Intrebari noi
-
- newbie
Re: Intrebari noi
salut! care din voi merge in Baden-Württemberg pentru ca i-am trimis doamnei Ingrid un mail in care s-o intreb daca cerificatul B2 de la FIDES este bun, iar ea mi-a raspuns ca nu. Mai mult, pe lista de documente scrie ca pe langa atestaul de limba B2 trebuie sa mai dai inca un test care testeaza abilitatile de comunicare "medic-pacient" care se da la Universitatea din Freiburg. Mai e cineva in situatia mea?
- darksunrise
- elder
Eu zic sa schimbi landul. 

There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.
- Chingachgook
- addicted
va si mananca in qur sa intrebati si sa ii ridicati suspiciuni
pur si simplu va duceti cu hartia
pe site scrie diploma de b2 nu diploma de b2 de la goethe.
pur si simplu va duceti cu hartia
pe site scrie diploma de b2 nu diploma de b2 de la goethe.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- newbie
Cunosc personal un caz, 2 persoane, una a depus pentru App. acum 4 luni si l-a primit fara probleme cu test de limba la fides, a doua persoana a aplicat acum 2-3 saptamani tot numai cu test de limba la fides, si a primit raspuns ca are nevoie si de cursul de comunicare de la freiburg.
Deci, intr-adevar, parerea mea este aceasi, sa nu mai intrebati si sa mergi direct cu actele pe care le ai.
Deci, intr-adevar, parerea mea este aceasi, sa nu mai intrebati si sa mergi direct cu actele pe care le ai.
-
- senior
Hi! De la 1 august in toata Germania nu se mai accepta B2 decat de la Goethe sau un interviu pe teme medicale la universitatea din Freiburg. Acestea sunt noile reglemantari si nu depinde de Land. Interviul pe tema medicala presupune, de ex sa ii explici unui pacient ca ii faci o colonoscopie, sa ii descri manevra, sa ii explici avantajele si dezavantajele, etc... Bafta multa la toti
- darksunrise
- elder
Nu mai dezinforma lumea. Stiu cel putin 3 persoane care au primit Approbation dupa 1 august fara diploma Goethe, in diverse landuri, si fara interviu la Freiburg.
Una din ele a depus acum zilele astea, deci in septembrie actele in Hessen cu certificat B2 Craiova si i-au zis ca e bun. Asa ca...
Una din ele a depus acum zilele astea, deci in septembrie actele in Hessen cu certificat B2 Craiova si i-au zis ca e bun. Asa ca...
Last edited by darksunrise on Mon Sep 05, 2011 10:22 am, edited 1 time in total.
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.
-
- junior
de la 1 august e reglementarea , dar in BW...nici eu nu stiu de ce va mirati pt ca diploma + acel interviu e in NRW de mult ..si f multi au mers acolo.... daca ai certif b2 luat pe bune nu ar trebui sa fie problema...
- darksunrise
- elder
in BW si NRW stiam si eu, dar persoana de mai sus a zis ca nu depinde de land si ca asa ar fi in toata tara 

- dremy
- junior
codita wrote:Hi! De la 1 august in toata Germania nu se mai accepta B2 decat de la Goethe sau un interviu pe teme medicale la universitatea din Freiburg. Acestea sunt noile reglemantari si nu depinde de Land. Interviul pe tema medicala presupune, de ex sa ii explici unui pacient ca ii faci o colonoscopie, sa ii descri manevra, sa ii explici avantajele si dezavantajele, etc... Bafta multa la toti
Esti complet dezinformat(a) dar partea mai nasoala este ca iti place sa creezi panica. Daca ai tu informatii, te rog sa postezi un link sau un document de unde reiese ceea ce ai afirmat tu. Fiecare land isi poate stabili propriile reguli in ceea ce priveste acordarea Approbation.
S-a repetat pe forumul asta de nenumarate ori...nu trebuie intrebat daca certificatul de la fides este valabil sau nu, se pune pur si simplu in mormanul de acte.
-
- senior
Ironia ta nu isi are rostul. Intamplator am 3 colegi care au aplicat in 2 landuri diferite si li s-a spus ca de la 1 august s-a schimbat regulamentul in toata Germania. Unul cu certificat Fides, altul luat in Oradea si altul no name si toti au au depus actele fara sa intrebe, asa cum zici tu. Acte care nu au fost acceptate. 2 in baden si 1 in N-W.
- vmc
- elite
fratilor, care mai dezinformati lumea, primiti ban fara avertizare. nu exista nici un regula scrisa/nescrisa ca B2 e bun NUMAI de la Goethe. Sunt unii foarte "destepti" care dau telefoane si scriu emailuri autoritatilor, fara macar sa aiba bunul simt sa-l corecteze. ca sa nu mai vorbim de conversatie. astia primesc clar un avertisment "cand stii germana iti dau approbation". in rest, abtineti-va de la dezinformare!
nicht wahr?
- dremy
- junior
codita wrote:Ironia ta nu isi are rostul. Intamplator am 3 colegi care au aplicat in 2 landuri diferite si li s-a spus ca de la 1 august s-a schimbat regulamentul in toata Germania. Unul cu certificat Fides, altul luat in Oradea si altul no name si toti au au depus actele fara sa intrebe, asa cum zici tu. Acte care nu au fost acceptate. 2 in baden si 1 in N-W.
prietene...nu intentionez sa te ironizez
tin doar sa te informez amical ca germania are mai mult de 2 landuri. deci daca in 2 landuri nu se accepta certificatul de la fides, nu inseamna ca asta e situatia in toata germania. informatia ta este eronata ! quod erat demonstrandum
si tot intamplator cele 3 cazuri pe care tu le aduci in discutie, iarasi nu sunt reprezentative pentru toata germania
tu spui niste tampenii cat casa si tot tu te simti ofensat !
- darksunrise
- elder
In Baden si NRW se stie demult ca sunt mai ciudate conditiile pt Approbation.
Cel putin in NRW e interviu demult din cate stiu eu, si in Baden e un dialect pe care ma indoiesc ca-l intelegi daca nu esti mai avansat.
E vina lor ca nu s-au interesat, in restul landurilor merge si cu certificat non-Goethe. Cel putin deocamdata.
Cel putin in NRW e interviu demult din cate stiu eu, si in Baden e un dialect pe care ma indoiesc ca-l intelegi daca nu esti mai avansat.
E vina lor ca nu s-au interesat, in restul landurilor merge si cu certificat non-Goethe. Cel putin deocamdata.
-
rezidentiat in straianatate pe urgenta?
Buna
eu sunt rezidenta medicina de urgenta an 3
cum pot sa fac o parte din rezidentiat in strainatate?
in germania pot continua rezidentiatul fara sa-l intrerup?
la noi rezu se face doar in centre universitare....la fel e si pe acolo?
specialitatea medicina de urgenta exista peste tot in ue?
- Cristi_cj
- senior
E pe bune. In BW nu se mai accepta certificate de limba din Romania. Sefa de la personal de la noi a lucrat la Regierungspresidium la Stuttgart, si o cunoaste personal pe Frau Holzwarth (care apropos, e Ansprechpartner la Regierungspresidium pt. Approbation als Arzt, ausländische Ausbilgun) si zicea ca pt Approbation e nevoie de Certificat b2 de la Goethe, a specificat clar.
Restul dau un test de limba la Uni Freiburg.
Si asta fara dorinta de dezinformare. Eu am fost primul care am scris pe forum, ca in BW nu se mai cere certificat de conformitate, si ca nu e nevoie de ceva certificat special de limba. Acum se pare ca s-a schimbat, in legatura cu certificatul de limba.
Asa ca...spor la invatat germana
Restul dau un test de limba la Uni Freiburg.
Si asta fara dorinta de dezinformare. Eu am fost primul care am scris pe forum, ca in BW nu se mai cere certificat de conformitate, si ca nu e nevoie de ceva certificat special de limba. Acum se pare ca s-a schimbat, in legatura cu certificatul de limba.
Asa ca...spor la invatat germana

vmc wrote:fratilor, care mai dezinformati lumea, primiti ban fara avertizare. nu exista nici un regula scrisa/nescrisa ca B2 e bun NUMAI de la Goethe. Sunt unii foarte "destepti" care dau telefoane si scriu emailuri autoritatilor, fara macar sa aiba bunul simt sa-l corecteze. ca sa nu mai vorbim de conversatie. astia primesc clar un avertisment "cand stii germana iti dau approbation". in rest, abtineti-va de la dezinformare!
- vmc
- elite
Cristi_cj wrote:In BW nu se mai accepta certificate de limba din Romania ...e nevoie de Certificat b2 de la Goethe
Goethe se poate lua si din Romania. Intre un land care nu accepta decat Goethe (fara sa fie ceva oficial precizat pe tema aceasta) si a generaliza ca in Germania nu se mai accepta decat Goethe, e o mare, dar mare diferenta. Pe ce baza legala nu se elibereaza Approbationul in BW doar cu certificatul de la Goethe? cei de la celelalte firme stiu despre acest demers? au intrebat-o pe dna respectiva cum poate ea (singular, fara litera de lege) decide ce test de limba e valabil?
nicht wahr?
- Cristi_cj
- senior
Cei de la "celelalte firme" stiu. Din intamplare cunosc o anumita firma, care aduce medici aici in zona, si care s-au interesat si dansii la Stuttgart, si acelasi raspuns. Si daca ar fi numai inventia mea, as zice. Dar sunt destul de multe persoane care au scris deja pe forum ca trebuie sa dea acel test la Uni Freiburg.
Si chestia asta e fix de la 1 august. Un coleg de-al meu a venit fix la sfarsitul lui august, si tre sa dea minunatul test, si alte persoane care au venit in iunie, iulie nu au dat niciun test la freiburg.
Litera de lege, nelitera de lege habar nu am. Eu am Approbation, nu imi mai trebuie unul. De problema asta s-au lovit toti cei care au aplicat dupa 1 august, indiferent ca au venit sau nu prin firma.
Si nu cred ca e un lucru chiar rau. Cu un certificat de B2 de la Fides, sau vreo alta scoala no name, obtinut numa asa "ca sa il am, ca dupa aia o sa invat germana", si cand esti intrebat "Was machen Sie hier eigentlich?" si tu te uiti si nu stii daca tre sa zici Ja sau Nein, atunci scuze...poate e mai bine asa.
Sorry vmc, nu am nimic "super mega oficial", un link, sau ceva de genu, dar chiar e pe bune ce am scris. Si cum am scris si mai sus. Cand s-a scos faza cu certificatul de good standing, si de conformitate, din BW, am scris pe site. Si desi nici atunci nu a fost nimic oficial, nu era scris nicaieri pe niciun site, chiar asa a fost.
Deci, nu am nicio dorinta ca sa dezinformez.
In rest, sa curga propofolul prin vene
Ciao
Si chestia asta e fix de la 1 august. Un coleg de-al meu a venit fix la sfarsitul lui august, si tre sa dea minunatul test, si alte persoane care au venit in iunie, iulie nu au dat niciun test la freiburg.
Litera de lege, nelitera de lege habar nu am. Eu am Approbation, nu imi mai trebuie unul. De problema asta s-au lovit toti cei care au aplicat dupa 1 august, indiferent ca au venit sau nu prin firma.
Si nu cred ca e un lucru chiar rau. Cu un certificat de B2 de la Fides, sau vreo alta scoala no name, obtinut numa asa "ca sa il am, ca dupa aia o sa invat germana", si cand esti intrebat "Was machen Sie hier eigentlich?" si tu te uiti si nu stii daca tre sa zici Ja sau Nein, atunci scuze...poate e mai bine asa.
Sorry vmc, nu am nimic "super mega oficial", un link, sau ceva de genu, dar chiar e pe bune ce am scris. Si cum am scris si mai sus. Cand s-a scos faza cu certificatul de good standing, si de conformitate, din BW, am scris pe site. Si desi nici atunci nu a fost nimic oficial, nu era scris nicaieri pe niciun site, chiar asa a fost.
Deci, nu am nicio dorinta ca sa dezinformez.
In rest, sa curga propofolul prin vene

Ciao
vmc wrote:Cristi_cj wrote:In BW nu se mai accepta certificate de limba din Romania ...e nevoie de Certificat b2 de la Goethe
Goethe se poate lua si din Romania. Intre un land care nu accepta decat Goethe (fara sa fie ceva oficial precizat pe tema aceasta) si a generaliza ca in Germania nu se mai accepta decat Goethe, e o mare, dar mare diferenta. Pe ce baza legala nu se elibereaza Approbationul in BW doar cu certificatul de la Goethe? cei de la celelalte firme stiu despre acest demers? au intrebat-o pe dna respectiva cum poate ea (singular, fara litera de lege) decide ce test de limba e valabil?
- vmc
- elite
nu e vorba de la cei de firme de recrutare, ci de cei de la Fides sau alte firme care organizezeaza cursuri de limbi. de exemplu de ce nu e valabil un B2 de la VHS luat din Germania? sunt absolut convinsa ca cei de la VHS nu au habar (nu au fost informati) de acest demers. sunt si alte landuri unde, pe langa certificatul B2, se cere un test, dar aceste date sunt publicate, oficial si nu e legal sa faci discriminare intre diferitele certificate de limba. daca nu ai incredere in centrele de limbi straine pur si simplu ceri test suplimentar. OFICIAL si NEDISCRIMINATORIU.
stai sa dau un mail celor de la VHS din Freiburg, sa vedem ei ce parere au despre cum sunt discriminati.
stai sa dau un mail celor de la VHS din Freiburg, sa vedem ei ce parere au despre cum sunt discriminati.
nicht wahr?
- darksunrise
- elder
Intr-adevar in BW se pare ca nu mai merge fara certificat Goethe, si probabil nici in NRW.
Dar Germania nu are numai doua landuri, asa ca... fiecare se descurca cum si unde poate
Dar Germania nu are numai doua landuri, asa ca... fiecare se descurca cum si unde poate

-
- junior
Apropo, a dat cineva acest ''test'' in BW?
- manolo
- elder
Re: rezidentiat in straianatate pe urgenta?
drairam wrote:Buna
nu putea sa se piarda asa bijuterie de post in toata discutia asta despre certefecate...
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
-
- junior
eu am trimis actele la sf lui august pt aprob in bayern, cu diploma de B2 de la VHS Munchen. Am primit de la ei deja o hartie in care imi spun ca actele au intrat la ei toate si ca dureaza de la 6 la 8 saptamani. Pe net scrie clar ca nu incep sa lucreze la aprob pana la intrarea tuturor actelor la ei...deci banuiesc ca toate au fost ok daca nu au zis nimic...plus ca ar trebui sa scrie si la ei undeva pe site de testul asta de care ziceti voi daca ar fi asa...
-
- newbie
Salutare, eu de exemplus sunt in Freiburg, cand eram in tara si am vorbit cu stimabila doamna Ingrid mi-a zis ca imi trebuie un certificat de limba B2 (nu a specificat de la cine !) si un curs/test la Uni-Freiburg cu tema "comunicarea medic-pacient" dar nici despre acesta nu a zis ca e obligatoriu, a zis doar ca il considera ca fiind un avantaj pentru mine.
Cat despre certificatul de limba B2 ce pot sa zic e ca nu am nici unul de nici o culoare dar voi obtine un certificat de limba de la Uni-Freiburg numai ca nu cred ca va scrie nivelul pe acel certificat.
Cand am diploma in mana sper sa trimit actele.
Apropos, trebuie sa am si un spital stabilit ca sa pot trimite actele la approbation? Ma gandeam sa le trimit in avans sa fie gata mai repede.
Cat despre certificatul de limba B2 ce pot sa zic e ca nu am nici unul de nici o culoare dar voi obtine un certificat de limba de la Uni-Freiburg numai ca nu cred ca va scrie nivelul pe acel certificat.
Cand am diploma in mana sper sa trimit actele.
Apropos, trebuie sa am si un spital stabilit ca sa pot trimite actele la approbation? Ma gandeam sa le trimit in avans sa fie gata mai repede.

- darksunrise
- elder
Dr.AG wrote:Apropos, trebuie sa am si un spital stabilit ca sa pot trimite actele la approbation? Ma gandeam sa le trimit in avans sa fie gata mai repede.
Si eu ma gandeam la fel, sunt curioasa daca merge figura

-
- junior
marius86 wrote:e cineva care a obtinut de curand approbation in bayern ? ms
Dap...eu...daca te pot ajuta cu vreo informatie...
-
- newbie
am auzit ca sistemul sanitar din Germania e incredibil de bine platit...
...

-
- junior
cristi_1993 wrote:am auzit ca sistemul sanitar din Germania e incredibil de bine platit......
La afirmatia asta cred ca nu are rost sa mai comentam...bine bine si te putem ajuta cu ceva?
- ciresar1988
- elder
Pune pe forum o copie dupa extrasul tau de cont, sa ii confirmi !
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
(user neserios)
-
- junior
care sunt avantajele si dezavantajele la un spital ,,biserica'' . Am gasit ceva gen St. VICENZ sau ELISABETHENSTIFT ...ms
- manolo
- elder
marius86 wrote:care sunt avantajele si dezavantajele la un spital ,,biserica'' . Am gasit ceva gen St. VICENZ sau ELISABETHENSTIFT ...ms
avantaj: in timp ce tu faci vizita, se desfasoara in salon si slujba bisericeasca. asistenta e si diacon simultan
dezavantaj: e greu sa te abtii sa nu intrebi pacientul cu aceeasi intonatie cu care intonezi psalmii
avantaj: iluminarea se face cu lumanari, ceea ce e foarte avantajos cand pacientii sunt pe moarte
dezavantaj: nu toti pacientii mor cand te astepti, asa ca e cam risipa de lumanari
avantaj: poti purta atat alb, cat si negru, la zile de sarbatoare si rosu, si verde, si violet
dezavantaj: mai greu cu ventilatia corpului, cu atatea straturi de haine si lipsa aerului conditionat
dezavantaj suplimentar: trebuie sa iti cumperi stetoscoape de mai multe culori, in functie de vesmant
dezavantaj suplimentar la dezavantajul suplimentar: unde naiba tii atatea stetoscoape si cum faci sa nu il uiti pe cel care trebuie acasa?
avantaj: medicul primar (oberul) iti este si episcop
dezavantaj: intocmai ca pe episcop, il vezi rar la fata
dezavantaj: uneori esti platit mai putin decat la un spital laic
avantaj: de la biserica mai putin, de la Dumnezeu mai... nimic.
sper sa te ghideze aceste invataminte in alegerea pe care o ai in fata. amin!
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
-
- senior
foarte tareee de unde le scoti? ai lucrat si tu acolo. era sa mor de ras !!!!!!!!!!!
manolo wrote:marius86 wrote:care sunt avantajele si dezavantajele la un spital ,,biserica'' . Am gasit ceva gen St. VICENZ sau ELISABETHENSTIFT ...ms
avantaj: in timp ce tu faci vizita, se desfasoara in salon si slujba bisericeasca. asistenta e si diacon simultan
dezavantaj: e greu sa te abtii sa nu intrebi pacientul cu aceeasi intonatie cu care intonezi psalmii
avantaj: iluminarea se face cu lumanari, ceea ce e foarte avantajos cand pacientii sunt pe moarte
dezavantaj: nu toti pacientii mor cand te astepti, asa ca e cam risipa de lumanari
avantaj: poti purta atat alb, cat si negru, la zile de sarbatoare si rosu, si verde, si violet
dezavantaj: mai greu cu ventilatia corpului, cu atatea straturi de haine si lipsa aerului conditionat
dezavantaj suplimentar: trebuie sa iti cumperi stetoscoape de mai multe culori, in functie de vesmant
dezavantaj suplimentar la dezavantajul suplimentar: unde naiba tii atatea stetoscoape si cum faci sa nu il uiti pe cel care trebuie acasa?
avantaj: medicul primar (oberul) iti este si episcop
dezavantaj: intocmai ca pe episcop, il vezi rar la fata
dezavantaj: uneori esti platit mai putin decat la un spital laic
avantaj: de la biserica mai putin, de la Dumnezeu mai... nimic.
sper sa te ghideze aceste invataminte in alegerea pe care o ai in fata. amin!
- vmc
- elite
intrebarea cu bisericile cred ca a fost pusa de vreo 200 de ori. am salvat textul, cand mai intreaba cineva facem un quote din manolo 

nicht wahr?
- Doftoroiu`
- senior
Io zic ca postam dejeaba acilea........Sper ca macar un aspirant la Germania sa fi citit ce ne-am strofocat noi aici de 3 ani.... 

- ciresar1988
- elder

Manolo, postul asta ti-a spalat multe pacate, ca tot suntem in tema!
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)
(user neserios)
- Draso
- senior
Am eu o intrebare noua ca sa schimbam putin discutia: are cineva un "check-list" cu ce trebuie facut cand pleci din Germania (definitiv)?
Vreau sa ma intorc in tara peste cateva luni si nu stiu de unde sa apuc treaba. La lucrurile evidente m-am gandit: Kundigung la locuinta, abonament la net si la job normal dar in rest? Trebuie sa ma abmelduiesc la primarie? la casa de asigurari? Si inca ceva, aici spitalul plateste garzile cu 2 luni intarziere, deci practic trebuie sa-mi mai plateasca ceva bani inca 2 luni dupa ce plec. Pot sa le dau un cont in euro din Romania? Ca vreau sa inchid si contul in banca la plecare.
Are cineva experienta cu plecarea? Imi puteti da niste sfaturi?

Are cineva experienta cu plecarea? Imi puteti da niste sfaturi?
- 187.92a
- addicted
cred ca ar trebui facut un topic separat legat de intoarcerea medicilor, unde sa fle lumea si despre kundigung la locuinta, abonament la net si la job normal si despre necesitatea neinduplecata de abmelduire la primarie.
de ce te intorci?
de ce te intorci?
- Draso
- senior
Pentru ca n-am vrut niciodata sa raman aici definitiv. Am asteptat doar sa gasesc ceva in tara. Am crezut ca n-o sa dureze mai mult de 6 luni pana ma intorc dar o sa fie un an jumate pana la urma.
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
E cam nasol în țară. Eu m-am bucurat că mă întorceam (după doar 6 luni), deși nu aveam nimic aici, dar odată ajuns a fost cam nasol. O lună n-am găsit de lucru (înțeleg că nu ai problema asta, măcar atât), 3 luni Bucureștiu, sânge din sângele meu, mi s-a părut extraordinar de urât (bine, poate Clujul o fi mai frumos), mi-am luat șuturi în die Hinter pe care nici nu le văzusem venind, etc. În continuare mi se pare nasol. Îți urez întoarcere plăcută, bătrâne coleg de forum!
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI