar 2/5, ca am nimerit bine A-ul (fiind corect si eu l-am bifat) si E-ul (fiind incorect si eu nu l-am bifat). De asta ma intereseaza pe mine sistemul de corectare, ca cel mai avantajos ar fi sa se calculeze la nr de concordantze, adica 1, 2, 3, 4, sau 5 din 5. Bineinteles ca in tara lui Papura Voda, la fiecare concurs se calculeaza dupa alt sistem...
cainii latra, caravana trece

User avatar
muky
junior
junior
Posts: 58
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:56 am
Location: prin zona...

Postby muky » Sat Sep 20, 2003 12:45 pm

Ma asta cu mai mult de 4 shi mai putzin de 2 e o regula a jokului...la faza asta mi se pare ok din moment ce intrebarile complement simplu sunt notate cu o stelutza deci shtii la care tre sa dai un singur raspuns shi la care nu...io am zis ca nu e corect sa te fure la completatul guguloaielor din moment ce io pun raspunsurile corecte ei imi anuleaza toata intrebarea ca am depashit putzin sau nu am umplut corect cerculetzul sau ce mama dracului o fi ala...da mi s-a cam luat ca vad ca suntetzi cam apatici shi dupa aia o sa zicetzi ca am io vo pasarica la creier cu scannerul asta...sper sa avetzi parte de ocarioca buna shi precizie chirurgicala !!

User avatar
Dan
Master of Disaster
Posts: 2869
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:59 am
Location: ...on the highway to hell...
Contact:

Postby Dan » Sat Sep 20, 2003 1:23 pm

Pai in conditiile astea concursul de rezidentiat se transforma in concurs de desene pe asfalt, pardon, de colorat, iar o metoda de corectare ca la admitere ar fi mult mai transparenta..8) din toate punctele de vedere. Cat despre sutitul cu scannerul...de ce nu? :lol:
Cum zicea muky..sa nu va tremure mana, ca tineti in ea viitorul...:lol:
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

User avatar
prezidentiat
senior
senior
Posts: 200
Joined: Tue Aug 12, 2003 1:52 pm
Location: azi in Timisoara

Postby prezidentiat » Sat Sep 20, 2003 5:18 pm

Scuze, Muky, vad ca grilele astea m-au oligofrenizat.
E limpede acuma, ca daca acolo scrie ca intrebarea urmatoare are intre 2 si 4 raspunsuri corecte si tu pui doar 1, esti om mai putin dotat intelectual. Cred ca nu mi-ar strica nishte lecitina.
cainii latra, caravana trece

User avatar
leoa
junior
junior
Posts: 35
Joined: Sun Jul 20, 2003 2:05 am
Contact:

Postby leoa » Sat Sep 20, 2003 10:44 pm

Mai mai! Pe mine m-ati zapacit de tot!
Ce e asa de greu de inteles?!

Se mentioneaza ca intrebarea are 1 raspuns corect. Mi se pare logic sa o anuleze daca pui 2. Hai sa le bifam pe toate 5 si sigur il nimerim si pe cel corect. Sau poate nu? :oops:

Se mentioneaza ca intrebarea are 2-4 raspunsuri corecte. Pai de ce sa pui numai 1 sau de ce sa pui 5? Pe acelasi principiu ca la cele cu 1 raspuns.

Cat priveste modul de punctare, si asta e logic. Adica se puncteaza raspunsurile corecte cu cate un punct. Raspuns corect inseamna si acela pe care l-ai "recunoscut ca nu e corect" si nu l-ai bifat.

Spre exemplu... o grila cu complement multiplu cu raspunsuri corecte A,C,E

Daca bifez A,C,E primesc 5 puncte pentru ca am recunoscut cele 3 corecte, si in acelasi timp am "recunoscut" ca celelalte 2 sunt incorecte (nebifandu-le).

Daca bifez A,C,D,E primesc 4 puncte pentru ca am recunoscut cele 3 corecte, am "recunoscut" ca B este incorect. Pierd punctul pentru D pentru ca l-am considerat corect si nu era.

Daca bifez A,C primesc 4 puncte pentru ca am recunoscut 2 din cele 3 corecte, si in acelasi timp am "recunoscut" ca B,D sunt incorecte (nebifandu-le). Pierd punctu pentru Epentru ca nu l-am recunoscut drept corect.

Daca bifez A,B,E primesc 3 puncte pentru ca am recunoscut 2 din cele 3 corecte, am "recunoscut" D ca fiind incorect. Pierd 1 punct pentru ca am considerat corect B si nu era, si inca 1 punct pentru ca nu am recunoscut ca fiind corect C.

Mai sunt variante da' cred ca e de ajuns. :roll: Ar trebui sa pricepeti.

Spor la invatat! :wink:
When a stupid man is doing something he is ashamed of , he always declares that it is his duty. (G.B.Shaw)

User avatar
marcellus
newbie
newbie
Posts: 13
Joined: Thu Oct 02, 2003 6:49 pm

Postby marcellus » Thu Oct 02, 2003 7:25 pm

Eu m-am gandit si la o alta posibilitate de a-ti majora punctajul la contestatie. Daca te duci "pregatit" cu ceva verzisori,s-ar putea ca chiar persona care-ti corecteaza grilele sa ti le bifeze pe cele corecte...cu conditia sa nu vada nimeni. :twisted:
Sau...de ce nu sa-ti dea un caiet de grile gata completat,cu cateva mici greseli,bineinteles, asa...cam de vre-o 925 puncte pe care tu sa-ti treci numele si sa te semnezi, plus sa mai adaugi 2 semnaturi ale "martorilor",pe care sa le scrii cu mana stanga,ca oricum nu se uita nici dracu la ele. S-ar putea ca ulterior cei care au fost in sala cu tine sa observe ca ti s-a marit prea mult punctajul,dar, cum de obicei dupa examen fiecare nu stie pe ce lume se afla, este putin probabil sa-si dea cineva seama.Si chiar daca ar face-o, n-are cum sa demonstreze, ca esti acoperit 99.99%.
Asa ca pentru cei care au esuat la planul "A" ,pot apela cu tehnica si dibacie la planul "B", cu conditia sa fii bine "pregatit " in acest sens.
Oricum, portite de a frauda au fost si vor fi, cu conditia sa fii pe faza... :twisted:
In ceea ce priveste desenatul gogoloaselor este intradevar o treba nasoala. Din cauza stresului ajungi sa colorezi acolo unde nu trebuie,dar daca esti pe la jumatate si ceri alt caiet de grile, risti sa nu te mai incadrezi in timp... si mergi mai departe ....ca Johny Walker... :)
Ideal ar fi sa ne dea la toti cate un calculator in fata si atunci s-ar rezolva problema. Si chiar pot sa va spun si unde se poate tine examenul....In cladirea parlamentului am inteles ca sunt cateva sali super-dotate cu calculatoare de ultima ora. Nu stiu exact cate sunt,dar sunt multe.... Plus la aceasta SPP-istii sunt pe loc, nu mai trebuie sa-i aduca din alta parte....Macar sa folosesca unui scop nobil acele calculatoare, ca in afara ca pentru jocuri si filme porno nu cred ca au fost folosite !.. :twisted:

User avatar
cdarau
senior
senior
Posts: 244
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:49 pm
Location: La un capat de cablu in Viena
Contact:

Postby cdarau » Thu Oct 02, 2003 7:42 pm

Haidetzi sa sustinem niste masuri pt a realiza un REZIDENTIAT CORECT :idea:

http://med.pub.ro/forum/viewtopic.php?t=362


Return to “rezidentiat 2003”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests