In UK imediat dupa licenta

cry ank
Posts: 2
Joined: Mon Apr 04, 2011 8:28 pm

In UK imediat dupa licenta

Postby cry ank » Tue Apr 05, 2011 1:56 pm

Deci ... :) incercand sa clarific putin lucrurile pt mine si altii ca mine :)

In UK dupa ce termini facultatea treaba sta cam asa:
Primii 2 ani esti - Foundation Doctor (FY1 and FY2) - 2 years (a.k.a FY1 must complete at least three months of General Medicine, at least three months of General Surgery. The rest of the year may be made up of further time spent in General Medicine or General Surgery, or time spent in other specialties. FY2s may do further posts in medicine or surgery, or may do posts in other specialties, such as general practice, emergency medicine, paediatrics, psychiatry, obstetrics or pathology.)
http://www.foundationprogramme.nhs.uk/pages/home
Din anul 3
- Specialty Registrar (StR) in a hospital speciality (minimum six years) -> Consultant total time in training 8 years
- Specialty Registrar (StR) in general practice (three years) -> General practitioner total time in training 5 years

Asta e sistemul lor national -NHS-
Din cate am inteles eu RMO sau SHO = a junior doctor undergoing training within a certain speciality in the United Kingdom National Health Service.A doctor typically works as an SHO for 2–3 years, or occasionally longer, before deciding to pick a certain speciality where he takes up a registrar/speciality registrar post to train as a specialist in that particular field.SHO jobs typically last 4 or 6 months and are often in rotations, where the junior doctor is appointed for 2–3 years and spends 6 months at a time in different departments or allied hospitals....The term "senior house officer" has ceased to exist as a job description, although it is still used unofficially as a collective term for FY2 and CT/ST doctors on hospital rotas as doctors from these groups usually fill the same duty rota tier. (??)

In fine...
Poti ajunge in uk daca
#1 - ai experienta in campul muncii autohton- fie esti rezident intr-un oarecare an, fie esti specialist (situatie in care lucrurile se prezinta mai roz). In ac situatie trebuie sa-ti pregatesti dosare, sa te inscrii in GMC pt a primi drept de munca...si cred ca ajungi acolo ca RMO...
#2- nu ai experienta- esti proaspat absolvent dal facultatii de medicina...caz in care trebuie sa intrii in Foundation programe... Marea mea problema...Cum faci asta? Am inteles ca inscrierile se fac la ei inca din timpul facultatii in luna octombrie si "profezezi" dupa luna august (anul urmator). Eu una nu am prins barca asta si nici nu cred ca puteam din moment ce eu nu sunt licentiata pana in august...

Stie cineva daca iti poti face acest Fy1 si in sistemul particular de sanatate, la clinici sau spitale private ce nu au inscrierile limitate la o perioada anume?
A procedat cineva asa? A plecat cineva imediat dupa licenta? Cum a procedat?

User avatar
Mephistopheles
senior
senior
Posts: 461
Joined: Thu Feb 21, 2008 7:50 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Mephistopheles » Tue Apr 05, 2011 2:33 pm

continua sa te informezi ca asta e primul pas. sist din uk e f diferit de al nostru. iti ia cva timp sa ajungi sa intelegi cum merg lucrurile.
rmo nu e acelasi lucru cu sho. sho e ce scrii tu acolo. rmo e un tip de service post in care locuiesti practic intr-un spital privat si te ocupi de urgentele si tratamentul de rutina al pacientilor internati.
pescar de oameni

gingerMCR
newbie
newbie
Posts: 7
Joined: Sat Oct 08, 2011 6:29 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby gingerMCR » Sun Oct 09, 2011 12:56 pm

si rezidentiatul din Romania, sa zicem 3 ani de Endodontie, in care si lucrezi, cel putin la Tg Mures, se accepta ca experienta? dupa cei 3 ani poti sa te inscrii la GDC? sau mai degraba incerci sa lucrezi cu un alt dentist sau sa inchiriezi un cabinet de stoma si dupa aceea sa pleci in strainatate :?: ?

dacbz
junior
junior
Posts: 38
Joined: Tue Feb 07, 2012 12:42 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby dacbz » Fri Nov 16, 2012 4:06 pm

Pana la urma stie cineva daca este posibil sa aplici imediat dupa licenta pt. ST Programme ? Sau trebuie musai trecut prin Foundation ? In care caz, aplici pt. FY1 sau FY2 ?

A reusit cineva sa plece imediat dupa absolvirea facultatii ?

User avatar
soricel
elder
elder
Posts: 851
Joined: Thu Apr 22, 2010 12:19 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby soricel » Tue Nov 27, 2012 1:28 am

aplici pe FY2 (FY1 al lor e anul 6 al nostru) sau trust grade doctor - pe durata postului trebuie sa aduni dovezi ca ai acumulat cunostinte si abilitati la nivel de ani de fundatie (sunt niste formulare pe care le descarci de pe diferite site-uri in functie de specialitate) - soliciti sa-ti semneze certificatul alternativ de fundatie si abia apoi aplici pentru ST. Totusi ca roman si/sau bulgar home office iti elibereaza un accession worker card in baza caruia ai dreptul sa lucrezi in primele 12 luni in uk. Abia dupa ce ai lucrat 12 luni fara intrerupere (parca intreruperea trebuie sa fie mai scurta de 80 zile dar nu stiu sigur - oricum te incadrezi daca iti iei un concediu normal) ai dreptul sa aplici pentru un post de training (F2 in cazul tau). Cica s-ar schimba regula asta din 2013 dar nu m-a mai interesat si nu mai stiu cum e acum. Daca esti specialist e alta treaba.

RMO e post de privat.

SHO nu inseamna neaparat post de training (pregatire pentru specialitate).

Poti sa ajungi specialist si pe cai alternative [acumulezi experienta, dai ex de colegiu si ai un mentor (sau mai multi) care te urmareste in toata perioada asta si faci o cerere in baza faimosului articol 14 care iar nu m-a interesat deci nu stiu despre ce e vorba].

User avatar
andrita
elder
elder
Posts: 1006
Joined: Tue Feb 13, 2007 4:26 pm
Location: mi
Contact:

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby andrita » Thu Nov 21, 2013 1:04 am

poti lua post de F1 fara experienta in romania, dar tre sa ai un pic de experienta in uk, adica un clinical attachment.
daca ai bafta sa te cheme la interviu si faci fata, iti da postul. daca nu, nu. nu prea conteaza experienta din romania.
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.

Dinu_d
newbie
newbie
Posts: 17
Joined: Mon Dec 19, 2016 8:37 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Dinu_d » Fri Jan 17, 2020 2:30 pm

Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Mi am luat GMC full registration with a licence to practise si am aplicat pt tot felul de specialitati chirurgicale ca SHO fara niciun rezultat. Toate spitalele imi cer NHS experience (am aplicat pe site.ul NHS si pe trac.jobs si pe indeed). Voi cum ati procedat?

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby M_Dan » Mon Jan 20, 2020 2:39 pm

Vad ca optati pentru chestii marunte si relativ comode. Daca as fi din nou tanar (am implinit 62 de ani), m-as apuca serios sa studiez ce trebuie (biochimie, genetica, etc) ca sa creez medicamente cu care sa se vindece cancerul si orice infectie bacteriana. Sa le rada bolile astea, sa nu stea de povesti cu ele. Ar rezulta trilioane de dolari, dar este si riscul sa te impuste un killer platit de multinationalele negustoresti care produc k-caturi cu care au umplut farmaciile si care nu vindeca bolile, doar le atenueaza simptomele.
De exemplu, as face un studiu prin care sa identific gena care comanda inmultirea bacteriilor (presupun ca este aceeasi la majoritatea lor, poate cateva variatiuni pe aceeasi tema) si as produce o molecula care sa o inactiveze. Le-as castra definiv pe bacterii, nu s-ar mai inmulti si nici nu ar capata rezistenta. Intrucat presupun ca la cancer se produce hibridizarea ADN intre bacterii si celulele umane (gena care controleaza inmultirea se transfera de la bacterie la celula umana), medicamentul respectiv ar lichida si cancerul, i-ar opri evolutia, urmand ca tumorile sa regreseze treptat. S-ar putea elimina chirurgical fara teama ca apar metastaze.
Mergeti la cauza bolilor, faceti cercetarwe fundamentala, nu va complaceti in dulcele trai al medicului de duzina.

User avatar
mihai_525
elite
elite
Posts: 8345
Joined: Sat Aug 02, 2008 12:14 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby mihai_525 » Mon Jan 20, 2020 3:24 pm

inainte de etc nu se pune virgula
America first

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby M_Dan » Mon Jan 20, 2020 3:36 pm

OK ! Am gresit, sunt absolvent de liceu industrial (5 ani, masini si aparate electrice) si fac. de fizica. N-am prea citit mult (literatura), doar materiale de specialitate. Citind (vazand cum se scrie) inveti. Alceva nu comentezi, legat de fondul problei ? Esti multumit de directia in care a evoluat profesia medicala ? Doar chirurgii, ortopezii, medicii de la imagistica mai fac medicina. Ceilalti au devenit recomandatori de chimicare, fac pate din reteaua MLM (multi level marketing) a bisnitarilor internationale. V-au ras, asa se pare. Farmacistii au fost transformati in simpli vanzatori.

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby M_Dan » Mon Jan 20, 2020 7:20 pm

Imi cer scuze pentru greselile de dactilografiere (litere mancate sau in plus, dar stau foarte prost cu vederea - operatie de vitrectomie, complicatii dupa tractiune de retina).

User avatar
Sag3aTa
junior
junior
Posts: 88
Joined: Sat Jan 19, 2013 2:40 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Sag3aTa » Mon Jan 20, 2020 7:40 pm

Dinu_d wrote:Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Mi am luat GMC full registration with a licence to practise si am aplicat pt tot felul de specialitati chirurgicale ca SHO fara niciun rezultat. Toate spitalele imi cer NHS experience (am aplicat pe site.ul NHS si pe trac.jobs si pe indeed). Voi cum ati procedat?


Fa un clinical attachment ca sa faci NHS experience si apoi aplica pt posturi de FY1. Care este experienta ta in Romania? SHO(FY2) s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere la inceput chiar daca ai full registration.

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 29735
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby andy gavrilescu » Mon Jan 20, 2020 8:56 pm

M_Dan wrote:Imi cer scuze pentru greselile de dactilografiere (litere mancate sau in plus, dar stau foarte prost cu vederea - operatie de vitrectomie, complicatii dupa tractiune de retina).

ai diabet? nu mai tin minte.
operatie la dr. Balta?
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby M_Dan » Tue Jan 21, 2020 7:46 am

Da. Am facul operatie de vitrectomie la ochiul drept. Nu este degenerare de la diabet, ci din cauza hipertensiunii arteriale. Cel stang nu este functional, de la o lovitura (am dat cu el intro-o creanga, in august 2000). Vad liniile verticale strambe, inclinate spre stanga, de sus pana la jumatatea "ecranului". De la retina tractionata.

User avatar
Melania
addicted
addicted
Posts: 21202
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Melania » Tue Jan 21, 2020 8:50 pm

cati ani ai

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 29735
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby andy gavrilescu » Tue Jan 21, 2020 9:41 pm

ai avut o ocluzie vasculara retiniana?
pt un om atat de preocupat de sanatate nu-mi inchipui cum ai ajuns in asemenea stadiu. adica un tratament pt bolile cardiovasculare ai facut? un regim alimentar ai tinut?
si vad ca ce nu au stricat bolile, a stricat neatentia- intrat cu ochiul intr-o creanga.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

User avatar
Melania
addicted
addicted
Posts: 21202
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Melania » Tue Jan 21, 2020 11:18 pm

Pai acum se vine domle?

User avatar
mihai_525
elite
elite
Posts: 8345
Joined: Sat Aug 02, 2008 12:14 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby mihai_525 » Tue Jan 21, 2020 11:49 pm

mie mi se pare o tampenie sa faci clinical attachment ce naiba toti pakis si indienii care vin sa muncessca in nhs fac sau cum
plus ca toti care cer uk experience cer payed experience nu observershipuri dar ma rog
ideea e ca totu e sa ai noroc
America first

User avatar
Melania
addicted
addicted
Posts: 21202
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Melania » Wed Jan 22, 2020 12:03 am

Buei am auzit niste enormitati de la consultants KOL din UK de zici ca au terminat la Spiru.
Sau poate chiar au terminat la Spiru.

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby M_Dan » Wed Jan 22, 2020 12:05 am

@andy gavrilescu
Eram extrem de suparat cand am dat cu ochiul in creanga, de asta n-am fost atent. Am vazut cu el de seara pana a doua zi dimineata. S-a produs luxatia cristalinului, edem si ulterior dezlipire de retina. M-am internat la Sp. nr. 1 din Craiova si au pus diagnosticul gresit (tromboza de vena centrala). In loc sa ma trimita la Bucuresti pentru operatie, mi-au facut injectii in ochi cu heparina. Proasta care m-a tratat n-a judecat deloc, putea sa-si dea seama ca este dislocat cristalinul, pentru ca presiunea in ochiul lovit era 6 mm Hg, iar in celalalt era normala (13 mm Hg).

User avatar
Melania
addicted
addicted
Posts: 21202
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Melania » Wed Jan 22, 2020 12:27 am

Wow, injectii in ochi cu heparina?
Asa, de la distanta, ca la darts? nu sunt la curent cu ultimele inovatii in oftalmologie dar heparina in ochi suna indecent.

User avatar
mihai_525
elite
elite
Posts: 8345
Joined: Sat Aug 02, 2008 12:14 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby mihai_525 » Wed Jan 22, 2020 12:34 am

probabil ca sa nu faca cheag sa orbeasca
cica liliecii vampir au heparina in colti cand te musca sangerezi ca porcu pana se satura ei f interesant
America first

User avatar
Melania
addicted
addicted
Posts: 21202
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Melania » Wed Jan 22, 2020 12:38 am

Putea sa presare niste otrava de sobolani pe cornee in loc sa faca injectii cu heparina in ochi.

User avatar
mihai_525
elite
elite
Posts: 8345
Joined: Sat Aug 02, 2008 12:14 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby mihai_525 » Wed Jan 22, 2020 12:44 am

da f interesant si asta am vazut un documentar si cica prima data mananca ochii urechile nasul si in general partile moi sobolanii
America first

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 29735
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby andy gavrilescu » Wed Jan 22, 2020 9:19 am

noroc ca in 2000 eram inca la liceu. in sectia aia de oftalmo am facut eu rezidentiatul.
nush ce sa zic, eu am vazut dezlipirile de retina din anul 2 de rez chiar su cu pupila nedilatata. dar de asta lucrez acum in privat.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

Calico
addicted
addicted
Posts: 41256
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Calico » Wed Jan 22, 2020 5:25 pm

mihai_525 wrote:inainte de etc nu se pune virgula

Se pune dacă e Oxford comma.

Calico
addicted
addicted
Posts: 41256
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: In UK imediat dupa licenta

Postby Calico » Wed Jan 22, 2020 8:18 pm

mihai_525 wrote:probabil ca sa nu faca cheag sa orbeasca
cica liliecii vampir au heparina in colti cand te musca sangerezi ca porcu pana se satura ei f interesant

Poate tu sângerezi ca porcu, noi sangeram ca niște doamne și domni.
Si varanul are un anticoagulant. Te crestează un pic, apoi se retrage și așteaptă sa sângerezi pana mori (poate sa urmărească prada rănită mai mulți km).


Return to “UK”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests