Spitale anul 5

Riley
elder
elder

Re: Spitale anul 5

Postby Riley » Wed Feb 11, 2009 10:37 pm

Sigur aici ai dreptate si sunt de acord. Am zis ca este intelegatoare pt ca permite studentilor sa aiba si pregatire medicala extracuriculara si nu vede materia respectiva ca unica importanta. Nici eu nu sunt adeptul (nici pe departe) al chiulitului. Pe de alta parte lipsesc pentru ca fac ceva tot in folosul pregatirii mele medicale si care culmea are si mare legatura cu hematologia. Oricum in specializarea pe vreau sa o urmez ma voi satura de hemato pana peste cap(dar asta nu este o scuza oricum). Multumesc inca o data pt sfaturi si sugestii :allright:
Last edited by Riley on Wed Feb 11, 2009 10:40 pm, edited 1 time in total.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Wed Feb 11, 2009 10:39 pm

niste cs d la neuro colentina imi posteaza si mie cineva? si ceva pareri despre stagiu...pls

10x anticipat
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Wed Feb 25, 2009 7:19 pm

Poate sa-mi recomande cineva un asistent de grupa bun (adica sa-si dea interesul si sa explice) pentru stagiul de Nefro @ Carol Davila? Thx

Riley
elder
elder

Postby Riley » Wed Feb 25, 2009 9:02 pm

Colegii mei au fost destul de multumiti de dna dr Capusa, dna dr Geavlete si mai este dna dr Stancu la sectia de ATI care are cazuri interesante cu afectare renala in cadrul colagenozelor, vasculitelor etc si care explica si foarte foarte bine- eu nu am facut cu niciuna din doamnele dr mentionate mai sus dar au avut si cursuri si mi-a placut stilul in care au prezentat. Bafta!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Thu Feb 26, 2009 1:07 pm

Pentru invatat cer orice carte de nefro, sau au o carte a catedrei?

soleil
newbie
newbie

Postby soleil » Thu Feb 26, 2009 1:56 pm

poate sa-mi spuna si mie cineva cum e examenul la pediatrie la Emilia Irza 2 si dc exista cumva niste subiecte dupa care sa ma orientez? :help: mc mult

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Feb 26, 2009 2:24 pm

Bogdan_DD wrote:Pentru invatat cer orice carte de nefro, sau au o carte a catedrei?

Au o carte a catedrei care cred ca era 20 Roni si se poate cumpara de la spital-Esentialul in Nefrologie a lui Ursea. Dar in carte este foarte multa informatie, cursurile sunt suficiente pt examen care este cu cazuri clinice. Succes!

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Feb 26, 2009 4:50 pm

Are foarte multa informatie cartea dar este foarte bine facuta. Iti recomand sa te duci la cursuri (desi sunt foarte lungi :) ) si sa citesti cat mai mult in timpul stagiului + pus intrebari la asistent sau chiar prof sau conf. Penescu daca vin pe la lp. E un stagiu foarte bine facut si materia in sine e foarte utila ca sa intelegi medicina interna acum, dupa ce ai trecut prin toate celalalte ramuri. Asistenti buni mai sunt si dr. stancu (parca asa o cheama), dr. andreiana iuliana, conf. penescu
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

moksha
junior
junior

Postby moksha » Wed Mar 04, 2009 3:04 pm

despre uro fundeni :
1. conteaza prezentele, trebuie facute recuperarile si cum se procedeaza, avand in vedere ca asistentul nostru nu a aparut si nu stim exact cine este?
2. examenul practic este chiar asa greu/imposibil cum se zvoneste?

multumesc.

velvet
newbie
newbie

Postby velvet » Thu Mar 05, 2009 1:33 pm

moksha wrote:despre uro fundeni :
1. conteaza prezentele, trebuie facute recuperarile si cum se procedeaza, avand in vedere ca asistentul nostru nu a aparut si nu stim exact cine este?

multumesc.

1. Prezentele conteaza intr-o mica masura (cele din condica de la secretariat) trebuie sa le ai ca sa intri in examen. Am avut colegi care veneau, se semnau la secretariat si apoi dispareau din peisaj.

2. Examenul practic este rezonabil, trebuie sa stapanesti cunostiinte de bun simt ca sa il treci...nu a fost nicidecum asa cum ni s-a spus in timpul stagiului...ca ar fi ceva de netrecut. O colega a trecut examenul practic cu toate ca a stiut sa zica ceva doar la un singur subiect. Mergeti cu incredere daca ati citit cate ceva!
Cei care au mers in operatie cu conferentiarul nici nu au mai dat examen practic.

moksha
junior
junior

Postby moksha » Thu Mar 05, 2009 6:08 pm

pe noi conferentiarul ne-a dat afara din sala....
vedem ce o sa fie,
multumesc.

velvet wrote:
moksha wrote:despre uro fundeni :

multumesc.

1. Prezentele conteaza intr-o mica masura (cele din condica de la secretariat) trebuie sa le ai ca sa intri in examen. Am avut colegi care veneau, se semnau la secretariat si apoi dispareau din peisaj.

2. Examenul practic este rezonabil, trebuie sa stapanesti cunostiinte de bun simt ca sa il treci...nu a fost nicidecum asa cum ni s-a spus in timpul stagiului...ca ar fi ceva de netrecut. O colega a trecut examenul practic cu toate ca a stiut sa zica ceva doar la un singur subiect. Mergeti cu incredere daca ati citit cate ceva!
Cei care au mers in operatie cu conferentiarul nici nu au mai dat examen practic.

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Thu Mar 05, 2009 6:28 pm

a facut cineva care a terminat 5 opt d chir plastica? poate ne ofera si noua ceva info ............10x

moksha
junior
junior

Postby moksha » Fri Mar 13, 2009 10:24 pm

hemato in suub?
Cursuri, bibliografie, stagiu, prezente, examen, orice :)

Multumesc foarte mult.

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Sat Mar 28, 2009 2:43 pm

Da, deci nefro la carol davila a fost cum a fost... ca de obicei am avut parte de o asistenta care in primele doua saptamani a venit la stagiu doar vinerea... apoi, la sfarsitul examenului, ne-au dat o foaie pe care sa mentionam impresiile lasate de stagiu -> la final aveau si ei nevoie de feed-back. Bineinteles, am folosit cenzura :| VALURI DE STUDENTI VIN SI TREC, EI NU SE VOR SCHIMBA NICIODATA.

Sarind de la una la alta: are cineva idee cum e stagiul de REUMATOLOGIE la spitalul COLENTINA ? CUM E PROFUL, CUM E EXAMENUL..ETC?

Poate cineva sa-mi spuna cum e examenul de TOXICOLOGIE ? se da scris si oral? grilele sunt grele?
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sat Mar 28, 2009 8:24 pm

Toxico: examen oral la lp si grila la scris.
La lp te asculta un asistent dar poate veni si proful sa mai participe la ascultare. Intrebari ok, de bun simt-gen toxidroame, antidoturi etc. Nu se prea pica la oral.
La grila, sunt intrebari ok, nu se cer doze-decat poate la ceva foarte important, eu insa nu am avut vreo intrebare cu doza, dar trebuie stiute cat mai bine mecanismele, antidoturile si tratamentul-precum si primele doua cursuri: cel introductiv si cel cu principiile de tratament: cum actioneaza carbunele activat, decontaminare externa, etc.
Note-de toate, de la 5 la 10, la noi nu cred ca s-a picat, au fost doar absenti.
Succes!

Doctoresa
newbie
newbie

Postby Doctoresa » Fri Apr 03, 2009 4:44 pm

aveti vreo idee de nefro la sf ioan sau de uro tot la sf ioan? cum e stagiul ? dar examenul?

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Sun Apr 05, 2009 2:11 am

Pai uro fac eu acum si e....sa zicem ca o sa conteze mult cu ce asistent faceti. Prezenta se face dimineatza inainte de curs si la plecarea de la lp, la lp nu am facut mare lucru dar macar o sa faceti vizita la bude ceea e ce cu adevarat ceva nou.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Sun Apr 05, 2009 9:55 am

Eu am facut nefro la Sf. Ioan cu Ciocalteu.
Cursurile cu prof. - interesante, e bine sa cititi inainte pentru ca sunt mai mult o discutie. Saloanele nu stiu nici cum arata, la prima ora ni s-a spus ca daca "tinem noi neaparat", avem voie sa ne bagam in seama. Eu n-am tinut.
Examenul: grile. Erau doua tipuri de foi de examen, una doar cu grile teoretice, alta si cu cazuri clinice. Depinde de noroc, cei carora le-au picat cazuri clinice au luat in general note mai mari, cei cu grile doar din teorie, note mai mici, pentru ca au fost destul de dificile.

moksha
junior
junior

Postby moksha » Wed Apr 08, 2009 7:45 pm

despre examenul la diabet are cineva vreo idee?

multumesc.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Apr 09, 2009 5:36 pm

Cu cine? Eu am dat cu dna dr Culman-la Cantacuzino, grile usurele, cu 3-4 variante de raspuns, complemet simplu, destul de multa nutritie (cu calorii si regim alimentar) si am avut si un subiect de scris, era ceva cu penurile de insulina dar nu mai tin bine minte. Oricum accentul sa cada pe nutritie si tratament. :allright: Bafta!

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Thu Apr 09, 2009 6:41 pm

reumato cantacuzino? si ceva grile ... mc

moksha
junior
junior

Postby moksha » Fri Apr 10, 2009 12:12 am

Riley wrote:Cu cine? Eu am dat cu dna dr Culman-la Cantacuzino, grile usurele, cu 3-4 variante de raspuns, complemet simplu, destul de multa nutritie (cu calorii si regim alimentar) si am avut si un subiect de scris, era ceva cu penurile de insulina dar nu mai tin bine minte. Oricum accentul sa cada pe nutritie si tratament. :allright: Bafta!

cu dr Tinu, Cantacuzino....dar probabil principiul examenului este acelasi :)

moksha
junior
junior

Postby moksha » Fri May 22, 2009 8:57 pm

neuroped gomoiu. ceva informatii?

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Fri May 22, 2009 10:53 pm

moksha wrote:neuroped gomoiu. ceva informatii?

10 subiecte contra timp :D tb sa stii f bn ca sa apuci sa scrii tot
note bizare dupa parerea mea....cam rar vezi un 10 p acolo :))
subiecte din tot, le enunta ei la cs; uite ceva exemple:
convulsii febrile spl - criterii de dg
cauze de ECA citotoxic
clinica HIC la sugar+copil
sd Arnold-Chiari - criterii de dg
desi materia e frumoasa, au ei grija sa iti para rau dupa exam :))

bafta, ai nevoie !

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sat May 23, 2009 1:18 am

Da, este destul de relativ examenul, subiectele difera oricum, notele nici nu le stim macar (adica au zis ca o sa le trimita pe mail dar inca nu au facut-o si a trecut cam 1 luna de atunci). Dar nu stiu sa conteze foarte mult la nota finala de la pediatrie, depinde unde faci pediatria (la Gomoiu o sa conteze cred :D). Oricum nu sunt intrebari foarte de detaliu si nici lucruri dificile, dar sunt destul de stricti la supraveghere. Bafta! ;)

anncush
senior
senior

Postby anncush » Sat May 23, 2009 7:38 am

Riley wrote:Da, este destul de relativ examenul, subiectele difera oricum, notele nici nu le stim macar (adica au zis ca o sa le trimita pe mail dar inca nu au facut-o si a trecut cam 1 luna de atunci). Dar nu stiu sa conteze foarte mult la nota finala de la pediatrie, depinde unde faci pediatria (la Gomoiu o sa conteze cred :D). Oricum nu sunt intrebari foarte de detaliu si nici lucruri dificile, dar sunt destul de stricti la supraveghere. Bafta! ;)

da, cam aceleasi lucruri as avea si eu de zis cu mentiunea ca daca tu chiar stii cursurile si ai prezenta de spirit sa scrii repede si complet la toate cele 10 intrbari nu ai cum sa nu iei o nota foarte buna (pe incercate spun :P ).

de adaugat ca nota la neuroped conteaza la nota finala chiar si daca faci pedi la IOMC (pediatrie I) si asta in proportie de cca 30% parca. pune mana si invata si va fi totul OK.

btw, nu se prea putea misca in niciun fel la examen cand am dat eu. au avut grija supraveghetoarele pana si sa am toate foile deja scrise bagate unele sub altele sub foaia pe care scriam nu care cumva sa vada ceva din foaia mea colegul din stanga/dreapta/spate...

multa bafta, oricum :wink: .
Slowly getting less stupid :)

moksha
junior
junior

Postby moksha » Mon Jun 29, 2009 1:26 am

examenul teoretic la spm se da cu profa sau cu titulara de curs? si daca titulara de curs a fost doamna dr furtunescu, cam care ar fi sansele sa iasa ok?
ps. vor fi si toti asistentii prezenti? a fost la proiect o doamna asistent care a fost aproape imposibil de multumit, FOARTE pretentioasa. din fericire nu era cea de la grupele mele...

Multumesc.

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Mon Jun 29, 2009 3:13 pm

moksha wrote:examenul teoretic la spm se da cu profa sau cu titulara de curs? si daca titulara de curs a fost doamna dr furtunescu, cam care ar fi sansele sa iasa ok?
ps. vor fi si toti asistentii prezenti? a fost la proiect o doamna asistent care a fost aproape imposibil de multumit, FOARTE pretentioasa. din fericire nu era cea de la grupele mele...

Multumesc.

teoreticu' e cu titulara de cs, furtunescu e cea mai buna varianta din crizatele alea de la SPM :)), iar asistentii nu au niciun cuvant de spus, doar daca, desigur, nu ai trecut pe la lp-uri.

moksha
junior
junior

Postby moksha » Mon Jun 29, 2009 5:26 pm

Ina_M wrote:
moksha wrote:examenul teoretic la spm se da cu profa sau cu titulara de curs? si daca titulara de curs a fost doamna dr furtunescu, cam care ar fi sansele sa iasa ok?

Multumesc.

teoreticu' e cu titulara de cs, furtunescu e cea mai buna varianta din crizatele alea de la SPM :)), iar asistentii nu au niciun cuvant de spus, doar daca, desigur, nu ai trecut pe la lp-uri.

thx, suntem programate 2 grupe la aceeasi ora si nu prea intelegeam cum de o sa dam toti cu aceeasi persoana, asa ca imi aduci o veste buna :)
multumesc.

adnanabella

neurochirurgie

Postby adnanabella » Mon Jun 29, 2009 11:50 pm

ceva grile la neurochirurgie?PLEASE!!!!!!!!!!!!!! :help:

Riley
elder
elder

Postby Riley » Fri Jul 10, 2009 4:57 pm

Iata ca astazi se incheie un an universitar si, deoarece am memoria “proaspata” si am trecut prin toate stagiile ii pot ajuta pe cei care o sa prinda anii viitori culoarul meu (:D) cu cateva tips and tricks-mai ales ca este vorba de cateva spitale de care nu prea s-a vorbit pana acum. Cronologic:

-Neurologie la Elias (5 saptamani) 10/10
Avantaje: stagiu placut, inveti o gramada de lucruri, cursurile sunt foarte ok,cu strictul necesar si cu care remain, asistentii sunt bine pregatiti si nu te incarca cu informatii inutile desi la neuro se poate. Eu am facut cu dr Stefanescu care se ocupa de studenti, iti explica si este foarte rabdatoare(pana nu fac toti studentii manevra respective nu va lasa :D).
Dezavantaje: Am dat test in fiecare saptamana (din materia de curs), este un dezavantaj pentru ca trebuie sa citesti tot timpul si stii ca ai ceva acolo, dar la examen iti va fi muult mai usor.
Examenul: 10 subiecte de redactat in 2 ore. Subiecte ok, din ce mai tin minte tratamentul de urgenta in AVC ischemic, paralizia central faciala, forme clinice in scleroza multipla (oricum din cursuri, nimic pe langa). Note mari

- Diabet Cantacuzino cu dna dr Culman titular de curs (1 saptamana) 10/10
Avantaje: foarte draguta, cursuri interesante, interactive
Dezavantaje- nu am gasit, stagiul e si destul de scurt, poate daca faceam totusi si ceva activitate practica nu ar fi stricat (stagiul consta in cursuri de la 9 la 13).
Examenul: 20 grile si un subiect de redactat (noi am avut metoda de administrare a insulinei), grilele sunt cam jumatate jumatate cu capitolul de nutritie (care e acoperit in doar o zi), complement simplu cu 3 variante de raspuns. Note in general mari.

-Endocrine Parhon cu dr Coculescu (3 saptamani) 7/10
Avantaje: unele cursuri sunt interesante (dr Poiana, dr Badiu) , unii asistenti se ocupa foarte bine de studenti si ii seminarizeaza zi de zi, studentii au paturi atribuite si trebuie sa completeze foile.
Dezavantaje: Unele cursuri luuungi si destul de stufoase, se pierde esenta, unii nu se prea ocupa de studenti si se cam “sprijina peretii” sau te mai duci la alti asistenti sau faci anamneze si ex clinice de unul singur dar nu exista feedback.
Examenul: Grila negativa complement multiplu negrupat ca sa ajungi la oral (de citit exclusive din cartea profului, de acolo sunt intrebarile).Punctajele la test sunt orientative. Ulterior examen oral cu profu la pacient (poti avea orice patologie endocrina), tu faci ex clinic si pui un diagnostic de etapa urmand discutia care poate sa depaseasca patologia pacientului. Note dupa cum vrea proful

- In paralel am avut stagiu 7 saptamani toxicologie dupa-amiaza la Floreasca (8/10), cursurile ok, un pic cam stufoase dar pun ei accentul pe ce se da la examen. Lp nu prea se face (sau daca se face se face in ATI alaturi de comatosi si incepe o discutie desre intoxicatia pe care o are pacientul respectiv).
Examen: grila si cu completat, pe foarte multe numere, va lasa sa mai vorbiti, note acceptabile, de citit exclusive din cursuri (dar sa le luati bine)

- Nefrologie Carol Davila (4 saptamani) 10/10
Avantaje: cursuri super tinute de prof Mircescu, este o placere!! Si la lp se face destul de bine, fiecare are pacientii sai, studentul vine dimineata inainte de vizita, pregateste vizita, au loc discutii practice si utile cu asistentii care sunt didcatici si de la care a ice invata. Plus ca doamna secretara de acolo este o bomboana!!!
Dezavantaje: nu prea sunt, poate ca datorita faptului ca sunt multi asistenti grupele sunt mai mici (ceea ce e un MARE avantaj) si nu prea ai timp sa stai pe hol, nu mai socializezi la fel de mult cu colegii :D (dar asta inseamna ca ai de lucru ceea ce e bine, nu?)
Examenul cazuri clinice, foarte logice si bine structurate. Note mari. Se face curba lui Gauss . O placere de stagiu

-Reumatologie Sf Maria (5 saptamani) 10/10
Avantaje: foarte bune cursurile, “up to date”, bine structurate, cartea este foarte buna, stagiul bine structurat, pe langa partea clinica avem integrate si cateva zile cu radiografii care sa acopere cea mai mare parte a patologiei reumatice. Seriozitatate!
Dezavantaje: Sunt cam multe detalii, cursurile si cartea pot fi pe alocuri stufoase, dar materia este foarte interesanta si pana la urma inveti de placere (sau cel putin asa a fost in cazul meu).
Examen: serios si destul de greu, dar avand in vedere ca se ocupa de studenti pot emite si pretentii. Examenul de lp consta in examen clinic si anamneza unui pacient dupa care urmeaza o discutie ori cu profa, confele au sefa de lucrari. Nu este un examen de speriat! Examenul scris consta in 120 grile in 2 ore, complement simplu si grupat, rezultatul il da pe loc, se face curba lui Gauss pe bune (adica chiar arata a Gauss multi de 7,8 putini de 5,6,9 si 10). Se mai si pica.

-Hematologie Coltea (3 saptamani) 7/10
Avantaje: cursuri tinute relative bine cele tinute de profa sunt la obiect. Se fac si ore de microscopie (adica se proiecteaza niste imagini unde vine un medic de laborator si va explica destul de multe lucuri interesante).
Dezavantaje: amfiteatrul de la Coltea care este destul de incomod, faptul ca au lasat cursuri f grele in ultima sapt (limfoame si leucemii acute) si in prima au facut numai anemii Stagiul practic nu am prea facut.
Examen: 10 subiecte in 100 minute, unele sunt mai mari, altele mai mici, exclusive de citit di cursuri si exista subiectele pe retea (sunt bune acelea). Poate pica orice din ele Note in general bune, nu se prea pica.

- Urologie Fundeni (3 saptamani) 7/10
Avantaje: poti intra in sala daca vrei, ei te primesc cu bratele deschise, daca te vede conful (dr Gluc k) in sala poti scapa chiar de ex prcatic (care este adevaratul examen)
Dezavantaje: Nu prea se face stagiu (in afara de dr Patrascoiu), cursuri lungi, exista cartea dr Sinescu (eu recomand sa cititi din ea, de fapt sunt 2 carti una de curs si una de lp). Materie stufoasa.
Examenul: oralul (ex practice) cu conful e ceva mai greu si mai stresant, materia de lp difera de cea din curs (se gaseste toata in cartea de lp a prof Sinescu). Examenul scris este relative o formalitate (5 subiecte). Exista subiecte atat pt lp cat si pt curs, circula si ele prin retea. Atentie poate pica ORICE din acele subiecte, noi am avut 3 subiecte din 5 la scris numai din traumatisme.

-Neurologie pediatrica: Gomoiu ( 2 saptamani) 7/10
Nu cine stie ce, se tine cont destul de mult la prezenta, cursurile sunt de ajuns pt examen, se face si lp-ul. Examenul consta in 10 subiectele unele destul de mici si ciudatele (de ex sdr Dandy-Walker, sau status vegetativ..in fine). Note medii dar se mai si pica si nu poti trece pediatria daca nu ai nota de trecere la neuroped.

-Pediatrie Marie Curie (10 saptamani) 8/10
Avantaje: Asistenti i se ocupa de studenti si inveti destul de multe lucruri, mai ales ca pediatria este destul de diferita fata de tot ce am facut pana acum.
Dezavantaje: cursurile, unele din ele extreme de lungi si fara cap si fara coada. Cele mai bune cursuri le are dr Dumbrava , dr Vidlescu si dr Nicolescu (adica atunci cand te pregatesti pt examen chiar au o logica in expunere si intrebarile la examen din cursurile respective sunt cele mai logice si mai pun si mintea nu numai capacitatea de reproducere la contributie).
Alt dezavantaj este ca nu exista posibilitatea rotatiei la asistenti (este pacat, in 10 saptamani poti face cateva rotatii sa vezi patologie diferita mai ales ca asistentii sunt bine pregatiti si au spirit didactic.
Examen: destul de greu (dar si stagiul e lung si materia e stufoasa). Mai intai dai ex practice cu unul din asistenti, dupa te asculta proful sau conful si in alta zi ai ex scris cu 100 grile, complement simplu sau grupat. Grilele sunt destul de greute. Notele inca nu le stim, am inteles azi ca seria s-a descurcat de stul de bine, oricum se face un fel de medie cu ex de lp, ex de neuroped, pararea asistentului, etc.

-SPM: titular de curs dr Vasile (3 saptamani) 9/10
Avantaje:Desi multa lume are o parere proasta despre aceasta materie, totusi ea este destul de utila pentru intelegerea epidemiologiei si a diferitelor studii, dna dr Vasile a tinut chiar si o ora de curs de statistica care a fost detsul de util. Oricum are spirit didactic si desi pare destul de “artagoasa”la prima vedere, de fapt nu este chiar asa. Tine insa destul de mult sa vina lumea la curs si de altfel te ajuta enorm sa mergi la curs, mai ales ca timpul este f f scurt.
Dezavantaje: Stagiul este obositor, 3 saptamani cu ore de la 9 la 18 te cam scot din circuit mai ales dc ai de alergat dintr-o parte in alta a Bucurestiului si mai trebuie sa faci si un mini proiect la lp de grupa. Timpul este o problema cand vine vorba de SPM. Se spera ca anii viitori se mai schimba ceva.
Examenul: la lp este un proiect de grupa de sustinut in fata dr Vasile urmat de un ex scris cu problem (una din epidemiologie, una din screening , un grafic si o problema de demografie). Notele orientative, trebuie sa iei peste 5 p din 16 posibile. La orak depinde foarte mult sa nu o suparati prea tare in timpul stagiului, daca sunteti activi la curs atunci e foarte intelegatoare si asta cu toata lumea (nu numai cu cei activi la curs). In cazul asta da note foarte bune desi la alte serii am inteles ca notele au fost mici mici mici.

Cam atat pentru anul universitar 2008-2009, scuze de postul lung, dar ma gandesc ca vine vacanta cu altele si o sa uit detalii importante odata cu trecerea timpului. Vacanta placuta si mult succes in tot ceea ce vreti sa faceti!

broscuta
newbie
newbie

Postby broscuta » Fri Jul 10, 2009 6:07 pm

poate sa imi spuna cineva, va rog, in anul 5 ultima medie de bursa carere a fost?multumesc!!!!vacanta placuta tuturor!!!!!!!!

Riley
elder
elder

Postby Riley » Fri Jul 10, 2009 7:20 pm

Nu mai stiu sigur daca a fost 9.50 sau 9.42 (parca 9.50). Vacanta placuta si tie! ;)

anncush
senior
senior

Postby anncush » Fri Jul 10, 2009 7:44 pm

Riley wrote:Nu mai stiu sigur daca a fost 9.50 sau 9.42 (parca 9.50). Vacanta placuta si tie! ;)

9,42 a fost pana la urma (din cate stiu eu) :allright:
Slowly getting less stupid :)

laur22
newbie
newbie

Postby laur22 » Fri Jul 17, 2009 12:44 pm

Riley wrote:Iata ca astazi se incheie un an universitar si, deoarece am memoria “proaspata” si am trecut prin toate stagiile ii pot ajuta pe cei care o sa prinda anii viitori culoarul meu (:D) cu cateva tips and tricks-mai ales ca este vorba de cateva spitale de care nu prea s-a vorbit pana acum. Cronologic
....

Dar ce serie ai fost :?: Eu trec acum in anul V si ni s-a spus ca acestea sunt culoarele din anul V, si nici unul nu se potriveste cu al tau. :?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sat Jul 18, 2009 10:48 am

Seria 5, numai k nu am facut Diabetul la Malaxa ci tot la Cantacuzino, iar cu nefro a fost o problema k erau mai multe serii la Davila si mai putine la Sf Ioan si am tras la sorti cu seria 9 , noi am nimerit la Davila, ei la Sf Ioan. Eu zic k se regaseste culoarul pe care l-am avut in lista pe care ai atasat-o ;). Mult succes!!

laur22
newbie
newbie

Postby laur22 » Sat Jul 18, 2009 11:35 pm

Da asa e. Multumesc mult!

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sun Jul 19, 2009 12:07 am

Nu prea avea cum sa fie altfel, pentru ca eu am parcurs culoarul respectiv inainte de a posta :D. Cu placere si multa bafta in continuare! ;)

blondaant

Postby blondaant » Mon Jul 20, 2009 7:21 pm

Antena1 cauta medic pentru a participa, ca si concurent, la emisiunea
“Te pui cu blondele”.(se accepta si studentii). Cei interesati pot obtine mai multe detalii la tel. : 0752.014.092 sau la e-mail : laura.mirancea@intact.antena1.ro. Premiul cel mare: 30.000 RON

x_doctor

Postby x_doctor » Sun Aug 02, 2009 2:30 pm

eu anul 5 as vrea sa-l fac la urmatoarele spitale:
nefrologie-sf ioan,
reumatologie-sf maria,
neurologie-sub,
urologie-fundeni,
hemato-sub,
pediatrie-alfred rusesc,
neuroped-gomoiu.
Ebine sa fac la acst culoar,aceste spitale?Profesorii si asistentii imi vor da note bune si foarte bune??
Medicina sta la baza sanatatii tuturor!

Return to “Anii 4-6”