Prin mai se da un test grila la curs (o glumita de test- te lasa sa vorbesti si sa te consulti dar tine cont de punctaj la nota finala).
Pentru examen ajung cursurile, daca vrei informatii aditionale poti lua cartea de Radio de la Fundeni (eu nu am avut-o si a fost f ok).
Examenul consta in 2 probe: mai intai un test scris cu 10 intrebari destul de usoare: ce e paralaxa, stenoza maligna, semnul siluetei, sdr de condensare,clasificarea fracturilor, (parca din renal nu am avut nimic)- pune accentul f f mult pe primul curs cu raza X, paralxa,metode etc si pe respirator si cardiac. Mai departe nu e asa de pretentios. Nu se corecteaza dur-in sensul ca notele sunt foarte mult intre 8 si 9 (la noi in serie 2 persoane au avut peste 9.5). Testul scris e eliminatoriu dar il cam ia toata lumea.
A doua zi este examenul oral cu 2 radiografii care pot fi ORICE (atentie)- eu de exemplu am avut sdr condensare cu boala Paget si te intreaba destul de multe-semiologie si nomenclatura putin si din patogenie daca a facut: "vertebra de fildes" la Paget si m-a intrebat de structura oaselor late ale craniului, diagnostice diferentiale- dar daca vede ca stii este multumit.
Multi, foarte multi de 9. 10 mai rar. Si atentie: proful e cam aiurit, incurca note!! Asa ca e de preferat sa te duci atunci cand te cheama (evident in alta zi ca sa mai pierzi timp pe drum si sa mai astepti ) sa iti treaca nota in carnet.. Eu am luat 10, nu m-am dus sa imi treaca nota in carnet ca aveam ex la ortopedie si oricum pierdusem destul timp cu drumurile si nebunia si in toamna am vazut ca mi-a trecut 9. Deci mare atentie! Si nu lipsiti!! Nu va baga in examen si am avut chiar 1 repetent din cauza radiologiei!!!!
Pe scurt cam asa e Radio la Militar!!! Multa bafta si sa rezistati la cursuri-sunt cam lungi