Chir generala, onco sau radiologie la rezi?(Bucuresti)

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
SabinaS
newbie
newbie

Chir generala, onco sau radiologie la rezi?(Bucuresti)

Postby SabinaS » Thu Nov 19, 2009 11:53 pm

La repartitie ma gandesc la o alegere dintre aceste 3 optiuni (stiu ca par nerelationate). As vrea o parere de la rezidentii mai mari - avantaje dezavantaje, sfaturi?

Preferinta mea era pt specialitati chirurgicale mai "inguste", pe care nu cred ca le obtin cu punctajul meu, de accea tb sa imi regandesc optiunile.

multumesc mult!

Velvet Underground
senior
senior

Re: Chir generala, onco sau radiologie la rezi?(Bucuresti)

Postby Velvet Underground » Thu Nov 19, 2009 11:55 pm

Radiologie nu vei alege pentru ca pe aia o vreau eu.
Am zis!
:p

SabinaS
newbie
newbie

Postby SabinaS » Fri Nov 20, 2009 12:29 am

Si ce te face sa iei radiologie?:)

Poate vom fi colegi:) bafta!

Velvet Underground
senior
senior

Postby Velvet Underground » Fri Nov 20, 2009 12:44 am

Mai bine zis ce ma face sa nu iau radiologie, punctajul :)
Bafta tie, eu n-am sanse anul asta.
Ce punctaj ai?

SabinaS
newbie
newbie

Postby SabinaS » Fri Nov 20, 2009 1:11 pm

Punctaj pe la 770, si pozitia tot cam pe acolo.

Velvet Underground
senior
senior

Postby Velvet Underground » Fri Nov 20, 2009 1:28 pm

Pai bafta multa, radiologie iei lejer cel putin :)
Cam la 750-800p sper si eu la anul.

SabinaS
newbie
newbie

Postby SabinaS » Sat Nov 21, 2009 12:54 am

Mersi:)

Se pare insa ca nimeni de pe forum nu vrea sa-si spuna o parere la intrebarea mea? :help:

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Sat Nov 21, 2009 9:53 am

alegerile sunt cam ciudate :roll:
pe tine defapt ce te intereseaza? chirurgie/ medicala ?
ce are chirurgia cu radiologia? as fi inteles daca ai fi scris chir gen, ortopedie , bla bla
oncologie, med int,bla bla
radiologie,laborator,bla bla
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

Asica00
newbie
newbie

Postby Asica00 » Sun Nov 22, 2009 1:41 pm

Ca sa nu mai fac un topic nou, pentru ca e o alta Marie dar cu alta palarie, lansez si eu o intrebare catre colegii care sunt deja rezidenti, insa pe post: care sunt spitalele cu probleme mari?
Cand spun probleme mari ma refer la salariu ( intra pe card la timp sau nu), bonuri de masa ( sunt sau nu sunt acordate) si nu in ultimul rand daca exista o deschidere spre comunicare acolo (atat cat ati putut sa trageti o concluzie) sau toti sunt cu un sictir maxim?

Pe mine m-ar interesa un post de Rx in judetul Braila, insa nu e batut in cuie! M-as putea duce oricand in alt judet in orice alta zona a tarii!

Va multumesc!

SabinaS
newbie
newbie

Postby SabinaS » Mon Nov 23, 2009 12:35 am

Da stiu ca par ciudate. Pe mine ma interesau specialitatile chirurgicale mai "mici" (oftalmo sau gineco) pe care nu cred ca le mai prind. Acum ezit intre a-mi alege una din specialtiatile "mari" chirurgicale, sau un domeniu medical (dintre care prefer oncologia pt ca e o specialitate in dezvoltare).

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Mon Nov 23, 2009 10:07 am

SabinaS wrote:Da stiu ca par ciudate. Pe mine ma interesau specialitatile chirurgicale mai "mici" (oftalmo sau gineco) pe care nu cred ca le mai prind. Acum ezit intre a-mi alege una din specialtiatile "mari" chirurgicale, sau un domeniu medical (dintre care prefer oncologia pt ca e o specialitate in dezvoltare).

si pe cale de disparitie
ca si neonat, etc

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Mon Nov 23, 2009 2:32 pm

SabinaS wrote:Da stiu ca par ciudate. Pe mine ma interesau specialitatile chirurgicale mai "mici" (oftalmo sau gineco) pe care nu cred ca le mai prind. Acum ezit intre a-mi alege una din specialtiatile "mari" chirurgicale, sau un domeniu medical (dintre care prefer oncologia pt ca e o specialitate in dezvoltare).

hai sa incerc eu sa raspund:
1. chir gen- ca fata, hmm, putin mai greu. ar fi fost muult mai bine sa iei gineco sau oftalmo, alea mergeau mai bine. daca tii neaparat la una din ele ia ceva mai usor, sa poti invata si sa dai iar la anu.
2. radio- acolo e relax, nu prea te bat la cap prea tare pacientii, ai o viata destul de linistita, dar $$ nu prea multi.
3. onco- o specialitate trista, dar care te prinde. acolo chiar ai destule satisfactii si simti ca intr-adevar faci ceva cu adevarat important.
qpepsi.gif

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Mon Nov 23, 2009 5:50 pm

chirurgia generala e una dintre specialitatile foarte pretentioase cu oamenii care chiar vor sa faca asta. analizand proba timpului si cele cateva colege de diferite varste raspandite pe ici pe colo, iti pot spune ceva cu siguranta : nu e pentru domnisoare! :devil: si inca ceva: nu e "la schimb" cu gineco, oftalmo sau orl. ori esti determinat(a) si ai avut mereu asta ca prima optiune, ori.....

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Mon Nov 23, 2009 6:49 pm

ikujjj wrote:chirurgia generala e una dintre specialitatile foarte pretentioase cu oamenii care chiar vor sa faca asta. analizand proba timpului si cele cateva colege de diferite varste raspandite pe ici pe colo, iti pot spune ceva cu siguranta : nu e pentru domnisoare! :devil: si inca ceva: nu e "la schimb" cu gineco, oftalmo sau orl. ori esti determinat(a) si ai avut mereu asta ca prima optiune, ori.....

stai linistit ca nu o ia nici draqu
ramane la coada pt dominisoare :wink:

SabinaS
newbie
newbie

Postby SabinaS » Mon Nov 23, 2009 9:21 pm

Multumesc pentru sugestii si pareri.

Motivul pt care ma gandesc la chir generala este ca am facut stagii pe ginecol oncologica si mi-a placut (ce-i drept, nu in Ro). Si acestea sunt tot operatii mari, de chirurgie oncologica.

@dr_dr: Nu stiu daca Oncol e o specialitate pe cale de disparitie. Din ce am vazut in germania, elvetia, UK, SUA exista ca specialitate distincta, in dezvoltare, si nu cred ca intentioneaza nimeni sa o desfiinteze. Mie mi se pare subdimensionata in Romania - de aceea cred ca au si dublat anul acesta nr de locuri. Acum intr-adevar in Ro orice e posibil, dar mi-e greu sa cred.

giacarangi
junior
junior

Postby giacarangi » Mon Nov 23, 2009 10:10 pm

Buna SabinaS.

Eu sunt pe radiologie asa ca pot sa iti spun ce e acolo in principal. E o viata lejera, fara stress aiurea, fara garzi grele si fara oameni care mor. Pt mine astea au fost cateva aspecte importante. Vroiam candva ATI dar din pacate am ajuns sa vad exact cum e in ATI si clar nu as mai fi ales asa ceva, si nimic unde sa vad oameni suferinzi ( cum e si oncologia din pacate). Chirurgia e grea pt o femeie,doar daca nu iti doresti o viata personala si sa te dedici carierei ca sa o faci bine. Radiologia e o specialitate statica, privesti mult si cam atat ( daca nu faci interventionala:) )
Daca esti un om activ atunci radiologia nu e poate cea mai potrivita optiune. Dar e foarte frumoasa si eu daca ar fi sa aleg din nou as alege la fel.
Sper ca ti-am putut fi de folos.
...timpul este un copil care muta piesele intr-un joc...

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Tue Nov 24, 2009 8:46 am

respect giacarangi :!:

MissMD
newbie
newbie

Postby MissMD » Tue Nov 24, 2009 9:23 am

Eu sunt pe onco. Trebuie sa fii echilibrata psihic pentru a face fata mormanelor de suferinta. Aici te intalnesti cu disperarea in forma pura. Eu din anul IV am stiut ca vreau onco si am facut si lucrarea de licenta tot pe onco. E o lupta acerba, dar cand vezi cum te privesc oamenii aia, asta iti da putere sa te trezesti dimineata si sa mergi din nou la spital. Gandeste-te bine. Asta o sa faci toata viata.

Return to “Viata in spital”