specialitati de care (se) merita sa te apuci in Germania

Melania
addicted
addicted

Re: specialitati de care (se) merita sa te apuci in Germania

Postby Melania » Tue Aug 23, 2011 7:24 pm

n-ai inteles, se referea la sotzia lui.

juxhin

Postby juxhin » Thu Aug 25, 2011 7:05 am

Gastroenterologia este ok ca specialitate inafara de hemoragiile digestive care te streseaza destul,nu stiu daca sunt locuri libere pentru ca e cautata si in orase ca Rostoc unde ploua tot timpul( regen, regen und kein ende) nu prea vreau sa merg, trebuie sa faci iar 3 ani de interne la inceput si cred ca e destul de greu sa te plimbi la toate clinicile pe rand. Sa vedem pana invat si limba destul de bine. va salut.

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu Aug 25, 2011 8:52 am

ciresar1988 wrote:Eu consider asta o grava eroare. Matza din casa in care stau eu pare a se uita foarte competent in calendarul de pe usa camarii. O avea o mica influenta si poza cu papagali, dar eu cred ca nesemnificativa.

:P :P :P :D :D :D
cea mai buna replica din tot topicul
qpepsi.gif

helene

Postby helene » Sun Sep 11, 2011 6:28 pm

salutare! poate ma lamureste si pe mine cineva legat de medicina interna...stiu ca sunt doua variante de weiterbildung: una in care primii 3 ani sunt de trunchi comun si apoi inca vreo 3 de specialitatea aleasa...si mai e varianta cu 5 ani interne si apoi supraspecializare cam 2-3 ani pe o ramura. Ambele variante sunt recunoscute de Aerztekammer? Ma gandesc ca cei care nu vor sa faca neaparat med interna aleg prima varianta si invers...
si pt reumatologie stie cineva cum stau lucrurile in Germania? se desprinde tot din interne? Ms

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Sep 11, 2011 8:21 pm

initial era aia cu 5 ani

acuam e aia cu 3 ani. sunt niste generatii intre ele.

din cate stiu, va ramane 3+3
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Sep 11, 2011 8:49 pm

helene wrote: poate ma lamureste si pe mine cineva legat de medicina interna

sigur ca te poate lamuri cineva

e vorba de orice Ärztekammer unde scrie tot programul oficial de Weiterbildung
http://www.aerztekammer-bw.de/30/kammern.html

(stiu ca ti-e lene sa cauti, ti-am dat linkul aici)

si mai specific, probabil ca vei mai scuti vreo doua ore de cautat

http://www.aerztekammer-berlin.de/10arz ... index.html
nicht wahr?

dr.zen

Postby dr.zen » Sun Nov 20, 2011 7:38 pm

buna!!!as dori sa va intreb in cazul in care iti doresti sa faci rezident. pe dermato in Germania,este posibil?
Am intrebat o firma de recrutare si mi s-a transmis ca exista o posib. de sub 1%...este cineva/stiti pe cineva care a plecat din Romania pe post de rezid. dermato?
Am in vedere si ideea de a pleca cu interne (3+3),insa nu sunt in totalit. happy cu aceasta idee,dermato fiind ceea ce imi doresc...
multumesc!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Nov 20, 2011 7:50 pm

Nu se poate direct pe dermato.

Trebuie sa faci inainte 3 ani interne
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

dr.zen

Postby dr.zen » Sun Nov 20, 2011 8:29 pm

kooksee,:(((...ok,mersi frumos!

manolo
elder
elder

Postby manolo » Sun Nov 20, 2011 9:27 pm

eu m-am cam saturat de interne, as incerca chirurgie. singurul lucru ce ma opreste este faptul ca am aflat ca s-a schimbat curicula ptr chirurgie: acum esti nevoit sa faci radiologie la nesfarsit daca vrei chirurgie... cam nasol!
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.

dr_coimu
senior
senior

Postby dr_coimu » Mon Nov 21, 2011 9:55 am

kooksee wrote:Nu se poate direct pe dermato.

Trebuie sa faci inainte 3 ani interne

Sigur ca se poate direct pe dermato.
De ce ar trebui sa faci 3 ani de interne? Dermato e specialitate chirurgicala.
Singura problema este ca sunt putine locuri.

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Mon Nov 21, 2011 2:14 pm

Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

Jerome
elite
elite

Postby Jerome » Mon Nov 21, 2011 2:55 pm

darksunrise wrote:Ca sa fiu si un pic on topic: cel mai putin stresant mi se pare sa fii anatomopatolog..

...pe naiba, in de trebuie sa faci minim 150 de necropsii cu manuta ta, in rezidentiat.
Ti se pare asa de relaxant?

Doftoroiu`
senior
senior

Postby Doftoroiu` » Tue Nov 22, 2011 1:46 pm

Pai din ce vaz la noi in spital, chirurgicalele(mai ales) si internele sunt, in faza de diagnostic, niste anexe ale radiologiei....hop-tzop, CT-Abdomen si gasim lucruri foarte grave : meteorism, coprostaza...etc. :lol: sau tumori care se dovedesc chisturi...asa ca responsabilitatea diagnosticului e cel putin doua treimi, daca nu mai mult treaba radiologului, restul trateaza pasientul in functie de ce viseaza radiologul.....cam naspa.....

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Wed Nov 23, 2011 1:04 am

La noi nu tine. Radiologii de la noi sunt niste poeti. Daca nu le trimiti un beletzel pe care sa scrie clar "Tumora ?" "Chist?" "OZN?", adica un diagnostic si cateva dg. dif., te trezesti cu un befund de genul "Formatiune rodund-ovulara-coltzulara, cu zone negre, zone gri, zone griusoare si zone albicioase, care se intinde de unde incepe si pana se sfarseste, face presiune pe ce e langa ea si se intinde catre ce nu e langa ea, fara vreun indiciu ca ar fi ce ne-am putea gandi ca ar fi. Recomandam repetarea, impreuna cu o intrebare tintita".

Anul trecut timisera chirurgii pe unu implicat intr-un accident, cu intrebarea "Fractura ?" . Raspunsul fuse "Nici un indiciu clar de fractura", dar nu au continuat si cu "Dar are pneumotorax, trai-v-ar familiile ". Nu era fractura, nene ! Asta e! Dracu il punea sa moara fara sa spuna clar de ce?
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Nov 23, 2011 2:32 am

e ok asa, trebuie si ei sa se puna la adapost de probleme de natura juridica. si in aceste cazuri se stie ca cu cat spui mai putin, cu atat e mai bine!

Draso
senior
senior

Postby Draso » Wed Nov 23, 2011 7:37 am

Doua expresii de baza din vocabularul radiologilor:
- Verdacht auf
- Kann nicht sicher ausgeschlossen werden

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Thu Nov 24, 2011 2:15 am

Kein Nachweis einer....
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Nov 24, 2011 2:26 am

In den Übersichtsaufnahmen kein Nachweis einer frischen knöchernen Verletzung. Intakte Artikulation. CT empfohlen.

Doftoroiu`
senior
senior

Postby Doftoroiu` » Thu Nov 24, 2011 2:15 pm

Frantujii au o vorba, care se aplica perfect la raporturile clinician-radiolog din Germania : À question idiote, réponse idiote. :mrgreen: Aia cu pneumotoraxul e clar prostie de radiolog, dar in restul cazurilor, daca respectivul clinician (neamt sau ausländer, nu sariti asa, n-am zis de voi! :lol: ) n-are nici ca mai mica idee despre ce are pasientul si vrea sa traga nitzel de timp, il trimite la CT poate-poate iese iepurasul...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Nov 24, 2011 11:35 pm

Si eu ca chirurg cand nu am nicio idee scriu "cardiopulmonaler status". Sa descrie tot ce vad ca si asa am senzatia ca o cam freaca toata ziua

dinaela
newbie
newbie

Postby dinaela » Mon Nov 28, 2011 1:14 am

sal, ce mai faceti?
da de diabet ce parere aveti?ceva colegi pe diabet ?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Nov 28, 2011 1:35 am

Am eu o prietena pe diabet.
Abia s-a angajat.

Vorbesc cu ea si iti spun.

dinaela
newbie
newbie

Postby dinaela » Tue Nov 29, 2011 1:45 pm

kooksee wrote:Am eu o prietena pe diabet.
Abia s-a angajat.

Vorbesc cu ea si iti spun.

multumesc,esti un dragut :))

vmc
elite
elite

Postby vmc » Tue Nov 29, 2011 1:57 pm

musai sa-l trimit pe Fritz (am vazut ca se pricepe la analize) sa faca o evaluare a iubirilor lui kuksi pe imed :)
nicht wahr?

johnny
senior
senior

Postby johnny » Tue Nov 29, 2011 7:56 pm

nu stiu de ce intelesesem ca cuksaw e pe radiologie. tot respectul daca esti pe chirurgie!
e spital universitar?
Blegoo wrote:"Băgamiash... ce de-a mai gropi!"
Trident:
"Uliliuuu... ce de-a multe vagine pă stradă...! Hai să intru și în asta... și în ailaltă... să nu ratez nici una!"

http://www.youtube.com/watch?v=hE3HdcdZ ... re=related

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Nov 29, 2011 11:11 pm

johnny wrote:nu stiu de ce intelesesem ca cuksaw e pe radiologie. tot respectul daca esti pe chirurgie!
e spital universitar?

poate nu ai aflat cum e in germania.

si daca ai avut ultima medie din an poti sa faci chirurugie. nu re vreo jmecherie sau vreun titlu de lauda-

nu sunt in spital universitar, mi-a fost rusine sa imi echivalez diploma de licenta cu titlul de doctor in medicina.

altii nu au avut aceasta rusine

manolo
elder
elder

Postby manolo » Wed Nov 30, 2011 2:17 pm

johnny wrote:nu stiu de ce intelesesem ca cuksaw e pe radiologie. tot respectul daca esti pe chirurgie!
e spital universitar?

da, tine de Universitatea "Spiru Haret"
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei

Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.

Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,

Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Fri Dec 30, 2011 1:03 pm

vmc wrote:
kooksee wrote:sper ca nu indraznesti sa ne comparam competentele cumva

nu, kuksi, stai linistit, nimeni nu-si mai compara competentele cu tine, am inteles cu totii si cine esti si ce esti in stare. din groapa de potential de unde nu mai da Domnul sa te ridici (hai s-o numin clubul inteligentilor - pe groapa, ai inteles bine) ai niste rabufniri frustrate cu care ai reusit sa creezi o antipatie generala. sper ca ai percutat ca trebuie sa-ti deschizi topic pe Diverse sa spui again ce rea e vmc si ca are ceva cu tine si iarasi iti sterge posturile (se va intampla in continuare, pentru ca nu-si au sensul jignirile la adresa colegilor).

sa vorbim de pe pozitii egale ca doar suntem chirurgi. tu habar n-ai ce e chirurgia, in afara de faptul ca poti sa te lauzi ca salvezi vieti pe forum, chirurgia e cea mai scarboasa ramura din medicina, e de o plictiseala si rutina absolut execrabile. ajungi sa numeri invers de la 100 in jos ca sa nu adormi pe seama rutinei, sa te rogi sa sangereze ceva, sa iasa un balaur din plaga, sa faca stop pacientul si...rugaciunile nu-ti sunt ascultate, faci in continuare ligaturi si tai si ligaturezi si tai si...sa ma trezesti cand pune intrumentara pansamentul! diagnosticul? il face internistul. tu ce faci ca si chirurg? daca ai trecut de faza cu departatoarele, atunci tai si ligaturezi...

in romania e mare branza ca vine ciubucul mare, aici e o mare frustrare ca stai ca prostu' in picioare ore intregi cu mainile in plaga facand aceeasi operatie a cata oara?, salariul e exact la fel, stress zero, sectia mirosind a fecale si mai pot enumera cateva avantaje

desigur, la patologia din spitalul tau, radiologul nu-si are rostul, insa un radiolog e de un milion de ori mai fericit decat un chirurg. are in mana diagnosticul si terapia interventionala, are spitalul si praxisul. ce te faci tu cand vei fi mare? vei face operatiile pe care ti le da Chefarztul? si asta pana la adanci batraneti? frumoasa perspectiva! unde e provocarea, gandirea, inteligenta? unde e decizia? o noua tehnica operatorie apare o data la 5-10 ani, un nou protocol de chimioterapie apare o data la cateva luni. cu ce consecinte ambele, pentru un om normal la cap?

PS vezi ca exista o lista cu planificarea concediilor pe anul viitor. sa nu uiti sa ti-l planifici unde a mai ramas loc. asta iti ofera chirurgia si spitalul. restul e poveste de adormit copiii...

Se vede ca nu ai fost la chirurgie pana acum. :)
Am totusi o nelamurire: deja stiu razboiul dintre voi 2, nu-i o veste noua. Ce ma intreb eu este de ce anume trebuie tu sa jignesti toti chirurgii din lume, doar ca sa ajungi la Kooksee?
Si pe mine ma plictiseste aroganta lui, vine din frustrare, dar asta nu ma face sa agresez o tagma intreaba doar ca sa il ating pe el.
Chrirugia este o ramura extraordinar de frumoasa, la fiecare operatie este altfel, ca fiecare organism este altfel. am intrat la o eventratie masiva enormaa, la care chirurgul a facut o liza la vreo 3 saci herniari, o rezectie de intestin subtire, liza aderentelor care erau cu carul, a pus plasa la nivelul defectului aponevrotic si a intarit-o cu pielea pacientei, dpa care a inchis abdomenul.
N-am mai vazut asa ceva. Si a fost doar o alta eventratie. Sau sa intri la un colecist descris la CT ca un colecist mulat pe calcul cu o usoara crestere in dimeniuni a pancreasului, fara aspect de tumora, si sa descoperi ca nici macar nu ajungi la colecist din cauza unei tumori de cap pancreatic enorma, dura, care nu permite nici o disectie locala, doar biopsie.
In fine, sunt sute de exemple de genul acesta.
Devine chiar trist atunci cand pt. a te simti tu bine in meseria ta trebuie sa te iei de cei care au alesa lta ramura. Asta denota ca nu e chiar asa cum bravezi.
Eu spre exemplu sunt extrem de incantata de partea chirurgicala, nu ma intereseaza de radiologi, gastroenterologi sau dermatologi, fiecare are ceva frumos, inclusiv MF-ul, trebuie doar sa iti placa ce faci. Si cand iti place, nu mai ai de ce sa te iei de unii si de altii.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

vmc
elite
elite

Postby vmc » Fri Dec 30, 2011 7:04 pm

Ioio, bati campii cu gratie. Kooksee nu e pe chirurgie, iar din postul meu a inteles el ce vreau sa spun (era normal sa inteleaga doar el, doar ii era dedicat: insa un radiolog e de un milion de ori mai fericit decat un chirurg).

E foarte bine ca-ti place pe chirurgie, alta specialiatate ai incercat ca sa poti face o comparatie competenta?
nicht wahr?

mihai_525
elite
elite

Postby mihai_525 » Fri Dec 30, 2011 7:27 pm

cum nu e pe chirurgie dar pe ce e
la kooksee ma refer
kooksee pe ce esti ?
America first

vmc
elite
elite

Postby vmc » Fri Dec 30, 2011 8:50 pm

kooksee e chirurg, n-a zis niciodata ca e pe chirurgie
nicht wahr?

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Fri Dec 30, 2011 9:05 pm

Da, Vmc, am incercat. Diabet, urgente, ortopedie, gineco, gastro, cardio, pe toate astea am facut garzi si am fost la fiecare stagiu, ca sa stiu cu ce se mananca, plus practica de vara. Ba chiar atunci cand eram in garzi mergeam si la raze cu pacientii ca sa vad um se procedeaza, si la CT-uri..Nu as spune ca vreuna plictisitoare pt ca fiecare specialitate are ceva.
M-au atras chirurgia oncologica, ginecologia, ortopedia, psihiatria. Si internele sunt f. faine, dar nu m-as fi vazut facand o viata intreaga nimic in afara de cele de mai sus.
Nu bat campii, iti spun o realitate. faptul ca pt. tine chirurgie e plictisitoare (?!?!?!??!?!?) arata ca nu ai fost la chirurgie sa vezi despre ce este vorba. Nu deschizi un abdomen si hop!, gasesti atlasul de anatomie si faci cu ochii inchisi operatia, tot timpul e ceva nou, mai o aderenta, mai un apendic situat la naiba, mai o tumora, se diseca mai greu sau mai usor, de-aia o histerectomie poate dura 45 de minute sau 5 ore.
Ca sa nu mai spun ca faci laparo, chirurgia clasica, se fac histerectomii pe cale vaginala, abdominala, laparoscopica, vaginala asistata laparoscopic si cate si mai cate.

Ma rog, n-am mai fost de atata timp pe forum ca am uitat ca la fiecare mesaj scris cineva apare sa-ti arda o tigaie in cap. :allright:
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

alimori
elite
elite

Postby alimori » Fri Dec 30, 2011 9:20 pm

vmc wrote:E foarte bine ca-ti place pe chirurgie, alta specialiatate ai incercat ca sa poti face o comparatie competenta?

Unde face Ioio o comparatie? Nu poate sa-i placa ceva si pace, trebuie sa vada daca nu cumva altele ii plac mai putin?
Tu ai incercat toate specialitatile ca sa stii care-ti place?

mihai_525
elite
elite

Postby mihai_525 » Fri Dec 30, 2011 9:21 pm

cum adica e chirurg si-a luat specialitatea in de ?
America first

vmc
elite
elite

Postby vmc » Fri Dec 30, 2011 10:36 pm

mihai_525 wrote:cum adica e chirurg si-a luat specialitatea in de ?

nu l-am intrebat unde si-a luat specialitatea, insa ascris pe forum ca e chirurg. intreaba-l tu, io nu-s curioasa.

@ioio: ti-am zis ca bati campii cu gratie? nu mai repet si a treia oara, ar insemna ca ai probleme grave de intelegere a ceea ce citesti. sper ca nu incepi ca Jerome sa postezi la infinit sa punctezi ceva (oricum n-are sens), daca vrei precizari suplimentare nu le primesti public, te poti adresa privat. ai dreptate: nu-s pe chirurgie, nici nu-mi place specialitatea aia, e boringgggggg

@alimori: hi hi hi, nu-mi explic agresivitatea la o intrebare banala pe care am adresat-o unui alt user, poate ne explici (aia cu agresivitatea)
nicht wahr?

mihai_525
elite
elite

Postby mihai_525 » Fri Dec 30, 2011 10:55 pm

kooksee ti-ai luat specialitatea in de ?

m
America first

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Fri Dec 30, 2011 11:29 pm

Ok ma framanta si pe mine chestia asta acum ca ai zis-o: daca tie nu ti se pare palpitant sa deschizi un abdomen si sa gasesti o surpriza acolo, ce anume e palpitant? Si zau ca sunt chiar curioasa, nu fac misto.

P.S: Kooksee, sper ca esti mandru de ce ai facut: dupa atata haituiala a lui Vmc pe aici ai transformat-o in tine!

vmc
elite
elite

Postby vmc » Fri Dec 30, 2011 11:40 pm

gata, mi-am revenit Ioio! eu zic ca e interesant sa deschizi o inima, abdomenul e puturos
nicht wahr?

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sat Dec 31, 2011 10:47 am

Ei, asa ceva da, am mai auzit :lol: daca ziceai asta intelegeam :lol:

Return to “Germania”