Franța (arhivă 2003-2010)

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Thu Oct 04, 2007 5:35 pm

Merci, nu stiu cat e salariul, ca au grile de incadrare, dar in principiu am inteles ca ar fi mai mare cu 200 aprox.Da, atrebuit sa trimit certificatul de conformitate si dreptul de libera practica.

vmc
elite
elite

Postby vmc » Fri Oct 05, 2007 10:30 am

Cineva era interesat de MG/MF in Franta.

Je tiens à vous préciser les points suivants :
Pour travailler en France en qualité que médecin généraliste ( de famille en Roumanie),il sera vous sera demandé de produire notamment une attestation précisant que vous avez exercé la Médecine pendant 3 années consécutives pendant les 5 dernières années à compter du moment de votre inscription au Conseil de l'Ordre en France.
Dites-nous si vous voulez le moment venu une installation en Médecine libérale, en salariée en Protection Maternelle et Infantille (écoles,collèges,crèches), en petit hôpital dans le domaine de la réadaptation( ce n'est pas de la rééducation hyper-active) des personnes souvent âgées après un séjour en médecine ou chirurgie ou Centres d'handicapés.

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Oct 05, 2007 12:28 pm

Ala era un criteriu de angajator, nu ? Ca dupa lege nu exista experienta minima necesara, îti iei bagajele si te instalezi indiferent când ai terminat.

lucaibar
junior
junior

Postby lucaibar » Fri Oct 05, 2007 12:45 pm

razvan.f wrote:Imi poate recomanda cineva si mie o carte (eventual cu CD sau caseta) pentru învatarea limbii franceze... daca le are in format digital e si mai bine... ms anticipat.
Stiu ca e ca nuca in perete dar m-ar fi de ajutor...

-subscriu ...are cineva idee da asa ceva? Am vazut candva prin librarii un dictionar medical Ro-Fr si invers! cam la fel de gros ca un vol. de harrison cu coperti albe! daca l-ati luat careva ....-merita?
Trebuie sa vrei, sa poti, sa faci, ceeace uneori pare a fi imposibil !

Doftoroiu`
senior
senior

Postby Doftoroiu` » Sat Oct 06, 2007 12:32 am

Im wrote:Ala era un criteriu de angajator, nu ? Ca dupa lege nu exista experienta minima necesara, îti iei bagajele si te instalezi indiferent când ai terminat.

Nu, este un criteriu alternativ la certificatul de conformitate, din cate stiu, insa daca ai acel certificat nu-ti mai trebuie conditiile de mai sus.

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Sat Oct 06, 2007 4:12 pm

Doftoroiu` wrote:
Im wrote:Ala era un criteriu de angajator, nu ? Ca dupa lege nu exista experienta minima necesara, îti iei bagajele si te instalezi indiferent când ai terminat.

Nu, este un criteriu alternativ la certificatul de conformitate, din cate stiu, insa daca ai acel certificat nu-ti mai trebuie conditiile de mai sus.

Asa e, daca nu ai fi avut certificatul nu puteai sa te inscrii in Ordre,dar il ai si nu mai e nevoie de nici o vechime, doar de certificat.

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sat Oct 06, 2007 5:40 pm

au trimis si chestia aceasta atasata.
am colegi care au ajuns in Franta ca ffi si apoi au facut si MG prin amplasari mai putin favorabile, dar pe bani foarte multi (in general peste 2500 net).

http://www.amrez.net/download/Circulair ... decins.htm

bebica
junior
junior

Postby bebica » Mon Oct 08, 2007 12:42 pm

Ma poate cineva lamuri rapid ce e DIU?Ca cica nu ma pot incadra in AFS fiind din tara UE si sa intru in DIU...Sunt un om disperat...

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Oct 08, 2007 1:14 pm

DIU e un fel de competenta, e bine sa ai cât mai multe daca vrei cariera în Franta, însa ma mir de cazul tau, pt ca n-are nicio legatura cu munca/stagiul într-un spital. E o chestie teoretica destinata celor care muncesc deja în spital. Nu e un post, e o diploma. Inscrierea la DIU nu schimba cu nimic dreptul sau greutatile pentru a avea un post. Uneori o folosesc strainii din afara UE (Africa) ca sa obtina viza de student (chit ca nu muncesc, dar ajung în Fr), dar nu vad cu ce i-ar folosi unui cetatean UE care nu mai are nevoie de viza. Sa ne tii sa curent ca sunt curios.

bebica
junior
junior

Postby bebica » Mon Oct 08, 2007 3:49 pm

Im wrote:DIU e un fel de competenta, e bine sa ai cât mai multe daca vrei cariera în Franta, însa ma mir de cazul tau, pt ca n-are nicio legatura cu munca/stagiul într-un spital. E o chestie teoretica destinata celor care muncesc deja în spital. Nu e un post, e o diploma. Inscrierea la DIU nu schimba cu nimic dreptul sau greutatile pentru a avea un post. Uneori o folosesc strainii din afara UE (Africa) ca sa obtina viza de student (chit ca nu muncesc, dar ajung în Fr), dar nu vad cu ce i-ar folosi unui cetatean UE care nu mai are nevoie de viza. Sa ne tii sa curent ca sunt curios.

Ideea e urmatoarea:cei de la spitalul unde ma duc mi-au zis ca ma primesc de la 1 noiembrie pe un post de FFi,dar trebuie sa ma inscriu si in AFS la universitate.Am luat legatura cu universitatea,secretara mi-a zis o.k.,mi-a trimis dosarul de AFS de completat.Azi,inainte sa trimit dosarul,sun pentru niste informatii si imi zice (aceeasi secretara) ca...nu pot sa ma inscriu in AFS ca sunt din Romania,deci UE,iar ea nu observase asta din mailurile trimise de mine pana sa o sun.Zic:"Doamna,atunci ce fac?".Raspunsul a fost ca,pt a fi FFi,sa ma inscriu in DIU!Si mi-a dat o adresa de internet unde sa ma interesez la ce DIU sa ma inscriu.N-am inteles mai nimic din toata povestea,am scris mail la spitalul unde trebuie sa merg,sa vad daca astia ma descurca.Dar cel mai probabil cred ca voi fi lasata balta,ca aia de la spital mi-au trimis certificat de atestare pt FFI si AFS,nu stiu daca vor sa ma accepte altfel.
Voi,cei care plecati la 1 noiembrie,ce forma de incadrare aveti,ca eu sunt foarte nedumerita...

bebica
junior
junior

Postby bebica » Mon Oct 08, 2007 4:06 pm

[quote="Im"]DIU e un fel de competenta, e bine sa ai cât mai multe daca vrei cariera în Franta, însa ma mir de cazul tau, pt ca n-are nicio legatura cu munca/stagiul într-un spital. E o chestie teoretica destinata celor care muncesc deja în spital. Nu e un post, e o diploma. Inscrierea la DIU nu schimba cu nimic dreptul sau greutatile pentru a avea un post. Uneori o folosesc strainii din afara UE (Africa) ca sa obtina viza de student (chit ca nu muncesc, dar ajung în Fr), dar nu vad cu ce i-ar folosi unui cetatean UE care nu mai are nevoie de viza. Sa ne tii sa curent ca sunt curios.[/quote
si mi-a mai zis ca e obligatoriu sa ma inscriu in DIU daca vreau sa lucrez ca FFI..
Ce e DES si DIS?

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Oct 08, 2007 4:27 pm

Pai înscrie-te atunci în DIU, si gata, daca asa vor ei.

La mine la CHU si alte spitale asociate, avem în continuare FFI din UE, alte CHU nu au, fiecare administratie procedeaza dupa cum pricepe un text de lege încâlcit, în coltul ei.

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Mon Oct 08, 2007 5:26 pm

Lamuruti-ma si pe mine ce tb sa fac pt a avea acea diploma DU sau DIU, mai nou mi se cere si asa ceva, specificandu-se ca nu conteaza in ce facultate franceza ma inscriu. :shock:
Cat dureaza ca sa fac si asta?Nici ei nu stiu prea sigur daca-mi trebuie sau nu...

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Oct 08, 2007 5:56 pm

Pai nu-ti trebuie, adica nu trebuie s-o faci pe bune, doar sa te înscrii. Cica. Oricum, e aberant, dar asta e.

Un DIU facut pe bune, e o valoare certa la CV. De obicei se da examen pt a avea diploma la sfârsit.

Cursurile de DIU au loc de genul câteva ore, seara, într-o zi sau doua, la o saptamâna sau la doua, alteori câte o singura zi întreaga la o saptamâna, sau alte variatii, oricum sunt facute în asa fel încât sa poata fi urmate de cei care lucreaza, ca pentru ei se fac. In multe cazuri va trebui sa-ti iei o zi libera pe saptamâna, de la spital, dar ai acest drept, formarea profesionala e sacra.

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Mon Oct 08, 2007 6:01 pm

Merci,IM. Cei din Fr. mi-au spus ca e bine sa am si diploma asta. Numai ca eu nu stiu cum trebuie sa procedez.Iau o Faculatete de pe net, scriu acolo si cer o astfel de diploma?Asta e nelamurirea mea.Tb sa le trimit si lor diploma de licenta si ordinul de confirmare in rezi?Alta tampenie..... :?

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Oct 08, 2007 6:11 pm

E bine sa ai DIU dar NU e prima prioritate, când nici n-ai ajuns în Franta. Astea se fac dupa ce stabilesti o chestie pe termen lung în Fr, dupa ce vezi cu ce se manânca medicina locala, nu în primul stagiu de FFI când esti aerian cu totul. In Ro oricum nu valoreaza nimic.

Daca e sa te folosesti de înscrierea în DIU, fa-o, si gata, daca aia de la spital sunt atomici e treaba lor.

De obicei lista cu DIU disponibile e afisata de facultati, cred, eu o stiu mai mult ca pe o notiune underground, când stai mai mult în Fr stii ca exista aia, si aia, si aia.

Cred ca ordinul de confirmare în rezi e pt minister, ca sa-ti dea certiful de conformitate. Cred.

bebica
junior
junior

Postby bebica » Mon Oct 08, 2007 6:59 pm

tu esti in AFS inscris? sau cunosti romani inscrisi in AFS dupa intrarea in UE ?

Im wrote:E bine sa ai DIU dar NU e prima prioritate, când nici n-ai ajuns în Franta. Astea se fac dupa ce stabilesti o chestie pe termen lung în Fr, dupa ce vezi cu ce se manânca medicina locala, nu în primul stagiu de FFI când esti aerian cu totul. In Ro oricum nu valoreaza nimic.

Daca e sa te folosesti de înscrierea în DIU, fa-o, si gata, daca aia de la spital sunt atomici e treaba lor.

De obicei lista cu DIU disponibile e afisata de facultati, cred, eu o stiu mai mult ca pe o notiune underground, când stai mai mult în Fr stii ca exista aia, si aia, si aia.

Cred ca ordinul de confirmare în rezi e pt minister, ca sa-ti dea certiful de conformitate. Cred.

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Oct 08, 2007 7:08 pm

Nu conteaza daca cunosc, ca fiecare administratie de spital are piticii ei.

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Thu Oct 11, 2007 9:43 am

Stie cineva un site cu anunturi de inchiriat apartamente in Indre et Loire?

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Thu Oct 11, 2007 3:38 pm

La dosarul pt Minister, langa acceptul celor din Franta ce mai trebuie adaugat?Cerere de la profesorul indrumator?Sau nu e neaparat nevoie?

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Thu Oct 11, 2007 11:38 pm

Eu am depus cererea sapt asta si nu a fost nevoie decat de acceptul celor din Fr.

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Fri Oct 12, 2007 12:10 pm

Multumesc,roua.Am inteles ca la secretariat depun cererea.E o cerere tip care tb completata?
Te-ai inscris si in sistemul universitar sau faci asta cand ajungi acolo?
Unde ai fost acceptata?

lucaibar
junior
junior

Postby lucaibar » Fri Oct 12, 2007 1:42 pm

Salut,
Am si eu niste nelamuriri.... in cazurile de fata ..voi toti sunteti rezidenti ? si sa inteleg ca prin statutul asta cei care ati aplicat (si unii ati si fost acceptati) mergeti in Franta? Eu am insa ceva colegi care se pare ca au plecat ... ca si absolventi! Va intreb pe voi daca este posibil aceasta ...si daca DA poate imi ziceti si mie cateva cuvite! ...ca in preajma mea lumea este f. secretoasa...(nimeni nu sufla o vb). Eu am o recomandare din partea unui prof din Franta obtinuta cu ocazia unui stagiu de o luna la el pe sectie in care imi scrie ca oricand vreau sa ma intorc sunt binevenit ...insa nu indraznesc sa ii scriu tocmai din acest considerent ....nu sunt si poate nici nu voi fi rezident anul asta ....si nu stiu cum sa pun problema! Vre-o sansa !? :help:

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Oct 12, 2007 1:46 pm

Eu eram absolvent când am plecat. :)

lucaibar
junior
junior

Postby lucaibar » Fri Oct 12, 2007 2:07 pm

Servus Im,
Deci se poate! Exista vre-o forma de incadrare in cazuri ca si cel de fata :D ?

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Oct 12, 2007 2:14 pm

Nu stiu de încadrare, ca era o chestie oarecum particulara.
Acu 6 ani (nu stiu daca si acuma) pt a face FFI trebuia sa fii înscris la rezi la tine în tara. Asta verifica secretariatul facultatii de medicina când te înscria în AFS. Deci teoretic nu se putea, daca erai doar absolvent cu mâna-n buzunare.
Insa.
Unii au folosit înscrierea la doctorat în Ro, si a mers.
Iar pt altii, a dat proful respectiv telefon la secretariat, spunând ca are nevoie *urgenta* de omul ala i sa nu-l mai frece si sa-l înscrie odata, si a mers.
Presupun ca daca ajungi în situatia de a avea oferta dar ai dificultati de înscriere, marea imaginatie a administratiei franceze (motivata cu un telefon de sus :)) te-ar putea ajuta.
Totul e cum reusesti sa convingi un prof francez sa te ia FFI pe sectia lui, sa faci munca de intern, tu având zero experienta si nici orientare pe specialitatea respectiva.

lucaibar
junior
junior

Postby lucaibar » Fri Oct 12, 2007 2:19 pm

Deci totul pleaca de la o scrisoare de intentie ...Succinta?... incarcata? scrisa cu pasiune :D sau cum naiba ...Am citit pe aici tot felul de variante si parca si datea cineva un site cu astfel de modele ...insa mi-au parut putin impersonale...

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Oct 12, 2007 2:24 pm

Scrisoarea de intentie minune e doar o legenda urbana.

Te pui si asterni pe foaie exact ce mi-ai spune mie, la un suc, cine esti, ce stii, si de ce ai vrea sa lucrezi pe o sectie în Fr.

Apoi rescrii totul mai pe scurt, cu doar jumate din cuvinte.

Apoi mai reduci o data totul la jumate din lungime.

Si înca o data.

Si e gata.

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Fri Oct 12, 2007 4:17 pm

lucaibar wrote:Salut,
Am si eu niste nelamuriri.... in cazurile de fata ..voi toti sunteti rezidenti ? si sa inteleg ca prin statutul asta cei care ati aplicat (si unii ati si fost acceptati) mergeti in Franta? Eu am insa ceva colegi care se pare ca au plecat ... ca si absolventi! Va intreb pe voi daca este posibil aceasta ...si daca DA poate imi ziceti si mie cateva cuvite! ...ca in preajma mea lumea este f. secretoasa...(nimeni nu sufla o vb). Eu am o recomandare din partea unui prof din Franta obtinuta cu ocazia unui stagiu de o luna la el pe sectie in care imi scrie ca oricand vreau sa ma intorc sunt binevenit ...insa nu indraznesc sa ii scriu tocmai din acest considerent ....nu sunt si poate nici nu voi fi rezident anul asta ....si nu stiu cum sa pun problema! Vre-o sansa !? :help:

Tu ai terminat medicina?
Daca da, poti sa mergi cand vrei mai ales daca ai si un prof care te cheama.Aplica direct la el Ce mai astepti? :D

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Fri Oct 12, 2007 4:19 pm

Nu trebuie sa fi neaparat rezident...se cauta si medicna generala cata vrei.

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Oct 12, 2007 4:26 pm

Doar ca omul are faculta româneasca si zero experienta. Nu exista FFI pe MG, ci doar MG ca medic. Dpdv administrativ ar putea prelua un cabinet MG în Franta, dar sa fim seriosi, se lasa rapid cu morti si cu procese.

PS. pâna se prind francezii ca de fapt noi nu mai avem drept de practica dupa 6 ani de studii.

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Fri Oct 12, 2007 5:28 pm

:D

bebica
junior
junior

Postby bebica » Tue Oct 16, 2007 11:40 pm

Va rog,am nevoie URGENT de o informatie:mai e vreo universitate din Franta care face inscrieri in AFS acum?Si care anume...

laur.i
newbie
newbie

Postby laur.i » Thu Oct 18, 2007 11:32 pm

Salutare! am si eu o intrebare! este cineva atat de binevoitor incat sa-0mi explice si mie cum se poate pleca in Franta ca si rezident, si daca in eventualitatea intoarcerii, profesorul indrumatorpoate sa nu te mai primeasca in clinica. Si inca o intrebare poate cineva sa-mi spuna cum se poate realiza transferul intr-o aklta clinica indrumatoare ( mai exact daca e nevoiie de acordul profesorului indrumator). Multumesc mult

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Sun Oct 21, 2007 10:14 pm

Da laur.i pt a te transfera in alta clinica indrumatoare e nevoie de acceptul profesorului indrumator actual. In ceea ce priveste validarea stagiilor facute in Franta, la intoarcerea in tara, din ce stiu eu, tu trebuie sa anunti Ministerul Sanatatii ca vrei sa ti se echivaleze stagiile, se formeaza o comisie care va decide ce anume ti se echivaleaza.

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Sun Oct 21, 2007 10:18 pm

Imi puteti spune si mie ce trebuie sa fac pt a obtine titre de sejour?
Din ce am citit pe site-ul prefecturii de care apartine orasul in care voi lucra, trebuie sa depun personal niste acte, numai ca cei de la spital imi spun sa incep demersurile pentru acest act.
Multumesc

Im
elite
elite

Postby Im » Sun Oct 21, 2007 11:36 pm

Cei de la spital sunt de multe ori paralelisti. Vei începe demersurile la fata locului, oricum sunt simple formalitati.

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Mon Oct 22, 2007 12:20 pm

Nicole wrote:Imi puteti spune si mie ce trebuie sa fac pt a obtine titre de sejour?
Din ce am citit pe site-ul prefecturii de care apartine orasul in care voi lucra, trebuie sa depun personal niste acte, numai ca cei de la spital imi spun sa incep demersurile pentru acest act.
Multumesc

Ai nevoie de toate actele inclusiv contract in original si copie certificat de nastere ,diplome traduse 2 poze tip pasaport, copie pasaport si dovada de cazare.Mergi la prefectura din orsul tau si intrebi acolo ptr. titre de sejour unde se depun, le depui si iti dau o adeverinta cu care stai pana te recheama ei sa-ti faci vizita medicala la ANAEM, apoi te recheama intr-o luna si ti-l dau.Cam asta este din cate am citit eu.

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Mon Oct 22, 2007 12:22 pm

Ce ma contrariaza pe mine este ca ieri o colega care e in Franta mi-a zis la telefon ca nu mai trebuie sa merg la prefectura, contractul meu fiind de 3 luni.Stie cineva daca este normal asa?

rouadefoc
senior
senior

Postby rouadefoc » Mon Oct 22, 2007 12:26 pm

laur.i wrote:Salutare! am si eu o intrebare! este cineva atat de binevoitor incat sa-0mi explice si mie cum se poate pleca in Franta ca si rezident, si daca in eventualitatea intoarcerii, profesorul indrumatorpoate sa nu te mai primeasca in clinica. Si inca o intrebare poate cineva sa-mi spuna cum se poate realiza transferul intr-o aklta clinica indrumatoare ( mai exact daca e nevoiie de acordul profesorului indrumator). Multumesc mult

Iti scoti:certificatul de conformitate de la MInister si intre timp aplici la spitale http://www.fhf.fr
Mai multe afli daca citesti cu rabdadare acest topic din 2007 :D
Bafta.

Return to “Franta”