Ajutor!:)

mona_lisa
Posts: 2
Joined: Mon May 02, 2011 6:15 pm

Ajutor!:)

Postby mona_lisa » Mon May 02, 2011 7:16 pm

Buna seara tuturor! Momentan sunt oarecum in ceata si as vrea sa-mi clarificati cateva lamuriri... Ca sa clarific putin situatia, am cetatenie romana dar cu domiciliu in strainatate si am studiat medicina in Romania. Dupa examenele finale si licenta m-am intors direct la mine in tara(non UE) ptr a da aici examenul de rezidentiat. Mai nou, ma bate gandul sa plec si eu in Anglia. Problema insa e k nu stiu dc am cum sa-mi eliberez certificatul de good standing de la colegiul medicilor dat fiindca nu am dat rezidentiatul in Romania, deci nici n-am fost inscrisa acolo... (de certificatul de conformitate am inteles k n-ar fi nevoie datorita faptului k am absolvit in 2009). Ptr a-mi putea fi eliberat acest certificat trb banuies in primul rand sa fiu inscrisa la colegiul medicilor. M-as putea inscrie fara rezidentiat si obtine acest document??? (banuiesc k nu, dar totusi intreb) ori trb sa-mi dau rezidentiatul, scoate carte de munca si abia apoi scoate documentul? Eu as vrea sa aplic ptr acel Foundation Program(2 ani de intenship/stagiatura si nu sa plec k RMO ori k sho (evident k acum nici nu am experienta necesara). Datorita acestui fapt bineinteles k nici nu am cum aduce recomandari de la locul de munca.. M-ar putea lamuri cineva cat de cat in legatura cu aceste aspecte? Multumesc anticipat :)

ps inca ceva, doar k sa fiu sigura
am inteles k trb depuse urmatoarele documente: Proof of identity
Evidence of qualifications and compliancy letters
Certificate of Good Standing
Employer references
Translations

dc mai sunt si altele va rog sa-mi spuneti. Multumesc din nou:)

drsvoice
newbie
newbie
Posts: 8
Joined: Thu Oct 08, 2009 2:44 pm

Re: Ajutor!:)

Postby drsvoice » Tue Mar 13, 2012 10:27 pm

- te poti inscrie in GMC si daca nu ai trecut prin rezi. daca faci dovada ca ai practicat 3ani dupa fac, te trec direct in GP Register
- daca nu ti-ai dat ex de specialist in UE, va tre sa-l dai, fie in Ro, fie in UK ca sa-ti iei full license to practice, altfel nu poti lucra decat pe RHO (in final, vrand nevrand o sa iesi specialist/GP, prea putini raman rho toata viata)
- la GMC iti trebuie traducere de pe diploma, cazier si certificat de goodstanding de la un colegiu (daca nu te-ai inscris in colegiu in romania, nu declara asta, fiindca nu mai intri in UK in vecii vecilor), unde ai sa te inscrii ca medic generalist, platesti din urma si daca esti smeker primesti certificat de membru si parafa (de la DSP).

- eu in locul tau as da rezi in Ro, as lua certif de membru si abia dupa 1-3 ani de rezi as aplica pt GMC. motivul e ca au fost probleme cu rezidentii care s-au inscris in colegiu abia dupa ce si-au luat specialitatea, nefiind capabili sa justifice dpdv profesional o absenta de 3-6 ani cat au fost rezidenti neinscrisi in colegiu. acum nu mai e cazul, pt ca lumea stie si rezidentii sunt inscrisi si ei. de fapt si eu am platit cotizatie la colegiu inca din prima zi de rezi, motiv pt care am facut scandal sa-mi deal ALP (asa se chema atunci) si parafa.

exista forumuri dedicate. si daca nu stii ceva, intreaba acolo INAI si apoi direct la
http://www.smruk.org/?page_id=212/ask-s ... =1&ret=all

http://www.romani-online.co.uk/forum/uk-de-la-a-la-z/

http://www.gmc-uk.org/doctors/index.asp

http://www.gmc-uk.org/doctors/registrat ... routeJ.asp
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

drsvoice
newbie
newbie
Posts: 8
Joined: Thu Oct 08, 2009 2:44 pm

Re: Ajutor!:)

Postby drsvoice » Tue Mar 13, 2012 10:37 pm

aici gasesti tot ce ai nevoie sa intelegi inainte de a te indrepta spre UK ca medic si mai ales ce ai de facut ulterior.

http://www.smruk.org/?p=1283

User avatar
otalen
senior
senior
Posts: 331
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:10 pm

Re: Ajutor!:)

Postby otalen » Wed Mar 14, 2012 10:26 pm

drsvoice wrote:daca faci dovada ca ai practicat 3ani dupa fac, te trec direct in GP Register


aceasta e o modificare recenta a formalitatilor?! din cate stiam, in GP Register te poti inscrie doar daca ai diploma de specialist sau daca fostul PMETB iti dadea aprobare. sau acum in Romania dupa 3 ani de practica dupa facultate iti dau titlul de medic de familie?!

drsvoice wrote:daca nu ti-ai dat ex de specialist in UE, va tre sa-l dai, fie in Ro, fie in UK ca sa-ti iei full license to practice, altfel nu poti lucra decat pe RHO (in final, vrand nevrand o sa iesi specialist/GP, prea putini raman rho toata viata)


in ceea ce priveste "full license to practice", in caz ca te referi la "full registration" ... asta o iei din prima dupa ce vii din romania, fara rezi sau exam de specialitate. de altfel, imi pare ca nu poti lucra ca si RMO (in caz ca acel RHO era RMO - resident medical officer) daca nu ai full registration pentru ca limited registration e valabila doar in posturi supervizate iar ca si RMO nu sta nimeni dupa tine. daca RHO inseamna altceva ... pe semne ca s-au schimbat multe in siglele din UK :)

interesante linkurile !
bafta multa!!
"Dont't just Do something, Sit there!"


Return to “UK”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests