Admitere 2009
- dud
Re: Admitere 2009
Alfa_omega wrote:
"Singurul capitol la care chiar au fost multe greseli e primul dintre cele doua cu nervosul, dar in rest la celelalte sunt doar cateva(totusi, momentan nu am facut decat capitolele cu nervosul, analizatorii si aparatul locomotor)"
eu am facut la metabolism primul, din cate am facut, asta a avut multe greseli si pe langa, cateva intrebari care n-aveau rasp in manual
"Singurul capitol la care chiar au fost multe greseli e primul dintre cele doua cu nervosul, dar in rest la celelalte sunt doar cateva(totusi, momentan nu am facut decat capitolele cu nervosul, analizatorii si aparatul locomotor)"
eu am facut la metabolism primul, din cate am facut, asta a avut multe greseli si pe langa, cateva intrebari care n-aveau rasp in manual
-
- junior
haideti sa postam grilele gresite da si raspunsul corect!!
- Doddy
- elder
pursebuzz wrote:@DoddY:vreau eu culegerea de chimie!!!ti-am lasat un pm cu id-ul meu!!multumesc
Okey

Vezi ca ti-am lasat un privat

==============================================================================
Grile de admitere biologie varianta de anul trecut - 15 lei (stare impecabila)
Manualele toate - 20 lei (stare medie, nu sunt ca noi, dar sunt complete)
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
- Alfa_omega
- senior
pursebuzz wrote:haideti sa postam grilele gresite da si raspunsul corect!!
De acord

La primul test cu sistemul nervos am zis ca sunt mai multe greseli, dar acum la o verificare mai atenta vad ca nu prea sunt. Singurele "greseli" pe care le-am gasit sunt la grilele 25 si 26. La 25, daca e sa ne luam dupa infomatiile din manual(cu privire la inhibitia corticala), atunci raspunsul din culegere e corect, dar informatiile din manual sunt gresite. Iar la 26, nu doar B e falsa, ci si A.
De la al doilea test cu sistemul nervos singura grila gresita pe care am gasit-o este a 8-a(de la complement simplu). In culegere scrie ca e C, dar raspunsul corect e B. De asemenea, la intrebarea 34(tot complement simplu) ei zic ca e E("Toate de mai sus"), desi mie mi se pare ca doar A,B si D sunt corecte.
La testul cu analizatori ar fi mai multe. La grila 2 scrie E, totusi si C ar fi corect(ptr ca si Pacini receptioneaza modificarile de presiune). La grila 6 scrie C, desi nu e bine(TNL-urile pot fi si ele proprioceptori); mai degraba ar fi E(ptr ca doar corpusculii Pacini se gasesc in periost, nu si toti proprioceptorii). O alta grila gresita e 7(in culegere scrie ca raspunsul e A, dar ar trebui sa fie E). La grila 22, raspunsul este B, dar si D-ul ar merge(nu toti receptorii tactili genereaza senzatii de presiune). La grila 43 scrie ca e A(1,2,3), ceea ce e bine daca ne luam dupa manual, dar calea olfactiva are in realitate si legaturi cu talamusul, deci corect ar fi B(1,3). Dupa care, la grila 49 scrie A(1,2,3), desi raspunsul ar trebui sa fie B(1,3).
Nu in ultimul rand, la grila 56 scrie A(1,2,3), dar de fapt doar 1 si 2 sunt corecte, iar 3 si 4 reprezinta exact aceeasi varianta(gresita)

Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...
- Alfa_omega
- senior
Iar la testul cu aparatul locomotor, la grila 6 scrie C, desi toate 5 variantele fac parte din structura artrodiei(doar ca in manual nu scrie decat de 4 dintre ele), iar grila 32 e formulata ciudat....te intreaba de faza de latenta a secusei, dar de fapt 4 din variante sunt adevarate si una e falsa(trebuia sa fie invers). La grila 37 raspunsul corect e C(2,4), nu B(1,3) cum scrie in culegere, la grila 47 raspunsul corect e D(4), nu C(2,4), la grila 48 raspunsul corect e B(1,3), nu A(1,2,3), iar la grila 50 raspunsul corect e E(toate sunt adevarate), nu A(1,2,3).
- freaky_dr
- newbie
voi cum stati cu invatatul?
Cu prostul nescolarizat te lupti putin si ai scapat /dar duci o lupta colosala cu prostul care are scoala
-
- junior
sunt la nervos!!!
sapt asta trec la analizatori 

-
- junior
freaky_dr wrote:voi cum stati cu invatatul?
Pana la urma de unde intrebarea asta? Tii un ochi pe concurenta?
-
- junior
pursebuzz wrote:sunt la nervos!!!![]()
sapt asta trec la analizatori
Ai timp garla sa faci toata materia si sa treci de cateva ori prin grile. Nu te ingrijora! Spor!!
Follow your bliss and the Universe will open doors where there were only walls.
- freaky_dr
- newbie
Ioana. wrote:freaky_dr wrote:voi cum stati cu invatatul?
Pana la urma de unde intrebarea asta? Tii un ochi pe concurenta?
Well ... sincer nu imi este frica de concurenta in conditiile in care eu am inceput sa invat de la 1 septembrie , si am trecuta materia de 3 ori!
Am pus intrebarea deoarece voiam sa vad cum stau ceilalti , simpla curiozitate !
Cu prostul nescolarizat te lupti putin si ai scapat /dar duci o lupta colosala cu prostul care are scoala
-
- junior
freaky_dr wrote:Da,am citit si eu programa si am observat ca nu mai intra metabolismul ! Faza urata e ca in programa pentru 2008 nu intra la medicina dentara si "Notiuni elementare de igiena si patologie" si pana acum nici macar nu mi-am clatit ochii pe ele( !
Asta este ...profit de cele 5-6 luni ramasesa mai recuperez .
Super! Noi, astia care invatam mai catinel, suntem cu totii impresionati .
ps: Vezi ca te contrazici un picut, dar ce mai conteaza.

- freaky_dr
- newbie
Diferenta e ca eu mai am cel mai probabil 15-20 de pag maxim ... si eu ma joc acum doar cu grilele .... in schimb pe tine .... care inveti mai "catinel" te asteapta muuuulte pagini si capitole grele !
Oricum noua ne-a dat profa la pregatire un soft pe calculator cu 4000 de grile formulate de ea, de prin brosuri, ce s-a mai dat in anii trecuti ... si ma antrenez cu ele.
Oricum noua ne-a dat profa la pregatire un soft pe calculator cu 4000 de grile formulate de ea, de prin brosuri, ce s-a mai dat in anii trecuti ... si ma antrenez cu ele.
-
- junior
Asa-i. Pentru ca este infernal de greu sa inveti o cartulie amarata de o suta si ceva de pagini. Va fi incercarea vietii mele. Ptiu. 

- freaky_dr
- newbie
Infernal nu este sa inveti o amarata de cartulie de 100 de pagini , chiar deloc dar o sa iti ocupe destul timp. Infernal o sa fie cand ai sa ajungi in luna mai , iunie ... si o sa mai ai si bac si alte alea
.
Din partea mea sa ai tot succesul din lume !
O seara placuta !

Din partea mea sa ai tot succesul din lume !
O seara placuta !
- ANUBISa
- newbie
freaky_dr wrote:voi cum stati cu invatatul?
Mie mi se pare ca stau destul de bine - sunt pe la muschi si oase iar eu pana acum nu m-am mai atins de antomie

N-ai de unde sa stii daca Ioanei ii va fi greu, poate ca ea a trecut prin materia de bac de cateva ori si acum are timp pt admitere ...

Cat despre programul cu 4mii de intrebari , m-ai facut geloasa

I intend to live forever - so far, so good
- freaky_dr
- newbie
Eiii... stai linistita ca daca acum esti la muschi si la oase e super bine ! Eu l-am avut pe model pe prietenul meu care a dat rezidentiatul anul trecut in toamna si de la el am invatat ca cu cat trec de mai multe ori prin materie cu atat imi este mai bine in semestrul al II-lea cand o sa apara si bacul! E foarte important dupa parerea mea sa intri intr-un ritm constat de invatat!
Succes tuturor .... ma reintorc si eu la grilele mele si ne vedem in toamna in calitate de colegi !

Succes tuturor .... ma reintorc si eu la grilele mele si ne vedem in toamna in calitate de colegi !

-
- junior
Hilar stresul pe care-l vad la toti care dau admiterea la medicina .
Daca as fi in situatia de a-mi da sufletul ca sa invat un manual-doua timp de UN AN m-as gandi nu doar de doua ori inainte sa dau la medicina. Dar hei, asta e doar parerea mea umila.
Si ca sa fortez nota un pic, freaky_dr, spectaculoasa cacofonia ta tripla, n-as fi vrut sa treaca neobservata.
Daca as fi in situatia de a-mi da sufletul ca sa invat un manual-doua timp de UN AN m-as gandi nu doar de doua ori inainte sa dau la medicina. Dar hei, asta e doar parerea mea umila.
Si ca sa fortez nota un pic, freaky_dr, spectaculoasa cacofonia ta tripla, n-as fi vrut sa treaca neobservata.
-
- elder
Pentru cei care inca nu s-au hotarat si se intereseaza de ce rost sa isi faca in viata:
In caz ca din vointa propie sau greseala dechizi forumul asta inchide-l repede si fugi cat te tin picioarele.
Pe mine nu m-a sfatuit nimeni si uite unde am ajuns... taman in anu' 6 saracu de mine.
Glumeam, da nu in tot:)
In caz ca din vointa propie sau greseala dechizi forumul asta inchide-l repede si fugi cat te tin picioarele.
Pe mine nu m-a sfatuit nimeni si uite unde am ajuns... taman in anu' 6 saracu de mine.
Glumeam, da nu in tot:)
- Chingachgook
- addicted
da, parca mai ieri eram anu 1 si ne ciocneam la dusuri in E
si sa nu uit, puneam pe imed poze cu muschi
si sa nu uit, puneam pe imed poze cu muschi
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Calico
- addicted
Aha, deci voi erati aia care tineati tot timpul dusurile ocupate?kooksee wrote:da, parca mai ieri eram anu 1 si ne ciocneam la dusuri in E
- marmotul
- elite
-
- newbie
stie cineva unde pot sa gasesc sb de chimie de anul trecut de la admitere..de la carol davilla,MG? in afara de cartea de teste pt admitere 2009..
-
- junior
-
- newbie
din cate stiu eu nu se gasesc sb pe net(oficial), dar ai putea sa rogi pe cineva care si-a luat cartea sa le scaneze
-
- junior
Alfa_omega wrote:Iar la testul cu aparatul locomotor, la grila 6 scrie C, desi toate 5 variantele fac parte din structura artrodiei(doar ca in manual nu scrie decat de 4 dintre ele), iar grila 32 e formulata ciudat....te intreaba de faza de latenta a secusei, dar de fapt 4 din variante sunt adevarate si una e falsa(trebuia sa fie invers). La grila 37 raspunsul corect e C(2,4), nu B(1,3) cum scrie in culegere, la grila 47 raspunsul corect e D(4), nu C(2,4), la grila 48 raspunsul corect e B(1,3), nu A(1,2,3), iar la grila 50 raspunsul corect e E(toate sunt adevarate), nu A(1,2,3).
"Iar la testul cu aparatul locomotor, la grila 6 scrie C, desi toate 5 variantele fac parte din structura artrodiei(doar ca in manual nu scrie decat de 4 dintre ele)" Nu. Cartilaj articular nu.
La 32 vor raspunsul gresit.
La 37, 47 si 48 de acord.
Dar la 50, e parsiv Enyedi. Intr-adevar, este numai A, ptr ca oasele au rol in metabolismul calciului, fosforului si electrolitilor. Fosfor, nu potasiu.

- Alfa_omega
- senior
Ioana. wrote:"Iar la testul cu aparatul locomotor, la grila 6 scrie C, desi toate 5 variantele fac parte din structura artrodiei(doar ca in manual nu scrie decat de 4 dintre ele)" Nu. Cartilaj articular nu.
Ba e si cartilaj articular, dar dupa cum spuneam, nu apare in manual, deci poate fi considerat varianta gresita

Ioana. wrote:La 32 vor raspunsul gresit.
Stiu ca la 32 vor raspunsul gresit. Dar la mine de exemplu apare:"Faza de latenta a secusei:", iar apoi vin variantele, corect ar fi fost ca la finalul acelei propozitii sa bage si un "NU", ca sa se inteleaga mai bine ca se vrea varianta "corecta".
Ioana. wrote:Dar la 50, e parsiv Enyedi. Intr-adevar, este numai A, ptr ca oasele au rol in metabolismul calciului, fosforului si electrolitilor. Fosfor, nu potasiu.
Aici asa e...In manual scrie ca oasele au rol in metabolismul calciului, fosforului si electrolitilor. Dar pe de alta parte, potasiul e si el un electrolit si se gaseste si el la nivelul osului, chiar daca intr-o cantitate mai redusa fata de calciu si fosfor. Deci intr-un fel e adevarata si ultima afirmatie si ar fi E(pentru ca la nivelul osului se gasesc si ioni de Na, Mg, K, etc).
-
- junior
Da. Dar din moment ce se merge pe principiul: "nu conteaza ce-ai inteles, conteaza ce ti-a retinut capsoru' citind repetitiv cutare lucru" la examen o sa dau raspunsurile cum le vor ei. Carevasazica, metabolismul Ca, P, electroliti. De ce sa te complici cand oricand manualul are atatea greseli?
- Alfa_omega
- senior
Ioana. wrote:Da. Dar din moment ce se merge pe principiul: "nu conteaza ce-ai inteles, conteaza ce ti-a retinut capsoru' citind repetitiv cutare lucru" la examen o sa dau raspunsurile cum le vor ei. Carevasazica, metabolismul Ca, P, electroliti. De ce sa te complici cand oricand manualul are atatea greseli?
Da...asa e

Totusi, sa speram ca la examen nu vor fi si grile de genul acesta.
- cosmina-gabriela
- elder
Alfa_omega wrote:Ioana. wrote:"Iar la testul cu aparatul locomotor, la grila 6 scrie C, desi toate 5 variantele fac parte din structura artrodiei(doar ca in manual nu scrie decat de 4 dintre ele)" Nu. Cartilaj articular nu.
Ba e si cartilaj articular, dar dupa cum spuneam, nu apare in manual, deci poate fi considerat varianta gresita
Ioana. wrote:La 32 vor raspunsul gresit.
Stiu ca la 32 vor raspunsul gresit. Dar la mine de exemplu apare:"Faza de latenta a secusei:", iar apoi vin variantele, corect ar fi fost ca la finalul acelei propozitii sa bage si un "NU", ca sa se inteleaga mai bine ca se vrea varianta "corecta".Ioana. wrote:Dar la 50, e parsiv Enyedi. Intr-adevar, este numai A, ptr ca oasele au rol in metabolismul calciului, fosforului si electrolitilor. Fosfor, nu potasiu.
Aici asa e...In manual scrie ca oasele au rol in metabolismul calciului, fosforului si electrolitilor. Dar pe de alta parte, potasiul e si el un electrolit si se gaseste si el la nivelul osului, chiar daca intr-o cantitate mai redusa fata de calciu si fosfor. Deci intr-un fel e adevarata si ultima afirmatie si ar fi E(pentru ca la nivelul osului se gasesc si ioni de Na, Mg, K, etc).
depan amintiri cu voi..
acu 3 ani tot cu intrebarile astea ma chinuiam si eu

- Alfa_omega
- senior
Am mai facut niste grile din culegere, si pot sa spun ca la primul test(cu celula si tesuturile) nu e nici o greseala.
La primul test cu glandele endocrine e gresita intrebarea 4(de la complement simplu): A, D si E sunt adevarate, B si C sunt false, iar la raspunsuri e dat raspunsul B. De asemenea, intrebarile 17, 21, 22, 29, 48, 49 si 50 se bazeaza pe disfunctiile endocrine, desi acestea nu sunt in programa. Iar intrebarea 21 e si gresita: scrie "In boala Addison apare:", iar 4 din variante sunt adevarate, cealalta fiind falsa. Ar fi trebuit sa scrie: "In boala Addison NU apare:".
La intrebarea 24 te intreaba care sunt efectele PTH-ului, iar raspunsul dat de ei e C, desi B,C,D,E sunt toate adevarate, doar A e fals.
La intrebarea 33 raspunsul este intr-adevar D, dar ar putea fi si E. Avand in vedere ca adenohipofiza inconjoara aproape complet neurohipofiza, se poate spune ca o inconjoara incomplet, nu?
La al 2-lea test cu glandele endocrine au fost totusi mai putine greseli:
La intrebarea 3 ar fi trebuit sa fie LH, nu FSH, ptr. ca nu FSH-ul stimuleaza secretia de testosteron, la intrebarea 38, desi raspunsul dat de ei e B(1,3) eu zic ca si 4 era corect, iar la intrebarea 54 trebuia sa fie A(1,2,3), nu B(1,3).

La primul test cu glandele endocrine e gresita intrebarea 4(de la complement simplu): A, D si E sunt adevarate, B si C sunt false, iar la raspunsuri e dat raspunsul B. De asemenea, intrebarile 17, 21, 22, 29, 48, 49 si 50 se bazeaza pe disfunctiile endocrine, desi acestea nu sunt in programa. Iar intrebarea 21 e si gresita: scrie "In boala Addison apare:", iar 4 din variante sunt adevarate, cealalta fiind falsa. Ar fi trebuit sa scrie: "In boala Addison NU apare:".
La intrebarea 24 te intreaba care sunt efectele PTH-ului, iar raspunsul dat de ei e C, desi B,C,D,E sunt toate adevarate, doar A e fals.
La intrebarea 33 raspunsul este intr-adevar D, dar ar putea fi si E. Avand in vedere ca adenohipofiza inconjoara aproape complet neurohipofiza, se poate spune ca o inconjoara incomplet, nu?
La al 2-lea test cu glandele endocrine au fost totusi mai putine greseli:
La intrebarea 3 ar fi trebuit sa fie LH, nu FSH, ptr. ca nu FSH-ul stimuleaza secretia de testosteron, la intrebarea 38, desi raspunsul dat de ei e B(1,3) eu zic ca si 4 era corect, iar la intrebarea 54 trebuia sa fie A(1,2,3), nu B(1,3).
-
- junior
Da, la chestia cu neurohipofiza si adenohipofiza au avut si anu trecut intrebari tembele.
Si mai e si lobul ala intermediar. Adera la lobul posterior da' face parte, anatomic, din adenohipofiza. Ete na. Care e 75% din masa hipofizei, in timp ce lobu' intermediar e 2%. Deci adenohipofiza e 75% sau 73%?
...
Si de lobul posterior de ce nu spun nimic?
Si mai e si lobul ala intermediar. Adera la lobul posterior da' face parte, anatomic, din adenohipofiza. Ete na. Care e 75% din masa hipofizei, in timp ce lobu' intermediar e 2%. Deci adenohipofiza e 75% sau 73%?
...
- Alfa_omega
- senior
Ioana. wrote:Da, la chestia cu neurohipofiza si adenohipofiza au avut si anu trecut intrebari tembele.
...
Lobul anterior este 75 %, iar lobul intermediar e 2%, ceea ce inseamna ca adenohipofiza(care e formata din cele 2) este 77%. Deci lobul posterior(neurohipofiza) este 23%.
Dar ai si u dreptate....ei scriu acolo Adenohipofiza ca subtitlu, desi trebuiau sa scrie lobul anterior, iar pe desen, la 7 scrie adenohipofiza, desi trebuia sa fie lobul anterior. Ca din astea se intelege ca lobul intermediar(care beneficiaza si el de subtitlu) este diferit de adenohipofiza.
-
- junior
am subiectele care s-au dat la examen in 2007 si 2008(medicina generala)!!!cine le vrea sa-mi lase pe pm id-ul..

-
- junior
pursebuzz wrote:am subiectele care s-au dat la examen in 2007 si 2008(medicina generala)!!!cine le vrea sa-mi lase pe pm id-ul..![]()
Ai pm
Follow your bliss and the Universe will open doors where there were only walls.
- Doddy
- elder
Cartea e o porcarie 
De fapt, toate manualele de liceu sunt niste porcarii

De fapt, toate manualele de liceu sunt niste porcarii

Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
- rhodoet
- junior
nu va mai stresati asa de tare....
e la fel ca in copilarie, ca la cartile de colorat....tre sa umpleti bulinele fara sa depasiti conturul
e la fel ca in copilarie, ca la cartile de colorat....tre sa umpleti bulinele fara sa depasiti conturul

a avea constiinta curata inseamna sa ai memorie proasta
-
- junior
Ori e posibil sa nu urmarim sa ingrosam toti randurile la taxa si atunci e nevoie sa ne scremem un pic mai mult .
-
.....
Buna!Anul asta dau si eu la stomatologie.Am cartea de bio din 2008,dar am inteles ca nu e mare diferenta.Am cumparat si cartile cu grilele de la facultate.Intrebarile care se dau la examenul de admitere sunt exact cele din cartile alea?Si stie cineva cate locuri sunt la buget?