Acesti oameni luminati care administreaza banii Sanatatii :)

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
b3
elite
elite

Acesti oameni luminati care administreaza banii Sanatatii :)

Postby b3 » Wed May 06, 2009 2:07 pm

04 Mai Suceava: Salarii mai mici, dacă nu se reduce consumul de medicamente

Suceava, 4 mai /Agerpres/ - Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a recomandat medicilor de familie ca, începând cu luna mai, să prescrie reţete compensate şi gratuite doar pentru o perioadă de 30 de zile, cu excepţia cazurilor justificate din punct de vedere medical, când perioada poate fi prelungită până la 90 de zile, cu avizul CJAS Suceava.

Directorul CJAS Suceava, Cristina Iordăchel, a declarat că prescrierea ''abuzivă'' a reţetelor pe o perioadă de nouă luni a condus la înregistrarea unor consumuri 'extraordinare la medicamente' în primele trei luni ale acestui an.

'Precizăm că în primele trei luni, farmaciile sucevene au consumat deja aproape jumătate din bugetul alocat pe 2009. Vârful a fost în luna martie, când sucevenii au consumat medicamente în valoare de 105 miliarde lei vechi, faţă de 84 miliarde de lei în ianuarie şi 85 în februarie', a spus Iordăchel.

Directorul CJAS Suceava a precizat că pe primul loc la consumul de medicamente se situează antitusivele şi medicamentele pentru boli psihice.

Numai pentru două medicamente antitusive, gen sirop de tuse din plante, facturile pe luna martie se ridică la 200.000 de lei, iar pentru trimestrul I consumul de medicamente la bolile psihice se ridică la 2,2 milioane de lei, în condiţiile în care 'ne permitem 1-1,2 milioane de lei pe trimestru', sumă cheltuită şi anul trecut.

În opinia directorului CJAS, se impune reconsiderarea schemelor de tratament, putând fi recomandate medicamente mai ieftine, pentru ca farmaciile să se încadreze în fonduri. 'Vom discuta cu medicii prescriptori să ia în calcul şi recomandarea unor medicamente mai ieftine, tot de import. Am observat că la un numar foarte mare de asiguraţi aceste tratamente nu s-au mai modificat de multe luni. Cred că aceşti asiguraţi trebuie reconsultaţi şi reevaluaţi. Avem scheme de tratament identice de luni de zile, în cazul bolnavilor cardio-vasculari, în cazul multor boli. Eu cred că pacienţii mai trebuie să se şi vindece. Ei au căpătat un reflex de a se prezenta la farmacie să-şi ia medicamentele', a spus directorul CJAS
Suceava. Iordăchel a dat asigurări că toţi bolnavii vor avea medicamentele necesare în lunile următoare, dar farmaciile trebuie să înţeleagă necesitatea încadrării în buget'.

'Dacă nu vom ajunge la o înţelegere amiabilă vom lua măsuri împotriva prescrierilor abuzive, vor fi reduceri de 10 - 20 - 30% din venitul medicilor de familie. Va fi extrem de dificil să facem plăţi la termen dacă nu monitorizăm consumul de medicamente, iar măsurile le vom lua la nivelul medicilor prescriptori, nu au nicio vină nici farmaciştii, nici pacienţii',
a spus Iordăchel. AGERPRES/(Silvia Marcu)

Si cu mentiunea ca nici macar nu stie ca nu doar medicii de familie prescriu medicamente compensate/ gratuite, sau doar ei or fi hoti in viziunea ei de sefa CJAS Suceava ? :)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Calico
addicted
addicted

Re: Acesti oameni luminati care administreaza banii Sanatatii :)

Postby Calico » Wed May 06, 2009 2:24 pm

:) Da ce, tu n-ai auzit ca mai nou HTAE se vindeca? Ntz, ntz, ntz, b3, mai pune-te la curent cu noutatile medicale...

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Wed May 06, 2009 3:24 pm

Avem scheme de tratament identice de luni de zile, în cazul bolnavilor cardio-vasculari, în cazul multor boli. Eu cred că pacienţii mai trebuie să se şi vindece.

asta cred ca e cea mai tare chestie. adica cum bre, i-am dat lu tatza chirita enap si furosemid timp de 3 luni si nu i-a trecut tensiunea bre???
io cred ca medicii aia cardiologi e incompetenti bre.. de ce nu face ei medicamente sa vindece tensiunea? :D :D

acum serios,Directorul CJAS Suceava, Cristina Iordăchel oare e medic? si daca e, oare a chiulit la examenul de cardio unde se spune ca trat pt hta se ia toata viata?
qpepsi.gif

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Wed May 06, 2009 3:26 pm

sorry mumo, acum am vazut postul tau :D
qpepsi.gif

luc_med
junior
junior

Postby luc_med » Wed May 06, 2009 3:57 pm

dna dr. Iordachel e de specialitate medic dermatolog; oricum indiferent de specialitate , ar trebui sa stii ca tratamentul hta se face toata viata

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Wed May 06, 2009 3:58 pm

marmotule, i-a scazut hta, da nu s-a vindecat :D
Life's not fair, get used to it

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed May 06, 2009 4:37 pm

da' lasati mai HTA ca ea n-a zis HTA, a zis "boli cardio-vasculare". insuficienta cardiaca ce-o avea ? ş.a, ş.a. ...

acu' nu zic, o fi citat-o prost ziarista, s-o fi referit la "in cazul multor boli" se mai vindeca... :-p

a, si ca sa nu mai zic si ca prescrierea pe 3 luni nu e deloc "abuziva", e prin ordin de ministru, neabrogat inca :p daca se oprea la "cjas recomanda pentru ca nu-s bani si facem economii" era o treaba :)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed May 06, 2009 4:42 pm

da, spre deosebire de hta, insufiecienta cardiaca se vindeca
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Wed May 06, 2009 7:24 pm

cu transplant se vindeca si aia

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Wed May 06, 2009 8:14 pm

MumaPadurii wrote:cu transplant se vindeca si aia

transplant de buget doar. din franta in rominia. sau din oricare alta tara 'tzivilizata'
qpepsi.gif

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Wed May 06, 2009 8:18 pm

edit....deja a scris cineva ca autoarea e medic..si ce specialitate are

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Sat May 09, 2009 7:34 pm

exista si tratament pt HTAE
a aparut un nou medicament, din import, care necesita doza unica
se numeste cianura, si cred ca ar trebui compensat 100% :)
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

Return to “Viata in spital”