Imbulinarea grilei de examen

Punct si de la capat. MS propune o noua lege pentru rezidentiat
scumpisor
newbie
newbie

Postby scumpisor » Sun Oct 21, 2007 10:00 pm

Cu tot stresul asta pentru rezidentiat ( de parca nu era suficient ca ne tremura mainile din cauza stresului si a hipoglicemiei),se pare ca in final conteaza simtul estetic si indemanarea fiecaruia in colorarea bulinutelor de pe grila de examen.M-am gandit ca ar fi interesant daca am descoperi o metoda eficienta si rapida in colorarea bulinelor,astfel incat sa nu pierdem foarte multe puncte si din acest punct de vedere.Eu personal am vazut tot felul de metode pe la unii din fata mea la examenul de anul trecut,asa ca, daca aveti ceva idei constructive sau daca intr-adevar ati experimentat sau ati aflat cum am putea economisi ceva timp la completarea grilei de examen( minim am inteles ca nu se poate completa mai repede de 30 minute,dar eu sincer mai repede de 45 de minute nu am reusit),cred ca ar fi de folos ,poate asa nu o imbulinam de totului .Mersi si spor tuturor in continuare.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Oct 21, 2007 10:13 pm

asta e frectie, oricum la 200 de intrebari n-ai ce face in doua ore, iti mai raman deci 2 ore de rotocoale colorate.

chestia asta cu stresul la imbulinare e pentru retardati

.

alinavalean
senior
senior

Postby alinavalean » Sun Oct 21, 2007 10:21 pm

Va inchiriez eu catelul meu, daca sunteti asa stresati de imbulinat. are 5 pernite la deget, una pentru fiecare bulina de raspuns... Succes garantat... :lol: :lol: :wink:

andrita
elder
elder

Postby andrita » Sun Oct 21, 2007 10:22 pm

mai ce rau esti.....
cuidado,querido!nu semanam intre noi!unii este intr un fel..altii este in alte feluri,dar....
nu cred ca e cazul de superioritati!no offense!
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.

andrita
elder
elder

Postby andrita » Sun Oct 21, 2007 10:24 pm

alinavalean wrote:Va inchiriez eu catelul meu, daca sunteti asa stresati de imbulinat. are 5 pernite la deget, una pentru fiecare bulina de raspuns... Succes garantat... :lol: :lol: :wink:

la faza asta va imprumut si eu cateaua mea.cu 100 de euro.nu de alta,dar sa imi scot banii dati pe hotel cat am stat la rezi. :lol: :lol:
bine zis ,ali!

andrita
elder
elder

Postby andrita » Sun Oct 21, 2007 10:28 pm

cred ca cea mai buna metoda de imbulinat =direct pe foaia de concurs.astfel nu pierzi timpul sa scrii raspunsurile pe o foaie si apoui sa le treci pe foaia de concurs,nu risti sa iti fuga privirea cand treci de pe ciorna pe curat....
dar in acest caz tre sa fii sigur de raspunsuri.desi,primul impuls e de cele mai multe ori si cel mai bun!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Oct 21, 2007 10:34 pm

vbeam serios ca nu ai ce roade la intrebarile alea mai mult de 2 ore. toate cazurile pe care le-am auzit/vazut cu pb la buline erau retardati, asadar corelatie=1

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Sun Oct 21, 2007 10:45 pm

e bine sa lasati cam o ora jumate pt imbulinare, faceti grila intai, scrieti raspunsurile pe margine lizibil, eventual taiati intrebarile definitivate ca sa nu va fie greu cand recititi intrebarile "problema". oricum nu va bazati ca in 30-45 min sfarsiti de imbulinat. puteti gresi, sunt extrem de multe buline (ganditi-va la cele 150 de intrebari cu maxim 4 raspunsuri)
Nu e suficient sa reusesti-altii trebuie sa esueze.
pasionat de arta?
pasionat de altceva?

andrita
elder
elder

Postby andrita » Sun Oct 21, 2007 11:18 pm

oare nu ar fi muuulllt mai simplu sa fie x -uri?si ca timp,si ca exactitate la x-are.ia vezi tridentule....fa te auzit acolo sus.

casandra13
senior
senior

Postby casandra13 » Sun Oct 21, 2007 11:27 pm

buline, buline :lol: se vede ca se apropie cu pasi repezi ziua examenului :lol:

am mai auzit si eu tot felul de povesti cum ca s-a gresit din cauza emotiilor, a bulinelor...dar nu prea cred in ele; daca stii raspunsurile nu ai de ce sa te pierzi, timpul ajunge lejer, tb. doar sa fii atent la colorat; eu una am scris raspunsurile pe caietul de rez si dupa aia le-am transcris; ca sa nu sar peste intrebari mai acopeream randul de sub intrebare cu buletinul; iar o eventuala hipoglicemie am prevenit-o rontaind ciocolata si band cate o gura de suc ca ne-a dat voie in sala cu mancare

hai bafta!!!!!!! la voi :D
Primum non nocere

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Oct 22, 2007 12:11 am

ra vezi andrita, fa-te simtita acolo jos.
anyway cum de puteti avea pb asta? ca vba aia, o grila o stii ori n-o stii, nu exista intermediar...
hm :roll:

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Oct 22, 2007 12:17 am

ai bre 3dm tre sa stie si ei ca nu se imbulneaza in mai putin de 45 min
Life's not fair, get used to it

andrita
elder
elder

Postby andrita » Mon Oct 22, 2007 10:29 am

unii stie.
iti ia si imbulinatul mult timp.
nu e musai sa stii toate grilele la perfectie tridentule.si daca nu le stii ca le stii,le iei prin eliminare si logic.nu poti sa le stii pe toate .nu?
cand mori....tot prost mori.(asa e vorba).
acum dupa ce ati terminat cu imbulinatul e usor sa vorbiti,dar cand esti acolo si iti tremura mainile din mai multe motive..(nu parkinson).

eol
newbie
newbie

Postby eol » Mon Oct 22, 2007 11:18 am

Vis-a-vis de buline, anul trecut am avut in sala la doua scaune in dreapta mea o domnisoara care imbulinase fix 100 de intrebari cand a sunat clopotelul de sfarsit.. asa ca exista cazuri si cazuri.. depinde cat de stapan pe nervii tai esti si cat de atent esti la amanunte...deci e important sa tii cont si de imbulinatul corect si in intregime, dar nu e singurul... Succes maxim si zero emotii!

hellena_bv
newbie
newbie

Postby hellena_bv » Mon Oct 22, 2007 12:08 pm

apropo de imbulinat. are cineva o foaie ca cele de la rezi cu cerculetze de imbulinat? stiu ca anii trecuti au circulat ceva foi de genul acesta. un pic de experienta in imbulinat nu ar strica. :?

ufisoru
senior
senior

Postby ufisoru » Mon Oct 22, 2007 12:18 pm

imbulinatul nu ia mai mult de 45 de minute...maxim!iar 200 de intrebari le faci in maxin 2 ore!!deci toata lumea are timp berechet de terminat grila de examen!bineinteles sunt si exceptii!!NU MAI FITI ASA STESATI!!!E DOAR UN EXAMEN, NIMIC MAI MULT!!!
io

andrita
elder
elder

Postby andrita » Mon Oct 22, 2007 1:31 pm

este un concurs.daca ar fi examen ai fi promovat la 50%.

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Mon Oct 22, 2007 2:03 pm

la licenta m-am apucat de imbulinat in momentul cand a zis comisia ca mai sunt 30 min, ca pana atunci am dezbatut grilele cu vecinii de la 2 scaune departare.
am inceput sa imbulinez pe cele CM, nu mi-a ajuns timpul, expirasera cele 30 min si le imbulinasem numai pe cele 90 de CM (dar asta pt ca am inceput tacticos sa imi iese bulinele f omogene ca intensitate :D) dar am profitat ca s-a facut o imbulzeala cand s-au dus altii mai harnici sa dea foile si in 5 min maxim am term si pe cele 30 de CS. iti ia mai mult sa te uiti in ciorna si sa fii atent decat imbulinatul propriu-zis.
45 de min mi se pare putin pt imbulinat la rez, dar vreo 70-80 min cred ca e bine.
eu preconizez ca voi avea mai mari probleme la ghicitul raspunsurilor corecte. si la fel, in cazul in care nu vor fi in sala conditii de confort termic si imi vor ingheta destili pa carioca.
in cazul in care colorez cerculetul cum fac grila, ce (ne)sanse exista sa-mi dau seama ca am gresit? eu cred ca nu mi-as mai da seama.

crisstallus_cris
senior
senior

Postby crisstallus_cris » Mon Oct 22, 2007 2:17 pm

Depinde de rapiditatea fiecaruia cum face bulinele,nu trebuie chiar sa fie perfecte si omogene,important e sa nu depasim chenarul si sa nu fie chiar un punct de marker,pt a nu putea fi citit de calculator.Parerea mea ca mai putin de 60 de min n-are cum sa ia pt ca oricat de rapid ai fi,tot de uiti macar de 2 ori la raspunsul unei intrebari cand o treci pe foaia de examen.Sper sa fie timp suficient...
nothing to gain,so much to lose...as a doctor

Lex
senior
senior

Postby Lex » Mon Oct 22, 2007 2:20 pm

Cat de perfecte trebuie sa fie bulinele? Ti se anuleaza raspunsul daca iesi putin in decor, (nu cat sa intri in bulina alaturata)?

alinavalean
senior
senior

Postby alinavalean » Mon Oct 22, 2007 2:37 pm

stiu ca poti depasi cu 10-15% conturul si poti face si mai mica bulina si iti recunoaste computerul raspunsul... nu e chiar atat de sever. asta nu inseamna sa mazgalim acolo cum avem chef, dar ideea e ca daca facem picturi, pierdem mult mai mult timp.

Lex
senior
senior

Postby Lex » Mon Oct 22, 2007 2:41 pm

Io n-am nici talent si nici rabdare la picturi :)

Cyph3r
elder
elder

Postby Cyph3r » Mon Oct 22, 2007 3:39 pm

o discutie asematatoare e la http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php? ... sc&start=0
treaba cu x nu se poate.
Softurile citesc raport negru/alb per patrat deci daca pui X nu e un raport suficient incat un scanner sa distinga.
Mai e posibilitatea k in interiorul patratului sa existe un cerc pe care tu sa il bulinezi a.i. sa nu existe probleme legate de marime/depasire.
Ma rog..problema e de mult si aprig dezbatuta..consens nu exista deci mergem mai departe cu ce s'a dovedit a functiona.
Cat despre grile cam asa e cum zice trident.ori stii ori nu. La alea cu problema pui un semn ? si treci mai departe iar la trecerea bulinei intrebarile cu ? le reanalizezi/rumegi/diseci/cauti logica si pana la urma o bulinezi.
Timpul..toti spun minim 1h30min lasat ptr ca in eventualitatea in care gresesti o bulina/2 mai ales la CS unde e pct cel mai mare sa ai timp sa bulinezi alta grila
In rest..d-zeu cu mila.
Mie mi s'a recomandat sa trec nu direct dupa intrebare bulina ptr ca iti pierzi din ritm + dupa 3 ore nu mai ai ac putere de concentrare la a rezolva o grila k in primele 2ore. Asa ca dupa ce fumezi repede 200 de grile..mananci ciocolata si apoi tacticos te apuci de bulinat si de verificat intrebarile gresite. Zic eu, dar fiecare e cu ritmul lui..alti poate fac glontu si cadavru...pct ochit pct lovit..
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Oct 22, 2007 5:47 pm

totusi daca conturul bulinei ar fi un pic mai gros ar fi o problema? ca e foarte subtire si e aproape imposibil sa nu depasesti
Life's not fair, get used to it

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Mon Oct 22, 2007 6:23 pm

don't panic, nici chiar asa. eu am conturat chiar la CS din greseala un sfert de bulina si tot a mers, adica mi-a citit bulina complet hasurata si nu rateul.
Nu e suficient sa reusesti-altii trebuie sa esueze.

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

casandra13
senior
senior

Postby casandra13 » Mon Oct 22, 2007 8:06 pm

Lex wrote:Cat de perfecte trebuie sa fie bulinele? Ti se anuleaza raspunsul daca iesi putin in decor, (nu cat sa intri in bulina alaturata)?

cred ca nu se anuleaza dar nu ar fi bine sa te bazezi pe asta :lol:
Primum non nocere

tzukmik
senior
senior

Postby tzukmik » Mon Oct 22, 2007 9:36 pm

Ia hartia cu buline !

Sfatul meu sincer: exersati!

Nu obsesiv, dar faceti-va un test, ca sa va calculati timpul personal de imbulinare, sa mai scada din teama de necunoscut. Alegeti o carioca subtire cum erau alea chinezesti de pe vremuri. Umpleti bulinele, nu e o problema daca depasiti conturul putin.

O sa va ia vreo 35-40 de minute daca sunteti relaxati, deci includeti si factorul stress in calculul timpului.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Whatever

Cyph3r
elder
elder

Postby Cyph3r » Mon Oct 22, 2007 9:46 pm

multumim tzukmik!! love5.gif
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??

andrita
elder
elder

Postby andrita » Mon Oct 22, 2007 10:28 pm

cu carioca cu care am imbulinat anu trecut se poate?

auditek
junior
junior

Postby auditek » Mon Oct 22, 2007 11:16 pm

Da .

andrita
elder
elder

Postby andrita » Tue Oct 23, 2007 10:31 am

facem un concurs cine imbulineaza mai repede?

hellena_bv
newbie
newbie

Postby hellena_bv » Tue Oct 23, 2007 12:35 pm

eu de ce nu vad lista? :cry: va rog sa o atasati si in alt format daca se poate. multumesc!

balonica
junior
junior

Postby balonica » Tue Oct 23, 2007 1:42 pm

trebuie sa fi logata (cu username si parola)ca sa vezi fisierele si sa le poti descarca

hellena_bv
newbie
newbie

Postby hellena_bv » Tue Oct 23, 2007 1:47 pm

:D my bad! multumesc

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 26, 2007 12:45 pm

nu mai fiti ma paranoici.
daca nu depasesti cu nesimtire marginile cercului nu se anuleaza grila.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

spionu
newbie
newbie

Postby spionu » Sun Oct 28, 2007 3:25 pm

atenţie cu bulinele. durează mult mai mult decat credeti. in final nici nu mai ai timp sa revezi grilele suspecte. ganditi-va ca este posibil sa gresiti si sa cereti o alta grila care trebuie refacuta de la inceput. sunt f multi cei care nu reusesc sa completeze toate grilele. din experienta mea va sfatuiesc cel putin 90 min ptr imbulinat.
bafta

ufisoru
senior
senior

Postby ufisoru » Sun Oct 28, 2007 3:35 pm

tot din experienta 45 de minute ajung!!
io

ioaname
senior
senior

Re: Imbulinarea grilei de examen

Postby ioaname » Sun Oct 28, 2007 5:18 pm

ufisoru wrote:tot din experienta 45 de minute ajung!!

cel putin 45 min
eu zic intre 45 si 1 ora
"Fiinta fara constiinta nu e decat ruina sufletului"

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Fri Nov 09, 2007 3:43 pm

imbulinatul poate se reprezinte o problema reala pt cei mai sensibili cu firea :) nu glumesc. daca sunteti nervosi, stresati ,iritabili, sau foarte panicati, veti gresi la imbulinat. nu neaparat cu iesirea din contur, desi si asta poate creea dificulatati, ci mai ales cu transcrierea bulinelor pe grila. adica rezolvati grilelel intai pe caiet, si sigur, unele intrebari vor ramane fara raspuns din primul sut, deci cand treceti raspunsurile pe grila, atunci sa fiti ff atenti sa le treceti pe locul potrivit. pare ca glumesc sau vorbesc ceva extrem de evident, dar in toiul examenului nu vi se va parea nimic atat de evident, asa ca , cu grija.
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.

tavu_big
junior
junior

Postby tavu_big » Fri Nov 09, 2007 7:36 pm

doamne, yo stau si ma minunez k n-o sa am ce bulina si unii deja isi fac griji k nu le ajunge timpul :))
Singura afirmatie valbila din postu asta e cea a lui Trident. Ori stii ori nu stii.
Chestia cu " nu am avut timp de bulinat" e valabila pt putini candidati, restul - pretext sau scuza. U have nine days left, use them whisely sau cum s-o scrie intelepciune in franceza :))
norocul ii ajuta pe cei cutezatori

Return to “Rezidentiat 2007”