Cât de [cenzurat] trebuie sa fii ca sa dai rezidentiatul ?
- Im
- elite
Cât de [cenzurat] trebuie sa fii ca sa dai rezidentiatul ?
E o întrebare care ar macina orice persoana cu neuronii acolo unde trebuie.
Se da o tara libera, democratica.
Se dau niste posturi scoase la concurs.
Pe fisa postului, cele mai naspa conditii posibile, la nivel european si nu numai : salariu de mizerie, în batjocura, spitale de mizerie, sefi idioti, minister dobitoc, ambianta naspa, pacienti ostili si needucati, nepotism, pile, conflicte eterne, goana dupa spaga, lipsa de materiale, moralitate în putrefactie, lipsa de posturi la terminare. Daca am uitat ceva, sa-mi spuneti.
Cu toate acestea, bataia pe posturi e crunta. Lumea sa chinuie, se bate, se zbate, sa puna mâna pe un astfel de post de *****, scuzati expresia.
Deci, sa-mi explice si mie cineva, cum se face ca pe posturile astea e bataie, când logica ne spune ca ministerul ar putea sa dea cu tunul si sa nu gaseasca destui doritori pentru a umple toate posturile.
Mi se pare cumplit de aberant si sa gândesti sa dai rezi, d'apai sa-l si dai pe bune, eventual de mai multe ori.
Inainte de faza cu UE, mai era o scuza, ca te împusca la granita daca vrei sa pareresti tara (în sens figurat). Acum, un absolvent are acces cam în toate tarile, unde sa-si faca un rezidentiat în conditii decente. Dar nu, el se bate în continuare, asudeaza din greu ca sa ajunga pe un post din ala jalnic.
Se da o tara libera, democratica.
Se dau niste posturi scoase la concurs.
Pe fisa postului, cele mai naspa conditii posibile, la nivel european si nu numai : salariu de mizerie, în batjocura, spitale de mizerie, sefi idioti, minister dobitoc, ambianta naspa, pacienti ostili si needucati, nepotism, pile, conflicte eterne, goana dupa spaga, lipsa de materiale, moralitate în putrefactie, lipsa de posturi la terminare. Daca am uitat ceva, sa-mi spuneti.
Cu toate acestea, bataia pe posturi e crunta. Lumea sa chinuie, se bate, se zbate, sa puna mâna pe un astfel de post de *****, scuzati expresia.
Deci, sa-mi explice si mie cineva, cum se face ca pe posturile astea e bataie, când logica ne spune ca ministerul ar putea sa dea cu tunul si sa nu gaseasca destui doritori pentru a umple toate posturile.
Mi se pare cumplit de aberant si sa gândesti sa dai rezi, d'apai sa-l si dai pe bune, eventual de mai multe ori.
Inainte de faza cu UE, mai era o scuza, ca te împusca la granita daca vrei sa pareresti tara (în sens figurat). Acum, un absolvent are acces cam în toate tarile, unde sa-si faca un rezidentiat în conditii decente. Dar nu, el se bate în continuare, asudeaza din greu ca sa ajunga pe un post din ala jalnic.
- Cyph3r
- elder
asa e ..e o treaba de *****, platita cu o suma demna de tot rasul si te intrebi..de ce nu ai pleca in afara cand stii ca banii de aici de salar acolo reprezinta bani de chipsuri
probabil ( nu zic sigur) ca e frica de necunoscut. Aici de bine de rau ai o familie la care poti apela, poate ai prietena, sotie care e in alt domeniu sau cazul fericit ai post asigurat
Multi nu pot concepe sa plece...mai ales daca nu au pus niciodata piciorul in afara granitei. Romanul se conduce dupa principiul: rau mai rau dar mai rau fara rau
e nasol, k rezident esti mai jos cotat k o femeie de servici..dar de bine de rau esti in tara ta...caci sa fim seriosi nepotisme sunt oriunde, moralitati indoielnice sunt si la altii (inclusiv casa alba)
ca nu sunt accesibile oricarui mic negru de pe plantantie asta e altceva
Si mai mult de atat, in afara, romanul este chemat pe posturile care nu le vrea nimeni: stomatolog la sidati (da, stiu pe cineva in suedia). infectionist pe Tb in Lituania (la fel..tot un caz), etc etc
poate cu timpul dupa ce si romanul isi va putea permite sa isi faca frecvent vacanta in afara va parea natural sa dai pentru un post de rezi in Spania sau in Anglia.
dar pana atunci sunt inca multi devin rezidenti si nu stiu ce e calculator, nu stiu engleza..asa ca chiar daca am aspira la acele posturi nu am avea multi dintre noi fata de UE
probabil ( nu zic sigur) ca e frica de necunoscut. Aici de bine de rau ai o familie la care poti apela, poate ai prietena, sotie care e in alt domeniu sau cazul fericit ai post asigurat
Multi nu pot concepe sa plece...mai ales daca nu au pus niciodata piciorul in afara granitei. Romanul se conduce dupa principiul: rau mai rau dar mai rau fara rau
e nasol, k rezident esti mai jos cotat k o femeie de servici..dar de bine de rau esti in tara ta...caci sa fim seriosi nepotisme sunt oriunde, moralitati indoielnice sunt si la altii (inclusiv casa alba)
ca nu sunt accesibile oricarui mic negru de pe plantantie asta e altceva
Si mai mult de atat, in afara, romanul este chemat pe posturile care nu le vrea nimeni: stomatolog la sidati (da, stiu pe cineva in suedia). infectionist pe Tb in Lituania (la fel..tot un caz), etc etc
poate cu timpul dupa ce si romanul isi va putea permite sa isi faca frecvent vacanta in afara va parea natural sa dai pentru un post de rezi in Spania sau in Anglia.
dar pana atunci sunt inca multi devin rezidenti si nu stiu ce e calculator, nu stiu engleza..asa ca chiar daca am aspira la acele posturi nu am avea multi dintre noi fata de UE
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??
- 187.92a
- addicted
- ciocalteu_PRM
- senior
Trident...sa reformulam ce ai zis
UN chirug...UN urolog.Nu toti. Punct. Ai dreptate ,unii castiga mai bine decat afara, insa afara ORICE doctor traieste decent cu minimum 3000 de euro lunar. La noi cati doctori fac peste 10.000 de euro lunar ca sa admitem ipoteza ca se gastiga mai bine ca in UE? Ce,ajungem toti profesori universitari?
Concluzia?Cine se crede tare pe meserie si cu ambitie, si e nemultumit de salariul din Ro,e liber sa se duca unde vrea muschiul lui. E mai greu,dar si satisfactia e pe masura. In schimb, cei care vor sa ramana in tara,pt familie,copii,catei si purcei, la fel trebuie felicitati si intelesi pt decizia lor. Doar sa nu aiba peste 10 ani sentimentul de "Cum ar fi fost daca....?"
UN chirug...UN urolog.Nu toti. Punct. Ai dreptate ,unii castiga mai bine decat afara, insa afara ORICE doctor traieste decent cu minimum 3000 de euro lunar. La noi cati doctori fac peste 10.000 de euro lunar ca sa admitem ipoteza ca se gastiga mai bine ca in UE? Ce,ajungem toti profesori universitari?
Concluzia?Cine se crede tare pe meserie si cu ambitie, si e nemultumit de salariul din Ro,e liber sa se duca unde vrea muschiul lui. E mai greu,dar si satisfactia e pe masura. In schimb, cei care vor sa ramana in tara,pt familie,copii,catei si purcei, la fel trebuie felicitati si intelesi pt decizia lor. Doar sa nu aiba peste 10 ani sentimentul de "Cum ar fi fost daca....?"
" In spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie... care ii cheltuie banii"
- Im
- elite
Lumea e plina de familii, copii, catei si purcei, însa acolo unde e job naspa, oamenii fug, iar unde e job fain, oamenii se înghesuie. La medicina, în Ro, acolo unde e mai naspa, acolo se înghesuie toti. Uitati-va un pic la topicurile de pe acest forum, zeci-sute de tineri motivati la maxim, sub imperiul emotional al concursului, care pe care, se discuta despre cum sa învete mai bine, ce pilule de stimulat memoria sunt mai bune, ce tehnica de combatut angoasa si randamentul scazut e mai buna, se discuta despre posturi, locuri, ratingul fiecarei specialitati, de câti ani învata colegul X si de câte ori a facut materia colega Y.
Nene, citind cât de motivati sunt oamenii, ai crede ca e vorba de cine stie ce joburi de director de spital, platit cu o avere si cu masina de serviciu cu sofer la scara !
Pe topicurile cu "cum sa pleci din tara" ca si pe forumuri diasporene, abunda disperati care spun ca sunt rezi în anii 1/2/3/etc si satui de neajunsuri, si cum naiba e mai facil sa plece aiurea. Aceiasi care cu 1/2/3/etc ani în urma erau sub perfuzie de cafea si stimulante psihice, si se dadeau de ceasul mortii sa ia rezidentiatul ... ... ... DESI STIAU FOARTE BINE CU CE SE MANANCA.
Asta nu înteleg. Lupta oarba pentru niste joburi super naspa. De ce o face majoritatea ? A stat vreodata sa cugete la rece, stai bre, ce fac de fapt, pentru ce ma zbat ? Oare nu am o atitudine de turma ?
Se tot plânge lumea ca Nicolaescu e un neatent
ca nu e capabil sa faca ceva coerent cu salariile medicilor, dar daca as fi Nicolaescu si ar veni un rezident pârlit la mine sa faca scandal ca de ce are 500 RON, i-as spune ca la felul în care s-a zbatut pt examenul de rezi, cei 500 RON sunt arhi-suficienti, înseamna ca sunt perceputi ca 500.000 RON de catre candidati.
Nu e vorba numai de alternativa "plecat din tara", ca sunt o gramada de alternative, uite numai repii. O gramada din ei si-au scos ochii la examenul de rezi, apoi s-au facut repi. De ce atâta timp pierdut, energie pierduta, când ajungea sa te opresti putin din alergatura reflexa cu turma si sa analizezi situatia la rece ?
CE anume mai are examenul ala de rezidentiat din Ro asa atragator, dupa 1 ian 2007 ? CE ?!
(evident ca se exclud candidatii cu pedigree si posturi caldutze rezervate, oricum nu cred ca se oboseste vreunul din ei sa dea pe forumuri)
Oricum cu bunicii si catelu si purcelu nu vei putea sa stai, ca nu prea prinzi orasul pe specialitatea dorita si pleci hai-hui prin tara. Care-i diferenta între a fi bucurestean si a face rezi la Cluj (de exemplu), 9 ore împutzite cu trenul, si a fi bucurestean si a face rezi la Viena sau Paris, 2-3 ore cu avionul ?
Sa vina candidatii pentru examenul din noiembrie 2007 si sa spuna CU CE LE IA MINTILE concursul asta pe cele mai nasparlii posturi posibile ?
Nene, citind cât de motivati sunt oamenii, ai crede ca e vorba de cine stie ce joburi de director de spital, platit cu o avere si cu masina de serviciu cu sofer la scara !

Pe topicurile cu "cum sa pleci din tara" ca si pe forumuri diasporene, abunda disperati care spun ca sunt rezi în anii 1/2/3/etc si satui de neajunsuri, si cum naiba e mai facil sa plece aiurea. Aceiasi care cu 1/2/3/etc ani în urma erau sub perfuzie de cafea si stimulante psihice, si se dadeau de ceasul mortii sa ia rezidentiatul ... ... ... DESI STIAU FOARTE BINE CU CE SE MANANCA.
Asta nu înteleg. Lupta oarba pentru niste joburi super naspa. De ce o face majoritatea ? A stat vreodata sa cugete la rece, stai bre, ce fac de fapt, pentru ce ma zbat ? Oare nu am o atitudine de turma ?
Se tot plânge lumea ca Nicolaescu e un neatent

Nu e vorba numai de alternativa "plecat din tara", ca sunt o gramada de alternative, uite numai repii. O gramada din ei si-au scos ochii la examenul de rezi, apoi s-au facut repi. De ce atâta timp pierdut, energie pierduta, când ajungea sa te opresti putin din alergatura reflexa cu turma si sa analizezi situatia la rece ?
CE anume mai are examenul ala de rezidentiat din Ro asa atragator, dupa 1 ian 2007 ? CE ?!
(evident ca se exclud candidatii cu pedigree si posturi caldutze rezervate, oricum nu cred ca se oboseste vreunul din ei sa dea pe forumuri)
Oricum cu bunicii si catelu si purcelu nu vei putea sa stai, ca nu prea prinzi orasul pe specialitatea dorita si pleci hai-hui prin tara. Care-i diferenta între a fi bucurestean si a face rezi la Cluj (de exemplu), 9 ore împutzite cu trenul, si a fi bucurestean si a face rezi la Viena sau Paris, 2-3 ore cu avionul ?
Sa vina candidatii pentru examenul din noiembrie 2007 si sa spuna CU CE LE IA MINTILE concursul asta pe cele mai nasparlii posturi posibile ?
- 187.92a
- addicted
tu ai intrebat, eu am raspuns, dar hai pe alta parte, alte intrebari ca sa afli acelasi raspuns (sau, da, am inteles voiai mai nuantat)
pey punctual: aia de zici matale ca au dat rezi si vor sa plece e intr-adevar niste, ratati, niste dezadaptati, pe principiul daca nu o poti scoate la tine in tara la capat se numeste ca n-o poti scoate la capat nicaieri. deci once again: m exista multi prosti, si faptul ca s-au prins in 3 ani cum sta treaba sta marturie la ce zic.
asadar pe segmentul asta n-ai ce sa intelegi ca nu e de inteles nimic. e pura prostie.
si once again, joburile alea is mai bine platite de X ori (a, bine, dep de job, pana una alta un chirurg la stat acilea da clasa unuia din tzara X, dat fiind ca nu traieste din saalriu)
continuand, trebuie sa fii cretin de-a dreptul sa consideri ca ala nu stie cum sa faca cu salariile medicilor. a nu se confunda vreodata notiunea de neatent cu cea de *****giu.
de altfel batalia aia mare pe rezidentiat a scazut la marele greu, a, ce vezi matale ca aici se autointretine atmosfera n-are nika a face, inainte sa dau eu era la marele greu stres, vezi forumurile din anii trecuti, aia, 2003, 2004. sincer mi se pare ca aistia micii fac o caterinca de n-au nicio treaba , anyway is mai relaxati.
nu este adevarat ca o gramada de rezid s-au facut represzentanti, este o aberatie absoluta, iar incurci borcanele, dimpotriva, aia care pica rezu sau unii care nici nu dau , da se mai fac repi. rar, foarte rar exista rezidenti-repi sau unii sa se lase de rezid sa se faca rep (personal, NU cunosc niciun caz, dar nu neg existenta. oricum nu e un fenomen de masa)
care rezidentiat la paris, m, ala da te chinui sa faci anu I si VI sau ala din frankfurt unde inveti ZXT ani limba? mdap. X examene, z limbi.. greu traiti-ar
si romanica e tara la toate posibilitatile. inca mai e.
acu cu bucuresteanu care face rezi la cluj e o treaba, daca exista sa ceva at ala o face din placere sau n-a vrut prea mult sa se mute
si once again: ce sa faci rezu afara sa te munceasca raii cand stai tata aici si freci linistit zambind la soare?
habar n-ai de ce e bine sa fii rezident aci.
dar jur, e atat de frumos ca as tot fi numa asta. si daca ma plictisesc mai fac niste pauze de ffi
(anyway, e mai mult un exercitiu oratoric, pot dem la fel de virulent de ce e musai sa parasesti tara, da deocamdata imi face placere sa zic asa)
RAMANETI IN TARA!!!! DATI REZIDENTIATUL
pey punctual: aia de zici matale ca au dat rezi si vor sa plece e intr-adevar niste, ratati, niste dezadaptati, pe principiul daca nu o poti scoate la tine in tara la capat se numeste ca n-o poti scoate la capat nicaieri. deci once again: m exista multi prosti, si faptul ca s-au prins in 3 ani cum sta treaba sta marturie la ce zic.
asadar pe segmentul asta n-ai ce sa intelegi ca nu e de inteles nimic. e pura prostie.
si once again, joburile alea is mai bine platite de X ori (a, bine, dep de job, pana una alta un chirurg la stat acilea da clasa unuia din tzara X, dat fiind ca nu traieste din saalriu)
continuand, trebuie sa fii cretin de-a dreptul sa consideri ca ala nu stie cum sa faca cu salariile medicilor. a nu se confunda vreodata notiunea de neatent cu cea de *****giu.
de altfel batalia aia mare pe rezidentiat a scazut la marele greu, a, ce vezi matale ca aici se autointretine atmosfera n-are nika a face, inainte sa dau eu era la marele greu stres, vezi forumurile din anii trecuti, aia, 2003, 2004. sincer mi se pare ca aistia micii fac o caterinca de n-au nicio treaba , anyway is mai relaxati.
nu este adevarat ca o gramada de rezid s-au facut represzentanti, este o aberatie absoluta, iar incurci borcanele, dimpotriva, aia care pica rezu sau unii care nici nu dau , da se mai fac repi. rar, foarte rar exista rezidenti-repi sau unii sa se lase de rezid sa se faca rep (personal, NU cunosc niciun caz, dar nu neg existenta. oricum nu e un fenomen de masa)
care rezidentiat la paris, m, ala da te chinui sa faci anu I si VI sau ala din frankfurt unde inveti ZXT ani limba? mdap. X examene, z limbi.. greu traiti-ar
si romanica e tara la toate posibilitatile. inca mai e.
acu cu bucuresteanu care face rezi la cluj e o treaba, daca exista sa ceva at ala o face din placere sau n-a vrut prea mult sa se mute
si once again: ce sa faci rezu afara sa te munceasca raii cand stai tata aici si freci linistit zambind la soare?
habar n-ai de ce e bine sa fii rezident aci.
dar jur, e atat de frumos ca as tot fi numa asta. si daca ma plictisesc mai fac niste pauze de ffi
(anyway, e mai mult un exercitiu oratoric, pot dem la fel de virulent de ce e musai sa parasesti tara, da deocamdata imi face placere sa zic asa)
RAMANETI IN TARA!!!! DATI REZIDENTIATUL

- Im
- elite
In prezent, cu UE, granitele au cazut, lipsa recunoasterii diplomelor a cazut, ca faci rezi la Oradea sau Debrecen (câtiva kilometri distanta de Oradea) e cam tot acolo dpdv al notiunii de rezi - ultima etapa a pregatirii pt a deveni medic, si, cu conditia cunoasterii limbii, poate oferi conditii profesionale si financiare mai bune.
Nu mai suntem "pe vremuri" când daca erai "plecator din tara" însemna ca te duceai învârtindu-te si nu te mai interesa de Ro. Acum, cu UE, oriunde îti faci rezi, ai drept de practica în toata UE, deci implicit si în Ro !
Deci chiar daca ai planuri pe termen lung în Ro, poti face un rezi mai banos si mai bun în alt 'judet' al UE, iar la sfârsit, daca faci abstractie de "puisorii lui taticu" vei avea un dosar de candidatura mai beton dpdv profesional si un portofel mai rotunjor decât un absolvent care a facut rezi în Ro, sprijinind peretii o parte variabila din timp (nu neg ca unii chiar fac treaba la greu - dar tot în limitele sistemului), flamând de nu mai stie de el.
In leg cu Fr, de la 1 ian nu mai trebuie dat niciun examen de echivalare, te înscrii frumos la concursul lor de rezi si gata. In alte tari nici nu se da concurs, doar te înscrii.
Oricum, faza cu plecatul nu e de la mine citire, ci de la diversi (prea multi dpmdv) care dupa ce si-au scos peri albi pt rezi în Ro, acum nu mai vor rezi în Ro. In intervalul în care individul si-a schimbat parerea, nu s-a schimbat nimic cu sistemul, doar a reusit sinapsa sa faca scurt, cu întârziere. Ideea era de ce n-ar trece lumea direct la concluzie, sa economiseasca timpul pierdut si nervii cu examenul.
Hai sa zicem, fostele generatii nu au avut oportunitatea cu UE si daca doreai sa continui în Ro, nu exista alta varianta. Dar acum ? Pentru ce se mai omoara oamenii, pe niste joburi de tot *******, când ajunge doar sa schimbi orasul, sa ai un job mult mai bun, si sa-ti boostezi si mai tare perspectiva de cariera tot în Ro ?
Sper sa vina si un juniorel din asta absolvent, aflat la a 3-a recitire a materiei, sa explice într-o pauza, cu alineate, pentru ce se agita atâta pentru unul din cele mai naspa joburi existente pe piata muncii din UE.
Poate chiar aflu ca nu e chiar asa de naspa, sau mai stiu eu ce criterii la care nu ma gândisem. Dar sa vedem.
Nu mai suntem "pe vremuri" când daca erai "plecator din tara" însemna ca te duceai învârtindu-te si nu te mai interesa de Ro. Acum, cu UE, oriunde îti faci rezi, ai drept de practica în toata UE, deci implicit si în Ro !
Deci chiar daca ai planuri pe termen lung în Ro, poti face un rezi mai banos si mai bun în alt 'judet' al UE, iar la sfârsit, daca faci abstractie de "puisorii lui taticu" vei avea un dosar de candidatura mai beton dpdv profesional si un portofel mai rotunjor decât un absolvent care a facut rezi în Ro, sprijinind peretii o parte variabila din timp (nu neg ca unii chiar fac treaba la greu - dar tot în limitele sistemului), flamând de nu mai stie de el.
In leg cu Fr, de la 1 ian nu mai trebuie dat niciun examen de echivalare, te înscrii frumos la concursul lor de rezi si gata. In alte tari nici nu se da concurs, doar te înscrii.
Oricum, faza cu plecatul nu e de la mine citire, ci de la diversi (prea multi dpmdv) care dupa ce si-au scos peri albi pt rezi în Ro, acum nu mai vor rezi în Ro. In intervalul în care individul si-a schimbat parerea, nu s-a schimbat nimic cu sistemul, doar a reusit sinapsa sa faca scurt, cu întârziere. Ideea era de ce n-ar trece lumea direct la concluzie, sa economiseasca timpul pierdut si nervii cu examenul.
Hai sa zicem, fostele generatii nu au avut oportunitatea cu UE si daca doreai sa continui în Ro, nu exista alta varianta. Dar acum ? Pentru ce se mai omoara oamenii, pe niste joburi de tot *******, când ajunge doar sa schimbi orasul, sa ai un job mult mai bun, si sa-ti boostezi si mai tare perspectiva de cariera tot în Ro ?
Sper sa vina si un juniorel din asta absolvent, aflat la a 3-a recitire a materiei, sa explice într-o pauza, cu alineate, pentru ce se agita atâta pentru unul din cele mai naspa joburi existente pe piata muncii din UE.
Poate chiar aflu ca nu e chiar asa de naspa, sau mai stiu eu ce criterii la care nu ma gândisem. Dar sa vedem.
- Cyph3r
- elder
fiind junior,fiind in pauza si abia la a doua cetire am sa scriu cu liniuta la cererea publicului
1. dau rezi in tara, nu pentru ca as fi patriot sivreau sa ridic romania din cenusa postdecembrista, vax albina.Ci pentru ca imi place Romania. Am fost plecat, am vizitat tari straine (nu am stat ce'i drept mai mult de 3-4 sapt/tara) dar mentalitatea de romani rocks..nemti's reci, prea calculati, fac pana si s&& uitandu'se la ceas, francezi's nespalati prea creduli, spaniolii ne urasc de si'ar inchide granitele pentru noi, iar americanii..acolo daca nu esti ignorant si nu iti place de Bush degeba traiesti acolo
2. Am multi prieteni aici, la ce m'as muta in alta tara, unde nu cunosc pe nimeni, unde am doar o ambitie si un vis ca e mai bine acolo ar fi mai bine k in tara.+Femeile romance sunt mai frumoase decat anglo-saxonele de 100 de ori..mai dai peste o latino prin spania..dar cand ii zici ca esti roman e k si cum ai zice unui rockerita ca esti manelist...jet instant
3. Mi s'a acrit sa invat..sincer...m'am saturat..de ispe ani tot introduc in mine invataturile lui peste sperand la nush ce..iar acu la 25 de ani sa ma apuc de alte carti in alta limba pe bune mi'e lehamite..macar despre aberatiile astea am mai auzit 6 ani in limba asta..acu sa le invat in alta limba ..nu nu...nu acu..daca nu mi'a place sa fiu rezi la noi atunci am sa vad daca am sa plec..pana atunci si un post de rezi intr'un spital de mizerie suna ok..deocamdata
4. dupa 1 luna de stat in hamburg mi s'a facut un dor de sarmalele de acasa, de ciorba de perisoare de la mama. Crescut cu mancare sanatoasa, dupa 1 luma de semipreparate si fast fooduri eram meteorizat k un zepelin. Degeaba ai mancaruri selecte si alte alea..tot mancarea romaneasca rulz (a se vedea cum trimit mamele din romania sarsanaua cu sarmale de craciun in spania)
5. la urmatoarea pauza mai scriu..daca imi mai vin idei de ce am sa joc la Loteria din 18 nov
1. dau rezi in tara, nu pentru ca as fi patriot sivreau sa ridic romania din cenusa postdecembrista, vax albina.Ci pentru ca imi place Romania. Am fost plecat, am vizitat tari straine (nu am stat ce'i drept mai mult de 3-4 sapt/tara) dar mentalitatea de romani rocks..nemti's reci, prea calculati, fac pana si s&& uitandu'se la ceas, francezi's nespalati prea creduli, spaniolii ne urasc de si'ar inchide granitele pentru noi, iar americanii..acolo daca nu esti ignorant si nu iti place de Bush degeba traiesti acolo
2. Am multi prieteni aici, la ce m'as muta in alta tara, unde nu cunosc pe nimeni, unde am doar o ambitie si un vis ca e mai bine acolo ar fi mai bine k in tara.+Femeile romance sunt mai frumoase decat anglo-saxonele de 100 de ori..mai dai peste o latino prin spania..dar cand ii zici ca esti roman e k si cum ai zice unui rockerita ca esti manelist...jet instant
3. Mi s'a acrit sa invat..sincer...m'am saturat..de ispe ani tot introduc in mine invataturile lui peste sperand la nush ce..iar acu la 25 de ani sa ma apuc de alte carti in alta limba pe bune mi'e lehamite..macar despre aberatiile astea am mai auzit 6 ani in limba asta..acu sa le invat in alta limba ..nu nu...nu acu..daca nu mi'a place sa fiu rezi la noi atunci am sa vad daca am sa plec..pana atunci si un post de rezi intr'un spital de mizerie suna ok..deocamdata
4. dupa 1 luna de stat in hamburg mi s'a facut un dor de sarmalele de acasa, de ciorba de perisoare de la mama. Crescut cu mancare sanatoasa, dupa 1 luma de semipreparate si fast fooduri eram meteorizat k un zepelin. Degeaba ai mancaruri selecte si alte alea..tot mancarea romaneasca rulz (a se vedea cum trimit mamele din romania sarsanaua cu sarmale de craciun in spania)
5. la urmatoarea pauza mai scriu..daca imi mai vin idei de ce am sa joc la Loteria din 18 nov
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??
- 187.92a
- addicted
intrebarea e un pic aiurea, faci in romanica banii aia de rezident din taximeetrie plus un neuron, ai putea intreba ba, cand poate fi asa de bine, chiar fara sa pleci din tara , dece va incapatanati cu medicina. intrebarea este absolut superpozabila.
bre I'm,, de ce nu te faci matale vo meserie ca scoti mai mult decat ce faci tu.
bre I'm,, de ce nu te faci matale vo meserie ca scoti mai mult decat ce faci tu.
- ciocalteu_PRM
- senior
Trident...NEWSFLASH!!!
In Franta nu mai trebuie sa refaci anul 1 si 6 ca sa dai rezi. Te poti inscrie direct la ex de rezi daca esti student in an terminal in orice stat UE (deci, inclusiv Romania). Singura conditie e ca tre sa ai DALF-ul dat. Cei care stiti franceza si intrati acum anu 6,bagati mare
In Franta nu mai trebuie sa refaci anul 1 si 6 ca sa dai rezi. Te poti inscrie direct la ex de rezi daca esti student in an terminal in orice stat UE (deci, inclusiv Romania). Singura conditie e ca tre sa ai DALF-ul dat. Cei care stiti franceza si intrati acum anu 6,bagati mare

" In spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie... care ii cheltuie banii"
- Im
- elite
Cyph3r wrote:daca nu mi'a place sa fiu rezi la noi atunci am sa vad daca am sa plec..pana atunci si un post de rezi intr'un spital de mizerie suna ok..deocamdata
Pentru atitudinea asta, pe care o consider sterila, am deschis topicul. Ai zice ca absolventii de medicina sunt la nivelul intelectual al unui minor de 12 ani, si ca e foarte greu sa stea si sa cugete un pic si sa nu se mai duca reflex cu turma.
Chit ca o sa dati cu rosii în mine, consider ca e aberant ca pentru niste posturi atât de naspa, sa fie asa înghesuiala, chiar si sub pretextul "dau ca sa vad cum e". E ca în filmele cu prosti, cum sa spun. Chiar nu sesizeaza nimeni altcineva ce situatie aiurea e ?
Cyph3r wrote:2. Am multi prieteni aici, la ce m'as muta in alta tara, unde nu cunosc pe nimeni
Satul natal tot va trebui sa-l parasesti, daca nu tu personal, atunci marea majoritate. Dupa facultate, se sparge gasca, iei un post de rezi unde apuci, apoi un post de spec unde apuci din nou. Si apoi mai era faza cu apropierea foarte relativa, între Buc si Timisoara e distanta mai mare decât între Buc si Londra (de exemplu).
Chiar daca tu o sa fii printre putinii care va face liceul-faculta-rezi-postul definitiv în acelasi loc, majoritatea tot vor pleca mai aproape sau mai departe.
- matrix
- elder
Re: Cât de [cenzurat] trebuie sa fii ca sa dai rezidentiatul
Im wrote:E o întrebare care ar macina orice persoana cu neuronii acolo unde trebuie.
Dar nu, el se bate în continuare, asudeaza din greu ca sa ajunga pe un post din ala jalnic.
in primul rand eu nu stiu care sunt tarile alea primitoare de medici romani veniti pentru rezidentiat. in multe tari primitoare pentru tot procesul din romania pana acolo ai nevoie de destul de multi bani.
in al doilea rand e vorba de spaga...foarte multa spaga...incearca de exemplu sa calculezi care e "evaziunea fiscala" dintr-o sectie de chirurgie...o sa vezi ca salariul net in romania cel putin pe specialitatile chirurgicale e MULT mai mare decat in orice tara vest europeana; chiar si in comparatie cu tarile de peste oceane tot in romania se castiga mai mult....
Viata lunga si prospera!
- Cyph3r
- elder
Pentru atitudinea asta, pe care o consider sterila, am deschis topicul. Ai zice ca absolventii de medicina sunt la nivelul intelectual al unui minor de 12 ani, si ca e foarte greu sa stea si sa cugete un pic si sa nu se mai duca reflex cu turma.
eu unul ma consider ca am rationat indestul ca sa stiu de ce dau rezi in tarisoara asta.. Am dat la medicina ptr ca asta am vrut sa fac si asta am facut. am dat si la Ac si am intrat al 4'lea dar nu am putut face si AC ptr ca nu aveam bani de ambele (sa nu zicem de timp). Am trecut prin toti anii astia pe unii mai bine pe altii mai nebine. Am avut bursa toti 6 ani deci nu am trecut k oaia din turma pe la tuns blana. Intradevar sunt multi care se prezinta la examen just for the hell of it...dar majoritatea celor care se streseaza se gandesc cred eu destul de mult la aceasta alegere
Unii dintre noi chiar dau si in afara sa nu iti imaginezi ca toti aia ispe mii de absolventi toti dau rezi in tara..unii mai incearca si in fara, altii nu incearca deloc si se fac repi, altii scot bani din altceva. Fiecare cum il taie capul
Dupa facultate, se sparge gasca, iei un post de rezi unde apuci, apoi un post de spec unde apuci din nou. Si apoi mai era faza cu apropierea foarte relativa, între Buc si Timisoara e distanta mai mare decât între Buc si Londra (de exemplu).
Nu neaparat daca ai facut 6 ani de facultate cu 400 de oameni toti acei oameni sunt prietenii tai. Mai mult de atat, multi prietenii ii ai fie dinainte sau chiar si din alte orase diferite de cel in care ai facut rezi..
la urma urmei sa recunoastem...tu, Im, daca ti'ai lua acum bocceluta, k proaspat absolvent nu ai vrea sa incerci intai acasa sa vezi cum sta treaba si dupa aia sa accezi la merele din gradina altuia
Ca e aiurea in tara asta da dom'le stim asta si ni se acreste zilnic sa vedem cat de *** e viata.
dar uite unii chiar nu vor sa o schimbe. tu, care esti rezi in afara, recunoaste, nu iti e dor de tigarile fumate sub afisul No smoking, de mirosul de mici si de colinzile de Craciun?
Astea sunt doar cateva din N exemple ptr care nu ai pleca...si ce daca jobul sucks...si merele vecinilor se strica...nu numai ale noastre
- d33a
- junior
Re: Cât de [cenzurat] trebuie sa fii ca sa dai rezidentiatul
matrix wrote: salariul net in romania cel putin pe specialitatile chirurgicale e MULT mai mare decat in orice tara vest europeana; chiar si in comparatie cu tarile de peste oceane tot in romania se castiga mai mult....
Hai, k exagerezi! E lapte si miere in Romania asta...! Pai n-ar mai pleca nimeni!

- Chingachgook
- addicted
eu zic ca,ca specialist nu e asa naspa cum pare. in 5 ani de rezi incepi sa te ungi usor-usor cu alifie si sodomizarea ulteriora nu mai e asa neplacuta. te obisnuiesti cu spaga, inveti cum sa o ceri, cum sa sugerezi ce vrei in schimbul favorii ca il faci pe ala bine. m aindoiesc profund ca exista in buc specialist peste 35 de ani care sa aiba sub 30-40 de mil venit- din salariu+ spaga+ produse agro-alimentare+ colaborari+ mici smenuri profesioanle. si daca mai are si jumatatea inca vreo 30 traiesti peste medie.
asta la medicale.
la chirurgie e alta treaba. da si ei au alte rate de platit la postul ala.
asta la medicale.
la chirurgie e alta treaba. da si ei au alte rate de platit la postul ala.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Im
- elite
Cyph3r wrote:tu, Im, daca ti'ai lua acum bocceluta, k proaspat absolvent nu ai vrea sa incerci intai acasa sa vezi cum sta treaba si dupa aia sa accezi la merele din gradina altuia
Pai tocmai aici se rupe firul logicii.
Cum sta treaba, se stie. Daca tu nu stii înca, e jale.
Sa pierd aiurea timp si nervi doar ca sa am înca o confirmare "cum sta treaba", nu-mi surâde.
De ce naiba sa încerc sa candidez pe un post, când postul are doar chestii naspa ?? ASTA NU INTELEG.
Daca tot e sa trag tare, macar sa trag pentru ceva ce merita efortul.
Ce-o fi asa de SF, zau !
Cât despre mine, am plecat imediat dupa absolvire, nu m-a interesat sa încerc nimica. Si atunci ma miram cum altii sunt gata sa omoare pt posturile alea. Si era pe vremea cu 1 post la 4 absolventi, restul la gunoi. M-am întâlnit recent, dupa 5 ani, cu colegii respectivi. Majoritatea erau ca sobolanii în cusca, negasind post dupa terminarea rezi, daca aveau ceva material (chestii de baza, nu va gânditi la vile) evitau la maxim sa spuna cum au facut, unii mergeau la spital pe moca doar ca sa spere ca vor fi bagati în seama pentru un post la sfântu-asteapta.
Colegii acestia macar au scuza cu diplomele nerecunoscute si chinurile echivalarii de pe acele vremuri.
Astazi nu mai exista acele restrictii. Dar absurditatea a ramas. Lumea se înghesuie acolo unde-s perspectivele mai naspa. E împotriva logicii.
@kooksee & matrix : înteleg ca unele joburi sunt mai avantajoase în final, dar hai sa ne limitam strict la rezi. In momentul acesta un absolvent cu ambitie de chirurg sau urolog sau mai stiu eu ce stratosferic si banos, poate sa aleaga între a face un rezi de mizerie si sa câstige bine ca specialist, sau a face rezi ca lumea si sa câstige bine ca specialist. Specialist în acelasi loc, în Ro. Deci de ce sa te mai înghesui cu turma pe naspetea de rezi ? Doar ca sa-l feliciti pe boul de Nicolaescu ca e un neatent sclipitor ca exploateaza imaturitatea ta ?
Cyph3r wrote:tu, care esti rezi in afara, recunoaste, nu iti e dor de tigarile fumate sub afisul No smoking, de mirosul de mici si de colinzile de Craciun?
Astea sunt doar cateva din N exemple ptr care nu ai pleca...si ce daca jobul sucks...si merele vecinilor se strica...nu numai ale noastre
Astea-s imaturitati adânci, mai ales pentru vârsta de 24 ani.
- 2much4you
- senior
concurenta nu mai e asa mare la rezi... deja multi care sunt in an cu mine au plecat, si f multi se gandesc sa plece dupa ce vor da rezi... e mult mai relaxant asa, si mult mai usor
in final vor mai ramane doar:
-cei care au o situatie financiara f buna( parinti, socri, etc) si care fac medicina sa se afle in treaba
-cei care au pile f mari si perspective frumoase aici
-cei care sunt f comozi si se complac in aceasta mizerie, fara nicio ambitie in viatza
in final vor mai ramane doar:
-cei care au o situatie financiara f buna( parinti, socri, etc) si care fac medicina sa se afle in treaba
-cei care au pile f mari si perspective frumoase aici
-cei care sunt f comozi si se complac in aceasta mizerie, fara nicio ambitie in viatza
- Cyph3r
- elder
Nu are legatura cu faptul ca e nasol..are legatura cu faptul ca e intr'un loc strain..si nu ma refer ca e B,Cj,Tm sau alt oras..e vb ca e undeva nedfinit care pentru unii nu e chiar reconfortant sa te gandesti ca pleci d^^^^ stie unde..
So what, faptul ca iti e bine financiar in afara nu inseamna neaparat ca te si simti bine..altfel de ce ai mai sta pe ac forum, sa vb romana. Ai fi acolo printre aia..ptr ca aia ai vrut sa faci si aia faci...
ai sa zici ca sunt imaturitati..bine bine..tot nu ai raspuns la intrebarea:si nu iti e dor de ele..de acele imaturitati
Sincer..nu neaparat ca am 20 si x de ani..ca nu e o scuza..dar daca puneai ac intrebare unuia la 17-18 ani era dornic mai tare de schimbare decat unul la ac varsta
Tu cand ai plecat probabil nu aveai prietena/sotie/mama carora sa le zici:pupicutzi..am ras'o d'aci ca mi'e scarba de tara,,,dar altii au..
aceasta lentoare in schimbare e caracteristica multora..poate inseamna ca ne vom rata..nu ne adaptam la val..poate asa o fi..dar daca e sa faci un sondaj si sa afli cauza pentru care "juniorii" dau rezi in tara si nu in alta parte e asta:rau cu rau dar mai rau fara rau
de ce sa schimbe un rau cunoscut pentru ceva ce spun unii ca e bine..si chiar au si dovezi...dar la ce...
asa e..nu e logic..dar e mentalitatea romanilor (vezi si Miorita cu ciobanu ala luat de fraier, si padurea spanzuaratilor cu ala ce se da la spanzurat, etc etc)
So what, faptul ca iti e bine financiar in afara nu inseamna neaparat ca te si simti bine..altfel de ce ai mai sta pe ac forum, sa vb romana. Ai fi acolo printre aia..ptr ca aia ai vrut sa faci si aia faci...
ai sa zici ca sunt imaturitati..bine bine..tot nu ai raspuns la intrebarea:si nu iti e dor de ele..de acele imaturitati
Sincer..nu neaparat ca am 20 si x de ani..ca nu e o scuza..dar daca puneai ac intrebare unuia la 17-18 ani era dornic mai tare de schimbare decat unul la ac varsta
Tu cand ai plecat probabil nu aveai prietena/sotie/mama carora sa le zici:pupicutzi..am ras'o d'aci ca mi'e scarba de tara,,,dar altii au..
aceasta lentoare in schimbare e caracteristica multora..poate inseamna ca ne vom rata..nu ne adaptam la val..poate asa o fi..dar daca e sa faci un sondaj si sa afli cauza pentru care "juniorii" dau rezi in tara si nu in alta parte e asta:rau cu rau dar mai rau fara rau
de ce sa schimbe un rau cunoscut pentru ceva ce spun unii ca e bine..si chiar au si dovezi...dar la ce...
asa e..nu e logic..dar e mentalitatea romanilor (vezi si Miorita cu ciobanu ala luat de fraier, si padurea spanzuaratilor cu ala ce se da la spanzurat, etc etc)
- ninja p
- junior
s-a gandit careva ca si in tara asta ar tr sa ramana niste medici care sa ajute - asa cum se poate in conditiile de Ro - si pe cei dragi ai celor care iaca plecati unde vi se pare ca e totul roz? si dc iei rezi aici se poate pleca apoi usor pt stagii prin ue, nu e musai sa pleci de la inceput si nu inseamna ca toti cei care s-au hotarat sa ramana sunt niste ratati
spor la invatat!
spor la invatat!

- pc7
- elite
kooks
si io, azi auzii de unu care are 1 milion taxa de consultanta la cabi si 2 mil dc e urgenta, adevarat ca-i prof univ, da totusi..nu-i cam mult?
m aindoiesc profund ca exista in buc specialist peste 35 de ani care sa aiba sub 30-40 de mil venit- din salariu+ spaga+
si io, azi auzii de unu care are 1 milion taxa de consultanta la cabi si 2 mil dc e urgenta, adevarat ca-i prof univ, da totusi..nu-i cam mult?
Life's not fair, get used to it
- Im
- elite
Medex wrote:Topicul asta are ca scop descurajarea celorr care mai dau? La modul- fraiere, tu de ce?
Cam asa. Pâna când nu aflu niste motive strong pentru care tinerii absolventi se îmbulzesc la examenul de rezi, asta deduc.
Pâna acum, mi s-a dat un raspuns clasic, pe care-l banuiam : "pana atunci si un post de rezi intr'un spital de mizerie suna ok.."
Persoana e convinsa ca e solutia cea mai înteleapta. Eu nu prea. Dimpotriva. Dar oricum, e alegerea fiecaruia ce face, aici doar discutam niste variante.
Hai sa va dau un exemplu concret, la ce duce goana cu turma. De mai multe ori în vara asta, am fost întrebat cum se poate face rezi în Fr. Raspunsul e simplu, trebuie sa te înscrii la concursul lor (cu nr de posturi câti înscrisi sunt) cât timp esti în anul VI. Nu mai devreme, nu mai târziu.
Toate aceste persoane se jucau cu ideea unui rezi în afara, însa cum toti tovarasii lor toceau cartile pt rezi, deh, concurenta te obliga, s-au concentrat si ele pe aceste carti. Strategie clasica, lasa ca vad întâi ce fac cu rezi în Ro, si daca nu-mi place, ma duc la rezi la francezi.
Numai ca tot alergând dupa strategii copilaresti, au depasit termenul de înscriere la rezi Fr si se vor mai putea înscrie la el niciodata, pentru ca niciodata nu vor mai fi anul VI.
Lafel, absolventi mai vechi care puteau da rezi în Fr - versiunea pt straini, se trezesc în anul I, II, III ca de fapt era mai bine daca plecau, dar acum nu mai au acces la rezi Fr pt straini (ca sunt în UE) si nici la rezi Fr de baza (ca nu sunt în anul VI). Deci staaau si ard gazul, sau alearga dupa ffi - joburi precare, ca deh, când a fost sa ia o decizie, au tinut neaparat sa dea rezi în Ro.
Jucati-va de-a încercatelea, sunt anii vostri pierduti, sunt banii vostri pe care nu-i aveti (sau ba da, aveti 500 RON în loc de 2000 euro), e stiinta pe care o învatati la standarde depasite, sunt oportunitatile voastre pe care le-ati pierdut.
ninja p wrote:s-a gandit careva ca si in tara asta ar tr sa ramana niste medici care sa ajute - asa cum se poate in conditiile de Ro - si pe cei dragi ai celor care iaca plecati unde vi se pare ca e totul roz?
Tot n-ai priceput o chestie, daca vrei sa ajungi medic în Ro, o poti face fara probleme, si chiar cu niste avantaje, daca shuntezi rezi-ul din Ro.
Tot îmi bat gura cu schimbarile de la 1 ian 2007, geaba.
ninja p wrote:si dc iei rezi aici se poate pleca apoi usor pt stagii prin ue, nu e musai sa pleci de la inceput
E foarte relativ cât de usor poti pleca, unii au plecat usor, altii n-au reusit deloc, ca nu e de ajuns sa pocnesti din degete si sa-ti apara un post de rezi în tara în care vrei, în specialitatea ta si în conditiile în care vrei.
In schimb, poti foarte bine sa faci rezi Fr si sa faci stagii în Ro daca tii neaparat sa vezi ce ai pierdut.

- Cyph3r
- elder
mai in gluma mai in serios degeba ai pus topicu asta aici...trebuia la Facultate ca noi si asa nu mai aveam sanse sa ne schimbam optiunea acu in praf de rezi...
cei de anu 6...viitorii doctori medici cu titlu fara valoare stiintifica trebuie anuntati ca au sanse sa manance paste bologneze daca sunt rapizi si destepti
Am inteles..era miere si lapte si Champs D'Elisee ptr tot studentul medicinist absolvent din Ro..asta e..we missed it..urmatorii (adik cei de anu 5 practic...ca aia de 6 deja devine cam tarziu) poate vor avea sansa sa fie la poalele turnului Eiffel si sa zica:bre...bine ca am scapat de romania
noi intre timp..dam cocs...sa il bucuram pe ministru

cei de anu 6...viitorii doctori medici cu titlu fara valoare stiintifica trebuie anuntati ca au sanse sa manance paste bologneze daca sunt rapizi si destepti
Am inteles..era miere si lapte si Champs D'Elisee ptr tot studentul medicinist absolvent din Ro..asta e..we missed it..urmatorii (adik cei de anu 5 practic...ca aia de 6 deja devine cam tarziu) poate vor avea sansa sa fie la poalele turnului Eiffel si sa zica:bre...bine ca am scapat de romania
noi intre timp..dam cocs...sa il bucuram pe ministru

- 187.92a
- addicted
Im wrote: In momentul acesta un absolvent cu ambitie de chirurg sau urolog sau mai stiu eu ce stratosferic si banos, poate sa aleaga între a face un rezi de mizerie si sa câstige bine ca specialist, sau a face rezi ca lumea si sa câstige bine ca specialist. Specialist în acelasi loc, în Ro.
pai once again, aici gresesti. major. dar te vei gandi singur de ce
deja ma enerveaza Im, i se raspunde cat se poate de clar (vezi si rasp lui Kooksee) de ce e calumea in Ro, dar deh
brea Im, astepti musai raspunsuri cretine la intrebare ca sa ai ce sa combati? jeez

- Im
- elite
Eu din câte am înteles, în Ro poate fi ca lumea dupa ce prinzi coaja ca specialist. Sa ma corectezi daca tot n-am priceput. Ori eu vorbeam de rezi. Poti foarte bine face alt rezi si sa revii ca spec în Ro.
De rezi câstigând peste 40 milioane, nu am auzit, sper ca si tu esti de acord ca daca or exista, sunt al naibii de rari.
Deci tridisor, ne limitam la discutiile despre rezi, ok ? Iar rezi nu înseamna emigrare, e doar un stagiu de câtiva ani în orice judet din UE, apoi poti foarte bine veni în Ro. De altfel eu ziceam ca daca faci abstractie de pedigristi, în Ro un spec cu rezi strainez va câstiga mai bine decât un spec cu rezi românesc.
Eu va dau vesti bune si voi nu si nu.
De rezi câstigând peste 40 milioane, nu am auzit, sper ca si tu esti de acord ca daca or exista, sunt al naibii de rari.
Deci tridisor, ne limitam la discutiile despre rezi, ok ? Iar rezi nu înseamna emigrare, e doar un stagiu de câtiva ani în orice judet din UE, apoi poti foarte bine veni în Ro. De altfel eu ziceam ca daca faci abstractie de pedigristi, în Ro un spec cu rezi strainez va câstiga mai bine decât un spec cu rezi românesc.
Eu va dau vesti bune si voi nu si nu.

- 187.92a
- addicted
- Im
- elite
- 187.92a
- addicted
ti-am zis ca stai sa astepti motive puerile sa ai si matale ce combate.
oricum nu m-as duce ca proaspat absolvent sa fac rezu afara ca nici macar n-as sti ce unde cand cum alea. adica ia si astea in calcul cand intrebi candid de ce nu pleaca. ce faci le asiguri consultanta matale sau isi iau un an vacanta sa se intereseze ce cum alea alea? ma uitam pe cum pleci din tara, care cu o info, uramtorul cu ba nu e altfel si tot asa
oricum nu m-as duce ca proaspat absolvent sa fac rezu afara ca nici macar n-as sti ce unde cand cum alea. adica ia si astea in calcul cand intrebi candid de ce nu pleaca. ce faci le asiguri consultanta matale sau isi iau un an vacanta sa se intereseze ce cum alea alea? ma uitam pe cum pleci din tara, care cu o info, uramtorul cu ba nu e altfel si tot asa
- Im
- elite
trident wrote:ma uitam pe cum pleci din tara, care cu o info, uramtorul cu ba nu e altfel si tot asa
Iar eu ma uitam pe forumurile despre rezi.ro si vedeam cam tot asa.

Hai sa spunem ca m-am înselat eu. Insa la ora actuala informatiile se obtin muult mai usor.
Eu tot astept tineri candidat gen Cyph3r care sa explice pe-ndelete, asa ca pentru tineri senili

Oi fi eu panarama ambulanta, dar situatia asta cu mii de candidati care se bat pe posturi de flamânzeala e si mai panarama. Chiar toti sa fie din aia cu taticu si mamica bine realizati ?
- 187.92a
- addicted
- ninja p
- junior
Nu conteaza, n-auzi ca trebuie facute sacrificii, sa fii cu bunicii, cu prietenii, în tara ta, sa-i îngrijesti pe amarâtii de pacienti din Ro ? [/quote]
Printre amaratii aceia de pacienti din Ro sunt si parintii tai probabil, sau cu cei 2000 e le ai luat vila si toate alea acolo unde faci tu rezi ?
si apoi alta chestie, noi am aderat la 1 ian, inscrierile la celebrul rezi francez (unde te plimbi din 6 in 6 luni in maj cazurilor), s au terminat in martie dc nu ma insel si te asigur ca majoritatea stud de an 6 nu au avut habar de schimbarea care s a produs in sistem. adica mai asteapta si tu macar un an ca sa vezi o schimbare in sensul asta, ca abia de acum devine lumea mai informata.
dc se duceau asa in masa stud rom sa dea anu asta rezi in fr crezi ca prindeau alte chestii decat MG?? stii bine ca sist lor de ex este complet diferit de al nostru, in sensul bun evident, dar nu prea conteaza pt ca in putinul timp pana la ex nu se putea sa te pregatesti ca sa prinzi o spec buna. deci macar pt motivul asta lumea ar putea sa ramana si sa dea aici unde un stud bun are sanse sa prinda alceva decat MF. decat MG in Fr, mai bine pedi in Ro, chiar dc salarul ala de mg nu e de ici de colo.
trebuia sa fii anu' 6 doar pt fr, in celelalte tari nu conteaza so... poate nu toata lumea e asa disperata cum ai fost tu atunci cand ai plecat, si te asigur ca majoritatea nu sunt cu PCR
Printre amaratii aceia de pacienti din Ro sunt si parintii tai probabil, sau cu cei 2000 e le ai luat vila si toate alea acolo unde faci tu rezi ?

si apoi alta chestie, noi am aderat la 1 ian, inscrierile la celebrul rezi francez (unde te plimbi din 6 in 6 luni in maj cazurilor), s au terminat in martie dc nu ma insel si te asigur ca majoritatea stud de an 6 nu au avut habar de schimbarea care s a produs in sistem. adica mai asteapta si tu macar un an ca sa vezi o schimbare in sensul asta, ca abia de acum devine lumea mai informata.
dc se duceau asa in masa stud rom sa dea anu asta rezi in fr crezi ca prindeau alte chestii decat MG?? stii bine ca sist lor de ex este complet diferit de al nostru, in sensul bun evident, dar nu prea conteaza pt ca in putinul timp pana la ex nu se putea sa te pregatesti ca sa prinzi o spec buna. deci macar pt motivul asta lumea ar putea sa ramana si sa dea aici unde un stud bun are sanse sa prinda alceva decat MF. decat MG in Fr, mai bine pedi in Ro, chiar dc salarul ala de mg nu e de ici de colo.
trebuia sa fii anu' 6 doar pt fr, in celelalte tari nu conteaza so... poate nu toata lumea e asa disperata cum ai fost tu atunci cand ai plecat, si te asigur ca majoritatea nu sunt cu PCR
- Cyph3r
- elder
Im wrote:Eu tot astept tineri candidat gen Cyph3r care sa explice pe-ndelete, asa ca pentru tineri senili, ce anume îi face sa-si bage atâta energie si efort în rezi-ul nostru.
Dupa cum ziceai si tu..daca vrei ceva trebuie sa depui efort si energie etc etc
Eu nu vreau sa plec..poate ca motivele insiruite in cele tz posturi ale mele nu sunt convingatoare ptr tine sau ti se par puerile...de tineri retardati ce nu au habar de lumea in care traiesc dar na..eu nu vreau in afara..deocamdata sau poate niciodata..mie imi e bine in tara si .
tu ai pleca de undeva unde iti e bine?
e asa de greu de crezut..e neaparat musai ca daca tu ai plecat si ai dat de bine noi restul sa facem la fel..si tu erai cel ce combateai spiritul de turma..
te'ai gandit vreodata ca altora, in afara celor ce i'ai vazut tu cu cenusa in cap la intoarcerea in tara, poate le e bine? Ca se poate trai si in tara asta (vezi ce zic si ceilalti useri) fara sa stai in foame..
- danhia
- elite
aia cu construitu' de vila la parinti e un mare praf aruncat in ochi.
parintii , multi dintr ei nu vor sa fie stramutati cu catel purcel, bunici si pisici pe unde ai tu chef sa profesezi - cu vila sau fara. multi dintre ei saracii, mai sentimentali asa, ca asa-s parintii romani prefera sa te ingrijeasca ei , sa injure sistemu alaturi de tine, da' sa te creasca sub ochi cu dragoste parinteasca pe tine, pe pisica, jumatate si progenituri. deh, sentimentalisme.
aia cu ffi-ul nush de ce il lauda toata lumea asa tare. e salariu mai mare ca in ro, de acord. 1800 euro. o fi crescut acuma de cand cu UE , nushtu, dar majoritatea ffi-ilor stau in caminele spitalelor, mananca la cantina spitalelor si se bucura cand isi iau laptop din primele 2 salarii. bun si ala la casa omului ca nah ti-e dor de messengeruit cu prietenii din ro.
dar pregatirea profesionala sa zicem ca e mai " europeana" mai drastica si mai cu motz.
sa va mai pov si de alte tari? care cat costa, ce salariu ai si ce si cum muncesti pana ajungi specialist?
parintii , multi dintr ei nu vor sa fie stramutati cu catel purcel, bunici si pisici pe unde ai tu chef sa profesezi - cu vila sau fara. multi dintre ei saracii, mai sentimentali asa, ca asa-s parintii romani prefera sa te ingrijeasca ei , sa injure sistemu alaturi de tine, da' sa te creasca sub ochi cu dragoste parinteasca pe tine, pe pisica, jumatate si progenituri. deh, sentimentalisme.
aia cu ffi-ul nush de ce il lauda toata lumea asa tare. e salariu mai mare ca in ro, de acord. 1800 euro. o fi crescut acuma de cand cu UE , nushtu, dar majoritatea ffi-ilor stau in caminele spitalelor, mananca la cantina spitalelor si se bucura cand isi iau laptop din primele 2 salarii. bun si ala la casa omului ca nah ti-e dor de messengeruit cu prietenii din ro.
dar pregatirea profesionala sa zicem ca e mai " europeana" mai drastica si mai cu motz.
sa va mai pov si de alte tari? care cat costa, ce salariu ai si ce si cum muncesti pana ajungi specialist?
Red Apple