Propunere reformare sistem de admitere in Rezidentiat

Punct si de la capat. MS propune o noua lege pentru rezidentiat
User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Wed May 09, 2007 1:22 pm

2. Cu privire la conducerea CNPDS, este adevarat ca s-au produs schimbari. Am aflat si eu oficial aseara (zvonul este ca s-au schimbat de 3 saptamani), cand va asigur pe site-ul oficial http://www.perfmed.ro nu se operasera modificarile. Donc (copy-paste de la ei).

COMPONENTA COMITETULUI DIRECTOR
Director General: -
Director General Adjunct (cu atributii de Director General): Dr. Aurora PRUNESCU-
Director General Adjunct: Sef Lucrari Dr. Camil Laurentiu BOHILTEA-
Director General Adjunct: Conf Dr. Corin Virgil BADIU-
Director Financiar-Contabil: Ec. Mihaela DELEANU


Deci se confirma oficial schimbarea directorului CNPDS (motivul sau pe autorul initiativei nu-l cunosc), in locul d-lui Conf Dr. Corin Virgil BADIU (ramas totusi in comitet) este dna Dr. Aurora PRUNESCU.

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Wed May 09, 2007 1:44 pm

3. “Cei de sus” carora le-am trimis propunerea mea (in format de draft, personal sau prin e-mail, cu mentiunea ca nu e propunerea definitiva) sunt: Conf.Dr.Corin Badiu (e-mail), Prof.Dr.Florian Popa (audienta la rectoratul UMF Bucuresti, deci personal, fara sa discutam pe proiect, am lasat doar foile spre examinare), dr.Raed Arafat (e-mail), respectiv pe yahoogroup-ul moderat de mine numit “urgenta” (si in care se gasesc inscrisi sub pseudonim multi doctori importanti, nu cunosc si nu pot face o evidenta, nici nu ar fi legal si etic), dr.Dobrescu de la Colegiul Medicilor Dolj (care face o monitorizare a presei medicale de exceptie si are lista lunga de adresanti), celor din lista mea de yahoo messenger (aprox 300 persoane, majoritatea “mici”), aici pe forum, precum si catorva ziaristi (cred ca vreo 5) in scopul popularizarii ideii, cu aceeasi mentiune ca mai sus, urmand a definitiva propunerea si de a concepe un comunicat de presa (dupa finalizare) si de a organiza o conferinta de presa (am deja o propunere a unei firme, pro bono).
Am omis neintentionat (dar acum realizez ca e o gafa fericita) si din lipsa de timp adresa catre MSP, de tip petitie semnata si inregistrata, in temeiul Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) si al Legii nr. 52 din 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică. Legi pe care le puteti consulta la adresele:
http://legislatie.resurse-pentru-democr ... 3_2002.php
http://legislatie.resurse-pentru-democr ... 2_2003.php
propunandu-va sa consultati si LEGEA nr.24 din 27 martie 2000
privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative
o lege exceptionala care, din pacate, e deseori ignorata si care ar trebui sa fie integral respectata la emiterea oricarui act normativ. Deci link:
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?ida=24084

luly_boy
senior
senior
Posts: 227
Joined: Tue Aug 15, 2006 9:53 am

Postby luly_boy » Wed May 09, 2007 1:54 pm

Mickey, personal consider ca ideea este f buna dar e imposibil de aplicat incepand cu anul acesta, peste cativa ani, poate, dar numai DUPA ce se schimba sistemul de predare in facultati, modul de examinare, dupa ce se schimba materia pt rezidentiat, dupa ce se introduc ghidurile de practica medicala (faptul ca ai spus ca sunt in lucru e imbucurator). Altfel, ar fi exact cum a spus Muma_padurii "o impunere a formelor fara fond".

Nu cred ca are rost sa incepem schimbarea tocmai cu rezidentiatul (si inca din anul acesta) pt ca ar insemna sa facem lucrurile exact pe dos, ar fi ceva de genul "Din două una: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale...".

E de admirat faptul ca te implici, esti printre putinii care nu numai ca vor schimbarea in bine dar si fac ceva in sensul asta, in schimb, n-ar strica sa avem "putintica rabdare" si sa facem lucrurile da capo al fine si nu invers.

User avatar
Lex
senior
senior
Posts: 182
Joined: Thu Sep 25, 2003 4:13 pm
Location: download complete

Postby Lex » Wed May 09, 2007 2:08 pm

mickeygreen wrote: Nu-mi imaginam ca am astfel de colegi inraiti, sunt f.f.dezamagit. Dar ma rog, pe langa ei mai sunt si sute de oameni corecti si de buna credinta.

STEFAN


Chiar te mira faptul ca iti sare lumea in cap? Cred ca e destul de normal in momentul in care tu vii si arunci o chestie pentru care, de fapt nu vrei sa ne consulti ci doar sa ne informezi ca o vei propune mai departe. Pe cine reprezinti tu? Cine iti da tie dreptul sa vorbesti in numele nostru? Cu atitudinea pe care ai afisat-o pana acum sa nu te astepti la plecaciuni........

Lex
student anul 6
UMF "Carol Davila"
Facultatea de Medicina

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Wed May 09, 2007 2:20 pm

4. E o propunere a MEA, personala, rezident anul I (“mic fraier”), conceputa intr-o dimineata de weekend (scuzati, marti pe 1 mai ca in weekend am avut garda sambata 29.04 spre duminica 30.04, deci 1 mai intre orele 6:30-10:00). Ea este putin cam slaba, doar ideea in sine e buna (si din nou este doar parerea mea) si TREBUIE imbunatatita MULT si formulata atat legal pt institutiile abilitate, cat si ca un comunicat de presa bine facut. Aceasta propunere a mea este in asentimentul si are sustinerea unui nr (greu de estimat) de rezidenti, studenti si specialisti din toata tara, insa nu f.mare (in jur de 50). Plus ca mai exista cele aprox 3300 vizualizari de pe acest topic (sa aproximam 500 persoane) printre care vor fi cu siguranta si adepti in diferite grade (la 50 persoane cca 25 pareri diferite)

User avatar
ciocalteu_PRM
senior
senior
Posts: 281
Joined: Thu Mar 15, 2007 7:04 pm
Location: Bora Bora babyyy!!!!
Contact:

Postby ciocalteu_PRM » Wed May 09, 2007 2:29 pm

mickeygreen wrote:4. E o propunere a MEA, personala, rezident anul I (“mic fraier”), conceputa intr-o dimineata de weekend (scuzati, marti pe 1 mai ca in weekend am avut garda sambata 29.04 spre duminica 30.04, deci 1 mai intre orele 6:30-10:00). Ea este putin cam slaba, doar ideea in sine e buna (si din nou este doar parerea mea) si TREBUIE imbunatatita MULT si formulata atat legal pt institutiile abilitate, cat si ca un comunicat de presa bine facut. Aceasta propunere a mea este in asentimentul si are sustinerea unui nr (greu de estimat) de rezidenti, studenti si specialisti din toata tara, insa nu f.mare (in jur de 50). Plus ca mai exista cele aprox 3300 vizualizari de pe acest topic (sa aproximam 500 persoane) printre care vor fi cu siguranta si adepti in diferite grade (la 50 persoane cca 25 pareri diferite)


Mickey, de ce nu faci un poll pe forum referitor la aceasta schimbare. Hai sa vedem pe bune cati dintre noi o doresc. In felul asta vei vedea daca se merita sa te incapatanezi si sa mergi pana la capat. Pentru anul asta, eu voi vota NU, din motivele deja enumerate.
" In spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie... care ii cheltuie banii"

User avatar
Lex
senior
senior
Posts: 182
Joined: Thu Sep 25, 2003 4:13 pm
Location: download complete

Postby Lex » Wed May 09, 2007 2:43 pm

Deci sa inteleg ca ti se pare normal ca propunerea unui om (sustinut de 50), daca va trece, sa influenteze soarta a 4000 (sau mai multi) de oameni care dau rezidentiatul anul acesta?

Eu as accepta o asemenea propunere numai in conditiile in care as avea minim 10000 de grile propuse ca exemplu, macar sa stiu la ce sa ma astept.

User avatar
pc7
elite
elite
Posts: 10934
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:07 pm

Postby pc7 » Wed May 09, 2007 2:54 pm

io nu pricep cum meri tu cu o propunere in numele tau pe la o gramada de persoane importante si esti luat in seama, bv tie dar oricum nu e corect, nu ti-a dat nimeni dreptul sa influentezi viata a mii de oameni
Life's not fair, get used to it

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Wed May 09, 2007 3:03 pm

5. Ideea si gestul imatur de a implica AMREZ-ul a priori a fost un act de MARE tupeu/impertinenta (mi s-a parut o idee buna la acel moment, convins fiind de buna credinta a acestei organizatii si mai ales a liderilor) si abia ulterior (la 5-10 min dupa postare, a fost o greseala grosolana din partea mea) am contactat-o pe Ms.Clara Matei din cadrul AMREZ, telefonic, pt expunerea ideii. Desi am fost un pic prea efervescent (conversatie telefonica de cca 45 min pe banii mei, din salariul urmator la factura), dumneaei si-a exprimat de principiu acordul INSA cu conditia de a studia mai intai atent detaliile si de a lua o decizie prin consultarea intregii conduceri AMREZ. Lucru absolut normal si democratic. Mea culpa pt felul de berbecut furios adoptat ieri. Eram dupa o zi absolut terminatoare.

User avatar
Medex
elder
elder
Posts: 550
Joined: Sun Oct 08, 2006 1:34 pm
Location: S.N.S.P.A.

Postby Medex » Wed May 09, 2007 3:17 pm

mickeygreen wrote:(conversatie telefonica de cca 45 min pe banii mei, din salariul urmator la factura)... Eram dupa o zi absolut terminatoare.


Nu cred ca vei reusi sa impresionezi pe nimeni cu astfel de afirmatii pentru ca pur si simplu nu ti-a ceru nimeni ajutorul!Cel putin noi, studentii de anul VI care vom sustine anul acesta examenul de rezidentiat, NU!Daca vrei sa fii mai putin obosit ia o pauza si nu ne mai agasa cu astfel de propuneri!
Incredible as is seems, my life is based on a true story.

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Wed May 09, 2007 3:19 pm

7. Tipul de grile se poate adapta f.bine, cum spuneam si mai devreme, bibliografiei actuale. Am si dat anterior (cautati prin paginile de dinainte cele 2 ex de TEP) 2 exemple timide si relativ penibile. Si cred ca dnii dr specialisti le pot face mai bine ca noi, pana la urma Comisia Nationala de Rezidentiat si colaboratorii (care trebuie desemnati prin tragere la sorti cu f.putin timp inainte de examen dar totusi suficient pt elaborarea grilelor). Putem avea si noi propuneri, desi nu-mi explic cum ar putea ramane ele SECRETE pana la data examenului, deci ar fi o idee nefericita sau cel mult cu utilitate de pre-test pe internet. Oricum sunt personal IMPOTRIVA grilelor pre-publicate (a se vedea 2003, una din marile aberatii ale sistemului de admitere in rezidentiat), ele in orice tara normala sunt LA PRIMA VEDERE. Deci aceasta misiune (conceperea grilelor) le va ramane dumnealor (Comisiei si colab), cu rugamintea de a le concepe cat mai riguros stiintific, fara a fi discutabile/interpretabile si/sau de a depasi textul capitolelor, respectiv de a NU include grile cu notiuni discordante in diferite capitole (exista numeroase exemple, care s-au soldat cu contestatii, unele admise, si nu dorim acest lucru).

User avatar
pc7
elite
elite
Posts: 10934
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:07 pm

Postby pc7 » Wed May 09, 2007 3:20 pm

of, of, urgentistii astia..
Life's not fair, get used to it

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Wed May 09, 2007 3:50 pm

replica: e un forum LIBER SI DEMOCRATIC de dezbateri, cine se plictiseste si/sau se simte agasat poate schimba topicul (forumul are muuulte subiecte de interes, unele despre spitale, strainatate, vieti private, sex, depinde ce va intereseaza), sau schimbati site-ul, sau canalul, sau poate ascultati muzica sau puteti vedea un film, a face o plimbare etc.

ceea ce voi face si eu in scurt timp, ca am obosit si aveam/am multe alte treburi de la care m-am abatut in scopul de a lamuri niste kestiuni care tin de discordia inutila dintre noi. suntem sclavi ai aceluiasi sistem, dar prefer sa zic PARTENERI si COLEGI care luptam impreuna si ne ajutam reciproc.

daca doriti CIRC recomand cu caldura stirile tv, unde aproape toti se dau in spectacol. eu aici doresc sa facem niste dezbateri constructive, civilizate, fara injurii si agresiuni. putem glumi si avea imaginatie, insa nu depasim linia bunului simt si a intelectualilor ce ne dorim sa parem.

ROG sa existe un MODERATOR pt acest topic, care sa nu faca altceva decat sa puna stelutze **** acolo unde cineva foloseste expresii suburbane. deocamdata nu e cazul, dar profilactic...

va dorim Sanatate (fizica si de toate celelalte felurile) si gandul cel bun de la Dzeu!

in continuare voi expune si ultimele 2 idei si cu asta ne revedem duminica sau luni.

User avatar
Medex
elder
elder
Posts: 550
Joined: Sun Oct 08, 2006 1:34 pm
Location: S.N.S.P.A.

Postby Medex » Wed May 09, 2007 4:02 pm

Lamureste-ne intr-o singura privinta-cand ai absolvit facultatea si in ce an de rezidentiat esti?
Incredible as is seems, my life is based on a true story.

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Wed May 09, 2007 4:18 pm

8. Doresc consultarea tuturor, in limita posibilului si interesului vostru, de aceea rog pe cineva priceput de pe acest forum (d.ex Mari, poti?) sa faca un sondaj/poll chiar in cadrul acestui topic.

Intelegand ca e un pic tarziu pt schimbari si cu sanse relativ mici de reusita pt acest an, DAR NU IMPOSIBIL SAU LA MODUL DERANJANT (invatatul, banuiesc in curs, contine fix aceeasi materie, acelasi text, aceleasi capitole anuntate deja, insa recomand invatati-le cat mai LOGIC), constient fiind ca exista INTERESE ale unor “mai MARI” care se vor opune SAU nici nu vor da atentie propunerii (in ciuda cailor legale, care ne indreptatesc sa primim un raspuns argumentat, in termenul legal de 30z de la depunerea la MS respectiv CNPDS, cu care insa nu vrem sa ne certam ci doar sa fim luati SERIOS in seama),

Va rog sa va exprimati opinia pertinenta (dupa ce va ganditi BINE)
INSA NU ca la piatza, ci in calitate de intelectuali ce va aflati.
Vorbesc serios si NU ca sa fac pe desteptu’/smecheru’. Sunt un NIMENI, stiu asta,
dar am “drept de opinie si de vot” ;-)

Sugerez pt sondaj/poll urmatoarele rubrici, ca sa ne putem folosi de ele si in scop oficial:

-NUME PRENUME
-FUNCTIA: student, rezident, generalist, specialist etc si eventual specialitatea (unde e cazul) si amplasarea (orasul)
-ACORD (pt ideea in sine, pt acest tip de grile): DA/NU
-ACORD (pt momentul implementarii), evident daca se raspunde DA la precedenta: 2007 sau 2008 (variante)
-RUBRICA de tip text deschis pt obiectii, sugestii sau propuneri. ROG decentza in exprimarea lor, si gandire (NU tip Viva la Revolucion ca nu suntem in Cuba ci in EU)

Daca ne batem joc, atunci cand vor ajunge unde trebuie (anume: MSP, CNPDS si senatele universitatilor de medicina) atunci ne discreditam singuri.

Haideti sa facem acest EXPERIMENT democratic si sa vedem ce iese, POATE schimbam ceva. POATE chiar traim intr-o tara libera si de drept si nu constientizasem asta. Haideti sa vedem.

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Wed May 09, 2007 4:34 pm

bineeee, desi ma grabesc.

scurt istoric: am absolvit in 2001 A.D, in 2002 am efectuat stagiatura la Sp.V.Babes, in primavara lui 2003 am plecat la Londra si m-am intors special pt acel rezidentiat din 2003 cu cantec (mare eroare!), in 2004 e o cu totul alta poveste (personala), in 2005 am dat PLAB1 in Londra in mai dar am picat in noiembrie cu 726p (cu 15p mai jos de linie) rezidentiatul pe Medicale, dupa care am dat in judecata MS ca mandatar a 60 persoane si in nume propriu pt refuzul de a ne redistribui ca rezidenti MF din motiv ca nu eram promotia 2005, hai sa mai punem si punct. Procesul a fost castigat de noi la Curtea de Apel Bucuresti prin sentinta civila 1027/10.05.2006, apoi in urma recursului inaintat de MS am obtinut o sentinta definitiva si irevocabila la Inalta Curte de Casatie si Justitie (cu mari emotii si muuuult efort toate) la 15 sau 18.09.2006, am fost confirmati (prin punerea in executare a sentintei si nu fara insistente si vagi amenintari legale) rezident(i) pe MF de la 01.12.2006, mai am si acum hartia. Nu i-am dat curs din moment ce (prin minune ca m-am ocupat de invatat extrem de putin, daca va zic cat o sa credeti ca ori sunt dement ori pilos, ultima falsa) stiam la acea data ca am luat pe medicale, ma rog, punctaj penibil dar mi-a dat sansa de a ajunge intr-un domeniu FASCINANT va asigur. O MARE sansa.
Asta e varianta scurta. Deci rezident anul I, cu cash (nu in sensul de bani, ca sunt falit) la gura.

Am si eu o intrebare: cu cine am avut placerea acestui "interviu"?

User avatar
Medex
elder
elder
Posts: 550
Joined: Sun Oct 08, 2006 1:34 pm
Location: S.N.S.P.A.

Postby Medex » Wed May 09, 2007 4:50 pm

Medex-student an VI
Incredible as is seems, my life is based on a true story.

User avatar
crisalia
senior
senior
Posts: 431
Joined: Fri Sep 26, 2003 11:55 pm
Location: asteptand extraterestri
Contact:

Postby crisalia » Wed May 09, 2007 5:09 pm

vezi ca pierzi trenul!!!
mai miki pt a stii sa rezolvi acele minunate cazuri clinice trebuie sa tocesti teorie mai intai..........ca degeaba esti tu destept cu super IQ daca nu stii definitia BPOC!
asa ca pana a ajunge sa facem noi teste clinice mai e cale lunga.......iar rezidnetiatul bun prost , asa cum e el , macar e o oglinda a tot ceea ce am facut in 6 ani si nu a ceea ce ai visat tu la un mic cu o bere!
asa ca du-te matele la treburile tale de rezident pe ce vrie tu, rezolva tu cazuri clinice, salveaza vieti si lasa-ne pe noi cu toceala noastra ,macar sa ajungem si noi rezidenti la toamna !
sa vz ce de viziuni geniale o sa am si eu la toamna din postura de rezident(Doamne ajuta!)
in momentul in care vom avea 1 cadavru la 2-3 studenti de disecat, cand asistenta sefa nu va tipa la tine ca ai atins aparatul de ekg(care si asa e vechi si lipit cu leucoplast), cand nu tipa dr la tine ca la ce ati venit in sala sa va uitati,plecati la o cafea ca e soare afara, cand se va investi in materiale de invatat, cand cursurile vor fii cazuri clinice si nu maraton pt degete si pixuri, adica cel mai devreme peste 100 de ani, o sa fie bine venita ideea ta!
insa atata timp cat eu inv dupa carti mai "batrane" decat mine NO WAY!
all good things come to an end

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

IN SFARSIT ATI SCAPAT DE MINE ;-)

Postby mickeygreen » Wed May 09, 2007 5:14 pm

Si ULTIMUL punct, a dat Dzeu:

Daca am omis ceva imi cer scuze, si am omis sigur ca nu pot raspunde la o asa cantitate de intrebari. Ad hoc (care in limba latina inseamna “in acest scop” si nu sensul deformat din lexicul general) astept si contributiile voastre, preferabil organizate (am deschis acum, special, un cont yahoo rezidentiat2007@yahoo.com unde sa-mi trimiteti orice sugestie doriti, aveti cca 1GB la dispozitie pt propuneri si comentarii) si coerente si pertinente. Ideal pt mine personal ar fi ca eu sa fi lansat doar o initiativa de vigilenta si preocupare colectiva in lumea medicala (nu e singura, va avertizez, mai am planuri, dar sa le luam pe rand), dupa care sa imi pot dedica si eu, ca si voi, energiile spre scopuri mai umane/domestice si profesionale (studierea medicinei) in viata mea si asa mult prea zbuciumata. Stiu, e “lucru manual”, mi-am facut-o singur, INSA cu dorinta sincera sa se schimbe niste mentalitati si abordari, sa traiesc intr-o tara NORMALA si EUROPEANA (sper sa nu-l concurez pe Base prin discursul lacrimogen, asta al meu e chiar sincer si de buna credinta).

Nu stiu de ce, dar am sentimentul (fara sa mi-o iau in cap) ca tot voi fi solicitat pt explicatii si sustinere aka lobby, din pacate o piatra aruncata nu ajunge. Ma feresc de functii si putere ca de necuratu’, dar imi doresc sa capat influenta de care avem toti nevoie pt a conta. Si asta numai atata vreme cat nu imi pierd mintile in aburii puterii, mandria e un pacat capital, frecvent intalnit odata cu avansarea in ierarhia sociala. Va rog sa ma feriti si de asta (numai cei de buna credinta) printr-un feed-back eficient.

Eu va multumesc ca m-ati urmarit cu aceste idei, a fost la fel de greu si pt mine sa le scriu, deci oarecum echitabil.
Mai colaboram, dar saptamana viitoare.

Cu drag (de toti medicinistii indiferent de idei si orientari)
Al dvs,
Dr.mic rezident Stefan Grozescu
Pot fi contactat (rog FARA injurii) si la tel: 0722-879.824 (NUMAI URGENTE MAJORE!) sau 0726-897.447 (cand sunt acasa, la ore asa-zis rezonabile si depinde de zile)
Sau (CEL mai bine) rezidentiat2007@yahoo.com

User avatar
luc_med
junior
junior
Posts: 39
Joined: Wed Nov 29, 2006 12:44 pm

Postby luc_med » Wed May 09, 2007 5:43 pm

eu am terminat anul trecut si voi da anul asta rezidentiatul;ca si mine cred ca sunt sute de persoane,care si-au facut anumite planuri,au asteptat cu sufletul la gura afisarea programei ,au vazut schimbarile facute,unii sunt intr-o oarecare masura avantajati,unii nu(vezi chestia cu programa cu multe teme de medicina interna si pedi)-ok,am acceptat ideea,si am pornit cu noua programa ,cu grilele vechi si cele noi(apropo,tibi,asta cu grilele noi e una din ideile cred cele mai bune de pe forum 8) ) si dintr-o data .....! se vine cu propunerea de schimbare a rezidentiatului,da nu soft,ci hard!
mi se pare destul de interesant! ca revolutia porneste de la o persoana care a ajuns rezident la vreo 6 ani dupa ce a terminat facultatea si asta,prin intamplare
sa inteleg ca toti cei care au luat rezidentitul anii trecuti,au fost niste...,care au invata mecanic si de fapt nu isi merita locul? si daca tot ai propus schimbarea asta,de ce nu ai propus-o inainte sa dai rezidentiatul?ceva de genul: bai,nene,refuz sa dau rezidentiatul pana nu se schimba sistemul de examinare!
ca un sfat (daca imi permiti sa t-il dau): nu mai spune chestii de genul"v-am propus cateva grile,da is destul de penibile" sau "fac mari gafe,dar am noroc de altii ca ma salveaza"- nu dau prea bine,un lider care vrea sa faca o mare schimbare trebuie sa aiba o imagine destul de buna,nu?
te miri ca iti sar in cap atatia oameni(probabil ma vei cataloga si pe mine printre ei)-oamenii astia nu iti sar in cap ca nu au ce face ,ci doar apara un concept pe care au ajuns sa il accepte,si pe care ar trebui sa il accepte toata lumea: examenul de rezidentiat e un examen care trebuie luat,cu ce punctaj depinde in cea mai mare masura de noi,si dupa aia iti vezi de lucru
marea schimbare nu o vad in organizarea ex de rezidentiat ci dupa aia,in legatura cu conditiile de pregatire in rezidentiat,cu programul de lucru,cu salarizarea si aici cred ca vand castraveti gradinarului pentru ca tu ,ca si rezident ,cred ca te pricepi mai bine
ce am scris aici e in asentimentul multor de pe forum (si nu numai) si poate te mai gandesti putin..... daca nu,multa bafta!

User avatar
vmc
elite
elite
Posts: 3589
Joined: Sat Apr 16, 2005 1:26 pm

Postby vmc » Wed May 09, 2007 6:06 pm

eu tot nu inteleg de ce va certati?
rezidentiatul este un CONCURS, desfasurat in conditii egale pentru toti indiferent de tipul intrebarii.

va speriati ca va pierdeti confortul, deja instalat, de a memora cateva pagini si a fi siguri de rezultatul notei voastre? toti il pierd...

User avatar
alinavalean
senior
senior
Posts: 399
Joined: Sat Nov 04, 2006 11:56 pm

Postby alinavalean » Wed May 09, 2007 7:41 pm

mickey, eu zic sa votam undeva pe aici cine e de acord cu schimbarea rezidentiatului. si pana una alta sa stai cuminte in banca ta... iti garantez ca 90% din oamenii care dau anul asta rezi nu vor accepta aberatiile tale. dupa toate modificarile facute pana acum, nimeni nu mai are nevoie de alte minuni care sa apara cu mai putin de 6 luni inainte. macar acum stim ce avem de tocit, stim cum sa o facem si la ce sa ne asteptam...

cosmin82
junior
junior
Posts: 56
Joined: Sat May 05, 2007 2:12 am

Postby cosmin82 » Wed May 09, 2007 11:43 pm

ba mickey se pare ca nu ai cu cine sa faci treaba. de mici am fost invatati cu toceala, nu ne poti schimba. eu unul te sustin, dar ideea nu iti apartine, poate ca ai fost primul care a pus-o intr-un topic.
imi pare rau ca vad asa de multa ranchiuna pe forum. :(
oricum pt necunoscuti si ieu sunt anul 6, si dc invat nu mie frica de nimic, orice tipuri de teste s-ar da.

spor la tocit :D

User avatar
TibiGZU
elder
elder
Posts: 810
Joined: Thu Feb 01, 2007 1:09 pm
Location: contesting rulz
Contact:

Postby TibiGZU » Thu May 10, 2007 12:12 am

cosmin82 wrote:ba mickey se pare ca nu ai cu cine sa faci treaba. de mici am fost invatati cu toceala, nu ne poti schimba. eu unul te sustin, dar ideea nu iti apartine, poate ca ai fost primul care a pus-o intr-un topic.
imi pare rau ca vad asa de multa ranchiuna pe forum. :(
oricum pt necunoscuti si ieu sunt anul 6, si dc invat nu mie frica de nimic, orice tipuri de teste s-ar da.

spor la tocit :D


tu eji gedai
contesting is a life style

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47429
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Postby 187.92a » Thu May 10, 2007 12:48 am

cosmin82 wrote:..si dc invat nu mie frica de nimic, orice tipuri de teste s-ar da.


pentru tine se va reforma sub forma de concurs de dosare

User avatar
ciocalteu_PRM
senior
senior
Posts: 281
Joined: Thu Mar 15, 2007 7:04 pm
Location: Bora Bora babyyy!!!!
Contact:

Postby ciocalteu_PRM » Thu May 10, 2007 1:10 am

trident wrote:
cosmin82 wrote:..si dc invat nu mie frica de nimic, orice tipuri de teste s-ar da.


pentru tine se va reforma sub forma de concurs de dosare


Un rezidentiat tip sudoku...ce parere aveti?
Va multumesc ca sunteti alaturi de mine si sprijiniti aceasta genitala idee, ma gandeam eu ca o sa fiti de acord. Chiar maine , dupa GARDA, ma duc cu propunerea scrisa pe o bucata de hartie igienica la Florian Popa si Badiu, ca sa urgentam cat mai curand aceasta inovatie. Nu ma intereseaza parerea voastra, eu stiu ce e mai bine pt voi...un examen cat mai logic, unde nu trebuie sa invatati NIMIC. Astept propuneri la adresa de mail rezidentiat2007@yahu.com. Rog seriozitate si diplomatie. Va dau si numarul de telefon 0722.222.222, sunati la ore DECENTE, un bip sunteti de acord, doua nu.
" In spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie... care ii cheltuie banii"

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47429
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Postby 187.92a » Thu May 10, 2007 1:16 am

un bip sunteti de acord sa sunati, doua bipuri daca nu sunteti de acord sa sunati

User avatar
ciocalteu_PRM
senior
senior
Posts: 281
Joined: Thu Mar 15, 2007 7:04 pm
Location: Bora Bora babyyy!!!!
Contact:

Postby ciocalteu_PRM » Thu May 10, 2007 1:23 am

trident wrote:un bip sunteti de acord sa sunati, doua bipuri daca nu sunteti de acord sa sunati


Asa mah...fa misto de oamenii muncitori. Pai io am garda mah maine...si sa te prezinti cand vb cu mine
NUME
PRENUME
OCUPATIE
NR LA PANTOF
altfel nu discutam... :D
" In spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie... care ii cheltuie banii"

User avatar
alinavalean
senior
senior
Posts: 399
Joined: Sat Nov 04, 2006 11:56 pm

Postby alinavalean » Thu May 10, 2007 10:02 am

ideea cu sudoku e geniala! te sprijin si eu. asa da rezidentiat! :lol: :lol: :lol:

cosmin82
junior
junior
Posts: 56
Joined: Sat May 05, 2007 2:12 am

Postby cosmin82 » Thu May 10, 2007 2:51 pm

sunteti tare glumeti ! si imi place sa cred ca nu vorbiti din rautate. nu de alta dar glumitile acide afecteaza si pe cel care le zice... :D

oricum trident si inca cativa au mai tot timpul de comentat, nu de putine ori ...... :( , aiurea sa zic asa.

si nu care cumva sa zica unu ceva ca e si gresit ......

hai spor la treaba si dati fratilor in stg si in dr, daca asta va face sa va simtiti bine :P , numai sa nu fiti la fel de acizi si cu pacientii, poate ca eie nu inteleg glumele noastre.

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47429
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Postby 187.92a » Fri May 11, 2007 12:46 am

nu, strict din convingere nu din rautate stai linistit
btw bine ca ne xplici tu cum e cu pacientii

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Postby Chingachgook » Fri May 11, 2007 1:23 am

cosmin82 wrote: poate ca eie nu inteleg glumele noastre.



ti-am citit toate posturile si nu am gasit nicio gluma. de ce folosesti pluralul?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47429
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Postby 187.92a » Fri May 11, 2007 1:26 am

era aia cu eie. ei -ele.. eie... tare gluma. :lol: ei-ele..ei..eie
marfa. si eu abia m-am prins

User avatar
TibiGZU
elder
elder
Posts: 810
Joined: Thu Feb 01, 2007 1:09 pm
Location: contesting rulz
Contact:

Postby TibiGZU » Fri May 11, 2007 1:35 am

radem glumim f*tem platim
contesting is a life style

cosmin82
junior
junior
Posts: 56
Joined: Sat May 05, 2007 2:12 am

Postby cosmin82 » Sun May 13, 2007 10:47 pm

da ai drepatate, dar un lucru e cert exista 3 mistocari pe forumul asta, si sunt si cei mai tari. :lol:

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

e.g.

Postby mickeygreen » Mon May 14, 2007 2:02 am

exemplu de poll http://uk.groups.yahoo.com/group/urgenta/message/34

deci reluam, din pacate topic separat ca forumul nu permite inserarea unui sondaj dupa lansarea topicului (doar la inceput sau nu m-am prins eu).

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Mon May 14, 2007 3:54 am

V-am zis eu ca mi-au scapat niste/multe replici, nu inseamna ca nu ascult ci doar ca prioritizez, in incercarea de a-mi imparti echitabil timpul intre munca, proiecte extra-curriculare, obligatii de familie si hobby-uri.

Fals, am initiat o petitie (transformata apoi in proces cu MS, in final castigat) inainte de Rezi 2005, insa pe teme mult mai stringente la acea vreme (discriminari intre generatii/promotii).

User avatar
kuky_nic
junior
junior
Posts: 48
Joined: Fri Sep 30, 2005 4:51 pm

Postby kuky_nic » Mon May 14, 2007 7:24 pm

Dl dr,nu inteleg de ce atata perseverenta si atata insistenta in ceea ce priveste rezidentiatul 2008.Ce avantaj personal aveti daca se schimba sau nu anul acesta?nu cumva exista un grup de studenti care,invatati de dvs. trebuie sa treaca rezidentiatul din toamna cu orice chip?Sau vreti sa compromiteti sistemul universitar medical romanesc?Asa cum au mai spus si colegii mei mai sus,asa ceva este posibil,dar daca se va schimba si modul de invatare in facultate.Va rugam,nu mai innebuniti oamenii cu chestii din astea si mergeti cu propunerile dvs la cei de anul I.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Postby Chingachgook » Mon May 14, 2007 10:17 pm

[quote="kuky_nic"Ce avantaj personal aveti daca se schimba sau nu anul acesta?[/quote]

modul jenant de a pune problema, romanul mediu tipic. ti-a trecut vreodata prin capul ala nic ca micky nu are nici un avantaj personal? ca poate nu ii place cum a dat el, si daca nu incepe de undeva o schimbare nu o sa se schimbe nimic niciodata?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47429
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Postby 187.92a » Tue May 15, 2007 12:56 am

kooksee ai vreun interes personal sa spui asta?


Return to “Rezidentiat 2007”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests