Germania - rezidențiatul (arhivă)
-
camish
- senior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?
Iar ma-nteleg doar doi-trei. Primul betiv traieste ani de zile doar in spitale, merge acasa, isi bea bautura pretioasa si moare. Al doilea nu traieste in spitale, ci sta acasa si bea mai mult de o sticla.
- vmc
- elite

trident wrote:Daca e verificat de tine am incredere. Hai ca ma duc sa imi fac bagajele. Deci Suedia zici. Atunci... Suedia sa fie...
Daca si medicina e ca si mobila (IKEA) atunci e verificat. Poti sa ai incredere deplina: fac varza si sistemul lor.
@Camish: mea culpa, eu eram capsunar si-n Romania, am crezut ca pot scapa de "eticheta" aici. Am reusit performanta sa-i etichetez si pe altii aici (inconstient). Din Suedia promit sa scriu putin si, in general, despre cat de performanta e medicina lor si cat de destepti sunt.
nicht wahr?
- manolo
- elder

vmc wrote:trident wrote:Daca e verificat de tine am incredere. Hai ca ma duc sa imi fac bagajele. Deci Suedia zici. Atunci... Suedia sa fie...
Daca si medicina e ca si mobila (IKEA) atunci e verificat. Poti sa ai incredere deplina: fac varza si sistemul lor.
@Camish: mea culpa, eu eram capsunar si-n Romania, am crezut ca pot scapa de "eticheta" aici. Am reusit performanta sa-i etichetez si pe altii aici (inconstient). Din Suedia promit sa scriu putin si, in general, despre cat de performanta e medicina lor si cat de destepti sunt.
nu uita sa ridici in slavi modul de intrare in sistem si sa nu suflii nici o vorba despre cum se ramane si cum se iese din sistem. ah, si neaparat fa-ti o firma de adus romani acolo!
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
-
camish
- senior

vmc wrote:...
Capsunari suntem oriunde, important e sa nu ne credem mai capsunari decat altii.
Vezi ca Suedia e plina de suedezi. Te-as considera tradatoare.
- vmc
- elite

manolo wrote: ah, si neaparat fa-ti o firma de adus romani acolo!
atunci las pe umerii tai un "fides" in romania
nicht wahr?
- manolo
- elder

vmc wrote:manolo wrote: ah, si neaparat fa-ti o firma de adus romani acolo!
gata, s-a facut! tot sunt eu de la mare, unde erau nordicele la putere prin anii '70. ce zici de Centrul "nokiABBA"? suna profi si respectabil?
- kcuf_di
- senior

manolo wrote:vmc wrote:manolo wrote: ah, si neaparat fa-ti o firma de adus romani acolo!
gata, s-a facut! tot sunt eu de la mare, unde erau nordicele la putere prin anii '70. ce zici de Centrul "nokiABBA"? suna profi si respectabil?
Mai degraba Ericsson ca de Nokia se ocupa Bogdan R.
cse kestie
- vmc
- elite

- Calico
- addicted

Ce tare, MB isi da cu parerea despre cum e rezidentiatul in Germania.
- Bogdan R.
- senior

kcuf_di wrote:Mai degraba Ericsson ca de Nokia se ocupa Bogdan R.
Evident
Vino sa vezi soarele de la miezul noptii
-
zubenelgenubi
- senior

Parerea mea este ca acest topic a facut pana acum mai mult decat toate firmele de recrutare la un loc. Tineti-o tot asa si, in 5 ani ii vom da dreptate lui Mircea Badea. 

Your "best"? Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen.
-
Daniel.I
- newbie

Buna!
V-am ascultat indicatiile si astazi am sustinut la cetrul de limbi straine Fides Bucuresti examenul pentru obtinerea atestatului de B2 pentru a obtine Approbationul in Hessen.
La sfarsitul examenului am primit un Zeugnis unde se afla 5 casute cu cele 5 probe pe care le am sustinut: ascultare,intelegere text,scris..etc.
La 4 dintre ele am obtinut b2,la Hoeren am obtinut b1.
ma intreb oare ce inseamna chestiunea asta?? Am luat B2 sau nu l am luat? De ce nu exista un raspuns in total?o medie ceva? Da nene..esti media arata ca esti de b2
...sa scrie ceva de genu asta. Voi care ati obtinut B2 la Fides cum scrie?
Pot sa aplic in Hessen cu asa ceva?
Mentionez ca am obtinut B1 de la Goethe in Romania in ianuarie... si apoi un zertifikat Mittelstufe de la I.I.K Duesseldorf in urma unui curs de B1+.
Am toate actele cu exeptia acestui certificat de b2 clar...
Cat dureaza eliberarea Approbationului in Hessen?Se pot trimite actele prin posta? Imi cer diplome in original.Parca nu le-as pune in plic
.
V-am ascultat indicatiile si astazi am sustinut la cetrul de limbi straine Fides Bucuresti examenul pentru obtinerea atestatului de B2 pentru a obtine Approbationul in Hessen.
La sfarsitul examenului am primit un Zeugnis unde se afla 5 casute cu cele 5 probe pe care le am sustinut: ascultare,intelegere text,scris..etc.
La 4 dintre ele am obtinut b2,la Hoeren am obtinut b1.
ma intreb oare ce inseamna chestiunea asta?? Am luat B2 sau nu l am luat? De ce nu exista un raspuns in total?o medie ceva? Da nene..esti media arata ca esti de b2
Pot sa aplic in Hessen cu asa ceva?
Mentionez ca am obtinut B1 de la Goethe in Romania in ianuarie... si apoi un zertifikat Mittelstufe de la I.I.K Duesseldorf in urma unui curs de B1+.
Am toate actele cu exeptia acestui certificat de b2 clar...
Cat dureaza eliberarea Approbationului in Hessen?Se pot trimite actele prin posta? Imi cer diplome in original.Parca nu le-as pune in plic
-
Liliana
- junior

Da, cer actele originale in Hessen. Eu le-am trimis in plic (dar tot din Germania).
La B2 am avut note la probe (la 2dintre ele 9); dar cred ca e ok certificatul tau (am mai auzit varianta asta cu un B1, dar nu mai stiu exact la cine... la colegul meu?!.. o sa vb azi cu el si-ti spun).
Succes!
La B2 am avut note la probe (la 2dintre ele 9); dar cred ca e ok certificatul tau (am mai auzit varianta asta cu un B1, dar nu mai stiu exact la cine... la colegul meu?!.. o sa vb azi cu el si-ti spun).
Succes!
- wolu
- senior

Sal...cum e cu luatu de credit?? dupa cat timp se poate lua?cat poti sa iei?de la ce banca?? poate e careva printre voi care a luat,si poate sa-mi explice si mie avantaje,dezavantaje....Grazzi !
- cris3
- senior

Cine o fi castigat? Nectarya sau Wilhelm? 
- cris3
- senior

wolu wrote:Sal...cum e cu luatu de credit?? dupa cat timp se poate lua?cat poti sa iei?de la ce banca?? poate e careva printre voi care a luat,si poate sa-mi explice si mie avantaje,dezavantaje....Grazzi !
ma introduc si eu ca musca in lapte, ptr ca inca nu am facut vreun credit ca sa iti pot spune exact...
insa, iti spun ca eu am intampinat destul de multe greutati cu inchiriatul unei locuinte, inca nu am gasit ceva, si asta ptr ca lumea nu are incredere in mine, in sensul ca sunt in probe zeit si le e teama ca nu raman aici si atunci nu imi dau locuinta...ma gandesc ca s-ar putea sa intampini aceleasi greutati si in eventualitatea unui credit...insa, ti.am zis, nu sunt sigura....banui ca trebe sa treaca macar perioada de proba...
succes!
- wolu
- senior

cris3 wrote:wolu wrote:Sal...cum e cu luatu de credit?? dupa cat timp se poate lua?cat poti sa iei?de la ce banca?? poate e careva printre voi care a luat,si poate sa-mi explice si mie avantaje,dezavantaje....Grazzi !
ma introduc si eu ca musca in lapte, ptr ca inca nu am facut vreun credit ca sa iti pot spune exact...
insa, iti spun ca eu am intampinat destul de multe greutati cu inchiriatul unei locuinte, inca nu am gasit ceva, si asta ptr ca lumea nu are incredere in mine, in sensul ca sunt in probe zeit si le e teama ca nu raman aici si atunci nu imi dau locuinta...ma gandesc ca s-ar putea sa intampini aceleasi greutati si in eventualitatea unui credit...insa, ti.am zis, nu sunt sigura....banui ca trebe sa treaca macar perioada de proba...
succes!
sal cris3....eu oricum nu vroiam sa iau credit in probezeit..ca stiu ca nu prea iti da nimeni! duuuupa aceea,o sa vreau sa iau ! dar mai este pana atunci, de luni incep treaba,trebe sa ma concentrez la munca acum,nu la vise,masini etc...multumesc de raspuns! mai vb..
-
pip
- newbie

wolu wrote:cris3 wrote:wolu wrote:Sal...cum e cu luatu de credit?? dupa cat timp se poate lua?cat poti sa iei?de la ce banca?? poate e careva printre voi care a luat,si poate sa-mi explice si mie avantaje,dezavantaje....Grazzi !
succes!
sal cris3....eu oricum nu vroiam sa iau credit in probezeit..ca stiu ca nu prea iti da nimeni! duuuupa aceea,o sa vreau sa iau ! dar mai este pana atunci, de luni incep treaba,trebe sa ma concentrez la munca acum,nu la vise,masini etc...multumesc de raspuns! mai vb..
Iti dau credit,relax. Pe mine din a doua luna ma sunau pana si la spital de la banca sa ma duc,cand in sfarsit m-am dus mi-au oferit credit pt casa pt pamant,sau pt casa de vacanta,,sau masina.
Colegii mei si-au luat din a treia luna de munca aici.
- vmc
- elite

pentru casa cu piscina oare imi dau? mi-as vedea si eu visu' cu ochii
nicht wahr?
- coolscript58
- senior

tie nu iti dau astia credit nici sa iti iei sosete mario, NU PREZINTI GARANTIE
hihihihi
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea
- matrix
- elder

nu stiu ce garantii ar putea prezenta un rezident care are contract in cel mai bun caz pe cativa ani - cum naiba sa iti dea credit de casa pe 25 de ani
ramane sa asteptam si creditul cu buletinul varianta .de
germania asta devine pe zi ce trece taramul fagaduintei - interviu, b2, toata lumea e amabila si vrea sa te ajute, paduri, aer curat bani, case, masini germana tdi si cromate....credite cu dae 0% - super
germania asta devine pe zi ce trece taramul fagaduintei - interviu, b2, toata lumea e amabila si vrea sa te ajute, paduri, aer curat bani, case, masini germana tdi si cromate....credite cu dae 0% - super
Viata lunga si prospera!
- vmc
- elite

La mine pe contract scrie unbefristet
, de masina imi dau, acuma sa vad cu piscina 
oh, am uitat, in suedia e prea frig pt piscina. Le cer de sanie
nicht wahr?
- manolo
- elder

vmc wrote:La mine pe contract scrie unbefristet, de masina imi dau, acuma sa vad cu piscina
renii sa ii iei in leasing, neaparat!
cat despre garantii, de ce nu te duci la banca incarcata de niste lazi cu sticle. parca iti returneaza garantia pe ele, nu?
-
pip
- newbie

matrix wrote:nu stiu ce garantii ar putea prezenta un rezident care are contract in cel mai bun caz pe cativa ani - cum naiba sa iti dea credit de casa pe 25 de aniramane sa asteptam si creditul cu buletinul varianta .de
Eu mi-am zis experienta mea cu o banca din Germania din a doua luna de munca,asta nu inseamana ca peste tot e asa in Germania sau ca aici e taramul fagaduintei, concluziile le trage fiecare singur si de cele mai multe ori pe pielea lu, nu din fata monitorului.
- ciresar1988
- elder

O, de ce ? E atat de simplu sa faci pe desteptul din fata monitorului ! De ce ne strici bucuria?
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
-
tatiana
- junior

eu si sotul meu suntem aici de ca. 2 ani si avem contracte pe termen limitat. la 3 banci diferite am primit raspuns pozitiv pt un credit de aprox 300 000 euro. banca se uita ce meserie ai, ce salariu si ce risc prezinti. ca doctor riscul e considerat mic.
- 187.92a
- addicted

tatiana wrote:ca doctor riscul e considerat mic.
dar ca roman.
-
swiss
- elite

trident wrote:tatiana wrote:ca doctor riscul e considerat mic.
dar ca roman.
ar trebui sa te simti rusinat ca faci gluma asta Monsieur!
- vmc
- elite

tatiana wrote:eu si sotul meu suntem aici de ca. 2 ani si avem contracte pe termen limitat. la 3 banci diferite am primit raspuns pozitiv pt un credit de aprox 300 000 euro. banca se uita ce meserie ai, ce salariu si ce risc prezinti. ca doctor riscul e considerat mic.
300 000????
Asta-i casa cu doua piscine sau casa in bayern
nicht wahr?
- george.nero
- senior

trident wrote:tatiana wrote:ca doctor riscul e considerat mic.
dar ca roman.
Vad ca nu te desminti...esti un porc care se crede si destept pe deasupra...da ce sa-i faci ...esti un roman pur singe ....
am crezut ca ai ceva mai multe in capul ala dar din pacate nu poti sa uiti ca esti un nesimtit si care asa va ramine oricit vor incarca altii sa-ti explice...
nu stiu de ce trebuie sa-ti dea cineva explicatii tie care esti asa de destept si la fel ca toti desteptii nu poti sa te abtii de la a semnaliza ...dar asta este....ramii in legea ta ca oricum nu poti sa ajuti pe nimeni si chiar cred ca nimeni de pe pagina asta nu are nevoie sa citeasca ca sa vada cit esti de om mai putin dotat intelectual....
stiu ca te crezi inteligent si cu un spirit patrunzator dar nu dovedesti decit ca Romania nu o sa ajunga nicaieri cu idioti ca tine...de aceea si preferam sa plecam...poate ca progeniturile tale o sa-si dea seama ca din cauza unora ca tine o sa fie si peste 50 de ani tot in acest stadiu si poate o sa face ceva pe locul unde vei fi ingropat ....
Hai te pup BULA!!!!
- 187.92a
- addicted

pupa-ma, dar cu grija si fara insistenta in acelasi loc pt ca fesa mea este fina
sa mai sustina cineva puterea civilizatoare a Vestului
frate, tu esti ROmania, oriunde ai fi. e pe bune, nu e gluma. tu esti RO, tu compui RO.
e ca si cum as spune ca d'astia ca tine ne-au facut tara de ras in afara.
sau ca ai muuult potential in sensul asta.
dar nu spun, ca mi se cam rupe
george.nero wrote:..esti un porc c
esti un nesimtit si care asa va ramine oricit
cit esti de om mai putin dotat intelectual....
sa mai sustina cineva puterea civilizatoare a Vestului
frate, tu esti ROmania, oriunde ai fi. e pe bune, nu e gluma. tu esti RO, tu compui RO.
sau ca ai muuult potential in sensul asta.
dar nu spun, ca mi se cam rupe
- 187.92a
- addicted

george.nero wrote: si poate o sa face ceva pe locul unde vei fi ingropat ....
uaa, acuma am vazut asta.
da, deci asa mai vii de acasa. mi se parea mie ca e incomplet.
- Doftoroiu`
- senior

trident wrote:dar ca roman.
Pai nu am auzit pana acum nici o remarca jignitoare la adresa mea ca roman.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/asisten ... 93545.html
si as zice ca medicii romani sunt mai naspa tratati in Romania.
- george.nero
- senior

trident wrote:pupa-ma, dar cu grija si fara insistenta in acelasi loc pt ca fesa mea este finageorge.nero wrote:..esti un porc c
frate, tu esti ROmania, oriunde ai fi. e pe bune, nu e gluma.
doar atit poti domne....sunt profund dezamagit....credeam ca esti mai incisiv ...oricum macar ceva mai virulent ...dar de unde....doar cind e vorba sa te iei de altii iti merge gura ...in rest nu stiu cita brinza faci ...da ce mai conteaza....parca am mai spus ca tu nu ai nici o treaba ...doar ca nu are cine sa te bage si pe tine in seama ca doar asa vezi si tu ca existi.....oricum de oameni ca tine geme Romania....toti sunt sefi ,smecheri,destepti,buni de gura etc.....daca strigi pe strada "SEFULE" o sa vezi ca se intorc toti...ca de asa-i romanul.....PA PA BULA (furca este poate jignitor pt tine.....iti arata originea ....)
- 187.92a
- addicted

pai... fac atata branza cata poti sa cari tu
hehe, de ce sa fiu virulent, mi s-a parut ca suferi indeajuns de tare.
nici macar nu am raportat postul tau ca fiind jignitor
serios, chiar nu l-am raportat.
e treaba ta daca vezi asta ca pe un semn de slabiciune, iar daca esti dezamagit.. chiar nu e treaba mea.
hehe, de ce sa fiu virulent, mi s-a parut ca suferi indeajuns de tare.
nici macar nu am raportat postul tau ca fiind jignitor
serios, chiar nu l-am raportat.
e treaba ta daca vezi asta ca pe un semn de slabiciune, iar daca esti dezamagit.. chiar nu e treaba mea.
- Chingachgook
- addicted

george.nero wrote:trident wrote:pupa-ma, dar cu grija si fara insistenta in acelasi loc pt ca fesa mea este finageorge.nero wrote:..esti un porc c
frate, tu esti ROmania, oriunde ai fi. e pe bune, nu e gluma.
doar atit poti domne....sunt profund dezamagit....credeam ca esti mai incisiv ...oricum macar ceva mai virulent ...dar de unde....doar cind e vorba sa te iei de altii iti merge gura ...in rest nu stiu cita brinza faci ...da ce mai conteaza....parca am mai spus ca tu nu ai nici o treaba ...doar ca nu are cine sa te bage si pe tine in seama ca doar asa vezi si tu ca existi.....oricum de oameni ca tine geme Romania....toti sunt sefi ,smecheri,destepti,buni de gura etc.....daca strigi pe strada "SEFULE" o sa vezi ca se intorc toti...ca de asa-i romanul.....PA PA BULA (furca este poate jignitor pt tine.....iti arata originea ....)
ma georgica tata fara puncte de suxpensie nu poti sa te exprimi?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- george.nero
- senior

ma georgica tata fara puncte de suxpensie nu poti sa te exprimi?
de man asa e unii tre sa folosesca si dastea....suxpensie...hi hi misto , mi-a placut.
de man asa e unii tre sa folosesca si dastea....suxpensie...hi hi misto , mi-a placut.
-
swiss
- elite

o sa le numim de acum inainte puncte de kuxpensie..................
mai da ce rai suntem noi oamenii, mai ales intre noi.
unii au ciuda pe altii ca au plecat din tara, unii ca au ramas, nici nu mai stii cum sa o dai ca sa fie bine.
as gresi daca as zice ca in Germania medicii sunt tinuti in puf, la fel ca in Romania?

mai da ce rai suntem noi oamenii, mai ales intre noi.
unii au ciuda pe altii ca au plecat din tara, unii ca au ramas, nici nu mai stii cum sa o dai ca sa fie bine.
as gresi daca as zice ca in Germania medicii sunt tinuti in puf, la fel ca in Romania?
- coolscript58
- senior

george eu nu am nimik nici cu furca nici cu tine, da tu esti deplasat. incearca sa treci peste frustrari in baie lipit de gresie. cand vii pe forum fii calm, cu capu limpede, si mai si glumeste, ti se da voie. furca face glume proaste , bune, e un tip care face glume si in opinia mea ii merge si capu. tu insa demonstrezi doar ca are dreptate furca!
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
-
tatiana
- junior

quote="vmc"]
300 000????
Asta-i casa cu doua piscine sau casa in bayern[/quote
Nu e niciun fel de palat, e o casa normala. Bineintales ca in banii astia intra si pretul pamantului.
Nu pot intelege de ce pe toate forumurile la un moment dat apar 2-3 berbeci care se cearta intruna. O pot face cu sufletul curat si pe pm. Chiar nu e nimic constructiv.
tatiana wrote:eu si sotul meu suntem aici de ca. 2 ani si avem contracte pe termen limitat. la 3 banci diferite am primit raspuns pozitiv pt un credit de aprox 300 000 euro. banca se uita ce meserie ai, ce salariu si ce risc prezinti. ca doctor riscul e considerat mic.
300 000????
Asta-i casa cu doua piscine sau casa in bayern[/quote
Nu e niciun fel de palat, e o casa normala. Bineintales ca in banii astia intra si pretul pamantului.
Nu pot intelege de ce pe toate forumurile la un moment dat apar 2-3 berbeci care se cearta intruna. O pot face cu sufletul curat si pe pm. Chiar nu e nimic constructiv.