Alin S wrote:Salut! Suntem 3 studenti in anul V si ne-ar interesa sa facem practica de vara intr-un spital in Spania in ideea sa ne obisnuim cu limba si conditiile de acolo pentru ca ne gandim serios sa sustinem MIR dupa terminarea facultatii. rugamintea noastra ar fii daca e cineva care ne poate ajuta cu o scrisoare de intentie sau nush un mail mai oficial eventual si o recomandare de spital bun (noi am prefera barcelona) sau orice fel de informatie care ne-ar putea ajuta in vreun fel. Multumim!
nu vreau sa fiu eu cea care spune replica vesnica de ce nu folositit google, asa ca nu o sa o fac
eu am facut practica de vara doi ani la rand in spitale din spania si pana sa ajung sa fac asta am trimis cred 50 mailuri...important e sa incercati. depinde foarte mult de posibilitatile voastre financiare, pentru ca practica nu se plateste, dar sa stai in barcelona in timpul asta poate iesi destul de scump. desi acum este un pic cam tarziu pentru a va inscrie, toate facultatile ofera programe de vara, trebuie doar sa aplicati.
calea este deci prin facultatile de medicina. in barcelona nu zic ca e imposibil sa ajungeti in afara unui program cum sunt stagiile ssmb, dar nu cred ca e foarte usor. uitati'va aici si trimiteti un mail
http://www.ub.edu/medicina/queoferim/es/index/adm. barcelona e ok, dar trebuie luate in considerare toate aspectele.
un program bun au la fac din valencia, scrieti si intrebati de cursul fundamentos clinicos practicos
http://centros.uv.es/web/centros/mio/castellano/ se plateste, dar chiar invatati lucruri.
o optiune ar fi si madridul, unde de asemenea daca o sa cautati pe google gasiti facultati de medicina si puteti aplica. cred insa ca perioada de inscriere s'a cam terminat.
ceea ce am facut eu a fost sa scriu la toate secretariatele facultatilor de medicina si am asteptat un raspuns. iti cer cv, foaia matricola si o cerere.
nu mi'am dat seama daca stiti sau nu spaniola, dar ar fi indicat, pe principiul ca ei nu prea stiu altceva, nu de alta.
aaa, si ideea cu spital bun...cred ca stiti de hospital clinic, bellvitge etc, dar in viata reala probabil nu o sa ajungeti sa lucrati chiar in cel mai bun spital, asa ca e bine sa mergeti intr'un spital mediu, pentru a vedea exact ce inseamna si daca va place. plus ca trebuie sa va ganditi ca o sa fiti niste studenti straini in practica..ei fiind adjunti, care au rezidenti, care au rezidenti de an mai mic, care au studentii lor in practica si pe urma ramaneti voi...deci sansele sa faceti cu adevarat ceva sunt mai mici intr'un spital foarte mare.
mult succes si daca va mai poti fi de ajutor contactati'ma, mai ales daca o sa veniti in barcelona.