Intrebare simpla pt destepti...

Cristian0001
newbie
newbie
Posts: 15
Joined: Tue Dec 15, 2009 10:32 pm

Intrebare simpla pt destepti...

Postby Cristian0001 » Tue Jun 29, 2010 12:29 pm

Cum e mai bine...sa fac facultatea de medicina in RO sau in US dak de ex. mai tarziu vreau sa fac rezidentiatul in chirurgie(nu m-am hotarat inca exact ce fel de chirurgie).Daca in RO,atunci ar fi bine sa fac rezidentiatul si in RO pt CV sau pot sa iau drumul americii si sa il fac direct acolo... tinand cont de step-uri desigur... :help: :allright:

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3643
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Tue Jun 29, 2010 6:18 pm

Daca vrei musai chiru in US, cel mai sigur (dar cu ce bani?) e sa faci facultatea direct in US. Nu stiu insa ce impact va avea lipsa cetateniei, poate un coleg din US poate da detalii.
Daca faci facultatea in Ro, o sa poti face rezi in US (cu stepurile) dar sansele sa faci ce chiru doresti sunt mici, mici.
Daca faci si rezi in Ro, n-o sa-ti foloseasca la nimic, nu exista procedura de echivalare in US (si invers).
Singura durere suportabilă e durerea altora.

Cristian0001
newbie
newbie
Posts: 15
Joined: Tue Dec 15, 2009 10:32 pm

Re: Intrebare simpla pt destepti...

Postby Cristian0001 » Wed Jun 30, 2010 9:02 am

dar in principiu cam cat ar trebui sa iau la step-uri pt a face ce rezidentiat vreau si ce mi-ar mai trebui...adica cred ca pot face rost de niste recomandari,dar alte lucruri cam ce mi-ar mai trebui :?:

Enemy
elder
elder
Posts: 1141
Joined: Fri Sep 12, 2003 5:41 pm
Contact:

Re: Intrebare simpla pt destepti...

Postby Enemy » Wed Jun 30, 2010 8:15 pm

Daca ai sa incepi sa studiezi procedura ai putea afla ca intrarea in rezi in sua nu se realizeaza numai dupa scorurile la step-uri. Este totusi un criteriu la multe spitale pentru shortlisting (adica de exemplu daca nu ai 99 la step nici nu se mai uita la aplicatie, acestea sunt de obicei programele universitare).
Pentru tine in cazul in care faci medicina in ro si te vei numi IMG (international medical graduate) va conta foarte mult experienta medicala din SUA, deci pe timpul facultatii va trebui sa te duci de cat mai multe ori la observership-uri sau externship-uri in sua pentru aceasta experienta dar si pentru scrisorile de recomandare de la medici de acolo.
Implicare maxima in cercetare in tara in timpul care ti-a mai ramas + prezentari la congrese de preferinta internationale cat mai multe. Implicare activa in societati de voluntariat, societati medicale care organizeaza diverse cursuri, pentru a puncta la cv experienta de teaching. Nu in ultimul rand sa te alaturi unor medici care fac cercetare si publica articole. Orice articol publicat e punct forte la cv. Daca e indexat ISI e fantastic, nu mai spun daca e citat pe pubmed.
Cu toate acestea fiind spuse si cv-ul strong la buzunar ai sanse foarte mari de a intra intr-un program universitar in SUA pe chirurgie.

Varianta cealalta cu facultatea de medicina in US este cea mai sigura si cea mai recomandata in cazul in care ai banii necesari (vezi ca pretul este destul de ridicat). Dispar din start toate eforturile cu deplasarile in sua, din moment ce esti deja acolo, te familiarizezi cu sistemul inca din facultate, iar nivelul tau de pregatire va fi net superior.

Daca tu/parintii tai au destui bani incat sa te tina la facultatea de medicina in SUA nu mai sta pe ganduri. Iti irosesti 6 ani din viata in romania degeaba.

Multa bafta

User avatar
Cthulhu
Posts: 3
Joined: Fri Nov 12, 2010 8:39 pm

Re: Intrebare simpla pt destepti...

Postby Cthulhu » Fri Nov 12, 2010 8:57 pm

Este totusi un criteriu la multe spitale pentru shortlisting (adica de exemplu daca nu ai 99 la step nici nu se mai uita la aplicatie, acestea sunt de obicei programele universitare).


@Enemy:

Scuze de intrebarea posibil tampita, dar ce se intelege in US prin "programe universitare" de care zici tu? Sunt programe de residency in spitale universitare, si daca da, exista posibilitate (atat teoretica cat si fizica, aka timp) de a face un PhD in timpul rezi? ...intreb asta pentru ca ma numar printre cei care dupa 6 ani de medicina tot sunt undeva in "limbo" intre pasiunea pentru activitate clinica propriuzisa si cea pentru cercetare... si nu vreau ca atunci cand o sa stiu exact ce vreau sau o sa-mi dau seama ca nu le pot face pe amandoua (indiferent din ce motiv) sa fiu obligat sa continui pe calea pe care am pornit pt. ca nu ar mai fi "cost effective" sa dau inapoi...

Si acel "99" ce reprezinta mai exact? Un "program universitar" s-ar uita mai mult la un scor de step 1 decat de step 2?
Sau mai mult la un CV cu activitate de research in el decat la scorul de step?

Inca ceva: esti medic/rezident in US?

adely
Posts: 2
Joined: Mon Mar 07, 2011 9:01 pm

Re: Intrebare simpla pt destepti...

Postby adely » Mon Mar 07, 2011 9:07 pm

exista acele "step-uri" si in Canada?

User avatar
Jerome
elite
elite
Posts: 5383
Joined: Mon Sep 12, 2011 6:55 pm

Re: Intrebare simpla pt destepti...

Postby Jerome » Fri Nov 25, 2011 1:44 pm

adely wrote:exista acele "step-uri" si in Canada?


un fel de, dar nu sunt aceleasi. iar ofertele sunt mai putine.


Return to “US”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests