Franța (arhivă 2003-2010)

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Mon Oct 22, 2007 5:06 pm

Roua eu am luat legatura cu cei de la prefectura de care apartin si mi-au spus ca am nevoie de titre de sejour doar daca perioada de contract este mai mare de 3 luni, deci in cazul tau nu este nevoie. Cei cu contracte mai mari de 3 luni au nevoie de o autorizatie de munca, cred ca e vorba de carte de travail in care sa fie specificata perioada contractului.

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Tue Oct 23, 2007 6:41 pm

Nicole wrote:Roua eu am luat legatura cu cei de la prefectura de care apartin si mi-au spus ca am nevoie de titre de sejour doar daca perioada de contract este mai mare de 3 luni, deci in cazul tau nu este nevoie. Cei cu contracte mai mari de 3 luni au nevoie de o autorizatie de munca, cred ca e vorba de carte de travail in care sa fie specificata perioada contractului.

De sedere da, inteleg, dar dreptul de munca???

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Tue Oct 23, 2007 9:42 pm

Pai la Prefectura eu stiu ca te duci doar pt titre de sejour. Cartea de munca nu se face la Spital?

Im
elite
elite

Postby Im » Tue Oct 23, 2007 10:02 pm

nu exista "carte de munca"

drept de munca = titre de séjour salarié

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Tue Oct 23, 2007 10:21 pm

Atunci carte de travail,ce este?

Im
elite
elite

Postby Im » Tue Oct 23, 2007 10:21 pm

titre de séjour salarié

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Wed Oct 24, 2007 11:41 am

Im wrote:titre de séjour salarié

Deci am sau n-am nevoie de titre de sejour salarie ptr. un contrect de 3 luni?

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Wed Oct 24, 2007 11:42 am

Sau nu e prea clar?

Im
elite
elite

Postby Im » Wed Oct 24, 2007 1:15 pm

Ai nevoie. Altfel toti strainezii si-ar face contracte de 3 luni la nesfârsit, ca sa aibe dreptul de munca.

Pt 3 luni, se da un alt titre de séjour, de genul travailleur temporaire, valabil doar pt acel employeur.

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Thu Oct 25, 2007 3:18 pm

Mie asta mi-au raspuns de la prefectura:
"Si votre autorisation de travail est inférieure à trois mois, vous n'avez pas de titre de séjour à avoir. Pendant votre séjour, vous devez toujours avoir votre autorisation de travail et votre passeport ou cni en cours de validité.
Si vous avez obtenu une autorisation de travail de plus de trois mois, il vous appartient en effet de vous présenter en préfecture avec ce document et votre passeport ou carte nationale d'identité roumaine en cours de validité pour vous voir délivrer un titre de séjour."

Stie cineva un site cu mersul trenurilor?Trebuie sa anunt cam pe la ce ora ajung si nu stiu orarul trenurilor.
Multumesc

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Fri Oct 26, 2007 8:30 pm

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Fri Oct 26, 2007 8:32 pm

Merci, merg la prefectura oricum marti sa vad ce zic si ei.

oana d
junior
junior

help

Postby oana d » Sat Oct 27, 2007 9:46 am

stiu ca se vb de mult despre acest subiect...dar tot nu m-am lamurit.
ca sa dai rez in frant tb sa ai luat dalph-ul? :? ce acte tb si cum ar tb sa procedez exact....poate imi raspunde cineva...asta daca nu deranjez :( [/b]
nu conteaza ce ai in viata ci pe cine ai alturi cand treci prin ea

rowana
junior
junior

Postby rowana » Sun Oct 28, 2007 3:36 pm

Salutate tuturor,
sunt rezidenta anul 1 pe medicina interna si sunt interesata sa aplic pt un rezi in Franta.
Am citit acest topic si sunt nelamurita.
Vreau si eu sa stiu fiecare pas cum trebuie sa procedez pt a aplica si ce acte imi trebuiesc si unde le trimit.
Merci fine si bafta tuturor!!!

tudor
junior
junior

HEEEEEEEEEEEELP

Postby tudor » Thu Nov 01, 2007 1:23 pm

Cand am ajund in Franta, la Paris, la inceputul lui mai m-am inscris la universitatea Paris VI ca stagiar al Uniunii Europene, nu ca AFS. Acum nu vor sa mai inscrie romani+bulgari ca stagiari ai Uniunii Europene. M-au trimis la Paris V sa ma inscriu in AFS.
Cei de la Paris V spun ca nu mai inscriu nou-veniti romani+bulgari in AFS de la 1 ianuarie. II lasa doar pe cei inscrisi anterior acestei date sa termine cei 2 ani de AFS.

Daca nu ma pot inscrie la facultate nu pot obtine carte de sejour... nici autoisation de travail.

Are cineva idee ce pot face? Sper ca nu sunt singurul exemplar din specia mea prezent la Paris :(

tudor
junior
junior

Postby tudor » Thu Nov 01, 2007 1:27 pm

rowana wrote:Salutate tuturor,
sunt rezidenta anul 1 pe medicina interna si sunt interesata sa aplic pt un rezi in Franta.
Am citit acest topic si sunt nelamurita.
Vreau si eu sa stiu fiecare pas cum trebuie sa procedez pt a aplica si ce acte imi trebuiesc si unde le trimit.
Merci fine si bafta tuturor!!!

Pentru inceput cv si scrisoare de intentie... apoi iti spun ei ce trebuie sa faci.
Perioadele optime pt a le trimite sunt aproximativ: 15 sept-20 oct si 15 martie-20 aprilie.

tudor
junior
junior

?

Postby tudor » Thu Nov 01, 2007 1:36 pm

bebica wrote:Va rog,am nevoie URGENT de o informatie:mai e vreo universitate din Franta care face inscrieri in AFS acum?Si care anume...

buna intrebare... cum si cu ce statut trebuie sa ma inscriu la Paris pt semestrul 1 noiembrie-30 aprilie, daca am acceptul unei clinici pt a lucra ca FFI ?

tudor
junior
junior

Re: HEEEEEEEEEEEELP

Postby tudor » Sat Nov 03, 2007 3:40 pm

[quote="tudor"]Cand am ajund in Franta, la Paris, la inceputul lui mai m-am inscris la universitatea Paris VI ca stagiar al Uniunii Europene, nu ca AFS. Acum nu vor sa mai inscrie romani+bulgari ca stagiari ai Uniunii Europene. M-au trimis la Paris V sa ma inscriu in AFS.
Cei de la Paris V spun ca nu mai inscriu nou-veniti romani+bulgari in AFS de la 1 ianuarie. II lasa doar pe cei inscrisi anterior acestei date sa termine cei 2 ani de AFS.

Daca nu ma pot inscrie la facultate nu pot obtine carte de sejour... nici autoisation de travail.

Are cineva idee ce pot face? Sper ca nu sunt singurul exemplar din specia mea prezent la Paris :([/quote

ok, nici un raspuns pana in prezent
sper ca se va gasi cineva care sa stie ceva despre asta...

daca nu...

cam cat apreciati ca ar dura sa ma inscriu in Ordre des Medecins in Paris? trebuie sa obtin intai certificatul de buna purtare din Ro, ceea ce e complicat avand in vedere ca mi-am adus toate actele aici.

Pot lucra aici la spitalul care m-a acceptat in conditiile in care abia in minim 2 luni voi obtine inscrierea in ordinul medicilor?

Internii francezi sunt inscrisi in ordinul medicilor?

Im
elite
elite

Postby Im » Sat Nov 03, 2007 6:22 pm

De la 1 ianuarie s-au schimbat regulile jocului pt FFI, dar fara uniformitate nationala, asa ca de-aia e greu sa obtii un raspuns valabil.

Inscrierea în OM e rapida, în maxim 4 saptamâni (e o sedinta de comisie pe luna - depinde când îti depui dosarul complet) dar trebuie sa ai tot ce-ti cer, deci inclusiv certificatul ala.

Internii francezi nu au treaba cu OM, ca nu au DLP.

tudor
junior
junior

Postby tudor » Sat Nov 03, 2007 6:32 pm

Im wrote:De la 1 ianuarie s-au schimbat regulile jocului pt FFI, dar fara uniformitate nationala, asa ca de-aia e greu sa obtii un raspuns valabil.

Inscrierea în OM e rapida, în maxim 4 saptamâni (e o sedinta de comisie pe luna - depinde când îti depui dosarul complet) dar trebuie sa ai tot ce-ti cer, deci inclusiv certificatul ala.

Internii francezi nu au treaba cu OM, ca nu au DLP.

Multumesc mult pentru raspuns.
Eu am acordul lor pe perioada dintre 2 noiembrie-30 mai. Pot sa ma apuc sa lucrez la ei... sa imi iau o sapt de vacanta pentru a depune cerere la minister si abia in 2 luni sa obtin inscrierea un OM?

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Sun Nov 04, 2007 2:33 pm

Intr-adevar,romanii acceptati ca FFI nu mai trebuie sa se inscrie in AFS.
Eu am fost acceptata la un spital langa Valence, am inceput de o saptamana si mi s-a spus ca nu mai trebuie sa ma inscriu in sistemul universitar.
Referitor la titre de sejour, cei de la spital mi-au zis ca-mi vor da un atestat de genul carte de travail, si pe parcursul a 3 luni tb sa ajung la prefectura cu atestatul asta pt a-mi face titre de sejour, contractul meu fiind de 6 luni.
Explicati-mi si mie care e treaba cu OM,tb sa ma inscriu si in asta?Imi foloseste la ceva?

tudor
junior
junior

HEEEEEEEEEEEELP

Postby tudor » Sun Nov 04, 2007 7:35 pm

Nicole wrote:Intr-adevar,romanii acceptati ca FFI nu mai trebuie sa se inscrie in AFS.
Eu am fost acceptata la un spital langa Valence, am inceput de o saptamana si mi s-a spus ca nu mai trebuie sa ma inscriu in sistemul universitar.
Referitor la titre de sejour, cei de la spital mi-au zis ca-mi vor da un atestat de genul carte de travail, si pe parcursul a 3 luni tb sa ajung la prefectura cu atestatul asta pt a-mi face titre de sejour, contractul meu fiind de 6 luni.
Explicati-mi si mie care e treaba cu OM,tb sa ma inscriu si in asta?Imi foloseste la ceva?

Cei de la spitalul care m-a primit de pe 2 noiembrie spun ca fie reusesc sa ma inscriu la facultate fie ma inscriu in ordinul medicilor. Daca exista o a treia solutie, te implor spune-mi si mie.
Ce este carte de travail? ... cine iti da asta?

Eu aveam pana pe 31 octombrie autorisation provisoire de travail primita de la Direction Départementale du Travail, de l'Emploi et de la Formation Professionnelle
Te rog raspunde-mi repede.
Sunt in ceata total.

tudor
junior
junior

Caldura mare...

Postby tudor » Mon Nov 05, 2007 7:04 pm

stie cineva daca imi pot face copii legalizate in romana dupa diploma si carnet de rezident la Paris... pentru a le expedia in tara pt cerificat de conformitate

Tonia Antonia2
junior
junior

Postby Tonia Antonia2 » Mon Nov 05, 2007 7:56 pm

Uite aici un forum al romanilor din Franta unde poti afla multe lucruri utile.
Link-ul este catre o lista cu traducatori din Paris si IDF.
http://www.franta-romania.com/node/54

Succes!

bebica
junior
junior

Postby bebica » Sun Nov 11, 2007 6:55 pm

cat are salariul un p.attache associe in Franta?Adica cu cat ramane in mana...

Im
elite
elite

Postby Im » Sun Nov 11, 2007 8:38 pm

PA = 2000 net + garzi, dupa 2 ani creste la 2300 net + garzi.

observatie : termenul PAA se foloseste pentru cei cu diplome non-UE, noi în mod normal mergem pe PA

Chris
junior
junior

ffi pe MF ?

Postby Chris » Fri Nov 23, 2007 3:09 am

Dragii mei...eu sunt rez pe MF, anul 2 si m-ar fi interesat si pe mine o "sedere" de cateva luni in Franta...ce credeti...exista ceva echivalent rezului pe MF acolo? Sau pot sa fac un stagiu pe altceva si sa-l echivalez in tara? Merci!

filhiol86
junior
junior

Re: ffi pe MF ?

Postby filhiol86 » Sun Nov 25, 2007 11:56 am

Unde pot sa gasesc si eu locurile de rezidentiat in Franta?!

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Tue Dec 04, 2007 8:18 pm

[quote="Im"]PA = 2000 net + garzi, dupa 2 ani creste la 2300 net + garzi.

observatie : termenul PAA se foloseste pentru cei cu diplome non-UE, noi în mod normal mergem pe PA[/quote
Ai perfecta dreptate :D
Vezi ca n_am uitat de cinste...

bebica
junior
junior

Postby bebica » Wed Dec 05, 2007 10:01 pm

rouadefoc wrote:
Im wrote:PA = 2000 net + garzi, dupa 2 ani creste la 2300 net + garzi.

observatie : termenul PAA se foloseste pentru cei cu diplome non-UE, noi în mod normal mergem pe PA[/quote
Ai perfecta dreptate :D
Vezi ca n_am uitat de cinste...

Eu sunt cetatean roman,deci UE,dar m-au incadrat ca PAA!Ar trebui sa imi fac probleme din cauza asta?

Im
elite
elite

Postby Im » Wed Dec 05, 2007 10:11 pm

Nu, la urma urmei e doar un nume birocratic.

In acelasi timp, adevaratii PAA nu au voie sa faca garzi singuri singurei - si vor fi platiti mai putin per garda (fiind legat de non-echivalarea diplomei lor non-UE), dar tu daca faci garzi standard sau nici nu te intereseaza subiectul, nu ai de ce sa te agiti. Oricum, PA/PAA e ceva de scurta durata, pâna faci coaja de PH.

Tonia Antonia2
junior
junior

Postby Tonia Antonia2 » Wed Dec 05, 2007 11:18 pm

Si PH contractuel e una din etapele urmatoare statutului de PA, banuiesc...Ai ceva informatii referitoare la salariu in cazul PHC?

Im
elite
elite

Postby Im » Thu Dec 06, 2007 12:32 am

Saltul e mare, din start > 3000 fara garzi, ca debutant ; vezi ca grila de salarizare e publica, întreaba de ea la afaceri medicale sau vezi pe net. Depinde de vechime, iar daca ai lucrat deja ca PA vei beneficia de acea vechime la încadrarea pe grila PH/PHC

lucid
junior
junior

acte pt PA/PAA

Postby lucid » Sat Dec 22, 2007 2:44 pm

Este pe aici cineva care a fost angajat de curand pe post de PAA sau PA sa imi dea lista de acte care i-au trebuit?si daca are timp sa descrie si pasii de inscriere in OM si ce mai trebuie facut.Merci , si sarbatori faine tuturor!

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Fri Jan 11, 2008 11:07 pm

Lucid, lista cu actele necesare dosarului tau difera oarecum de la spital la spital. Cel mai important e sa ai diploma de licenta si certificat de conformitate traduse si legalizate, cazier, fisa medicala si cam atat.Succes

ruxischatz
senior
senior

Re: Cum pleci din tara - additional site

Postby ruxischatz » Wed Feb 06, 2008 2:00 pm

Lista Centrelor medicale universitare de pe teritoriul Frantei : http://www.chu-rouen.fr/ssf/admin/centr ... rerep.html .
Trimiteti candidatura spontanee direct acestor spitale si solicitati un post de FFI – faisant fonction d’interne (rezident), deoarece, in cazul dumneavoastra este unica modalitate posibila. Salariul este in jur de 1000 euro, la care se adauga plata garzilor si orelor suplimentare. Iar in ceea ce priveste cazarea, de obicei, vi se pune la dispozitie o camera in campusul universitar. Cunoasterea limbii franceze este una din conditiile esentiale, bineinteles.

Ideal ar fi daca unul din profesorii dumneavoastra care colaboreaza cu medici francezi v-ar putea recomanda direct.

Acestea ar fi conditiile in Franta ... in Portugalia sau Germania banuiesc ca se procedeaza la fel ... Succes
Lavinia Diana MUNTEAN
Pour le pôle SANTÉ
0033.1.53.05.93.65

Asa, ca sa nu mai fie doar americanei pe aici :D . Informatia asta o am de la vara-mea care lucreaza in Franta - Paris, la o agentie de plasare a medicilor. Eventual daca stiti medici (din enfericire firma ei nu se ocupa de medici rezidenti :( ) care vor sa plece in Franta dati-le adresa asta : lavimuntean@yahoo.com
Stiu doar un singur lucru, acela ca nu stiu nimic

ruxischatz
senior
senior

Re: Cum pleci din tara - additional site

Postby ruxischatz » Wed Feb 06, 2008 2:06 pm

Am gresit adresa, scuze. :roll: Este asta: recrutement15@santeconsult.com :allright:
Stiu doar un singur lucru, acela ca nu stiu nimic

Im
elite
elite

Franta

Postby Im » Wed Feb 06, 2008 3:07 pm

ruxischatz wrote:Salariul este in jur de 1000 euro, la care se adauga plata garzilor si orelor suplimentare. Iar in ceea ce priveste cazarea, de obicei, vi se pune la dispozitie o camera in campusul universitar.

Draga Lavinia :P doresc sa fac o mica precizare.
- salariul de baza FFI e 1300-1500 euro net, plus garzi (100 euro net o garda, x1.5 sâmbata si x2 duminica)
- nu exista plata orelor suplimentare, în medicina le faci by default
- cazarea oferita e foarte aleatorie, si în 99% din cazuri nu în campusul universitar ci la internat, ar fi bine sa nu te bazezi pe asta. însa din salariu îti permiti sa te cazezi unde vrei tu.

serginiopsy

Re: Franta

Postby serginiopsy » Sun Feb 17, 2008 7:00 pm

salut la toata lumea
am si eu ceva intrebari privitor la recunoasterea diplomei de medic,
si incep cu ceea ce stiu :
Ministerul Sănătăţii Publice anunţă pe toţi cei interesaţi că, începând cu data de 15.01.2007, se eliberează certificatele şi adeverinţele necesare recunoaşterii în celelalte state membre UE, a titlurilor de calificare dobândite în România în profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist şi moaşă.

Aceste documente se eliberează numai pentru titularii care întrunesc condiţiile de cetăţenie, afiliaţiune, convieţuire şi rezidenţă prevazute de Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi respectiv nr.307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist şi a profesiei de moaşă , precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului asistenţilor medicali si moaşelor din România.

Certificate prin care se atesta ca formarea in profesiile de medic, asistent medical generalist este conforma prevederilor de directive, pentru:
Diploma de Licenta de doctor medic;

si acum revin la intrebarile mele :roll:

1.care sint Documentele necesare eliberarii acestora
2.deorece am inceput rezidentiatul in Republica Moldova, pot obtine doc.in cauza ?
sau este nevoie de a face rezidentiatul in ro,si daca da
atunci,care ar fi conditiile de transfer la rezidentiat in ro,sau eventual
daca este posibilitatea echivalarii rezidentiatului moldovenesc cu cel ro?

Intrebari la care nimeni nu a stiut cum sa raspunda
:cry:

serginiopsy

Re: Franta

Postby serginiopsy » Sun Feb 17, 2008 7:05 pm

da
am uitat sa mai scriu ceva
am absolvit universitatea de medicina in RM
am obtinut de la MS din ro, atestat de echivalare a diplomei mele de medic cu ce a ro
pentru moment lucrez in franta
pe post de PAA,in psihiatrie,dar ca sa pot postula pentru alte oferte de mai tirziu,mi se cer documentele care le-am scris anterior
mai sus
mai este cineva in situatia mea ? :?

Return to “Franta”