VOIP e voice over internet protocol
intri pe
www.12voip.com si acolo iti faci un cont si iti iei credit 10,15, 25 cat vrei tu .... tot acolo vei si reincarca.... deci tu practic de pe internet suni de pe 12voip deci tot timpul exista 2 conexiuni care tre sa existe
TU---> VOIP -----> Mobil din romania de exemplu.
Conexiunea 1 o realizezi ori de pe internet, suni direct de pe computer .. (au ei un program acolo ca de pe skype sau yahoomess, in programul lor poti sa trimiti si sms si altele)
sau poti sa suni pe un numar de fix de la ei (este un numar de fix in toate tarile in general) care stie cu ce numar sa-ti faca legatura >>> De unde stie? pai stie pentru ca poti folosi programul
www.lowcaller.com pe care il instalezi pe mobil pentru providerul 12voip care stie numerele de fix din germania automat sau poti si tu manual sati memorezi numerele in agenda ceva de genul 03031190404p0040722.456.789 unde p reprezinta pauza si se obtine apasand pe steluta de 2-3 ori la telefoanele nokia. deci vei fi taxat ca o convorbire de fix spre germania de pe mobil/fix si apoi din contul de pe voip cu tariful pe care ai sa suni mobil/fix.
Poti sa faci asta si de pe fix.. formand unul din numerele de fix de germania alocate ( ele sunt pe site) si apoi formezi numarul unde vrei sa suni dar e mai complicat si mai manual. eu ma inteleg f bine cu
www.lowcaller.com am toate numerele in format international cu codul tarii si el suna automat la numarul de fix de germania si apoi face legatura cu numarul de romania..
Tre sa aveti grija ca jegurile astea de nemti mai blocheaza aceste Rufnummern pe anumite retele... de ex
www.simfix.de tre sa vedeti daca puteti apela 03031190404 ca desi e un numar normal de fix de germania ei stiu ce se petrece acolo si il blocheaza.... eu am T-mobile si pana acum a fost ok.
Asa am patit cu Internetul 3,5G de la Tmobile sau orice alta retea de pe teritoriul germaniei... E blocat tot ce inseamna telefonie din internet... yahoo, skype, fring, facebook desi e ilegal sa blocheze transferul de voce ei motiveaza "calitatea convorbirilor este nesatisfacatoare pentru a putea sa permitem asta" desi nui intereseaza pe ei de ce calitate am eu nevoie > jeguri .
Deci daca veti suna prin voip pe factura veti avea numai un numar apelat de fix toata luna.. care bineinteles e gratis.