Plecare in SUA inainte de facultate

Torax
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Sun Jun 17, 2018 11:45 pm

Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Torax » Mon Jun 18, 2018 12:25 am

Salutare tuturor,

Mic prolog: Probabil intrebarile sau chiar problema in sine nu e foarte in tema dar m-am gandit ca aici pot afla raspunsurile de care am nevoie, asa ca orice tip de ajutor este mai mult decat binevenit.

Scurta expozitie: Eu doresc sa merg la facultatea de medicina direct in SUA (zis si Medical School), deoarece mi se pare mai convenabil sa te obisnuiesti din prima cu procedurile, abrevierile si ideologia lor (mai ales ca vorbim de un alt continent cu sisteme de invatamant diferite). Specializarea la care vreau sa aplic este cea de chirurgie, daca cumva face vreo diferenta. Restul carierei medicale pe care o voi avea, vreau s-o servesc chiar acolo. Contrar credintei populare, nu banii ma motiveaza ci faptul ca voi dispune de aparatura si resurse necesare (cat si disponibilitate a operatiilor si procedurilor) ce la noi in tara sunt precare sau inexistente. Totul bine si frumos pana dai de primele probleme:

Desfasurarea actiunii (sau intrebarilor in acest caz):

1. Avand in vedere ca voi pleca de aici doar cu diploma de Bacalaureat, am inteles ca este "necesar", dar nu prea, sa termin o alta facultate inainte de a ma inscrie la "Med School", pentru a obtine asa numitul: "Undergraduate Degree". Intrebare: Stiti daca este chiar o cerinta specifica sa am aceasta diploma si daca da, imi puteti recomanda o facultate ce merita urmata? Una care chiar sa ma ajute pe domeniul medicinei?

2. Pregatirea mea este cea necesara pentru a intra la facultatea noastra de medicina (Biologie, Chimie Organica si Fizica), absolut tot ce este in "programa". Stiu ca SUA cere trecerea examenului MCAT cu un scor bun, pentru ca macar facultatile sa se uite la aplicatia ta. Intrebare: Cu ce difera "programa" lor fata de a noastra? Am vazut pe site-ul lor care sunt cerintele pentru examen, dar as dori o parere mai "personalizata" in legatura cu ele, ca sa-mi pot da seama de diferente si pe ce exact sa ma axez pentru a le acoperi.

3. Voi ajunge in SUA pe o viza de student cel mai probabil (F1). Intrebare: Pot ramane cu ea in SUA daca la terminarea facultatii "Undergraduate" doresc sa urmez Medical School-ul? Faptul ca sunt acolo cu aceasta viza poate aduce neplaceri din punct de vedere al educatiei? (ingreunari ale procesului de orice natura). Exista vreo modalitate ca, in cazul meu, sa obtin o viza de imigrant?

4. Venind din Ro, este clar ca nu voi avea veniturile necesare pentru a-mi plati o facultate, daramite 2 daca este nevoie. Intrebare: Pot intra "la stat"? Mai exact beneficia de bursa sau "scolarship" chit ca voi veni din alta tara? (Desigur, ma astept la cerinte academice aproape perfecte, dar acestea nu cred ca vor fi un imperiment).

Punctul culminant:

5. Imi voi achita examenul MCAT, biletul de avion si probabil chiria sau locul intr-un camin de-al lor pe o perioada scurta, in rest ma voi duce acolo doar cu "bani de buzunar". Intrebare: Care credeti ca ar fi cel mai bun loc de munca pentru un student, date fiind celelalte conditii? Posibil sa existe un astfel de loc part-time care sa-mi aduca si credite pe acest domeniu? Poate unul chiar in campusul universitar?

Epilog:

Vreau doar sa mentionez ca sunt dedicat 100% acestei idei si ca intentionez sa las orice altceva in urma pentru a-mi putea urmari acest vis. Doresc sa dau tot ce am mai bun pentru a ajunge unde mi-am propus, asa ca lucrurile de genul: "In primul rand sa te tii de treaba", "O sa ai foarte mult de munca", "Trebuie sa fii pregatit", etc. le-am auzit deja si sunt luate in considerare.

Dar asta nu inseamna ca sunt incapatanat in caile mele de a ajunge acolo. Orice alta modalitate, idee sau pas imbunatatit este asteptata si luata in considerare. Asa ca astept cu nerabdare orice sfat imi puteti oferi pe aceste teme. Daca ati considerat ca exsista o cale mai buna (nu neaparat mai usoara), imi face mare placere sa o aud.

Multumesc frumos si orice tip de ajutor este apreciat!

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Chingachgook » Mon Jun 18, 2018 11:09 am

de ce nu vrei europa?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Torax
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Sun Jun 17, 2018 11:45 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Torax » Mon Jun 18, 2018 10:42 pm

Pai, doar 2 tari mi-ar fi disponibile pentru asta, cele in care limba materna este Engleza (SUA si Marea Britanie) deoarece o cunosc deja foarte bine si ma pot descurca cu usurinta folosind-o. Nu cred ca voi fi in stare sa dau tot ce pot pentru facultate si sa invat o alta limba in paralel. Plus ca sunt proceduri, abrevieri si chiar limbaj colocvial ce se invata destul de greu in mod normal. Ar fi fost o varianta in tarile ca si: Canada, Elvetia sau Suedia, dar acolo engleza poate fi sau nu limba vorbita, ceea ce te poate pune in situatii nedorite uneori.

Iar Marea Britanie are niste diferente neplacute in sistemul medical actual, cum ar fi: NHS pare sa fie intr-o criza de ceva timp, legata de cum sa imparta resursele in locurile in care sunt necesare, ceea ce poate duce la "gauri" greu de umplut in alte parti. Totul pare instabil. Sa nu mai vorbesc de sursele, mai mult sau mai putin credibile, ce spun faptul ca spitalele mari ajung sa nu mai fie echipate cu ce au nevoie pentru a face fata cererilor (ceea ce este o problema si la noi in tara). Stiu ca se spune de cei de la NHS ca se dezvolta continuu si ca e posibil sa ajunga pe o linie de plutire, dar la fel de bine, poate nu fi asa. Plus ca nu doresc sa intru in problemele legate de chiria incredibil de mare, mai ales in zonele urbane, de unele preturi prea mari pentru anumite produse sau de dificultatea de a gasi un loc de munca (mai ales part-time) din cauza valului de refugiati si imigranti.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby alimori » Tue Jun 19, 2018 12:52 am

Ia uite, ma, la asta micul. Din cauza altor imigranti ca el nu si-ar gasi Dunca din lunca un loc de munca.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Chingachgook » Tue Jun 19, 2018 9:29 am

e foarte foarte foarte greu sa nu fi luat in balon.

abrevierile te sperie? nu te duci la anglia ca ar avea NHS-ul probleme? sigur ca are dar alea se rezolva la nivel politic. stii ceva despre sistemele americane de asigurari?

in europa unde curge apa calda din perete inclusiv spitalele de prin comune au imagistica de top si laparoscopie. e drept ca nu prea au davinci dar trebuie sa ai putin simtul masurii.
sansele si experienta ne arata ca daca cumva pleci in america cel mai probabil o sa ajungi internist prin Wyoming sau Montana.

tu nu ai deschis inca prima carte de anatomie si vrei chirurgie?

parerea mea e ca incepi in romania si cam dupa prima sesiune vii si te plangi ca facultatea de naspa, ca profii sunt dezinteresati, ca trebuie sa inveti de pe carti vechi etc

ai facut situatia complet penibila si ai spus si parintilor/prietenilor ca vrei sa faci chirurgie in SUA?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Torax
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Sun Jun 17, 2018 11:45 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Torax » Tue Jun 19, 2018 10:57 am

Alimori, nu am zis ca nu voi putea gasi, am zis doar ca va fi mai greu din cauza lor. Plus ca sumele platite pentru un anumit job scad. Cerere vs oferta? Imigrantii scad mult salariile, mai ales part-time, intr-o tara, deoarece accepta job-urile pe salarii mult mai mici decat ar trebui platite. Nu e inventia mea ci este un lucru bine stiut si structurat.

Chingachgook, nu am spus ca ma sperie nimic, am zis doar ca sunt greu de inteles intr-o limba noua, iar rezolvarea problemelor celor de la NHS se pot sau nu intampla. Nu trebuie sa merg pe ideea: lasa ca merg acum acolo, ca sigur se va rezolva pana termin facultatea, ca pe acest sistem pot ramane si in tara.

Sansele si experienta? Adica procente din experiente trecute. Eu nu fac parte din acel procent care nu a reusit sau nu si-a dat tot interesul. Pot la fel de bine sa ajung in top. Daca merg mereu pe mentalitatea ca sunt redus de anumite chestii si ca mai bine aleg calea mai safe, nu voi putea face nimic important. Eu nu ma complac in mediocritate. "High risk, high reward".

Am deschis carti de anatomie, am si spus ca materia de admitere pentru Ro este invatata aproape perfect.

Nu vreau sa spun ca la noi facultatile sunt naspa, profii sunt dezinteresati sau ca avem manuale vechi. Nu facultatea e problema. Ci locul unde voi practica ce invat in facultate. Acolo e problema, lipsa de resurse. Mi se pare mai bine, daca tot vreau sa practic in alta tara, sa invat cum sa fac meseria respectiva tot in tara aia.

Nu stiu ce mai exact este penibil din tot ce am spus. Dar stiu ca momentan nu am primit vre-un sfat sau raspuns la intrebarile/problemele mele, doar polemici.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Chingachgook » Tue Jun 19, 2018 12:41 pm

stii de america decat din filme, nu?
cu cat e mai indepartata cu atat pare mai usor ca iti vei gasi un job. emigrantii nu scad niciun salariu, nu stiu de unde stii tu ca e asa bine structurat. si eu credeam in liceu ca inteleg economie (nici acuma nu inteleg dar m-am invatat sa ma iau dupa niste oameni mai destepti decat mine )

de ce esti convins ca sistemul american de sanatate e superior celui englezesc? doar pentru ca nu stii nimica despre el? sau ai citit pe wikipedia despre medicaid si medicare?
stii ca acolo lasi oameni sa moara daca nu au asigurare? macar la 17 ani ar trebui sa fii o leaca mai idealist.

bravezi aiurea in tramvai cu potutul sa ajungi in top. nu e vorba de ales calea mai usora, e vorba ce te arunci la zmeie (ma mir ca nu ai zis direct neurochirurgie la John Hopkins).

6 ani e o perioada mai mare decat iti imaginezi tu acuma, iti poti schimba optiunile de cateva ori.

parerea mea e ca nu ai nicio sansa sa faci medcina in sua (daca aveai multi bani poate era o sansa mica-mica).

daca nu ajungi acolo te duci la bucuresti sau renunti la medicina altogether?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Chingachgook » Tue Jun 19, 2018 12:42 pm

si b) alimori e un internist la care un chirurg nu ar trebui nici sa se uite
Last edited by Chingachgook on Tue Jun 19, 2018 12:44 pm, edited 1 time in total.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Chingachgook » Tue Jun 19, 2018 12:42 pm

.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Torax
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Sun Jun 17, 2018 11:45 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Torax » Tue Jun 19, 2018 2:21 pm

Stiu de America din ce m-am interesat pe internet, normal ca nu am fost pana acum acolo, altfel nu aveam toate aceste intrebari. Oricum, nu iau tot ce citesc mot a mot, vad si eu ce pareri sunt mai des intalnite si cine le spune. Deaceea vreau cat mai multe pareri de la oameni care cunosc treaba asta. Stiu de problema cu asigurarile de sanatate si ca sistemul medical nu e considerat ca o necesitate ci ca un privilegiu. Si nu, nu am 17 ani am 25, am terminat liceul acum ceva timp, doar ca a fost nevoie sa muncesc intr-o corporatie imediat dupa ce l-am terminat din lipsa banilor, asta nu inseamna ca in timpul asta nu m-am interesat si nu am citit despre ce vreau sa fac.

Pe ce anume iti fondezi ideea, cand spui ca nu am sanse sa fac asta acolo? Si clar nu voi renunta la medicina daca nu ajung acolo.

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 30558
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby andy gavrilescu » Tue Jun 19, 2018 2:24 pm

Un exemplu de om plecat in america (dar dupa rezidentiat) e un fost coleg de al nostru, mihai5.... care nu stiu in ce zona proasta a putut sa nimereasca ca nici macar acces la internet nu are. Inca astept prima scrisoare de la el. Si era totusi chirurg si cadru universitar.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Chingachgook » Tue Jun 19, 2018 3:52 pm

Torax wrote:Stiu de America din ce m-am interesat pe internet, normal ca nu am fost pana acum acolo, altfel nu aveam toate aceste intrebari. Oricum, nu iau tot ce citesc mot a mot, vad si eu ce pareri sunt mai des intalnite si cine le spune. Deaceea vreau cat mai multe pareri de la oameni care cunosc treaba asta. Stiu de problema cu asigurarile de sanatate si ca sistemul medical nu e considerat ca o necesitate ci ca un privilegiu. Si nu, nu am 17 ani am 25, am terminat liceul acum ceva timp, doar ca a fost nevoie sa muncesc intr-o corporatie imediat dupa ce l-am terminat din lipsa banilor, asta nu inseamna ca in timpul asta nu m-am interesat si nu am citit despre ce vreau sa fac.

Pe ce anume iti fondezi ideea, cand spui ca nu am sanse sa fac asta acolo? Si clar nu voi renunta la medicina daca nu ajung acolo.
aaaa, zi asa

ai 0,0 sanse sa pleci. trebuie sa indeplinesti niste criterii. vorba lui gigi becali - de unde sa ai tu dosar daca tu nu ai dosar.

am avut o colega care lucra ca asistenta in sua si a venit apoi sa faca medicina in bucuresti (ca acolo nu s-a putut). trebuie niste ani pregatitori de biologie, chimie, engleza. + bani. multi bani. daca nu ii ai trebuie sa faci credit (si nu te califici)

tu in sinea ta te simti megacapabil dar nu ai reusit sa faci o facultate pana la 25 de ani sub scuza ca nu ai vrut?
cand spui la 17 ani ca vrei sa faci chirurgie in sua visezi cai verzi pe pereti dar se poate da vina pe varsta. sa spui asta la 25 de ani e o sfidare la inteligenta pe care te laudai mai sus ca o ai
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Torax
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Sun Jun 17, 2018 11:45 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Torax » Tue Jun 19, 2018 6:36 pm

Acum mai vorbim, parca ne apropiem cat de cat de ce am nevoie sa stiu.

Ce inseamna ani pregatitori? Am cunostinte de biologie si chimie, insa am nevoie sa stiu la ce se refera mai exact aceasta pregatire, cat despre engleza, am sustinul examenul TOEFL la care am luat 118 pct, deci cred ca este destul de ok.

Eu in sinea mea stiu ca sunt "megacapabil" si nu, nu am reusit sa fac o facultate pana la 25 de ani sub "scuza" mentionata mai sus, ce aparent n-a fost citita. Imi cer scuze ca nu toti am fost inzestrati cu familii competente financiar sa intretina un copil in facultate si ca eu a trebuit sa muncesc imediat de la liceu ca sa ajut familia sa se puna "pe picioare". Sau ca nu toti traim "visul" tau, in care termini liceul si apoi te duci la ce facultate vrei si totul este superb. Alti oameni au alte prioritati decat propria persoana. Iar singura sfidare pe care o vad aici este cea fata de mine, pentru ca aud doar "vise" si "cai verzi pe pereti" insa nici un argument care sa sustina aceste idei.

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42971
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Calico » Tue Jun 19, 2018 7:02 pm

Ce atata vorbaraie despre cat de dotat esti, ai sau nu bani sa-ti platesti taxele?
Ca daca n-ai vorbesti degeaba.

Banuiesc ca te-ai informat deja pe net si stii ca facultatile cer dovada ca ai macar suma de bani necesara pentru un an (unele iti pot cere dovada ca ai pentru toti cei patru ani), asta doar ca sa iti ia in considerare aplicatia.
De-abia daca ai banii astia vorbim de sansele pe care le ai sa te accepte, de CV, de pregatire, de MCAT..

Cum sper ca ai aflat deja din cercetarile preliminare deschiderii acestui topic, studentii internationali nu sunt acceptati decat la (o parte din) facultatile particulare, din cauza faptului ca cele publice sunt finantate din fonduri guvernamentale si sunt obligati sa prioritizeze cetatenii americani.
Si nu pot aplica pentru imprumuturi finantate din fonduri federale.

Iar asta cu sa-ti platesti facultatea de medicina flipping burgers e o utopie, poate doar daca profesezi ca lucratoare sexuala sa mai ai ceva sanse. Si chiar si asa, cum spuneam mai sus, ca sa-ti ia in considerare aplicatia trebuie sa faci intai dovada ca ai deja acesti bani.

Torax
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Sun Jun 17, 2018 11:45 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Torax » Tue Jun 19, 2018 7:27 pm

Pai, daca citeai intrebarea plata, aflai ca am dubii in legatura bursei si cum ar trebui sa functioneze, ce stiu insa cu siguranta este asta:
"Who is eligible to apply for international student loans?
Students who are not U.S. citizens or non-citizen permanent residents and who are attending an eligible U.S. college or university."

Si nu am zis niciodata ca vreau sa "flip burgers" sau sa platesc facultatea din job-ul acela. Am zis doar ca vreau un job pe durata facultatii care sa-mi aduca credite in domeniu.

Nu doresc sub nici cea mai mica forma sa fiu nesimtit sau jignitor, fiind forumul vostru iar eu fiind doar un "invitat", insa mi se pare ca nu va intereseaza deloc sa ma ajutati sau sa-mi raspundeti la intrebari. Raspunsurile par agresive si fara dorinta de mai bine. Nu ma simt "ofensat" de ce spuneti, doar ca pare ca discutam discutii cum spune vorba. Voi spuneti ca eu sunt nasol si ca nu voi reusi in viata mea sa fac asta, eu cer argumente si spun ca pot.

Decat sa facem asta, nu mai bine va ganditi la cum as putea si incercati sa ajutati o alta persoana sa reuseasca in ce si-a propus? Sau macar sa o ajutati pe drumul acela, chit ca la final se dovedeste ca tot voi ati avut dreptate?

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42971
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Calico » Tue Jun 19, 2018 7:41 pm

N-as putea sa te-ajut nici dac-as vrea, n-am genul ala de bani.

Ce rost are sa ne spargem in discutii degeaba, cel mai important e sa stii daca ai banii sa platesti facultatea sau nu. Asta inainte de a vorbi despre orice altceva.

Deci:
- ai cativa zeci de mii de dolari la pusculita?
- sau o cunostinta in USA care sa-ti gireze un "international student loan"?
- sau orice alt mod care iti trece prin cap prin care poti gira un astfel de imprumut, presupunand ca prin minune ai spera ca esti eligibil pentru un imprumut fara girant din US?

Torax
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Sun Jun 17, 2018 11:45 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Torax » Tue Jun 19, 2018 8:06 pm

"Eligibility for a scholarship depends entirely on the scholarship; there is no general rule of thumb on whether you are eligible for a financial award. Some scholarships require students to have a certain TOEFL score; some ask that you are from a certain country; some ask for you to have a certain grade point average. You will need to do your own research to see if you are eligible for a scholarship. It can be confusing, but remember that college admissions officers and financial aid experts are there to help you find as much money as you qualify for."

Si

"MPOWER Financing loans features:

GLOBAL
Loans offered to 180 nationalities (including the U.S.)

NO CO-SIGNER
No need for guarantees, co-signers, or collateral

FLEXIBLE
Only interest payments are required until graduation

MORE THAN A LOAN
Career guidance and additional services to help you succeed"

Nu?

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42971
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Calico » Tue Jun 19, 2018 8:18 pm

Deci ce vrei sa spui cu citatele ale scoase din context pentru ca nu esti in stare sa te exprimi ca omul in propozitii, e ca...

Daca vrei sa spui ca ai gasit vreun loan care nu-ti cere girant din US, eu cred ca primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa te pui in contact cu ei sa vezi care-s conditiile. Ca daca nu poti face rost de bani, oricum vorbesti degeaba.

Torax wrote:Decat sa facem asta, nu mai bine va ganditi la cum as putea si incercati sa ajutati o alta persoana sa reuseasca in ce si-a propus? Sau macar sa o ajutati pe drumul acela, chit ca la final se dovedeste ca tot voi ati avut dreptate?

Despre ce dreptate vorbesti, berbecule?
Eu nu m-am exprimat in privita sanselor tale de reusita ca sa fie cazul sa se dovedeasca cine a avut dreptate in final, doar te-am intrebat daca ai banii respectivi sau nu.

Dar dupa cum faci pe victima, deduc ca:

- fie ai venit pe-aici doar ca sa dai cu batul in gard

- fie esti autentic si atat de obisnuit cu un raspuns negativ la planurile tale din partea apropiatilor, incat pentru tine a devenit deja o masturbare intelectuala sa te imaginezi in roul eroului care reuseste against all odds.
Cu cat iti subliniaza cineva un eventual obstacol, cu atat te inversunezi mai mult si te excita mai mult succesul ipotetic pe care il vei avea.
Nu neaparat ca noi te-am fi luat foarte mult la pe aici, am fi putut si mai mult, insa ai ajuns sa iti placa sa fii luat. Si asta pentru ca iti face labile mentale pe care le ai atunci cand te gandesti la viitorul tau, mult mai satisfacatoare decat daca te-am bate toti pe umar si ti-am ura "succes".

Torax
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Sun Jun 17, 2018 11:45 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Torax » Tue Jun 19, 2018 9:13 pm

"Inabilitatea" mea de comunicare a fost evidentiata printr-un post cu citate desi pana acum am vorbit foarte clar si coerent in propozitii? Ah, nu, cred ca inabilitatea mea de a ma exprima este rezultatul dorintei de jignire si de sentimentul de superioritate pe care vrei sa-l generezi asupra unui om care nu este de acord cu ideile tale despre anumite subiecte pentru a arata ca tu ai dreptate. Parere personala.

Conditiile lor difera in functie de facultate si de suma necesara, lucruri la care nu pot raspunde fara ajutor la intrebarile puse initial in thread.

Nu incerc sa fac pe victima, incerc doar sa obtin raspunsurile pentru care am venit. Am spus de la inceput banii de care dispun foarte clar:

Imi voi achita examenul MCAT, biletul de avion si probabil chiria sau locul intr-un camin de-al lor pe o perioada scurta, in rest ma voi duce acolo doar cu "bani de buzunar"


Sunt obisnuit cu raspunsuri negative pentru ca apropiatii nu cunosc domeniul sau ce implica acesta, deaceea caut raspunsuri in alte parti.

Poti sublinia toate obstacolele pe care le doresti. Dar stii cum? Uite asa: "Fii atent aici, pentru ce ai intrebat ai nevoie de aia, lucrul ala va fi asa, acolo e asa si lucrul ala poate fi asa sau asa. Insa fii foarte atent pentru ca..." si acum poti sublinia toate obstacolele pe care le vrei. Doar daca o faci in formatul asta nu inseamna ca nu le voi lua in considerare. Trecand cu vederea de analogiile tale sexuale care mi se par mai mult decat nepotrivite intr-o astfel de discute, deaceea si ce am scris mai sus, in primul paragraf al acestui post.

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42971
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Calico » Tue Jun 19, 2018 10:49 pm

Deci poti sa faci rost de bani sau consumam biti degeaba?

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby alimori » Wed Jun 20, 2018 12:39 am

Mi se pare o nebunie sa iei un credit mai scump decat tine vandut bucata cu bucata pe piata de transplant. facultatea de medicina costa o caruta de bani si o sa iti iasa pe nas creditul ala, ca doar nu iti imaginezi ca banca ti-l da ca sa iti implinesti tu visul, iti da un credit ca sa iti ia pielea de pe tine. Si cu un part time poti scoate doar bani de buzunar si ti-ar lipsi ore din zi ca sa poti invata. Nimeni din astia putin care citim forumul nu a înteles de ce vrei sa inveti acolo cand te poti duce sa muncesti, ca atatia mii si mii de romani, indieni, pakistanezi absolvenți de facultati neamericane si care s-au integrat in sistemul lor.
Pe forum nu stiu sa fie niciunul cu facultatea facuta acolo, toti am facut facultati romanesti si ne-am dus unde am vrut. Ar fi poate mai bine sa întrebi pe forumuri americane alti imigranti.

Torax
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Sun Jun 17, 2018 11:45 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Torax » Wed Jun 20, 2018 7:15 am

Perfect, mersi frumos de post, am inteles ce vrei sa spui alimori si apreciez ca ai facut post-ul asta. :D Sa ai o zi buna!

UnderTaken
junior
junior
Posts: 44
Joined: Mon Oct 26, 2015 6:47 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby UnderTaken » Wed Jun 20, 2018 10:27 am

mi se pare o idee extrem de stupida sa pleci in SUA si sa-ti faci un credit (asta daca reusesti in primul rand) si sa nu stii nici macar daca termini medicina. Stiu ca esti determinat (sau cel putin asa declari) dar in momentul in care esti pus in fata unei cantitati enorme de informatii ti se va schimba starea si nimeni nu iti garanteaza ca ai sa faci fata. in UK din cate am inteles e tot un fel de credit dar din nou, suna complicat ( cel putin pt mine). Si cum ai scris tu : "mai bine sa ma obisnuiesc din prima cu sistemul lor..." - nu mi se pare asta o scuza destul de buna sa faci un credit pe care nu ai sa stii niciodata daca o sa-l platesti.
Nu ti se pare o idee mai buna sa faci o facultate in romania, unde poti sa intri la buget si sa mai iei si bursa daca esti bun, si apoi sa pleci cum face toata lumea?
Unica solutie mai buna decat o facultate in RO ar fi una prin Scandinavia (unde am inteles ca sunt gratis) si sa inveti limba lor

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Chingachgook » Wed Jun 20, 2018 11:35 am

MumaPadurii wrote:- ai cativa zeci de mii de dolari la pusculita?


vezi ca baba cloantza de mai sus iti da informatii gresite

e vorba de cateva zeci de mii de dolari


@undertaken, nu auzi ma ca ii e frica de abrevieri?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

subzer0
Posts: 1
Joined: Sat Jun 30, 2018 11:57 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby subzer0 » Sun Jul 01, 2018 12:20 am

Chingachgook wrote:
MumaPadurii wrote:- ai cativa zeci de mii de dolari la pusculita?


vezi ca baba cloantza de mai sus iti da informatii gresite

e vorba de cateva zeci de mii de dolari


@undertaken, nu auzi ma ca ii e frica de abrevieri?


*sute de mii.

daca ii e frica de abrevieri, o sa faca atac de panica in US. noi aici vorbim numai in TRALI, CAUTI, CLABSI :peace: si vezi ca nimeni nu mai moare in fata spitalului daca n-are asigurare de cand cu EMTALA, toti intra in spital si mor in fata casei, cand le ajunge factura in posta.

pentru Torax, de ce nu faci facultatea in Romania si apoi vii aici, cum au facut toti ceilalti dinaintea ta? de fapt tu de unde stii ca iti place chirurgia, te-ai uitat la Nip/tuck? vezi ca aia din doctor House sunt internisti, nu chirurgi.

tine cont ca o scoala de medicina americana are 100-120 de studenti pe an (nu 800 de vite furajate), si astia sunt in spital de la 6 AM pana seara la 8PM, nu freaca tziparul de la 9 la 12, se joaca pe telefon 2 ore la un curs si beau cafeaua, sterg pervazul inca o ora, cum faceam noi la Bucuresti. asta inseamna ca nu poti sa ai un job si ca multi cu note mari la MCAT raman pe dinafara. dar daca ai $500,000 sa faci facultatea in america (a se citi juma de milion), go ahead, uncle Sam wants YOU! daca reusesti sa intri la facultate aici, o sa prinzi loc la chirurgie sigur :green:

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby M_Dan » Mon Jul 02, 2018 1:03 pm

In America e regim spartan. Te duci acolo sa faci bani, daca ai calificare serioasa sau daca esti sanatos tun si bun la munca fizica. Din punct de vedere social e CANCER. Pute a iarba peste tot, risti sa fij impuscat de dementi, nu poti sa agati o tipa ca te salta politia pentru hartuire, chiria te rupe, asistenta medicala e doar pe bani grei.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Chingachgook » Tue Jul 03, 2018 1:06 pm

plus tiamina, sa nu uitam deficitul de tiamina
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby M_Dan » Wed Jul 04, 2018 10:33 am

Vezi ce ai patit de la beutura si lipsa de tiamina ? Te-ai damblagit si nu intelegi care este esenta lucrurilor.
Apropo de alcoolism si de ciroza hepatica rezultata in urma acestui viciu, te-ai gandit vreodaca daca mecanismul patologic al cirozei este legat de distrugerea rezervei de tiamina din ficat ? In lipsa tiaminei este afectata grav circulatia sangvina, vasele capilare din ficat. Plus incarcarea cu grasime produsa de excesul de insulina, consecinta tot a lipsei tiamnei.
Nu se explica nicaieri (eu nu am vazut) daca distrugerea tiaminei se face direct prin actiunea alcoolului (reactie chimica), sau printr-un mecanism indirect, sub actiunea unei enzime secretata de ficat ca sa inactiveze alcoolul (o toxina) si care descompune si tiamina.
introduc mana in foc ca nu-ti trec prin capatana astfel de ganduri, ca prea esti de la tara.
https://www.youtube.com/watch?v=ZBJ-MmTA-eU

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Chingachgook » Wed Jul 04, 2018 12:17 pm

mori ma
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Doiciland
Posts: 1
Joined: Wed Sep 18, 2019 7:14 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby Doiciland » Wed Sep 18, 2019 7:26 pm

Si eu am plecat la medicina in străinătate chiar din anul 1, mi-au zis unii ca nu o sa fac fata, dar tu deja mi se pare ca ești periculos de naiv. Diferența e ca admiterea la mine a fost ceva mai ușoară, bac peste 9,75 plus certificat de limba și 0 taxe. In primul rând, pentru cei care mai vor sa știe, ca sa fii admis in SUA la medschool trebuie sa îți faci înainte studiile undergraduate de 4 ani acolo și sa ai și ceva rezultate in cercetare pentru a fi competitiv. Eventual pentru admiterea la undergraduate la o universitate ok îți trebuie și extrascolare( debate, tenis, atletism cu rezultate la nivel național), olimpiade internaționale. Trebuie sa fii realist și sa vezi ce poți PRACTIC sa realizezi.

User avatar
mihai_525
elite
elite
Posts: 8587
Joined: Sat Aug 02, 2008 12:14 pm

Re: Plecare in SUA inainte de facultate

Postby mihai_525 » Wed Sep 18, 2019 8:34 pm

SIEG HEIL MEIN FÜHRER cu PRACTIC cu tot
America first


Return to “US”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest