Intrebari noi
- Chingachgook
- addicted
Re: Intrebari noi
eu am primit un Führungszeugnis din ala fix acasa.
am fost la primarie, am marcat 13 euro cum am spus mai spus si peste vreo 3 zile a venit hartia in cutia postala.
am fost la primarie, am marcat 13 euro cum am spus mai spus si peste vreo 3 zile a venit hartia in cutia postala.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- junior
Va rog daca stiti ce inseamna in ce consta "Einstellunguntersuchung"?
Aceasta trebuie sa o sustin la Essen cu Prof.Stuschke,A trecut cineva prin asemenea experienta si imi poate impartasi si mie?
Va rog.

Aceasta trebuie sa o sustin la Essen cu Prof.Stuschke,A trecut cineva prin asemenea experienta si imi poate impartasi si mie?
Va rog.

- darksunrise
- elder
lassirr wrote:Va rog daca stiti ce inseamna in ce consta "Einstellunguntersuchung"?
Va rog.
![]()
Nu te supara dar tu nu stii sa cauti pe google ?
Ia da frumusel si simplu de exemplu "was ist Einstellungsuntersuchung" si vezi ce gasesti.. chiar asa nu poti sa faci un minim de efort ?
PS: e vizita medicala. analize etc.
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.
-
Buna ziua. Am si eu o intrebare va rog: am auzit ca in primele 6 luni, sau chiar un an , esti doar de proba ( ceea ce nu e o problema) , dar ca nu primesti salariu cat se zice in firme-respectiv 2-3 mii de euro...etc, ci doar cat sa te mentii in viata, undeva la 500-600 de euro maxim. E adevarat?? Mi se pare ceva normal, atata timp cat ei nu stiu daca o sa faci fata, dar-repet, E ADEVARAT??
- Chingachgook
- addicted
nu e adevarat
perioada de proba inseamna ca esti angajat normal.
singura chestie diferita e ca in astea 6 luni poti fi dat afara cu un preaviz foarte scurt.
de asemeni, teoretic e mai greu de luat concediu.
salariul de incepator in germania 3700-3800 pe hartie si 2000-2200 in mana. dupa cateva luni incepi sa faci garzi si mai creste.
perioada de proba inseamna ca esti angajat normal.
singura chestie diferita e ca in astea 6 luni poti fi dat afara cu un preaviz foarte scurt.
de asemeni, teoretic e mai greu de luat concediu.
salariul de incepator in germania 3700-3800 pe hartie si 2000-2200 in mana. dupa cateva luni incepi sa faci garzi si mai creste.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- harciogu
- senior
kooksee wrote:eu am primit un Führungszeugnis din ala fix acasa.
matale ai intotdeauna tratament preferential. nemtii astia

Ceasul meu cu cuc, patentul si-un cutit de paine.
"[...]scartzaiala aia latrata care se cheama nemtzeste." © Tasha
Renault - Créateur du malheur.
"[...]scartzaiala aia latrata care se cheama nemtzeste." © Tasha
Renault - Créateur du malheur.
- blackdeceneu
- junior
sper sa nu am surprize. cand am fost la consulatul din sibiu cu cererea tip de pe internet, m-au intrebat pt ce imi trebuie, le-am zis ca pt Approbation si ei au facut alta cerere, Belegart 0 Tatigkeit als Arzt, dar nu au spus nimic legat de autoritati. Mi-au validat semnatura, au facut o copie dupa buletin pe care au atasat-o cererii, au parafat si asta a fost tot. Eu i-am intrebat daca este posibil sa trimita cazierul la consulat, sa il ridic personal, dar au spus ca nu se poate.
daca e necesar, pentru a supravietui va iau si zilele din calendar.
- drmititik
- junior
Am si eu o intrebare pentru cei care au luat Approbationul in Niedersachsen, mai exact in Hanovra: in cat timp a fost gata?
Il pot trimite si in Romania sau e musai sa le dau o adresa de Germania? Multumesc frumos
Il pot trimite si in Romania sau e musai sa le dau o adresa de Germania? Multumesc frumos
- dremy
- junior
drmititik wrote:Am si eu o intrebare pentru cei care au luat Approbationul in Niedersachsen, mai exact in Hanovra: in cat timp a fost gata?
Poti trimite si din Romania. Dureaza intre 4 - 6 saptamani, depinde cum ti-e norocul.
- drmititik
- junior
Eu am trimis deja dosarul din decembrie de la mijloc. I'm waiting and waiting. Cu sarbatorile astea nu stiu cand va fi gata. Ce vroiam s astiu e daca ei il pot trimite aici sau nu:D Si in cat timp ajunge
Multumesc!

dremy wrote:drmititik wrote:Am si eu o intrebare pentru cei care au luat Approbationul in Niedersachsen, mai exact in Hanovra: in cat timp a fost gata?
Poti trimite si din Romania. Dureaza intre 4 - 6 saptamani, depinde cum ti-e norocul.
-
Salutari. Am verificat prin cautare daca s-au mai postat comentarii cu legatura la oraselul Fulda...si de aceea imi permit sa va intreb (pe cei care sunteti binevoitori sa imi rapsundeti) ce stiti de aceasta amplasare. Am gasit un site al unei academii din Fulda, ce apartine unui domn doctor arab, care ofera acolo cursuri de limba germana, cazare,masa, programe sociale pe o durata de 6 luni si nu stiu daca pot avea incredere sau nu. Si da...ma numar printre lenesii care prefera sa plece in Germania cu aceasta firma pentru ca nu stiu foarte bine limba. 
Va multumesc anticipat pentru raspunsul vostru :*

- darksunrise
- elder
siteul cu pricina l-am gasit si eu. doar ca daca dai un search pe google (am dat eu din curiozitate), nu o sa gasesti niciunde mentionat numele "academiei" in afara de siteul lor.
in plus, citeste bine pagina cu conditiile - trebuie sa le platesti inapoi nu stiu cat, timp de x ani.
eu zic sa nu
suna foarte foarte dubios.
exista firme care te ajuta fara sa te puna sa platesti, sau platesti biletul de avion si iti asigura ei curs de limba sau diverse...
astia cu academia nu-mi suna bine deloc
in plus, citeste bine pagina cu conditiile - trebuie sa le platesti inapoi nu stiu cat, timp de x ani.
eu zic sa nu

exista firme care te ajuta fara sa te puna sa platesti, sau platesti biletul de avion si iti asigura ei curs de limba sau diverse...

There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.
-
Buna!...in legatura cu salariul din primele luni si nu numai,mi s-a spus de la o firma din Ro ca ar fi de 1600 euro in mana..este adevarat?
Salariile difera in functie de specializare sau de localitate?
Multumesc anticipat!:)
Salariile difera in functie de specializare sau de localitate?
Multumesc anticipat!:)
- darksunrise
- elder
Difera in functie de cum spune fiecare spital ca plateste. Daca te uiti pe la anunturile de posturi o sa vezi ca unele au TVA-Arzte, si diverse alte tarife. Dai search la ele pe google si te lamuresti.
Din cate am cautat eu pe net, spitalele bisericesti platesc cel mai putin, unele din ele au un tarif care se cheama cumva gen AVR. Posibil la alea sa incepi cu 1600.
Din cate am cautat eu pe net, spitalele bisericesti platesc cel mai putin, unele din ele au un tarif care se cheama cumva gen AVR. Posibil la alea sa incepi cu 1600.
-
Multumesc de raspuns,dark. Ideea e in felul urmator: am aplicat la academia asta anul trecut prin noiembrie, m-au sunat si mi-au spus despre ce acte este nevoie pentru a putea lucra acolo(diploma+foaia+CC)...si pana la urma am trimis un CV, mentionand ca am depus cererea pt diploma. M-au sunat saptamana asta sa imi spuna ca va avea loc o conferinta in Bucuresti la sf lunii ianuarie. Well...am decis sa ma duc(ma plimb putin, mai vad Bucurestiul,ma plimb cu metroul:)) ) pentru ca nu am ce pierde. Am auzit ca exista si alte firme care cer 10% pentru ca te-au ajutat sa ajungi in Germania. Astia de la Academia mi-au zis ca dupa interviu, voi primi contractele pe care le voi putea studia si apoi sa le comunic decizia. Ma gandesc ca o fi facut arabelul trebuta asta pt alti arabei de la noi sau din alte state estice, ca ei intre ei se ajuta. Greeeeuuu tareee cu deciziaaa...
- vmc
- elite
teonaxp wrote:Salutari. Am verificat prin cautare daca s-au mai postat comentarii cu legatura la oraselul Fulda...si de aceea imi permit sa va intreb (pe cei care sunteti binevoitori sa imi rapsundeti) ce stiti de aceasta amplasare. Am gasit un site al unei academii din Fulda, ce apartine unui domn doctor arab, care ofera acolo cursuri de limba germana, cazare,masa, programe sociale pe o durata de 6 luni si nu stiu daca pot avea incredere sau nu. Si da...ma numar printre lenesii care prefera sa plece in Germania cu aceasta firma pentru ca nu stiu foarte bine limba.
vai, dar cata confuzie...ai citit tot si NU AI GASIT! ia citeste aici:
viewtopic.php?f=44&t=12389&start=40
nicht wahr?
- drmititik
- junior
Dupa ce ne cazam ni se da ceva la mana cu care mergem la primarie sa ne inregistram? Cum se procedeaza? Multumesc!
- drmititik
- junior
si inca o intrebare: dupa ce ne anmelduim ni se da ceva la mana? pentru ca mie imi cer cei de la arztekammer un Meldebescheinigung pentru a-mi trimita hartia cu approbation. Multumesc
drmititik wrote:Dupa ce ne cazam ni se da ceva la mana cu care mergem la primarie sa ne inregistram? Cum se procedeaza? Multumesc!
- Chingachgook
- addicted
te duci la primarie cu contractul de inchiriere si iti dau aia o hartie care iti va folosi intr-o gramada de locuri.
- ciresar1988
- elder
Daca nu inchiriezi ceva direct si stai la spital, te duci la personal si ceri o hartie prin care ei sa confirme ca ai domiciliul provizoriu acolo. Cu aia te duci la primarie, le explici cucoanelor ca stai la spital, desi ele iti vor spune ca spitalul nu e "Vermieter" si ti se va da hartia dorita.
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
-
- junior
daca stie cineva ce acte imi trebuie pentri Beruferlaubnis (in special cele financiare) si cat dureaza pana se elibereaza Beruferlaubnis?
Va rog cine binevoieste sa imi raspunda.
Va rog cine binevoieste sa imi raspunda.
- vmc
- elite
cei din UE primiesc direct Approbation, nu mai primesc berufserlaubnis
nicht wahr?
-
@ vmc: nu stiu de unde ati citit voi asta, eu am fost vineri la personalabteilung (hessen), si mi-au explicat frumos, ca nu am auzit eu bine, si ca pana in 2014 trebuie Arbeitserlaubnis 

- vmc
- elite
@cema: stiu ca e greu cu germana la inceput, mai citeste o data ce am spus.
nicht wahr?
- kcuf_di
- senior
Daca te referi la arbeitserlaubnis, am citit pe site-ul bundesregierung, o sursa destul de oficiala zic eu. 

cse kestie
- manolo
- elder
hehe, un forum plin de dislexici...
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
-
a plecat cineva cu firma de intermediere a unui arab, Al-Hami, cu sediul in Fulda?
- Doftoroiu`
- senior
eliu wrote:a plecat cineva cu firma de intermediere a unui arab, Al-Hami, cu sediul in Fulda?
Cred ca nimeni pana acum, si probabil nimeni nici de-aici incolo dar...suna bine!!!

- blackdeceneu
- junior
cema wrote:@ vmc: nu stiu de unde ati citit voi asta, eu am fost vineri la personalabteilung (hessen), si mi-au explicat frumos, ca nu am auzit eu bine, si ca pana in 2014 trebuie Arbeitserlaubnis
si eu am fost in acceasi situatie, mi-a cerut doamna de la personal arbeitserlaubnis, si i-am dat un link cu noile reglementari, s-a interesat mai departe si mi-a scris ca nu mai e nevoie de arbeitserlaubnis. Asta, in conditiile in care am facut facultatea de medicina si voi lucra in acelasi domeniu. Daca schimbi domeniul de activitate, se poate sa ai nevoie.
daca e necesar, pentru a supravietui va iau si zilele din calendar.
- vmc
- elite
eliu wrote:a plecat cineva cu firma de intermediere a unui arab, Al-Hami, cu sediul in Fulda?
deci faceti spam desi v-am zis ca va costa reclama.
viewtopic.php?f=44&t=12389&start=40
btw: nu erati academie? v-ati transformat in firma de recrutare? tot 10 000 Euro cereti de la candidat? si...cati fraieri v-ati gasit pana acum?
nicht wahr?
-
- senior
helo!
am o intrebare si va rog muuuult sa-mi raspundeti! doresc sa fac un stagiu in germania!
imi puteti sune ceva despre contracte semnate cu spitale in care sa fie specificat faptul ca nu ai voie sa pleci de la ei timp de 2 ani, de ex, altfel ai clauze?
va multumesc mult!
am o intrebare si va rog muuuult sa-mi raspundeti! doresc sa fac un stagiu in germania!
imi puteti sune ceva despre contracte semnate cu spitale in care sa fie specificat faptul ca nu ai voie sa pleci de la ei timp de 2 ani, de ex, altfel ai clauze?
va multumesc mult!
-
- senior
Ce fel de stagiu ?
Ca si Hospitant nu primesti nimic, dar locuiesti la ei in caminul spitalului si iti dau mancarea gratis.
Ca si angajat, obligatoriu primele 6 luni sunt de proba (adica te poate da afara fara prea multe explicatii oricand vrea in acest timp, daca nu-i place de tine), urmatoarele luni ai deja stabilitate (doar pentru cat e contractul respectiv valabil). Dupa mai mult timp (ani de zile, de obicei) primesti contract unbefristet, adica pe termen nelimitat.
Sunt spitale care pun tot felul de conditii speciale si sunt spitale care au contracte destul de normale, fara prea multe obligatii. Aici e vorba de norocul tau, ce spital gasesti, sau mai bine zis, ce spital iti raspunde (fiecare cu conditiile lui).
Legat de postarile precedente: se pare ca unii useri confunda notiunea de Berufserlaubnis (permisul temporar, valabil 1 an, pentru a putea lucra in calitate de medic) cu Arbeitserlaubnis (permisul de munca, necesar deocamdata pentru romani). Deci: nu se da Berufserlaubnis, ca se da direct Approbation pentru romani, dar se cere in continuare Arbeitserlaubnis, cel putin in primii ani de la angajare (inca nu stim ce ne rezerva viitorul).
Ca si Hospitant nu primesti nimic, dar locuiesti la ei in caminul spitalului si iti dau mancarea gratis.
Ca si angajat, obligatoriu primele 6 luni sunt de proba (adica te poate da afara fara prea multe explicatii oricand vrea in acest timp, daca nu-i place de tine), urmatoarele luni ai deja stabilitate (doar pentru cat e contractul respectiv valabil). Dupa mai mult timp (ani de zile, de obicei) primesti contract unbefristet, adica pe termen nelimitat.
Sunt spitale care pun tot felul de conditii speciale si sunt spitale care au contracte destul de normale, fara prea multe obligatii. Aici e vorba de norocul tau, ce spital gasesti, sau mai bine zis, ce spital iti raspunde (fiecare cu conditiile lui).
Legat de postarile precedente: se pare ca unii useri confunda notiunea de Berufserlaubnis (permisul temporar, valabil 1 an, pentru a putea lucra in calitate de medic) cu Arbeitserlaubnis (permisul de munca, necesar deocamdata pentru romani). Deci: nu se da Berufserlaubnis, ca se da direct Approbation pentru romani, dar se cere in continuare Arbeitserlaubnis, cel putin in primii ani de la angajare (inca nu stim ce ne rezerva viitorul).
- kcuf_di
- senior
Pai daca aia au zis ca l-au scos daca profesezi pe ce ai terminat, de ce sa mai trebuiasca?
cse kestie
-
- senior
Inca o data, sper ca se intelege ce spun: cine vine din Romania cu actele in regula si le depune aici la autoritati, primeste de la Aerztekammer direct Approbation (care e valabil pentru toata Germania; in anii trecuti mai exista varianta cu Berufserlaubnis, valabil 1 an, care nu mai exista pentru romani, ci e doar pentru cei din afara UE). Dupa ce se obtine Approbation, e necesar un Arbeitserlaubnis (care se scoate de la Arbeitsamt) pentru a putea lucra in landul respectiv. Deci daca ai Approbation, ai lucrat intr-un land cu un Arbeitserlaubnis si ai gasit ulterior un post in alt land, acolo trebuie un alt Arbeitserlaubnis, eliberat de noul land, unde te-ai mutat (dar Approbation-ul iti ramane valabil).
- kcuf_di
- senior
Erleichterungen für Fachkräfte:
Mit Beginn des kommenden Jahres(adica 2012) entfällt die Arbeitserlaubnispflicht für
Fachkräfte mit Hochschulabschluss bei entsprechend qualifizierter Beschäftigung,
die Aufnahme betrieblicher Ausbildungen und
Saisonbeschäftigungen.
http://www.bundesregierung.de/nn_1272/C ... d-bul.html
Mit Beginn des kommenden Jahres(adica 2012) entfällt die Arbeitserlaubnispflicht für
Fachkräfte mit Hochschulabschluss bei entsprechend qualifizierter Beschäftigung,
die Aufnahme betrieblicher Ausbildungen und
Saisonbeschäftigungen.
http://www.bundesregierung.de/nn_1272/C ... d-bul.html
cse kestie
-
- junior
Salut! Am nevoie de un sfat. Am gasit un post pe radiologie, intr-o luna as avea interviul. Problema, pt mine, este ca spitalul e intr-un oras de 20.000 de locuitori. Am inteles de la cineva ca ar fi de doi ani contractul, inca nu stiu sigur. As vrea, totusi, intr-un oras mai mare..din mai multe motive, unul ar fi ca prietenul meu sa aiba mai multe sanse de a se angaja (lucreaza in alt domeniu). Nu am pretentia la cine stie ce metropole, dar macar de 100-200.000 de loc sa fie. Din experienta voastra, cat de greu este sa gasesti un loc in orasele mai mari? Sunt rezervate mai mult pt nemti? Nu stiu ce sa fac, daca sa accept postul(in caz ca mi se ofera) si sa zic bogdaproste sau sa mai caut. Va multumesc.
- Chingachgook
- addicted
e mai altfel decat se vede din romania
in primul rand oras de 20.000 de locuitori in germania inseamna altceva decat oras de 20.000 in ro. sunt o gramada de firme mari care vietuiesc prin sate din astea. in al doilea rand nu e obligatoriu sa stai acolo. naveta de 40-50 de km se face relativ lejer. daca si prietenul tau face naveta deja aveti o raza de 100 de km.
cu lanturile nu pot sa te tina legata. in general contractul se citeste invers, duap ce treci de perioada de proba ei iti ofera postul pentru 2 ani. eu zic sa il accepti si pe urma te mai orientezi, majoritatea pe care ii stiu in germania s-au mutat de la spitalul unde aterizasera initial. ai tot restul de acte?
in primul rand oras de 20.000 de locuitori in germania inseamna altceva decat oras de 20.000 in ro. sunt o gramada de firme mari care vietuiesc prin sate din astea. in al doilea rand nu e obligatoriu sa stai acolo. naveta de 40-50 de km se face relativ lejer. daca si prietenul tau face naveta deja aveti o raza de 100 de km.
cu lanturile nu pot sa te tina legata. in general contractul se citeste invers, duap ce treci de perioada de proba ei iti ofera postul pentru 2 ani. eu zic sa il accepti si pe urma te mai orientezi, majoritatea pe care ii stiu in germania s-au mutat de la spitalul unde aterizasera initial. ai tot restul de acte?
-
- senior
S-a tot discutat pe forum problema oraselor mari sau mici. Cu masina pe autostrada, ajungi in 30-60 minute in orasul mare invecinat.
Pregateste-ti mai bine un turneu de 4-5 clinici de vizitat si mergi in circuit, vezi care te vrea si ia oferta cea mai buna. Planifica-ti o singura clinica intr-o zi daca vii cu trenul (chiar si daca vii cu masina proprie, e foarte greu sa aranjezi 2 interviuri in orase diferite in aceeasi zi, pentru ca depinzi de ora pe care ti-o da Chefarzt-ul: tu vrei postul, deci vii cand are el timp, nu cand ai tu timp. Asta inseamna sa te uiti si prin internet la orasele respective, ce cazare exista (fiecare oras da link spre ceva hoteluri sau pensiuni).
Daca vii la interviu, indiferent de unde ai obtinut diploma, va trebui sa vorbesti liber in germana, la un nivel destul de acceptabil ca sa te ia. Nu te amagi cu ideea ca in radiologie nu vorbesti direct cu pacientul, pentru ca va trebui sa dictezi in germana interpretarea radiografiilor (sau CT, MRT, Ultraschall sau ce-o fi).
Dupa ce treci de interviu, primesti maxim 2 ani la prima angajare in Germania (asa a fost si la mine). La a doua angajare (pentru ca aveam caracterizare buna de la precedentul loc de munca), mi s-a facut contract pe 4 ani (din care 6 luni au fost de proba si la mine). Ne-a venit o colega de pe neurologie, cu experienta bogata in spate, bastinasa, si totusi si in cazul ei primele 6 luni sunt tot de proba.
@kcuf_di:
Mi-a venit in nov. 2011 o colega din Romania, a primit Approbation la inceputul lunii ianuarie 2012, dupa care a stat vreo 2 saptamani sa-i vina Arbeitserlaubnisul. E angajata efectiv doar de o saptamana. Deci informatiile pe care le citezi, se pare ca sunt valabile pentru bastinasii de aici, nu pentru colonistii romani
.
Pregateste-ti mai bine un turneu de 4-5 clinici de vizitat si mergi in circuit, vezi care te vrea si ia oferta cea mai buna. Planifica-ti o singura clinica intr-o zi daca vii cu trenul (chiar si daca vii cu masina proprie, e foarte greu sa aranjezi 2 interviuri in orase diferite in aceeasi zi, pentru ca depinzi de ora pe care ti-o da Chefarzt-ul: tu vrei postul, deci vii cand are el timp, nu cand ai tu timp. Asta inseamna sa te uiti si prin internet la orasele respective, ce cazare exista (fiecare oras da link spre ceva hoteluri sau pensiuni).
Daca vii la interviu, indiferent de unde ai obtinut diploma, va trebui sa vorbesti liber in germana, la un nivel destul de acceptabil ca sa te ia. Nu te amagi cu ideea ca in radiologie nu vorbesti direct cu pacientul, pentru ca va trebui sa dictezi in germana interpretarea radiografiilor (sau CT, MRT, Ultraschall sau ce-o fi).
Dupa ce treci de interviu, primesti maxim 2 ani la prima angajare in Germania (asa a fost si la mine). La a doua angajare (pentru ca aveam caracterizare buna de la precedentul loc de munca), mi s-a facut contract pe 4 ani (din care 6 luni au fost de proba si la mine). Ne-a venit o colega de pe neurologie, cu experienta bogata in spate, bastinasa, si totusi si in cazul ei primele 6 luni sunt tot de proba.
@kcuf_di:
Mi-a venit in nov. 2011 o colega din Romania, a primit Approbation la inceputul lunii ianuarie 2012, dupa care a stat vreo 2 saptamani sa-i vina Arbeitserlaubnisul. E angajata efectiv doar de o saptamana. Deci informatiile pe care le citezi, se pare ca sunt valabile pentru bastinasii de aici, nu pentru colonistii romani

-
- newbie
Salutare! Aveti idee care e faza cu "Rundfunkgebührenpflicht" ? (www.gez.de) Este o taxa de radioteleviziune ce trebuie platita(in jur de 18 euro pe luna).
Ce se intampla daca nu platesti?
Ce se intampla daca nu platesti?
- Chingachgook
- addicted
nimic.
toata germania primeste din alea. o sa primesti somatii peste somatii.
in cel mai extrem caz o sa vina cineva la usa (in timpul programului de lucru cand tu oricum esti la spital), si vor incerca sa se milogeasca deoarece fara un mandat nu pot intra la tine in casa sa vada daca ai sau nu televizor.
deci nu se intampla nimic.
acuma moral ar fi daca te uiti la posturile lor de tv sa platesti taxa (in speta alea de stat)
eu nu ma uit, nu platesc si nu se intampla nimic.
toata germania primeste din alea. o sa primesti somatii peste somatii.
in cel mai extrem caz o sa vina cineva la usa (in timpul programului de lucru cand tu oricum esti la spital), si vor incerca sa se milogeasca deoarece fara un mandat nu pot intra la tine in casa sa vada daca ai sau nu televizor.
deci nu se intampla nimic.
acuma moral ar fi daca te uiti la posturile lor de tv sa platesti taxa (in speta alea de stat)
eu nu ma uit, nu platesc si nu se intampla nimic.