Germania - rezidențiatul

holliday
elite
elite

Re: Germania - rezidențiatul

Postby holliday » Sun Nov 21, 2010 9:41 pm

Liliana wrote:Exista: http://www.google.de, http://www.google.com, http://www.google.ro, http://www.google.uk, etc.

Stiu: sunt rea si a dracului si nu ajut pe nimeni! :devil:

:lol: http://www.youtube.com/watch?v=vtKGiI--mfs

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Nov 21, 2010 9:42 pm

prea putin ca sa conteze

banuiesc ca nu te intereseaza prea tare daca o sa ai salariu 2370 sau 2143 de euro
toate grilele se invart in jurul acelorasi sume dupa cum am spus.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

mariusel86
junior
junior

Postby mariusel86 » Sun Nov 21, 2010 9:54 pm

pt Liliana...bravoo..Premiul I cu coronita ( doua carti de Tudor Arghezi)

ms kooksee

Liliana
junior
junior

Postby Liliana » Sun Nov 21, 2010 10:04 pm

Multumesc, multumesc, m-am prins ca pt mine era premiul! :D
Ideea era urmatoarea: daca aveti nevoie de ceva informatii despre De cautati (cu putinele cuvinte din germ pe care le stiti) pe www.google.de (d-asta era si pus primul)!
Ia da Tarif VKA und Marburg pe google.de.. sa vezi ce gasesti!

Mariusz
newbie
newbie

Postby Mariusz » Sun Nov 21, 2010 10:39 pm

m-am gandit si la google, dar am crezut ca poate pe forum primesc informatii mai exacte de la cei implicati zi de zi in sistemul german de sanatate.

@manolo
amice, tu esti degeaba, pt ca habar nu ai sa dai un raspuns ca lumea, sari direct cu bâta
asta e un forum... stii ce se face pe forum? SCHIMB DE INFORMATII! unii intreaba, altii raspund. si daca nu ti-au placut in vreun fel intrebarile mele nu aveai decat sa le ignori. dar deh, e usor sa fii rautacios pe gratis cand tu deja ai ajuns in Germania si crezi ca ai prins pe Dumnezeu de-un picior. iti urez la multi ani si sanatate, no hard feelings

ProfDrMedGigiBecali
senior
senior

Postby ProfDrMedGigiBecali » Sun Nov 21, 2010 10:40 pm

1. kookse deci chiar nu inteleg DE CE te certi pe niste teme pe care nu le stapanesti sincer... exista chiar in acelasi spital diferentze imense de salarizare. si cand zic imense ZIC IMENSE!!! intreab-o pe lili ce salariu avea pe neuro ?? intreaba . eu aveam 4000 de baza. daca imi aduc bine aminte eu luam 2700 in mana si lili lua 2000 parca sau sub 2000. deci ..... in acelasi spital pe acelasi post... sper ca ai inteles ...
2. grila aia M nu e peste tot. spitalul meu de exemplu pt primul an ma plateste cu 3680 de euro ... 300 si ceva de euro mai putin si creste in fiecare an. si al meu are grila de salarizare direct negociata cu sindicatu medicilor si *** ministeru sanatatii parca. NEGOCIATA DIRECT ai inteles bine. daca cresc toate grilele de salarizare sunt obligati si ei sa o creasca, dar cu cat, e tot prin negociere directa.
3. e prea mult de vb despre kkturile astea ideea e ca salariul e neintersant dupa cum ai zis si tu kokse. de foame sigur nu o sa moara, si daca munceste o sa ii creasca sau daca nu ii convine o sa se mute. de fapt toata intrebarea nu isi are sensu e ceva de genu bate puradelu ca deseala manzu daca il calareste si tziganu nu cumparase inca nici iapa care o sa fete manzu pe care o sa il desele puradelu de il calareste si pt care deja puradelu mancase bataie :P

Liliana
junior
junior

Postby Liliana » Sun Nov 21, 2010 11:54 pm

Pe langa fapul ca tu aveai brut 4000 iar eu aveam brut 3000, ai uitat sa spui ca tu NU plateai camera in care stateai, iar eu o plateam... si parca mai era si masa de pranz pe care n-o plateai!
Asa ca mai depinde si de cum iti negociezi salariul, camera, etc. :mrgreen:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Nov 21, 2010 11:55 pm

ProfDrMedGigiBecali wrote:1. kookse deci chiar nu inteleg DE CE te certi pe niste teme pe care nu le stapanesti sincer... exista chiar in acelasi spital diferentze imense de salarizare. si cand zic imense ZIC IMENSE!!! intreab-o pe lili ce salariu avea pe neuro ?? intreaba . eu aveam 4000 de baza. daca imi aduc bine aminte eu luam 2700 in mana si lili lua 2000 parca sau sub 2000. deci ..... in acelasi spital pe acelasi post... sper ca ai inteles ...
2. grila aia M nu e peste tot. spitalul meu de exemplu pt primul an ma plateste cu 3680 de euro ... 300 si ceva de euro mai putin si creste in fiecare an. si al meu are grila de salarizare direct negociata cu sindicatu medicilor si *** ministeru sanatatii parca. NEGOCIATA DIRECT ai inteles bine. daca cresc toate grilele de salarizare sunt obligati si ei sa o creasca, dar cu cat, e tot prin negociere directa.
3. e prea mult de vb despre kkturile astea ideea e ca salariul e neintersant dupa cum ai zis si tu kokse. de foame sigur nu o sa moara, si daca munceste o sa ii creasca sau daca nu ii convine o sa se mute. de fapt toata intrebarea nu isi are sensu e ceva de genu bate puradelu ca deseala manzu daca il calareste si tziganu nu cumparase inca nici iapa care o sa fete manzu pe care o sa il desele puradelu de il calareste si pt care deja puradelu mancase bataie :P

cred ca tu ai alta acceptiune asupra cuvantului imens

la aceeasi vechime si fara garzi nu exista diferente mai mare de 300 si ceva de euro. nu este economic posibil.
sigur ca daca vii cu vechime din ro, sau esti in nu stiu ce sat la un spital ce apartine de biserica si ai si vreun spor e altceva

grila de salarizare nu la asta se refera

tu luai 2700 ca aveai vechime probabil.

nu vad vreo mare discrepanta fata de ce am spsus eu. la un spital luai 4000 si acuma iei 3680. pentru tine o fi o diferenta imensa, pentru mine si matematica mea nu e. e vorba de sub 10%

negocierea directa de care esti atat de mandru e in limita a cateva (putine) sute de euro. oricum, foarte bine ca stii sa lupti pentru drepturile tale
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

camish
senior
senior

Postby camish » Mon Nov 22, 2010 12:43 am

Kuksi, cand e vorba de salar sare fiecare sa te corecteze (eu nu contez). Concluzia e corecta, nu exista diferente mari de salariu.

Cica in fundul padurii castigi mai bine si faci negocieri directe (se nu sere skriptele pe mine che si eu lucrat la inceputuri (la fel ca domnia sa) in fundul padurii)

ProfDrMedGigiBecali
senior
senior

Postby ProfDrMedGigiBecali » Mon Nov 22, 2010 3:45 pm

kokse tu sau nu citesti sau nu pricepi limba asta pe care o scriu acuma. mai iti explic odata. IO AVEAM BRUT 4000 EA AVEA BRUT 3000 SI MAI PLATEA SI 130 DE EURO PE LUNA CAMERA PE CARE EU NU O PLATEAM, DECI INTRE MINE SI EA 1130 DE EURO!!! ce parere ai e o DIFERENTA IMENSA????
nu ai inteles nu ? pe acelasi POST, IN ACELASI AN, EXACT LA ACELASI NIVEL!!!! nu eram mai vechi ca ea , din contra ea mai muncise in romania eu NU!!!
si chestia aia cu e doar 10%... pai 10% e o diferenta mare cred eu. aia 10% sunt in romania salariul unui medic......
acu sper ca ai inteles exact cat de IMENSA era diferenta. mai mare de 25% era intre mine si ea, pe exact acelasi post cu aceasi vechime in acelasi spital cu aceiasi oberarzti si chefarzti , lucram in acelasi cabinet si TOT ASA. ACEASI pacienti, foloseam aceasi ghiuveta , mancam in acelasi restaurant, si ce mai faceam lili la fel ?? ceva ceva mai era :P

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Tue Nov 23, 2010 6:29 pm

este cineva hospitant in Germania? imi puteti da si mie niste detalii despre cum se aplica pentru hospitant, ce nivel de limba trebuie sa ai, ce ti se ofera? multumesc de raspuns!

stefanT

Postby stefanT » Tue Nov 23, 2010 10:37 pm

Salut!
Am fost acceptat si eu ca rezident pe chirurgie generala in Niedersachsen.
Poate cineva sa-mi spuna cum e Approbationul in Hanovra?
vielen Dank!

mariusel86
junior
junior

Postby mariusel86 » Thu Dec 02, 2010 10:19 am

in ro la rezi se da cam in fiecare an o testare pentru a putea trece in anul urmator (e mai mult formala,dar..) in germania exista asa ceva ? sau se da direct un test la sf rezidentiatului pt specializare....sau depinde de specializare ? ms

mnole

Postby mnole » Sun Dec 05, 2010 8:33 pm

buna.
am sanse sa fac rezidentiatul pe oftamologie in germania?
sunt anul 5 si vreau sa stiu daca sa ma apuc de germana ori ba. :help:
daca ma puteti ajuta cu informatii va mutumesc.

ProfDrMedGigiBecali
senior
senior

Postby ProfDrMedGigiBecali » Sun Dec 05, 2010 9:24 pm

clonele lu manole unde erau frate uitele !!! mnole nici o sansa, deja ai inceput cu o intrebare gresita si gandire intortocheata!!! apuca-te cu ambele maine de....altceva nu de germana, cum ar fi de cartile pt licenta!! lasa rezidentiatu in germania , ia o medicina de familia in romania ca e mai bine.

mnole

Postby mnole » Sun Dec 05, 2010 9:42 pm

ProfDrMedGigiBecali wrote:clonele lu manole unde erau frate uitele !!! mnole nici o sansa, deja ai inceput cu o intrebare gresita si gandire intortocheata!!! apuca-te cu ambele maine de....altceva nu de germana, cum ar fi de cartile pt licenta!! lasa rezidentiatu in germania , ia o medicina de familia in romania ca e mai bine.

crezi ca m a ajutat cu ceva raspunsul tau?

mariusel86
junior
junior

Postby mariusel86 » Sun Dec 05, 2010 9:46 pm

sanse foarte mici... deci daca numai asta vrei, mai gandeste-te.... eventual apuca te de inv pt rezi aici..

dr_coimu
senior
senior

Postby dr_coimu » Sun Dec 05, 2010 10:44 pm

mariusel86 wrote:sanse foarte mici... deci daca numai asta vrei, mai gandeste-te.... eventual apuca te de inv pt rezi aici..

Mariu..sika, tu de unde stii fratele meu ca sunt sansele foarte mici? Lucrezi cumva in Germania? Ai cautat cumva loc pe oftalmo? Ai aplicat la o suta de joburi si nu te-au chemat la interviu sau te-au respins? Ca nu inteleg.. de unde esti atat de sigur.. Sau esti si tu prin Romanica prin vreo anu 5-6 de faculta si te ai facut mare sfatuitor pe imed....
Hmmm.. nu stiu, intreb si io, no offens!

ProfDrMedGigiBecali
senior
senior

Postby ProfDrMedGigiBecali » Sun Dec 05, 2010 11:04 pm

1. posturi pe oftalmo... super putine, f cautate sau prea multi concurenti :D
2. se cauta din ce in ce mai mult medici care vb germana f bine , daia care nu o vb e plin :D
3. se vor in special medici cu experienta
4. EL nici macar nu stie germana
5. nu are nici licenta luata
6. nici hotarat macar nu e!!!!
7. nici el nu stie ce vrea :D adica pct 6 din nou
si mai sunt inca 20 de motive pt care este pt el sansele sunt f f f f mici.... trebuia sa te ajute raspunsu meu, e fost sincer.

mariusel86
junior
junior

Postby mariusel86 » Sun Dec 05, 2010 11:16 pm

domn dr_coimu ... dupa o cautare de 2 minute(poate chiar mai putin) pe google de fapt.. www.kliniken.de ,www.aerzteblatt.de,www.careerjet.de..etc... si dupa 2-3 ani de citit pe forum combinat cu un nivel de b1 de germ... am putut sa scriu aceea propozitie... si cred in continuare ca am avut dreptate... asa cum a spus si ProfDrMedGigiBecali

o seara buna ! :peace:

mnole

Postby mnole » Mon Dec 06, 2010 1:52 pm

ProfDrMedGigiBecali wrote:1. posturi pe oftalmo... super putine, f cautate sau prea multi concurenti :D
2. se cauta din ce in ce mai mult medici care vb germana f bine , daia care nu o vb e plin :D
3. se vor in special medici cu experienta
4. EL nici macar nu stie germana
5. nu are nici licenta luata
6. nici hotarat macar nu e!!!!
7. nici el nu stie ce vrea :D adica pct 6 din nou
si mai sunt inca 20 de motive pt care este pt el sansele sunt f f f f mici.... trebuia sa te ajute raspunsu meu, e fost sincer.

daca vreau sa fac ceva anume mi se pare normal ca inainte sa invat germana sa ma informez despre cat de cautata este specializarea respectiva..

asta ma interesa, daca sunt posturi multe sau putine, cat de mare e concurenta si care sunt sansele ca un absolvent ft bun vorbitor de germana :) sa si gaseasca ceva...

mersi

popy_85
newbie
newbie

Postby popy_85 » Tue Dec 07, 2010 5:47 pm

Salut tuturor! cineva din baden-baden sau imprejurimi? eu am gasit un post aici de hospitant intr'o clinica de reha. Si astept sa'mi vina certificatul de conf.. Daca aveti chef o bere sau orice da'ti un semn. hmm... :| anuntul suna cam ca la matrimoniale... dar asta e! ma plictisesc rau... iarin romania nu ma mai intorc nici mort... :)) tchuss!!

vmc
elite
elite

Postby vmc » Tue Dec 07, 2010 6:32 pm

vai, dar vai :shock: :shock: :shock:

ai timp sa te plictisesti? vezi ca scrie la ziar ca aici e rupere de oase.
nicht wahr?

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Tue Dec 07, 2010 11:25 pm

Eu sunt intre Baden si Wurttemberg. :D

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Tue Dec 07, 2010 11:29 pm

vmc wrote:vai, dar vai :shock: :shock: :shock:

ai timp sa te plictisesti? vezi ca scrie la ziar ca aici e rupere de oase.

N-auzi, bre, ca e hospitant ? E in varianta demo ! Munca vine dupa angajare! Of, nimic nu stii, si te-ai mai si mutat la dracu, sa nu mai am cum sa te invat live cate ceva !
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

vmc
elite
elite

Postby vmc » Wed Dec 08, 2010 12:05 am

La dracu nu-i, eu chiar cred ca e poarta raiului, multi pacienti vorbesc cu sfantu petru din cand in cand. Noi ii zicem durchgangsyndrom si sunt tare buni canditati pentru tine, insa cateodata ma intreb daca nu cumva oamenii astia vorbesc serios
nicht wahr?

popy_85
newbie
newbie

Postby popy_85 » Wed Dec 08, 2010 9:00 am

Bai oare de ce toti romanii sunt carcotasi? Haideti lasati aerele nemtesti si haideti la o baere ca sarbatorile bat la usa... iar in preajma sarbatorilor e frumos sa iti ajuti fratii.... :))) gata am fugit la spital!

vmc
elite
elite

Postby vmc » Wed Dec 08, 2010 11:10 am

Dacaveniti aici la sf petru dau eu berea
nicht wahr?

ProfDrMedGigiBecali
senior
senior

Postby ProfDrMedGigiBecali » Thu Dec 09, 2010 10:00 pm

been there seen that !! si berea era kebab si chiar o DA!!! si nu e la sf petru am impresia ca e chiar la intrarea pe poarta raiului !!nu va duceti la ciresica ca e zgarcita, da doar cate 2 sticle de portocale de productie proprie si alea le da cu o mana si le ia goale cu cealalta!! :P SI HARDU meu nu il mai da dupa cate vad tre sa ma duc cu portocale bio sa ol recuperez. CIRESICO.. pune hardu la posta cu asigurare de 500 de euroi cum am pus si io teleflonu tau, si trimite-l pe adresa
Knappschaftskrankenhaus Sulzbach
An der Klinik 10
66280 Sulzbach
Augenambulanz
Sekretariat Prof. Szurman für dr.MINe ca stii cum ma cheama ca degeaba il trimiti acasa la mine ca nu e nici draq acasa si pe sub usa nu incape :p hai ca imi e dor de el :D
ms

Liliana
junior
junior

Postby Liliana » Thu Dec 09, 2010 10:35 pm

Pardon, hardu' e la mine, nu la Ciresica.
Da' sapt viit il primesti... daca reusesc sa ajung la posta inainte de ora 18! :allright:

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Fri Dec 10, 2010 10:53 am

aha!! faceti trafic cu hard-uri! pai d-aia ati plecat voi in jermania??? :))

manolo
elder
elder

Postby manolo » Fri Dec 10, 2010 11:06 am

maria_m wrote:aha!! faceti trafic cu hard-uri! pai d-aia ati plecat voi in jermania??? :))

bine ca nu e trafic de hard-ons.
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.

htc1970
junior
junior

Postby htc1970 » Fri Dec 10, 2010 4:35 pm

seara buna tuturor. nivelul B2 cerut in Germania reprezinta exam de B2 de la Bucuresti sau DAF? danke

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Fri Dec 10, 2010 5:25 pm

Daf=B1
cse kestie

Cristi_cj
senior
senior

Postby Cristi_cj » Fri Dec 10, 2010 10:18 pm

DaF este un nivel echivalent cu B2-C1. Este mai mult decat B1

kcuf_di wrote:Daf=B1

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Fri Dec 10, 2010 10:46 pm

cse kestie

Cristi_cj
senior
senior

Postby Cristi_cj » Sat Dec 11, 2010 12:10 am

Mai uita-te inca o data pe linkul pus de tine, si apoi inca de vreo 10 ori, si o sa-ti dai seama ca TestDaF are 3 nivele TDN 3,4,5, toate cuprinse intre B2 si C1. Si in principiu se adreseaza celor care vor sa studieze in Germania.
Zic si eu.

kcuf_di wrote:http://www.testdaf.de/teilnehmer/pdf/Niveau.pdf

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Sat Dec 11, 2010 12:22 am

Corect, eu am interpretat ca pana la B1 e test daf si apoi e tdn3 etc
cse kestie

htc1970
junior
junior

Postby htc1970 » Sat Dec 11, 2010 7:07 pm

frumos tabel. pe mine ma interesa ce vor germanii pentru angajare, B2 sau DAF.

manolo
elder
elder

Postby manolo » Sat Dec 11, 2010 8:13 pm

htc1970 wrote:frumos tabel. pe mine ma interesa ce vor germanii pentru angajare, B2 sau DAF.

B2.
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei

Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.

Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,

Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.

Return to “Germania”