Soon: act normativ pt a opri emigrarea medicilor

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Wed Oct 10, 2007 11:03 pm

Nicolaescu e prototipul cetăţeanului care detestă medicii români. Ca el sunt mulţi şi vor şi mai mulţi. (Dacă sentimentul general antimedical e îndreptăţit, asta e o altă discuţie, eu cred că da, chiar dacă orice generalizare e greşită, şi mai cred că ne-am făcut-o singuri, şi ne-o facem în continuare). ÃŽi dă prin cap câte o idee diabolică prin care să ne pună la punct, apoi, când consilierii îl trag de urechi ("dom ministru, cu respect, dar asta e o gogomănie inaplicabilă"), o dă întoarsă. Nu e prima dată. Mai ţineţi minte când a zis că rezidenţii oricum nu muncesc, doar învaţă, aşa că de ce să le mai dai salariu? A doua zi avea exact atitudinea contrară, îi plângea pe rezidenţi că fac gărzi neplătite, etc. I-ar fi plăcut să dea o lege prin care să fim toţi arestaţi la locul de muncă, dar, când a realizat că nu se poate, a zis că sanchi, rezidenţiat pe post, o chestie de altfel veche şi care nu a dat rezultate în trecut.

Eu cred că rezidenţii pleacă din două motive, de egală importanţă. Despre unul s-a vorbit aici pe larg, şi responabilitatea aparţine în întregime ministerului: salarii mici, viitor nesigur, etc.

Dar mai există unul, şi nu ştiu alţii cum sunt, dar mie mi se pare capital. Anume atmosfera irespirabilă din medicina românească. O duşmănie fără armistiţiu, un permanent război rece paranoiac, un neobosit parvenitism despotic şi nepotic, corupţia la toate nivelele, de la facultate la sala de operaţie, de la infirmiere la ministere. Eu cred că rezidenţii sunt şi ei responsabili de toate astea. ÃŽn primul rând sunt responsabili cei care îmbrăţişează obiceiurile vechi: de la cei care învaţă arta ciubucului, la cei care învaţă arta ascensiunii prin călcatul colegilor în picioare sau prin mobilizarea pilelor, cei care asigură elita şi viitorul de aur al infamului sistem medical românesc. Să nu ne amăgim, sunt responsabili şi restul, toţi cei din marea masă, cei care văd mult şi nu zic nimica, cei care ar trebui să bată cu pumnul în masă şi să zică: "Nu, nene, noi suntem dintr-o nouă generaţie şi noi n-o să mai permitem să se întâmple aşa ceva sub nasul nostru, nu când e vorba de vieţi de oameni în joc", toţi cei care introducă capul în nisip. Dintre aceştia, o bună parte se satură şi pleacă. Pacienţii în schimb rămân aici. Există schimbări, şi nu infime, ci mari schimbări, care pot pleca chiar de la noi. E deja clar că ele nu vor avea loc prea curând, nu în generaţia mea de care adesea îmi e ruşine, şi, ca să nu generalizez, mi-e ruşine în primul rând de mine; nu în generaţia asta căreia i s-a dat pe mână o nouă lume de construit şi care n-a fost în stare nici măcar să fie auzită un pic acolo, n-a fost în stare de nimic, decât să plece, vă daţi seama, ăsta a fost cel mai onorabil lucru de care am fost în stare. Cât eşti rezident, eşti liber, nu te au cu nimic la mână, n-ai nimic de pierdut. După ce o fim specialişti cu copii care trebe hrăniţi, tăcerea o să fie şi mai adâncă peste toată cocina. Dacă până acuma n-am făcut nimica, păi mai târziu nici atâta, nene.

Un celebru personaj, nu foarte demult, zicea cândva că e bine că medicii pleacă, aşa o să aibă şi România o diasporă ca lumea. Uite că se adevereşte. Ăsta ar putea să fie singurul, dar absolut singurul lucru pe care îl vom fi realizat.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Wed Oct 10, 2007 11:06 pm

mda.oare cati din noi am fi fost strungari si textiliste
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Wed Oct 10, 2007 11:56 pm

vlad wrote:Nicolaescu e prototipul cetăţeanului care detestă medicii români

lojic, doar e medic(de fam) nevasta-sa, cre`ca uneori ii vine s-o ucida, asa ca se razbuna p noi :twisted:
Life's not fair, get used to it

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Thu Oct 11, 2007 12:04 am

Dintre cei care detestă medicii, primii sunt medicii. NE detestăm între noi ca chiorii.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Im
elite
elite

Postby Im » Thu Oct 11, 2007 12:59 am

Inteleg ca tu ai tendinte mazo repetitive privind colectivul medical tânar, dar uiti sau ignori faptul ca într-un sistem în plina putrefactie, tinerii nu au cum sa se comporte normal. In cartile alea de psihiatrie nu zice nimic de conditionarea de mediu ?

Sa ne dai si noua exemple de ce impact are purtarea ta de rezident atent la derapari si ostil asimilarii.

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Thu Oct 11, 2007 2:26 am

aceste cuvinte ne doare
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Thu Oct 11, 2007 7:25 am

Im wrote:Inteleg ca tu ai tendinte mazo repetitive privind colectivul medical tânar, dar uiti sau ignori faptul ca într-un sistem în plina putrefactie, tinerii nu au cum sa se comporte normal. In cartile alea de psihiatrie nu zice nimic de conditionarea de mediu ?

Sa ne dai si noua exemple de ce impact are purtarea ta de rezident atent la derapari si ostil asimilarii.

Mazo eşti dumneata, din ce lojă ziceai că faci parte? :)
Nene, io ştiu că mediul e cauza principală, că doar n-o fi dracul, însă suntem oameni, singura creatură care poate alege, mai mult, care e condamnat să aleagă în fiecare clipă, şi asta vine cu o responsabilitate. Am făcut deja nişte alegeri, şi ele sunt greşite, moralmente. Dumneata eşti de părere că oamenii sunt, în totalitatea lor, nişte oi condiţionate exclusiv de mediu? Oamenii fac mediul, mon ami. ÃŽntr-un sistem în plină putrefacţie, tinerii TREBUIE să se comporte, nu normal, ci revoluţionar. Şi de regulă o fac, priveşte înapoi către ultimele două secole. ÃŽnsă acuma se pare că dezorientarea e chiar prea mare.

Dacă te uiţi cu atenţie la postul meu, vezi că nu mă exonerez. Reflexul meu la "mediu" a fost să mă depărtez sufleteşte de medicină. Sigur că n-am plecat din ea, dar mi-am păstrat opţiunile deschise. Un reflex foarte greşit: ar fi trebuit să ţip şi să mă bat. Singurul lucru bun pe care îl fac, e să colecţionez prieteni. Peste tot pe unde merg, îmi ţin antenele deschise pentru acei oameni deosebiţi care există peste tot, dar nu se aud de zgomot. Că nu se aud, a devenit aproape un criteriu de selecţie, din păcate. Mă tot gândesc că poate-poate, ceva s-o înfiripa la un moment dat.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

medstud
senior
senior

Postby medstud » Thu Oct 11, 2007 11:34 am

ce e f grav e ca f multi deja s au adaptat la
atmosfera irespirabilă din medicina românească. O duşmănie fără armistiţiu, un permanent război rece paranoiac, un neobosit parvenitism despotic şi nepotic, corupţia la toate nivelele, de la facultate la sala de operaţie, de la infirmiere la ministere
si f bine ai descris atmosfera, is curios daca facem un sondaj..cati dintre noi mergem cu placere la serviciu? salariile probabil vor creste asa incet cate 5% - 10 % dar asta nu are cum sa insanatoseasca un sistem atat de bolnav ...e ca si cum tratezi pacientul is soc septic cu penicilina g

danhia
elite
elite

Postby danhia » Thu Oct 11, 2007 12:08 pm

si ce afost in emisiunea de aseara?
Red Apple

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Thu Oct 11, 2007 12:12 pm

aberatie pe tema data.
din ciclu "vom fce vom drege" si pentru rezidenti va curge lapte si miere

ca la nebuni

ma iau de invatzat sa iau neuropsihiatrie:P si ma fac medicul personal al lu nico

danhia
elite
elite

Postby danhia » Thu Oct 11, 2007 12:21 pm

poti fi mai explicit sau exista pe undeva vreo inregistrare?
Red Apple

Im
elite
elite

Postby Im » Thu Oct 11, 2007 12:27 pm

vlad stroescu wrote:ÃŽntr-un sistem în plină putrefacţie, tinerii TREBUIE să se comporte, nu normal, ci revoluţionar. Şi de regulă o fac, priveşte înapoi către ultimele două secole.

Problema e ca din ultimele doua secole s-au tras niste învataminte si acum se are grija ca astia micii sa fie conditionati bine de cercurile vicioase ale sistemului.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Oct 11, 2007 7:07 pm

aria 51 :lol:

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Thu Oct 11, 2007 11:30 pm

mai degraba cainele lui pavlov

Return to “Viata in spital”