Cu placere. Nu sunt inca rezident, dar sper sa fiu incepand din 2011 si da, vreau sa dau pe lab. Mie unul chiar imi place partea asta si chiar ma descurc, am trecut prin aproape toate specialitatile, am fost la practica de vara si pe medicala si pe chirurgicala si pe laborator si din toate numai asta ma vad facand si >40 ani. De aceea ma informez cum sunt stagiile, unde se face cel mai bine, care sunt oportunitatile ulterioare. Oricum sper sa iti placa si tie ramura asta, fiecare pana la urma are drumul lui in viata si daca simti ca nu acesta este drumul poate mai incerci sa iei alta specialitate. Nu trebuie nimic facut doar ca sa fie un compromis, pana la urma toata viata vei profesa aceasta specializare (asta dc nu faci un al doilea rezi) si profesia poate fi sursa de frustrari in viitor.
Daca ar fi sa disec problema:
DEZAVANTAJE: nu mai ai legatura cu pacientul (sau cel putin nu mai ai atat de mare legatura cu pacientul, sa nu uitam totusi ca tot medicul de lab ar trebui sa faca punctii sternale/coxale etc si sa si participe activ in probleme de diagnostic). Lab este vazut ca un fel de "Cenusareasa medicala" (adica de ce ai mai facut medicina ca sa faci lab, ori asta nu este intotdeauna adevarat, fata de un biochimist esti mult mai "in tema" cu patologia, ai notiuni elementare practic din fiecare specialitate, oricand poti reciti un tratat si intelege absolut tot ce citesti, baza exista. Plus corelatiile clinico-paraclinice atat in posibile studii sau in viata de zi cu zi in colaborare cu clinicianul (iarasi ceva f f imp care sper sa se intample in Ro cat mai des este tocmai aceasta abordare interdisciplinara, care in anumite cazuri il include si pe medicul de lab).
AVANTAJE: viata este mult mai linistita (desi totusi inca este important pe ce iti pui parafa si e preferabil sa ai grija de aparatura din lab si sa nu o lasi pe asistenta sa faca chiar tot

), garzile nu sunt stresante, ai mai mult timp pt viata de familie, hobbyuri, etc. Nu te suprasolicita si programul este mai lejer. Ai timp pt tine si nevoia asta probabil o vom simti toti la o varsta peste 40 ani cand elanul muncitoresc mai diminua.
Ai timp sa aprofundezi latura patogeniei anumitor boli, sa ai un rol activ in clinica in care iti desfasori activitatea, sa implici institutia in proiecte de cercetare clinica (dar pentru asta iti trebuie multa determinare si putere de munca, cercetarea fiind migaloasa si pe alocuri greoaie).
Probabil ca mai sunt si altele, dar cel putin eu asta vad acum.
Concluzia: pune-ti intrebarea: ma vad facand asta la 50 ani? Daca rasp e da, atunci go for it. Daca este nu atunci think again! Si daca ai dubii atunci
Oricum multa multa bafta in tot ce faci, cat mai multe realizari si succese si fruntea sus

As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness