Recunoasterea specializarii

...ca nu se mai poate
medstud
senior
senior
Posts: 269
Joined: Sat Jan 24, 2004 11:58 pm

Recunoasterea specializarii

Postby medstud » Sun Jan 25, 2004 12:17 am

specialitatea din romania ar putea fi recunoscuta in Anglia???
ati mai auzit despre asa ceva??
help me
cititi si voi aici...http://www.sta-mrc.org.uk/appeal_sheet6.html

e interesant ca dupa ..."STA Decisions on applications for Specialist Registration under Article 9 of the European Specialist Medical Order (1 April 2001 to 31 March 2002)"...nici un roman nu i pe acolo si sunt din bosnia, cile, iran....

4. Pathways to the Specialist Register for overseas qualified specialists

Advice for those with specialist qualifications awarded outside the UK

4.1. If you have completed specialist training and hold specialist qualifications awarded outside the UK you can apply to the STA for entry to the Specialist Register. Depending on the specialty in which the qualification(s) was awarded, you will be required to satisfy the STA that your qualification(s) is either:

a. equivalent to a UK Certificate of Completion of Specialist Training (CCST) in the specialty in question. (Article 9(2)(b) pathway.) A CCST marks the end point of a defined UK specialist training programme. Before the STA can approve an application from an overseas qualified specialist, it must be satisfied that the applicant has been awarded a specialist qualification(s) outside the UK which demonstrates that they have received training and acquired the breadth and depth of expertise equivalent to that required for the award of a CCST in their specialty. Annex A in Information Sheet 1 lists the specialties in which CCSTs are awarded The Colleges and Faculties publish the CCST programmes approved by the STA and their addresses and websites can be found on the Contacts page; or

b. where you have an overseas qualification(s) in which there is no CCST specialty you will be required to satisfy the STA that this has provided you with a level of knowledge and skill consistent with practice as an NHS consultant in the UK. (Article 9(3)(a) pathway.)

4.2. The legislation requires the STA to assess "qualifications" awarded outside the UK. Doctors without overseas specialist qualifications are unlikely to succeed.

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sun Jan 25, 2004 11:01 pm

putin probabil, intelegerile astea de obicei pornesc fie pe o cale "de foarte lunga durata", fie de foarte sus - intalniri de varf care cad de acord ca tre sa se faca asa ceva - in cazul nostru primi-ministri etc. Nu cred ca e cazul asa ceva, unde ar trebui sa intrebi pentru mai multe detalii (la noi, evident ca realitatea o vezi dincolo) ar fi la ministerul sanatatii.. ei mentin si (din cate stiu) elibereaza certificate de "specialisti". plus ca am auzit ca ar fi la noi niste specialitati care nu au nici macar echivalent dincolo, si ar cam trebui sa dispara... etc.

ddragnea
Posts: 3
Joined: Thu Feb 12, 2004 2:05 am

specialitati recunoscute

Postby ddragnea » Thu Feb 12, 2004 2:13 am

:?

salut

din pacate trebuie sa va dezamagesc cu recunoasterea specialitatilor. singura modalitate este sa te trimita cineva puternic din tara aka Prof Gherasim si sa iti fie recunoscute studiile. 99.99% nu se poate.

singura cale este prin plab , adica pe la baza piramidei

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3194
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Postby tapirul » Sun Feb 15, 2004 2:42 pm

mgavris wrote:Este recunoscuta in Romania specializarea facuta in Statele Unite? ( ex. : medicina interna).Multumesc anticipat.
_________________
Exista limita de varsta pentru admiterea in rezidentiatul din 2004?


Am lipit doua posturi pen'ca au acelasi subiect.

Star76
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Mon Mar 22, 2004 5:11 pm

Re:

Postby Star76 » Mon Apr 05, 2004 5:32 pm

Pe mine m-ar interesa situatie inversa: a reusit cineva sa isi echivaleze in Romania rezi facut in State?
Din cite mi s-a spus de la MS exista o lege cum ca durata rezidentiatului facut in US trebuie sa aiba aceeasi durata si tematica cu cea din Romania ca sa se poata echivala. Medicina interna in US e doar de 3 ani, in continuarea ei putindu-se face 2-3 ani de subspecializare, la sfirsitul lor fiind medic specialist cardiolog, gastroenterolog etc. Poate cineva sa imi spuna (din proprie experienta) daca a reusit sa isi echivalenze in Romania vreun rezidentiat facut in State? Alta intrebare ar fi dupa cei 3 ani de interne facuti in State ar fi posibil sa mai faci 2 ani in tara intr-o anumita specialitate ca durata sa fie de 5 ani, dupa cum se cere in lege? Merci mult pr. raspuns.

Star76
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Mon Mar 22, 2004 5:11 pm

Recunoasterea in Romania a rezi facut in strainatate

Postby Star76 » Mon Apr 05, 2004 5:46 pm

HOTARARE nr. 899 din 22 august 2002
(1) Diplomele, certificatele si alte documente emise de autoritatile si organismele competente ale unui stat membru al Uniunii Europene sau din tarile din Spatiul Economic European (S.E.E.), care atesta specializarea medicilor si stomatologilor cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene si ai Spatiului Economic European (S.E.E.) in una dintre specialitatile recunoscute de catre statele membre ale Uniunii Europene, specialitate existenta in Nomenclatorul specialitatilor medicale si farmaceutice, competente si supraspecializari pentru reteaua de asistenta medicala, sunt recunoscute de Ministerul Sanatatii si Familiei ca certificat de medic specialist, respectiv de stomatolog specialist.
(2) Farmacistii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene sau ai Spatiului Economic European (S.E.E.) isi pot desfasura activitatea in Romania pe baza diplomei de farmacist eliberate de autoritatile si organismele competente ale unui stat membru al Uniunii Europene sau din tarile din Spatiul Economic European (S.E.E.), echivalata de Ministerul Educatiei si Cercetarii si recunoscuta de Ministerul Sanatatii si Familiei din Romania, conform legii.
(3) Stagiile de specializare efectuate in afara Romaniei, cu exceptia statelor membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European (S.E.E.), se echivaleaza de catre Ministerul Sanatatii si Familiei cu stagiul de rezidentiat prevazut de legislatia din Romania, daca pentru specializarea respectiva durata si programele de studiu sunt echivalente. Certificatele de medic, de stomatolog si, respectiv, de farmacist specialist se obtin in acest caz dupa promovarea examenului de specialitate in Romania.


A reusit cineva sa isi echivaleze in Romania rezidentiatul facut in State?

User avatar
cnicu
senior
senior
Posts: 130
Joined: Thu Jul 17, 2003 9:48 pm
Contact:

Postby cnicu » Mon Apr 05, 2004 8:21 pm

Rezidentiatul din UE si SUA era si inante recunoscut... dar sub o forma mai imbirligata. Eu nu cunosc pe nimeni personal care sa fii trecut prin asa ceva dar un asistent la chirurgie mi-a povestit de un coleg al lui care a facut asta. In principiu e o comisie la Ministerul Educatiei care guverneaza toata povestea cu diplomele obtinute in alte tari, care impreuna cu Minsterul Sanatatii echivaleaza diplomele dupa niste criterii (adica mai faci aici niste stagii care ei considera ca nu au fost facute in tara respectiva).
P.S. Star76 te-am mai intrebat o data in alta parte pe forum: tu vrei sa te intorci in RO dupa ce ai facut rezi in SUA? :shock:

User avatar
miihai
junior
junior
Posts: 67
Joined: Thu Nov 27, 2003 5:36 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby miihai » Fri Apr 09, 2004 10:46 pm

I-auzi una tare!!! - de pe http://www.dnm.ro
"Senatorii au discutat ieri legile de organizare a colegiilor medicilor si farmacistilor. Astfel, pana in mai, legislatia romaneasca va fi armonizata cu prevederile europene.

Proiectele de lege au prevederi referitoare la echivalarea diplomelor medicilor si farmacistilor romani in Uniunea Europeana. Atributiile in acest domeniu vor reveni colegiilor medicilor si farmacistilor, care vor sprijini cadrele medicale in incercarea de a-si gasi un loc de munca in strainatate. De asemenea, Comisia de Sanatate a Senatului a discutat si despre infiintarea Ordinului Asistentilor, precum si reglementarea statutului profesiei de moasa.

(sursa: Realitatea TV, Joi: 08 Aprilie 2004
)"
Ce parere aveti?

marchidann
junior
junior
Posts: 79
Joined: Tue Aug 03, 2004 2:34 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Recunoasterea specialitatii

Postby marchidann » Tue Aug 03, 2004 3:10 pm

Specializarea din SUA nu este recunoscuta in Romania. Eu nu am reusit sa obtin recunoasterea specialitatii in medicina interna. Nu puteti sa echivalati 3 ani din SUA si va trebui sa dati examenul de rezidentiat de la noi.

Din experienta mea, dupa 3 ani petrecuti in SUA, revenirea in tara este o greseala grava, cu repercursiuni profesionale majore. In Romania nu ai voie sa-ti pui in aplicare cunostintele, iar dupa 2 ani, intoarcerea in SUA este foarte dificila daca nu imposibila. Eu am avut noroc, pentru la anul incep specializare in neuro in NY.

Incercati sa va dati toate stepurile, sa obtineti scoruri foarte bune, trageti tare pentru viza H1b si nu va uitati inapoi. Nu-i lasati pe Beuran si Ciomu sa-si bata joc de voi.
Adrian Marchidann, M.D.
Specialist
American Board of Internal Medicine

User avatar
Luci Sandor
senior
senior
Posts: 441
Joined: Wed Apr 07, 2004 11:17 pm
Location: 127.0.0.1
Contact:

Postby Luci Sandor » Tue Aug 03, 2004 11:45 pm

gosh.. suna a drum fara intoarcere... e oribil de fiecare data cind mi se rapesc din alternative...
intrebarea cea mai buna e daca specializarea americana este recunoscuta de vreo tara europeana...
nu arunca lucrurile care pot fi utile altcuiva, doneaza pe Freecycle Bucuresti

marchidann
junior
junior
Posts: 79
Joined: Tue Aug 03, 2004 2:34 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Recunoastere

Postby marchidann » Wed Aug 04, 2004 10:19 am

Nu stiu despre alte specialitati, dar examenul de specialitate din SUA in medicina interna este recunoscuta in UK, unde poti practica ca GP. Nu stiu insa daca poti practica in spital cum poti in SUA.

Problema este ca obtinerea unei pozitii in UK este mai dificila. Au un sistem haotic, in care pozitiile de rezident si de specialist sunt eliberate la intamplare. Nu-ti poti permite sa mergi la interviuri de fiecare data cand se elibereaza un post cine stie pe unde. Nu au un sistem computerizat de match ca in SUA.

In general, nivelul la care se practica medicina in UK este mai scazut iar salariile mai mici. Dar si muncesti mai putin, atat ca rezident (40 ore saptamanal fata de 80 in SUA), dar si ca specialist.
Adrian Marchidann, M.D.

Specialist

American Board of Internal Medicine


Return to “Cum pleci din tara”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests