trident wrote:eu zic ca se pare ca se indeplineste ce a cerut AMR pentru salarii
(a se vedea pe site)
La inceputul celui de-al doilea an de activitate, Asociatia Medicilor Rezidenti propune pentru 2008 o crestere a venitului medicilor rezidenti de peste 30% raportata la salariul de baza de la finele 2007, astfel:
· 10% cresterea salariala preconizata in sectorul bugetar,
· inca o prima de stabilitate la finele primului semestru (insemnand o crestere de peste 8% ),
· si restul de 10-12% ca aport salarial sub orice forma (spor, indemnizatie sau o alta forma).
Pentru rezidentii de an mic (anul I si II) propunem adaugarea a inca 2% fata de marirea venitului mai sus amintita, aceasta categorie de medici fiind cea mai defavorizata din punct de vedere salarial.
Cred ca la asta te refereai. E o marire binevenita. Dar...s-a semnat ceva? A promis marele ministru asta? Din cate vad e o chestie doar propusa de amrez. Pana acuma, din cate am auzit (pana pe 15 cand vine primul salariu, eu am semnat tot contractul cu 832 ron - atata timp cat oricine a terminat o facultate si se angajeaza in domeniul sau de activitata ar trebui sa aiba garantat 880 ron...) s-ar fi marit intr-adevar salariul, dar asta in contextul maririi salariului minim pe economie.
Si inca o intrebare. De ce nu au rezidentii dreptul la prima de instalare?