Germania - rezidențiatul (arhivă)

darksunrise
elder
elder

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?

Postby darksunrise » Fri May 28, 2010 4:29 pm

"Shtiu ca a mai fost de n ori aceasta intrebare DAR sper sa i se faca cuiva mila de mine si sa posteze din nou... ce acte am nevoie pentru a merge acolo sa profesez ca assistenzarzt? V-a multumesc anticipat din toata inima."
Cu exceptia lui "V-a multumesc", scris incorect (se scrie "va"), trecem peste, daca s-a mai intrebat de "n" ori inseamna ca raspunsul CHIAR se afla in paginile forumului!
Dar deh, e mai usor sa pice para malaiata in gura lui natafleata...

Gata, m-am calmat. Lista cu acte am pescuit-o eu de pe alt topic, singurul inconvenient fiind ca e in limba germana, dar presupun ca daca ai fost la interviu te descurci.

APPROBATION

1.ein persönlicher, formloser, kurzgefasster Antrag mit Angabe der Anschrift, an die die Approbationsurkunde per Nachnahme gesandt werden kann – bitte unterschreiben

2.Zeugnis über den Zweiten Abschnitt der ärztlichen Prüfung (Vor- u. Rückseite) in amtlicher beglaubigter Kopie (Alt: Dritter Abschnitt der ärztlichen Prüfung)

3.ein aktueller, kurzgefasster tabellarischer Lebenslauf – bitte unterschreiben

4.die Geburtsurkunde oder ein Auszug aus dem Familienbuch der Eltern

5.bei Verheirateten: die Heiratsurkunde oder ein Auszug aus dem für die Ehe geführten Familienbuch; bei Lebenspartnern: aktuelle Bestätigung der zuständigen Behörde über den Partnerschaftsnamen, z.B. Lebenspartnerschaftsurkunde (jeweils amtlich beglaubigte Kopien)

6.ein Nachweis über die Staatsangehörigkeit des Antragstellers, z.B. in Form einer amtlich beglaubigten Kopie der entsprechenden Seite des Bundespersonalausweises oder des Reisespasses, ggf. mit dem Vermerk „dient zur Vorlage bei der Bezirksregierung Düsseldorf“ oder „diese Fotokopie dient nicht als Ausweis“. Eine Melde oder Aufenthaltsbescheinigung alleine ist nicht ausreichend und kann nicht anerkannt werden.

7.Ein amtliches Führungszeugnis der Belegart „O“, das nicht früher als einen Monat vor Antragstellung ausgestellt sein darf; bei der Beantragung des Führungszeugnisses als Verwendungszweck bitte vermerken lassen: „Approbation Arzt“

8.eine schriftliche Erklärung folgenden Inhalts:

„Gegen mich <Name> ist kein gerichtliches Strafverfahren oder staatsanwaltliches Ermittlungsverfahren anhängig und sind keine berufs- bzw. disziplinarrechtlichen Maßnahmen ergriffen oder eingeleitet worden.“ – bitte mit Datum und Unterschrift versehen -

9.eine ärztliche Bescheinigung, die nicht früher als einen Monat vor Antragstellung ausgestellt sein darf, und die folgenden Inhalt hat:

„Bei Herrn/Frau <Name> liegen aufgrund ärztlicher Untersuchungen keine Anhaltspunkte dafür vor, dass er/sie in gesundheitlicher Hinsicht zur Ausübung des ärztlichen Berufs ungeeignet ist.“

Bitte beachten Sie, dass der genaue Wortlaut einzuhalten ist und die Bescheinigung mit Arztstempel, Datum sowie Unterschrift des Arztes versehen sein muss!

Diese Bescheinigung kann auch vom Hausarzt ausgestellt werden, nicht aber von einem Arzt, der mit dem Antragsteller verwandt oder verschwägert oder der der (zukünftige) Arbeitgeber des Antragstellers ist.

10.ggf. eine amtlich beglaubigte Kopie der Urkunde über die Verleihung des Doktorgrades einer deutschen Universität (ohne diese Bescheinigung kann der Doktortitel nicht in die Approbationsurkunde aufgenommen werden)

11.zusätzlich zur amtlich beglaubigten Kopie des deutschen Personalausweises (siehe oben Nr. 6.):

ggf. eine amtlich beglaubigte Kopie der Einbürgerungsurkunde oder des Staatsangehörigkeitsnachweises, falls die Staatsangehörigkeit eine andere als die deutsche gewesen sein sollte

ggf. eine amtlich beglaubigte Kopie der Einbürgerungsurkunde bzw. des Vertriebenenausweises Ihrer Eltern, in der/dem Sie als Kind namentlich aufgeführt werden.

de la punctul acesta sunteti deja in Germania
ARBEITSERLAUBNIS

#Anmeldung
# Nachweis der entsprechenden Staatsangehörigkeit (z.B. Reisepass)
# Stellenangebot (Vertrag)
#Approbation

la angajator va prezentati cu:

#Bankverbindung
#Approbation
#Anmeldung
#Krankenversicherung
#Geburtsurkunde
#Lichtbild
#Hereitsurkunde
#unterschriebener Arbeitsvertrag
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Fri May 28, 2010 7:21 pm

stie cineva care e durata rezidentiatului pe Nch in Germania???am citit undeva k am fii doar 5 ani.... :shock:
everybody lies...

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Fri May 28, 2010 7:41 pm

ar putea "fi" 5 ani, daca termini nr de proceduri care trebuie facute.. din cate stiu pe ramurile chirurgicale termini rezidentiatul dupa ce faci tot ce e in caietul de sarcini sau cum se numeste lista cu pricina :D
insa ma indoiesc sincer ca dureaza numai 5 ani pe neurochirurgie
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Fri May 28, 2010 8:02 pm

Eu am vazut pe site-ul unei clinici ca ar fii 6 ani...iar intr-un interviu al Super-Ministrului Sanatatii din Ro am vazut ca a declarat k citez "daca in germania se poate ca pregatirea unui neurochirurg sa dureze doar 11 ani....se poate si in Ro". Acei 11 ani se refereau si la cei 6 ani de faculta....pe cine sa mai crezi???
everybody lies...

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Fri May 28, 2010 8:21 pm

Se pare ca nu ai sesizat fina aluzie, se scrie "ar fi", cu un singur i, ca ma apuca nervii :)

Intr-adevar, tot ce am gasit pe net a fost ca "La neurochirurgie, durata minima pe directiva este de cinci ani" in Europa, acum nu stiu sigur daca e numai 5 ani in Germania

Im
elite
elite

Postby Im » Fri May 28, 2010 8:35 pm

Ce mistooo, vrea neurochirurgie (si nu oriunde ci ÎN GERMANIA) dar habar n-are sa scrie corect, la nivel elementar ... :D
Singura durere suportabilă e durerea altora.

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Fri May 28, 2010 9:03 pm

darksunrise wrote:Off topic, am si eu o intrebare pt ca nu ma lamuresc: ce inseamna Linksherzkathetermessplatz, in "Es stehen ein Linksherzkathetermessplatz, eine Intensivtherapie mit 6 Betten etc..". Stiu ce inseamna fiecare cuvant luat in parte, nu ma prind exact la ce dotare a spitalului se refera, si de ce e doar "Linksherz", "Rechts" unde intra? :)) . Vorba bancului, unde a ajuns specializarea asta... :))

Daca stie cineva, pretty pls :D

swiss
elite
elite

Re:

Postby swiss » Fri May 28, 2010 9:41 pm

Im wrote:Ce mistooo, vrea neurochirurgie (si nu oriunde ci ÎN GERMANIA) dar habar n-are sa scrie corect, la nivel elementar ... :D

mai taci dom'le, ca stie si engleza.
cred ca este un atuuuu :)

raul007
junior
junior

Re:

Postby raul007 » Fri May 28, 2010 9:51 pm

Im wrote:Ce mistooo, vrea neurochirurgie (si nu oriunde ci ÎN GERMANIA) dar habar n-are sa scrie corect, la nivel elementar ... :D

ma bucur ca macar tu stii sa scrii corect....sa speram ca nu e singurul lucru pe care stii sa-l faci bine :devil: multumesc darksunrise pt ajutor. cat despre legatura dintre Nch si germania... :shock: o sa-ti trimit una din cartile d medicina daca vrei sa vezi cam cate greseli sunt intr-o pagina....si sunt scrise de profesori universitari....
dar nu vreau sa-ti rapesc una din putinele bucurii(aceea de a-i corecta pe altii de fata cu toata lumea)... e ceva tipic pt romania...
everybody lies...

manolo
elder
elder

Postby manolo » Fri May 28, 2010 10:06 pm

darksunrise wrote:
darksunrise wrote:Off topic, am si eu o intrebare pt ca nu ma lamuresc: ce inseamna Linksherzkathetermessplatz, in "Es stehen ein Linksherzkathetermessplatz, eine Intensivtherapie mit 6 Betten etc..". Stiu ce inseamna fiecare cuvant luat in parte, nu ma prind exact la ce dotare a spitalului se refera, si de ce e doar "Linksherz", "Rechts" unde intra? :)) . Vorba bancului, unde a ajuns specializarea asta... :))

Daca stie cineva, pretty pls :D

din ce artera pleaca vasele coronare si din ce parte a inimii pleaca acea artera? sau persoana in cauza nu stie ptr. ce si cum se face cateterism? zau asa, inteleg treaba cu germana, dar cu anatomia, nu prea.
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Fri May 28, 2010 10:45 pm

Nu, nu intelegi. E o propozitie dintr-un anunt al unui spital care cauta cardiolog si acolo insira ce are spitalul prin el, nu de anatomie intrebam, intrebam ce fel de sala, cabinet sau ceva e aia ce investigatii se pot face in ea si de ce se cheama asa si nu doar cu "Herz". Doar nu ma apuc sa intreb anatomie pe aici. Iar la final era o gluma. Whatever. O sa intreb in alta parte :)
Daca nu ai observat, altii-s mai evoluati decat noi, ma duce si pe mine capul sa ma prind ca e vorba de cateterism, LOL. Ma referam la mai multe amanunte, in Germania unele chestii le fac studentii de exemplu, endoscopii face tot poporul... daca nu stii sa raspunzi la o intrebare de ce incurci topicul inutil? Am intrebat frumos si corect gramatical, n-am dat cu parul, asa ca daca nu ma ajuti macar lasa-ma in pace :) Tipic romanesc, sa te bagi ca musca-n lapte.

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Fri May 28, 2010 10:53 pm

23. Neurochirurgie

1. Erwerb der in der Weiterbildungsordnung aufgeführten Weiterbildungsinhalte.
Hierzu sind nachfolgende Richtzahlen oder Weiterbildungsinhalte nachzuweisen:
1.1 Untersuchungsverfahren und Behandlungsverfahren
- Selbständige Durchführung, Befundung und Dokumentation der Ultraschalldiagnostik durch
· 200 PW-Doppler-Sonographien der intrakraniellen Gefäße
· 200 CW-Doppler- und 200 Duplex-Sonographien der extrakraniellen hirnversorgenden Gefäße
- Selbständige Durchführung, Befundung und Dokumentation der intraoperativen Röntgendiagnostik in der Neurochirurgie einschließlich des Strahlenschutzes bei 100 Patienten, darüber hinaus selbständige Indikationsstellung und Befundbewertung in der Röntgendiagnostik, ständig begleitend während der gesamten Weiterbildungszeit bei 300 Patienten in der Röntgennativdiagnostik an Schädel und Wirbelsäule auch mit Spezial- und tomographischen Aufnahmen an den zuführenden Kopfgefäßen, den intrakraniellen und spinalen Gefäßen sowie Röntgenuntersuchungen der Liquorräume ferner CT und MRT des Schädels und Spinalkanals
- Selbständige Führung und Dokumentation von 100 abgeschlossenen Krankengeschichten
- Selbständige Durchführung und Befundung von neurophysiologischen Untersuchungen EEG, evozierte Potentiale, EMG bei je 100 Patienten im Zusammenhang mit neurochirurgischen Eingriffen
- Selbständige Anwendung einfacher Beatmungstechniken einschließlich der Beatmungsentwöhnung bei 50 kurzzeitbeatmeten Patienten, einschließlich der Adaptierung maschineller Respiratoren unter Interpretation von Analysen der Blutgase und des Säure-Basen-Haushaltes bei unkomplizierten Krankheitsverläufen
- Selbständige Durchführung der Lokal- und Regionalanästhesie bei 30 Patienten
- 50 zentralvenöse Katheterisierungen
- 50 arterielle Kanülierungen/Punktionen
- 40 selbständig erstellte, dokumentierte Therapieregime zur parenteralen und 40 zur enteralen Ernährung
- 5 selbständig durchgeführte und dokumentierte Fälle der Diagnostik und Differentialdiagnostik psychosomatischer Krankheitsbilder aus der Neurochirurgie mit den Schwerpunkten psychogene Symptombildungen, somatopsychische Reaktionen
- der Methodik und Durchführung des Grundleistungslabors des Gebietes sowie der Bewertung der Befunde, hierzu gehören:
1. Orientierende Untersuchung in einem Körpermaterial durch visuellen Farbvergleich mittels vorgefertigter Reagenzträger oder Reagenzzubereitungen, auch bei apparativer Auswertung oder Verwendung von Mehrfachreagenzträgern
2. Bestimmung in einem Körpermaterial mit quantitativer physikalischer oder chemischer Messung oder Zellzählung
2.1 Erythrozytenzählung
2.2 Leukozytenzählung
2.3 Thrombozytenzählung
2.4 Hämoglobin
2.5 Hämatokrit
3. Bestimmung der Blutkörperchensenkungsgeschwindigkeit
- Indikationsstellung, Probenentnahme, sachgerechte Probenbehandlung und Einordnung der Befunde in das Krankheitsbild für die der Fachkunde in Laboruntersuchungen des Gebietes zugeordneten Laboratoriumsuntersuchungen (allgemeines Labor des Gebietes)
- Methodik und Durchführung des speziellen Labors des Gebietes sowie der Bewertung der Befunde, hierzu gehören:
1. Kreuzprobe (Identitätsnachweis A-B-O-System, serologische Verträglichkeitsuntersuchung)
2. Qualitativer direkter und indirekter Coombstest
- 10 ausführlich begründete Gutachten

http://www.slaek.de/30weiterbi/20richtl ... inech.html

Cam asta am gasit pe neurochirugie.
Si m-am speriat :))
Presupun ca e la fel peste tot, cu mici modificari.

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Sat May 29, 2010 12:19 am

mersi frumos pt informatii!!! :D inca ceva....lucreaza cineva cu asklepios???care e treaba cu ei???
everybody lies...

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Sat May 29, 2010 12:35 am

http://www.asklepios.com/klinik/default ... =709&pc=03

mie-mi suna ok, nu ca as fi o somitate in domeniu dar daca te referi la clinica din Germania, mi se pare ca arata ok :)

am vazut ca e o clinica "Asclepios" si in Ro, imi place sa cred ca e un fel de ramura a celei de mai sus si nu varianta romaneasca contrafacuta :D habar nu am :)

intreaba si tu mai clar, ce vrei sa stii de fapt?
sau google it

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Sat May 29, 2010 12:42 am

am gasit si o lista cu domeniile in care poti sa faci rezi acolo, sau cel putin eu asta am inteles:
http://www.asklepios.com/klinik/default ... 09&pc=0708

yryna85
junior
junior

Postby yryna85 » Sat May 29, 2010 4:14 pm

Buna. Eu voi pleca o luna la vara ca hospitantin. Vreau sa-mi iau laptopul cu mine. Ce imi recomandati pentru internet? Exista vreo posibilitate gen pre-pay pt o luna? Daca imi iau un modem de aici..cum sunt cele de la retelele de telefonie mobila, este bun? Sau trebuie sa-mi iau altul de acolo?
Multumesc anticipat!

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Sat May 29, 2010 6:04 pm

Au 91 de clinici in Germania si 6 in USA....au si in China o clinica:D http://de.wikipedia.org/wiki/Asklepios_Kliniken
credeam ca lucra cineva la ei si poate sa ne zica mai multe pt ca am gasit o clinica f faina in Hamburg care avea 2 posturi pe ce vreau eu si ma gandeam sa trimit CV-ul.
everybody lies...

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sat May 29, 2010 9:46 pm

yryna85 wrote:Buna. Eu voi pleca o luna la vara ca hospitantin. Vreau sa-mi iau laptopul cu mine. Ce imi recomandati pentru internet? Exista vreo posibilitate gen pre-pay pt o luna? Daca imi iau un modem de aici..cum sunt cele de la retelele de telefonie mobila, este bun? Sau trebuie sa-mi iau altul de acolo?
Multumesc anticipat!

pai depinde de zona in care mergi...daca e ceva oras mai mare,pai atunci o sa ai din ce alege,ca sunt multi furnizori de net,la preturi bune..15-30 euro/luna...dar numa de la Vodafone sa nu-ti iei,ca te manca la bani..sticku e 40e plus incarcatu de 15e in fiecare sapt..

yryna85
junior
junior

Postby yryna85 » Sat May 29, 2010 10:38 pm

ma duc in rheinland pfalz..oras destul de mic. vreo 30 000 locuitori.

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sat May 29, 2010 11:23 pm

yryna85 wrote:ma duc in rheinland pfalz..oras destul de mic. vreo 30 000 locuitori.

eu sunt in unu de 15000..si este net prin ADSL,prin Deutsche Telecom parca...destul de ieftin 20e pe luna!

yryna85
junior
junior

Postby yryna85 » Sun May 30, 2010 9:53 am

Multumesc wolu!

spiruet
junior
junior

Postby spiruet » Sun May 30, 2010 11:55 am

dar nu ai net wireless de la clinica?
Si eu voi fi Famulant 2 luni vara asta dar sper sa am wireless de acolo (voi locui in clinica). Ar fi aiurea sa trebuiasca sa-mi cumpar 2 luni de net.. :?
Bogdan S

yryna85
junior
junior

Postby yryna85 » Sun May 30, 2010 11:59 am

Nu stiu daca am :) Dar..preventiv ma interesez care e treaba.

Im
elite
elite

Postby Im » Sun May 30, 2010 12:00 pm

De cele mai multe ori retelele informatice din spitale sunt hyper-securizate si nu poti conecta niciun dispozitiv strain (ex: laptopul tau) în retea.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

spiruet
junior
junior

Postby spiruet » Sun May 30, 2010 12:41 pm

Pare normal sa fie asa (sunt nemti) :) deci singura solutie, chiar daca locuiesti in clinica, este sa-ti cumperi net? In cazul asta ce ne recomandati pentru o sedere temporara (1-2 luni)?
Bogdan S

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Sun May 30, 2010 12:47 pm

Sincer nu vad ce e asa mare chestie sa dai 20-30 de euro pe luna pe net, doar n-o sa fie gratis nu ? Doar si in Ro e vreo 15 euro pe luna.
Intrebarea de baza, cred eu, e ce firme ofera servicii de internet pe termen limitat. Dar ma gandesc ca daca iti iei o cartela pre pay din Germania de la un operator de telefonie mobila poate au si optiuni de internet temporar. (nu mai stiu ce au, parca T mobile(daca nu confund cu Olanda), E plus si Vodafone..si inca una, parca erau vreo 4 retele)
Din cate stiu, daca iei din tara un modem (de la vodafone de exemplu) si pleci cu el, in Roaming te cam rupe de bani deci nu e o solutie buna.

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Sun May 30, 2010 12:53 pm

raul007 wrote:Au 91 de clinici in Germania si 6 in USA....au si in China o clinica:D http://de.wikipedia.org/wiki/Asklepios_Kliniken
credeam ca lucra cineva la ei si poate sa ne zica mai multe pt ca am gasit o clinica f faina in Hamburg care avea 2 posturi pe ce vreau eu si ma gandeam sa trimit CV-ul.

Eu zic sa trimiti CVul peste tot, cel putin eu una asa o sa fac, pentru ca oricum te duci la interviu in orasul cu pricina si dai nas in nas cu clinica, dai o tura si vezi ce si cum la fata locului. Ca salariu e cam la fel peste tot din cate stiu, deci cred ca daca e sa alegi mai bine te duci pe ce specializare vrei. Faptul ca depui CVul nu-ti garanteaza oricum nimic, asa ca mai bine incerci in mai multe parti.

spiruet
junior
junior

Postby spiruet » Sun May 30, 2010 1:35 pm

darksunrise wrote:Sincer nu vad ce e asa mare chestie sa dai 20-30 de euro pe luna pe net, doar n-o sa fie gratis nu ? ...

pentru un Famulant (student in practica de vara) poate fi mult dar pentru un Assitenzarzt poate sa nu fie mult.
Bogdan S

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Sun May 30, 2010 1:51 pm

Nu-s inca in Germania ca medic, mai am, dar totusi, dai 200 de euro pe biletul de avion, plus cazare mancare etc o luna... pe langa astea, 30 de euro pe net e o nimica toata, mai ales ca te ajuta mult internetul. E o greseala sa te astepti sa fie ceva gratis.
Parerea mea.

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sun May 30, 2010 2:37 pm

Sfatul meu....

cel mai bine e sa vorbesti cu cei de la PersonalAbteilung si sa le explici necazu tau...si daca is de treaba,cred ca peste tot sunt, te vor rezolva!!

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Sun May 30, 2010 2:56 pm

spiruet wrote:
darksunrise wrote:Sincer nu vad ce e asa mare chestie sa dai 20-30 de euro pe luna pe net, doar n-o sa fie gratis nu ? ...

pentru un Famulant (student in practica de vara) poate fi mult dar pentru un Assitenzarzt poate sa nu fie mult.

Care e treaba cu practica asta de vara???ei iti platesc ceva sau esti pe banii tai,doar ca esti acolo la ei in clinica???
everybody lies...

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Sun May 30, 2010 2:59 pm

mai sunt si alte posibilitati de a merge si de a lucra acolo in clinica inainte sa ai toate actele facute sau pana iti rezolvi actele??? si daca DA...este valabil doar la spitalele private sau si la cele de stat???
everybody lies...

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Sun May 30, 2010 3:09 pm

din cate stiu, trebuie sa platesti tu ca sa faci practica acolo, dar nu stiu sigur

cat despre posibilitatea de a merge sa lucrezi acolo imediat dupa licenta, inainte sa rezolvi cu toate actele, nu stiu, asta m-ar interesa si pe mine

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Sun May 30, 2010 3:18 pm

ca tot veni vorba de acte...am inteles ca diploma o primesc destul de tarziu dupa examenu de licenta...se poate cere o aderevinta in schimb astfel incat sa depun actele pt certificatul de conformitate mai repede?
everybody lies...

spiruet
junior
junior

Postby spiruet » Sun May 30, 2010 3:42 pm

raul007 wrote:
spiruet wrote:

Care e treaba cu practica asta de vara???ei iti platesc ceva sau esti pe banii tai,doar ca esti acolo la ei in clinica???

eu, vara asta merg ca Famulant in:
1. Helios Oberstaufen - 1 luna
2. Dietrich Bonhoeffer Neubrandenburg - 1 luna
* ambele asigura cazare si masa

vara viitoare in:
Queen Victoria Hospital, East Grinsted, UK - 1 luna
* aici inca nu stiu detalii
Bogdan S

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Sun May 30, 2010 3:46 pm

foarte tare....da probabil astea trebuie cautate din timp. Eu ma gandeam ca poate este vreo posibilitate sa merg dupa licenta...pana imi elibereaza astai certificatul de conformitate si celelalte acte care mai trebuie rezolvate....
everybody lies...

spiruet
junior
junior

Postby spiruet » Sun May 30, 2010 3:54 pm

Sigur se poate dar trebuie sa scrii scrisori (emails) la multe clinici.
Te vor accepta ca Famulant sau Hospitant. Succes!
Bogdan S

raul007
junior
junior

Postby raul007 » Sun May 30, 2010 4:02 pm

am intrebat la o clinica si am inteles ca la cele de stat nu se poate sa te primeasca asa si sa-ti plateasca masa si cazare....poate doar la cele private...
everybody lies...

mariusel86
junior
junior

Postby mariusel86 » Sun May 30, 2010 4:20 pm

pana nu ai toate actele nu poti sa incepi lucrul ... daca vrei ca famulant sau hospitant..dar asta pe banii tai ..nu esti platit... asta e :) actele dureaza :roll:

yryna85
junior
junior

Postby yryna85 » Sun May 30, 2010 5:07 pm

Fara cel putin diploma de licenta si certif de limba nu ai cum sa muncesti. Cu astea eventual un an, doar cu Berufserlaubnis. Asta ca sa nu mai astepti si certif de conformitate. Pana nu ai diploma si certif de lb nu ai cum sa muncesti. Pentru hospitant, sunt sanse mari sa plateasca ei cazarea si masa. Depinde de spital.. S-au discutat toate astea in paginile anterioare.

Return to “Germania”