Cine ne strica ziua la spital, de obicei?
Si daca da, de ce si cum, si ce putem face? Sa sharuim asadar metode de coping.

ares/tm wrote:pai hai sa-i luam pe rand:colegii ma enerveaza cam toti, niste increzuti si nesimtiti, medicul cu care lucrez ma irita ca face lucruri pe ascuns, fara sa ma anunte(nu si cand ii vb de scris sute de foi), apoi mai e o asistenta care nu-mi raspunde la salut de 4 ani de zile, plus aia de la laborator care tipa cand ma duc sa intreb de cate un rezultat pe care uita sa-l trimita sau il pierde
kooksee wrote:mankatzash, da ce ar trebui sa faca rezidentul in acceptiunea ta?
sa il consilieze pe prof la cazurile mai grele?
razwin2 wrote:ares/tm wrote:pai hai sa-i luam pe rand:colegii ma enerveaza cam toti, niste increzuti si nesimtiti, medicul cu care lucrez ma irita ca face lucruri pe ascuns, fara sa ma anunte(nu si cand ii vb de scris sute de foi), apoi mai e o asistenta care nu-mi raspunde la salut de 4 ani de zile, plus aia de la laborator care tipa cand ma duc sa intreb de cate un rezultat pe care uita sa-l trimita sau il pierde
dar noi te enervam?
magdutz wrote:-pacientii carora daca le suna mobilul in timp ce ii consult raspund si converseaza fara nicio jena
scorpia wrote:kooksee wrote:mankatzash, da ce ar trebui sa faca rezidentul in acceptiunea ta?
sa il consilieze pe prof la cazurile mai grele?
Si scuza-ma ca-ti spun dara daca tu accepti asa ceva.... iti meriti soarta
scorpia wrote:- si tot medicii care considera ca in fisa postului rezidentului intra plimbatul cu pacientul pe la diverse clinici si diverse consulturi, fara a fi un caz deosebit care necesita o prezentare laborioasa...
si as mai gasi...
dar mi-e teama ca e o lista prea lunga.
Bysko wrote:Cu colega schimb tratamentul:indiferenta vad da roade. Ma fac ca nu o aud si nu o vad si se duce la altcineva :)
Daiza wrote:nu suport colegele alea ciufute, acrite, fara zambet pe buze, langa care scriu la aceeasi masa, la distanta de 30 de cm, foile si pe care trebuie sa le intrebi de 3 ori o chestie banala, ca sa se faca ca te aud. de zici ca eu ceva cu tine sau cu viata. dar imi place ca pe sub ochelari, sau breton, dupa caz, studiaza noii mei pantofi...si se stramba, evident, acru..cand le place ceva.)
am un asemenea specimen pe sectie si ma uimeste mereu, cum apare acesta domnisoara rezidenta pe sectie, dimineata, nici mkr nu saluta pe cineva, exceptie facand doctorul cu care lucreaza. se aseaza la acei 30 de cm de mine si tace, tace, se uita asa de sus pana jos la mine, se cufunda in ganduri, toate astea evident cu cea mai acra mutra.
MumaPadurii wrote:Ma enerveaza o colega care vorbeste urat cu pacientii. Nu sunt adepta tonului autoritaro-rastit si nici a conceptului "eu sunt Dumnezeul tau" (btw, imi inchid telefonul daca suna cand vorbesc cu un pacient). Nu-mi place cand aceeasi colega se enerveaza si il considera plangacios/isteric/nebun/prost pe un pacient care se arata ingrijorat si ii cere mai multe informatii in privinta bolii/investigatiilor/tratamentului. Si in fine, nu-mi place cand isi vorbeste colegii de rau. In rest, n-am de ce sa ma plang, toata lumea e draguta.
cog1983 wrote:MumaPadurii wrote:Ma enerveaza o colega care vorbeste urat cu pacientii. Nu sunt adepta tonului autoritaro-rastit si nici a conceptului "eu sunt Dumnezeul tau" (btw, imi inchid telefonul daca suna cand vorbesc cu un pacient). Nu-mi place cand aceeasi colega se enerveaza si il considera plangacios/isteric/nebun/prost pe un pacient care se arata ingrijorat si ii cere mai multe informatii in privinta bolii/investigatiilor/tratamentului. Si in fine, nu-mi place cand isi vorbeste colegii de rau. In rest, n-am de ce sa ma plang, toata lumea e draguta.
Ai dreptate... si pe mine ma irita medicii care vorbesc la "per tu" cu pacientii (mai ales persoane in varsta). La ce respect te astepti din partea unei doamne de vreo 60 de ani cand o iei cu "ia zi, tanti, ce te doare?"
Ca sa fiu la subiect: ma enerveaza o colega rezidenta care a dat a 2862389698263896964-a oara rezi-ul (si a scos magnificul punctaj de 616, daca intelegeti ce vreau sa zic...), dar care se crede cea mai desteapta si pe langa ca se baga in toate discutiile pe care le avem cu medicii mai in varsta si ne face de rusine cu "cunostiintele" ei, ne mai si face prosti si inculti pe fata.
Aaaa... si ma mai enerveaza o colega care se apuca de plans din oriceI-a zis medicul sa pregateasca o prezentare pe ziua urmatoare si s-a apucat de plans ca ea nu stie cum. I-au zis colegii care fac garzile ca va trebui sa faca garzi si in week-end si nu va mai putea pleca saptamana de saptamana acasa si iar s-a apucat de plans
fratilor va compatimesc am avut si io astfel de colege in facultate si deabea asteptam sa scap de elerazwin2 wrote:cog1983 wrote:MumaPadurii wrote:Ma enerveaza o colega care vorbeste urat cu pacientii. Nu sunt adepta tonului autoritaro-rastit si nici a conceptului "eu sunt Dumnezeul tau" (btw, imi inchid telefonul daca suna cand vorbesc cu un pacient). Nu-mi place cand aceeasi colega se enerveaza si il considera plangacios/isteric/nebun/prost pe un pacient care se arata ingrijorat si ii cere mai multe informatii in privinta bolii/investigatiilor/tratamentului. Si in fine, nu-mi place cand isi vorbeste colegii de rau. In rest, n-am de ce sa ma plang, toata lumea e draguta.
Ai dreptate... si pe mine ma irita medicii care vorbesc la "per tu" cu pacientii (mai ales persoane in varsta). La ce respect te astepti din partea unei doamne de vreo 60 de ani cand o iei cu "ia zi, tanti, ce te doare?"
Ca sa fiu la subiect: ma enerveaza o colega rezidenta care a dat a 2862389698263896964-a oara rezi-ul (si a scos magnificul punctaj de 616, daca intelegeti ce vreau sa zic...), dar care se crede cea mai desteapta si pe langa ca se baga in toate discutiile pe care le avem cu medicii mai in varsta si ne face de rusine cu "cunostiintele" ei, ne mai si face prosti si inculti pe fata.
Aaaa... si ma mai enerveaza o colega care se apuca de plans din oriceI-a zis medicul sa pregateasca o prezentare pe ziua urmatoare si s-a apucat de plans ca ea nu stie cum. I-au zis colegii care fac garzile ca va trebui sa faca garzi si in week-end si nu va mai putea pleca saptamana de saptamana acasa si iar s-a apucat de plans
cum o cheama pe colega? doar prenumele ma intereseaza... caci cred ca o cunosc si eu
MumaPadurii wrote:Ma enerveaza o colega care vorbeste urat cu pacientii. Nu sunt adepta tonului autoritaro-rastit si nici a conceptului "eu sunt Dumnezeul tau" (btw, imi inchid telefonul daca suna cand vorbesc cu un pacient). Nu-mi place cand aceeasi colega se enerveaza si il considera plangacios/isteric/nebun/prost pe un pacient care se arata ingrijorat si ii cere mai multe informatii in privinta bolii/investigatiilor/tratamentului. Si in fine, nu-mi place cand isi vorbeste colegii de rau. In rest, n-am de ce sa ma plang, toata lumea e draguta.
mc00000 wrote: fratilor va compatimesc am avut si io astfel de colege in facultate si deabea asteptam sa scap de ele
pesimista wrote:Orice ar fi singurii care nu ma enerveaza si nu mascarbesc sunt pacientii, care nu vin totusi degeaba la spital(exceptie pensionitele, chiulelile....)
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests