Intrebari noi

Iepurita
elite
elite

Re: Intrebari noi

Postby Iepurita » Fri May 25, 2012 7:11 am

Daca esti rezidenta in anul 1 nu are legatura daca nemtii vor sau nu "pediatrii din alte tari". Tu nu te duci la ei u cine stie ce experienta, o iei de la zero acolo. Intrebarea prin urmare e daca se gasesc posturi pe pediatrie :)) uita-te si tu pe kliniken.de si vezi cate gasesti.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Fri May 25, 2012 6:15 pm

Dar in Ro o doreau?
cse kestie

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun May 27, 2012 4:50 pm

cata germana stia prietetna ta?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

kitty_e
newbie
newbie

Postby kitty_e » Mon May 28, 2012 7:34 am

Stia germana la nivel B2. Asta a fost impresia ei, ca in Germania nu prea ai sanse sa iei pediatrie. Acum a luat interne. Ea era aici medic de familie.

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Mon May 28, 2012 11:56 pm

Eu stiu cateva persoane care sunt in Germania rezidenti pe pediatrie, nu cred ca e imposibil. Doar sa vrei sa inveti limba :)

Poti sa iei ce vrei tu, atata timp cat gasesti post si treci de interviu :)
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.

yookah
junior
junior

Postby yookah » Thu Jun 07, 2012 12:30 pm

Salut!
Scuzati, stiu ca s-a mai vorbit despre asta de n ori, dar eu tot nu m-am lamurit :)
In spitalele bisericesti se plateste sigur mai putin? Va intreb pt ca am un interviu la un spital bisericesc si nu pot sa intreb de bani.. Am citit ca ar plati dupa Caritas AVR. Am intrat pe un site http://oeffentlicher-dienst.info/caritas/ dar nu ma descurc sa calculez..oricum as face, imi iese cam mare salariul :) sunt necasatorita, fara copii, Assistenzärztin fara experienta. Eu am inteles ca ar fi cam 1800 de euro net in primul an in acest tip de spitale si mi se pare cam putin..
Cine ma poate ajuta? :)
Tausend Dank!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jun 07, 2012 1:06 pm

In ce land?

Eu am lucrat intr-un spital bisericesc si luam 2270.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

yookah
junior
junior

Postby yookah » Thu Jun 07, 2012 2:01 pm

Fara garzi, din primul an? 2000 sa castig si as fi multumita. Am de fapt 2 interviuri,amandoua spitale bisericesti, unul in NRW si altul in BW. Depinde numai de Land sau de fiecare spital in parte? Ca daca e ultima varianta, nu pot decat sa astept sa citesc contractul..in caz ca mi-l ofera cineva! :)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jun 07, 2012 2:03 pm

in contract nu scrie suma.

da, fara garzi, in nrw.

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Thu Jun 07, 2012 4:11 pm

2270 e netul pt anul I dupa avr. De la 1.1.12 a crescut brutul cu 100, dar schimbarea avr trebuie aprobata de seful mare, asa ca posibil pe la toamna sa se actualizeze. Nu-ti face griji de salariu, concentreaza-te pe interviu.
cse kestie

dr.maximus
junior
junior

Postby dr.maximus » Thu Jun 07, 2012 5:50 pm

referitor la certificatul de limba, am si eu o intrebare:

fides sau goethe?

am vazut ca fides nu era acceptat in cateva landuri, dar care mai este situatia acum?

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Thu Jun 07, 2012 7:31 pm

situatia e la fel
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Sun Jun 10, 2012 4:01 pm

as dori sa intreb, recunoasterea vechimii(pt cei care au facut 2-3 ani de rezi in tara si apoi au venit aici) in germania foloseste la incadrarea pentru salariu ? pt ca sunt diferente intre salariul de rezident anul 1 si de ex anul 3 cam de 4-500 brut. multumesc !

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Jun 10, 2012 7:29 pm

da
eu cu 4 ani de experienta (din care 3 in tara) am 300 de euro in plus in mana

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Sun Jun 10, 2012 8:42 pm

Danke sehr ! stii cumva si ce acte imi trebuiesc din tara ? eu am fisele fiscale pe fiecare an traduse si legalizate. sunt suficiente?

kooksee wrote:da
eu cu 4 ani de experienta (din care 3 in tara) am 300 de euro in plus in mana

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Jun 10, 2012 9:00 pm

singura chestie pe care am adus-o a fost o adeverinta de la spitalul in care am lucrat in care se specifica faptul ca am lucrat full time, 3 ani, intre datele x si y
aia am trimis-o la aerztekammer si dupa vreo 6 saptamani mi-au trimis aia o hartie care imi certifica vechimea si pe care am dus-o la spital. nu am dus nicio fisa fiscala.

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Sun Jun 10, 2012 9:09 pm

am inteles,problema e ca nu stiu cand ajung in tara. o sa sun la ärztekammer maine sa vad daca fisa fiscala imi e utila,daca nu ...un drum in tara. merci mult de info.
kooksee wrote:singura chestie pe care am adus-o a fost o adeverinta de la spitalul in care am lucrat in care se specifica faptul ca am lucrat full time, 3 ani, intre datele x si y
aia am trimis-o la aerztekammer si dupa vreo 6 saptamani mi-au trimis aia o hartie care imi certifica vechimea si pe care am dus-o la spital. nu am dus nicio fisa fiscala.

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Sun Jun 10, 2012 9:21 pm

si te.a incadrat la alt Tarifvertrag ,nu ?

kooksee wrote:singura chestie pe care am adus-o a fost o adeverinta de la spitalul in care am lucrat in care se specifica faptul ca am lucrat full time, 3 ani, intre datele x si y

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Jun 10, 2012 9:28 pm

da, la stufa 4 sau asa ceva

nu poti sa trimiti pe cineva sa iti ia adeverinta?

daca suni la aerztekammer sa le explici foarte clar ca tu vrei recunoasterea vechimii pentru salariu, nu recunoasterea modulelor pe care le-ai facut in tara. pentru alea trebuie mult mai multe acte.

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Sun Jun 10, 2012 9:44 pm

am inteles. asa o sa spun. si adeverinta asta trebuie tradusa si legalizata ?

kooksee wrote:da, la stufa 4 sau asa ceva

daca suni la aerztekammer sa le explici foarte clar ca tu vrei recunoasterea vechimii pentru salariu, nu recunoasterea modulelor pe care le-ai facut in tara. pentru alea trebuie mult mai multe acte.

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Sun Jun 10, 2012 9:46 pm

si inca o intrebare,ti.au dat si din urma sau numai de luna urmatoare dupa ce ai primit hartia de la Äkammer?
kooksee wrote:da, la stufa 4 sau asa ceva

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Jun 10, 2012 10:41 pm

da, normal ca adeverinta trebuie tradusa :) ce s ainteleaga aia in romaneste. eu am si legalizat-o.

mi-au dat si din urma vreo 2000 de euro (am inteles ca ti se da retroactiv doar maxim 6 luni)

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Sun Jun 10, 2012 11:20 pm

Bun. multumesc mult doc pentru informatii. sa ai o saptamana buna !

kooksee wrote:da, normal ca adeverinta trebuie tradusa :) ce s ainteleaga aia in romaneste. eu am si legalizat-o.

mi-au dat si din urma vreo 2000 de euro (am inteles ca ti se da retroactiv doar maxim 6 luni)

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Mon Jun 11, 2012 6:33 pm

salut. am sunat la camera medicilor hessen si mi.a zis o tanti de acolo ca nu se ocupa ei de asa ceva ci doar de recunoasterea stagiilor. si ca sa intreb la spital. iar la spital la personal abteilung mi.a zis o doamna care mereu e super plictisita si pe dinafara subiectelor ca nu la ea se recunoaste. habar n.am ce sa fac mai departe. ::::::::

kooksee wrote:da, normal ca adeverinta trebuie tradusa :) ce s ainteleaga aia in romaneste. eu am si legalizat-o.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Jun 11, 2012 8:12 pm

pai prostii aia de la camera medicilor trebuie doar sa autentifice adeverinta pe care o aduci tu din romania

intreba inca o data la spital de unde trebuie sa aduci hartia. tu ai vechime ca medic si trebuie sa se reflecte cumva in vechime

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Mon Jun 11, 2012 10:49 pm

tu tot in hessen ai rezolvat? femeia aia de acolo de la camera medicilor era foarte hotarata ca ei se ocupa doar de weiterbildung si ca nici macar nu a auzit de asa ceva.

kooksee wrote:pai prostii aia de la camera medicilor trebuie doar sa autentifice adeverinta pe care o aduci tu din romania

intreba inca o data la spital de unde trebuie sa aduci hartia. tu ai vechime ca medic si trebuie sa se reflecte cumva in vechime

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Jun 11, 2012 11:00 pm

nu, in nrw

pai si eu am trimis adeverinta si dupa 6 sapt nu se intampla nimic. am sunat la aia si m-am tziganit cu ei.
asa cum recunosc stagiile trebuie sa recunoasca si vechimea.
nu stii nici un roman care sa isi fi echivalat pe acolo prin hessen?

geocatalinfx
senior
senior

Postby geocatalinfx » Mon Jun 11, 2012 11:02 pm

nu stiu pe nimeni din pacate. mi se pare totala lipsa de profesionalism, am avut tot felul de probleme cu nemtii cand vine vorba de autoritati.

kooksee wrote:nu, in nrw

pai si eu am trimis adeverinta si dupa 6 sapt nu se intampla nimic. am sunat la aia si m-am tziganit cu ei.
asa cum recunosc stagiile trebuie sa recunoasca si vechimea.
nu stii nici un roman care sa isi fi echivalat pe acolo prin hessen?

lassirr
junior
junior

Postby lassirr » Tue Jul 10, 2012 9:03 am

Va rog daca este vreun absolvent de medicina dentara si lucreaza in Germania ,care sunt actele si demersurile necesare de facut si unde anume se poate angaja un stomatolog roman ABSOLVENT ANUL ACESTA 2012

lassirr
junior
junior

Postby lassirr » Fri Jul 20, 2012 10:42 pm

daca stie cineva si imi poate raspunde care ar fi diferenta de salariu(brut) intre plata conform(VKA-vertrag kommunale arzte)afiliat la MB si ( Arbeitsverträge in Einrich­tun­gen des Deutschen Caritasverbandes )?

Danke

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Sat Jul 21, 2012 4:40 pm

Daca lei vei cauta pe cele doua pe google, vei gasi diferenta.
cse kestie

lassirr
junior
junior

Postby lassirr » Sun Aug 05, 2012 4:03 pm

MERCI kcuf_di chiar e folositor "raspunsul tau" si "binevoitor",pana si nemtii sunt mai binevoitori...

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Mon Aug 06, 2012 5:58 pm

Intradevar, nemtii sunt mai binevoitori, dar intrebarea ta tot vaga ramane, iar raspunsul tot pe google il gasesti.
cse kestie

ywlya
newbie
newbie

Postby ywlya » Sun Aug 12, 2012 12:02 pm

Neatza. Am primit de la asigurarea de sanatate o instiintare ca trebuie sa mi fac obligatoriu o freiwillige Versicherung. Voi aveti pflicht versicherung sau care e diferenta dintre ele?este aceeasi cu cea privat?multumesc.

yookah
junior
junior

Postby yookah » Mon Aug 13, 2012 2:59 pm

Salut! Vin si eu cu inca o intrebare.. Am primit Zusage de la o clinica din Hessen si ma intreaba in cat timp primesc Approbationul (ei cica sa incep sa muncesc ab 01.09) in conditiile in care numai azi am trimis actele la tradus. Sun de ore bune la un nene care se ocupa de litera cu care sunt eu sa imi dea informatii despre actele pe care trebuie sa le trimit..si nu raspunde. Am vazut in mare pe forum ce imi trebuie. Dar am cumva nevoie si de contractul de munca pt Approbation? Sau imi trebuie contractul numai dup-aia pt camera medicilor? Vad ca Chefarzt-ul m-a intrebat de Approbation dar de Vertrag inca nu a zis nimic.
Pt cei care sunt in Hessen, cat timp a durat sa primiti Approbationul? Exista si un regim de urgenta? Si inca ceva, pot sa trimit actele si sa primesc App prin posta? Sau trebuie sa ma deplasez la Frankfurt? Ca am citit undeva si de un mini-interviu..cum se procedeaza?
Multumesc mult de tot!

yookah
junior
junior

Postby yookah » Mon Aug 13, 2012 4:33 pm

Nu stiam ca in Germania sunt asa de neseriosi oamenii. Am sunat toata ziua la Frankfurt pt informatii despre Approbation, in cele din urma a raspuns cineva care m-a trimis pe site-ul lor si m-a expediat rapid. Si dupa ce am vazut ce era scris pe site, am cateva intrebari, am sunat inapoi, nu a mai raspuns nimeni. Va rog mult, pt cei care au obtinut Approbationul in Hessen, am cateva intrebari:
1.Trebuie actele neaparat in Germania traduse?
2.Examenul medical tot in Germania unbedingt? Pt ca sunt in Ro si sa ma duc acolo numai pt examen..la cate cheltuieli am avut..
3. Trebuie sa locuiesc in Germania neaparat? Sau pot pune adresa unor prieteni, chiar daca sunt in alt Land?
4. Voi cand ati primit App? Am intrebat la Frankfurt si mi-a spus ca poate sa dureze si 2 luni, si 4 luni??

Interviul l-am avut exact acum o saptamana si Chefarzt-ul imi zice azi ca ma accepta si sa incep pe 1 septembrie. Am sa vorbesc cu el ca nu am cum in 2 sapt sa fiu gata, dar daca App vine in doua luni, nu cred ca ma asteapta atat.
Am pus cam multe intrebari, sorry, dar sunt foarte stresata si trebuie sa dau un raspuns cat mai curand clinicii. Multumesc mult daca ma puteti ajuta..si dau o bere, doua! :)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Aug 13, 2012 10:25 pm

chefarztul te asteapta.

ai b2?

trimite actele la aia la frankfurt (exact ce scrie pe site)si apoi te vor contacta ei. nu cred sa fie vreo procedura de urgenta, toata lumea vrea app cat mai repede.
pentru raspuns da adresa unui prieten chiar daca e din alt land.
in privinta precontractului..unora le-a trebuit, altora nu. pe site la aia ce zice? oricum trimite actele asa sa inceapa sa lucreze dosarul si apoi iti vor spune ei daca lipseste ceva. atunci le ceri alora de la spital un precontract

Im
elite
elite

Postby Im » Tue Aug 14, 2012 12:22 am

yookah wrote:Nu stiam ca in Germania sunt asa de neseriosi oamenii.

Nu stiu cum se face ca toti amatorii de 'emigrare' pe care îi cunosc si care au dat chix au un spirit critic f ascutit, faza de mai sus e buna de pus în chenar.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

Festina
elder
elder

Postby Festina » Tue Aug 14, 2012 1:09 am

Ba frate,anumiti romani sunt mai nemti ca nemtii!
Im wrote:Deci un studiu statistic improvizat de mine spune ca un candidat la (orice) va fi cu atât mai agitat si pretentios si penibil cu goana dupa criterii cu cât e mai de slaba calitate.

PS: Alergic la cadre didactice din UMF !

yookah
junior
junior

Postby yookah » Tue Aug 14, 2012 1:44 am

Multumesc kooksee pt raspuns!

Im, nu plec de la premiza ca in Germania totul e roz, departe de mine gandul acesta, dar cand suni de 100 de ori pt ca vrei urgent niste informatii si stii ca omul e in birou pt ca iti spune colega lui, si raspunde o singura data cand il fentezi luand legatura mai intai cu centrala..te cam enervezi. Mailuri scrise saptamana trecuta, la fel niciun raspuns. Ma gandeam totusi ca sunt mai profesionalisti ca pe la noi, am trait ceva timp acolo, si nu am mai avut probleme de genul acesta. E normal sa fie si oameni neseriosi in Germania(duuh), poate nu am ales eu exprimarea corecta(Im desigur ca se leaga de orice numai ca sa zica si el ceva) ,nu asta era surprinderea, dar e normal si sa fii un pic dezamagit cand vezi ca cineva te sfideaza si iti aduci aminte atat de bine de Romania. Fiecare judeca oricum dupa propriile experiente. Chix-ul oricum nu din asta il dai, simtul acesta critic daca il ai, il ai si in Romania.. Im, probabil tu te bucuri cand mai auzi ca a mai dat cate unul chix, pt ca rautatea e in floare aici.. Ce conteaza e sa fii fericit. Daca observ eu ca nu imi place acolo si ma intorc, asta nu e chix, e pur si simplu o alegere bazata pe ceea ce conteaza mai mult pt mine. Chix e cand iti place super mult tara si totusi nu reusesti sa razbesti acolo. Pana acum am avut parte numai de surprize in Germania.. nemtii nu sunt reci, au simtul umorului si nu toti sunt blonzi. (aici glumeam, sa ii spun si lui Im ca nu credeam ca toti nemtii sunt blonzi, ca sa nu ma trezesc ca-mi pune in chenar vorba de duh). Deci, sa nu crezi tot ce se spune. :) Zgarciti sunt, asta ramane valabil. So, Im, don't worry, daca voi da chix nu din cauza simtului meu critic va fi, sunt calita in Romania, ba chiar in Bucuresti, de catre functionarii publici &co de acolo. Si uite asa am folosit acum cuvantul chix cat nu am folosit toata viata la un loc. :) Peace!

Return to “Germania”