spitale anul 4
- cocsatyca
- junior

Re: spitale anul 4
multumesc mult!dar sigur este gheorghiu?pt ca eu m-am uitat pe pagina lor de la spital si nu am gasit pe nimeni gheorghiu..este o singura gabriela gheorghe..oricum iti multumesc mult!
-
moksha
- junior

cocsatyca wrote:multumesc mult!dar sigur este gheorghiu?pt ca eu m-am uitat pe pagina lor de la spital si nu am gasit pe nimeni gheorghiu..este o singura gabriela gheorghe..oricum iti multumesc mult!
am gresit eu, m-a lasat un pic memoria, gheorghe se numeste.
bafta.
-
yookah
- junior

Hey!
Poate sa-mi dea si mie cineva exemple de subiecte la oncologie?
Multumesc.
Multumesc.
- Ina_M
- junior

definitia cancerului
protoncogene
chirurgia in oncologie...
vezi si u ca p la cs iti da ex d sub...
notele sunt sooper mari....
succes
protoncogene
chirurgia in oncologie...
vezi si u ca p la cs iti da ex d sub...
notele sunt sooper mari....
succes
yookah wrote:Hey!
Multumesc.
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...
- Riley
- elder

Noi am avut ceva de genul hipertensiunea intracraniana, formele radioterapiei si profilaxia cancerului mamar. Ideea e ca se da si din urgente oncologice, o alta serie a avut ceva cu hipercalcemia paraneoplazica, cursul de studii clinice etc. Dar notele sunt mari. Subiectele rezolvate care umbla nu sunt bune. Trebuie citite cursurile.
Ai aici toate cursurile de onco (parca le mai ceruse cineva inainte, nu stiu dc tot tu erai
). Mult succes!
Ai aici toate cursurile de onco (parca le mai ceruse cineva inainte, nu stiu dc tot tu erai
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- Bogdan_DD
- senior

yookah wrote:Hey!
Multumesc.
Proto-oncogene (definitie, exemple)
Indicatiile chimioterapiei
Semne indirecte de cancer (aleg des acest subiect!)
Tratament opioid minor
Raspunsul la tratament
- AllBlue
- senior

rugaminte pentru colegii mai mari care au facut stagiul de cardio-vascular in fundeni: spuneti-mi, va rog, in ce a constat examenul si cum s-a desfasurat. multumesc
Carpe Diem, Baby!
- b3
- elite

Acum doi ani examenul a fost practic la pacient cu un alt asistent decat al tau si oral cu unul din cei trei profi (Apetrei, Ginghina si Macarie + un asistent). Unul sau doua subiecte, nu mai tin minte + un ekg sau Rx, dupa noroc. Le tragi cu mana ta. Notele cf. comisiei 
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- darksunrise
- elder

cursuri de digestiv de la fundeni , daca are cineva
pls
sau ce carte as putea sa iau
pls
sau ce carte as putea sa iau
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.
- iuria
- junior

Isi aminteste cineva subiecte date in anii trecuti la chirurgie SUUB I(Palade)? Dar grile Colentina(respirator)? Multumesc anticipat 
- Bogdan_DD
- senior

Chirurgie Palade:
Apendicita acuta anatopat
Cancer de colon RX
Tratament colecistita acuta
Peritonita acuta difuza clinica
Indicatiile splenectomiei
Icter mecanic clinica
Forme clinice colecistita cronica
CT Pancreatita acuta
DG diferential ocluzii intestinale inalte vs joase
DG paraclinic neo rectal
Cam astea. Dar poate sa dea orice, nu te baza ca are subiecte preferate. Poate da mai multe subiecte dintr-un capitol sau cate unul din fiecare. E nasol examenul.
Apendicita acuta anatopat
Cancer de colon RX
Tratament colecistita acuta
Peritonita acuta difuza clinica
Indicatiile splenectomiei
Icter mecanic clinica
Forme clinice colecistita cronica
CT Pancreatita acuta
DG diferential ocluzii intestinale inalte vs joase
DG paraclinic neo rectal
Cam astea. Dar poate sa dea orice, nu te baza ca are subiecte preferate. Poate da mai multe subiecte dintr-un capitol sau cate unul din fiecare. E nasol examenul.
-
bogdancnnb13
- newbie

spital anu 4
As dori inf despre urmatoarele stagii
Chir suub prof Ciurea
Cv - colentina
Dig - floreasca
Resp- fundeni
Ortopedie - Suub
Multumesc
Chir suub prof Ciurea
Cv - colentina
Dig - floreasca
Resp- fundeni
Ortopedie - Suub
Multumesc
- Chingachgook
- addicted

Re: spital anu 4
chir si orto in suub lejer. aia nu te baga in seama si la examen trece toata lumea.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- tana
- elder

- Bogdan_DD
- senior

Re: spital anu 4
CV la colentina merita pentru cursuri si laboratoare (o data pe sapt miercurea, mai ales cel de BLS cu Dr. Tatu-Chitoiu). La LP-uri nu faceti mare lucru. Materie f multa (proful D.A. Gheorghe are o slabiciune pt aritmii), la sf stagiului vor preda si 2-3 cursuri pe zi. Majoritatea sunt bine explicate, se repeta mult fizio+fiziopat, ceea ce este ok. Trebuie invatat si dupa ghiduri.
Examenul grila este lejer, foarte usor. Pentru multe intrebari trebuie citit doar o data. Examenul oral este cu proful, un caz clinic imaginat. Nu cere mare filozofie din ekg sau alte prostii de finete, dar trebuie esentialul din tot. Si fara greseli flagrante. Pune accent pe fizio si fiziopat.
Prezenta se face des si la cursuri.
Examenul grila este lejer, foarte usor. Pentru multe intrebari trebuie citit doar o data. Examenul oral este cu proful, un caz clinic imaginat. Nu cere mare filozofie din ekg sau alte prostii de finete, dar trebuie esentialul din tot. Si fara greseli flagrante. Pune accent pe fizio si fiziopat.
Prezenta se face des si la cursuri.
- iuria
- junior

Cum este examenul de Respirator - Colentina?
-
nicusoru'
- newbie

are cineva idee cum sunt grilele la chirurgie la colentina cu prof. simion ? 
- coffee&tv
- junior

La colentina la examen la chirurgie eu zic sa nu-ti faci griji. Grilele sunt din cursuri, majoritatea foarte usoare. N-am primit nimic din tratamente chirurgicale, desi in cursuri erau descrise destul de amanuntit operatiile (groaza mea a fost tratamentul in patologia pancreatica si n-am primit nimic din asta
). Toata lumea trece si chiar cu note maricele. La noi s-a luat un singur 6, cativa de 7, iar restul 8,9 si 10.
Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.
Does it?
No, but it should.
-
nicusoru'
- newbie

Multumesc de incurajare!
Intre timp am trecut de examen si chiar asa a fost...
-
nicusoru'
- newbie

La oncologie la examen conteaza prezenta seriei la cursuri?( adica putini prezenti la cursuri, note mai mici la toata seria) Examenul practic in ce consta? (am inteles ca e mai mult teoretic)
- Riley
- elder

Conteaza cat de cat, dar nu cred ca la nota ci la subiecte (dar de aici si implicit la nota
), ideea e sa nu fiti nici 3, ci intr-un numar cat sa nu bata la ochi ca lipseste TOATA lumea. Oricum e musai sa mergeti la lp-urile de chirurgie (se fac 2 zile de onco chirurgicala), am avut colegi care au avut "surpriza" sa nu fie lasati sa dea examenul pe motiv ca nu ii vazuse asistenta la fata saptamana aia. Mai sunt si vreo 3 de radio si chimioterapie unde nu prea va intreaba nimeni nimic, nici cu prezenta nici nimic. La examenul mare subiectele sunt ciudatele (vezi ex mai sus), notele se dau pe criterii inca necunoscute (adica lucrari similare au avut note destul de diferite) si unii care au scris tot s-au trezit cu note mici, altii care au "inventat" pe loc subiectul din cultura medicala generala au luat note mari. Depinde de f multi factori
. Cat despre ex de lp, pai il dai cu asistentul cu care ai avut stagiul vineri (adica in ultima zi de stagiu) cu 30 min inainte de ex mare. Cine a dat cu chirurgia a avut un subiect oral de dezbatut, intrau cate 3 in amfiteatru si era mai nasol fata de ceilalti. Cine a avut chimioterapia a avut mai mult noroc si a fost un ex ;practic "in cor" adica "cine a invatat cel mai bine dintre voi?..raspuns: X-ulescu...asa, X-ulescu care sunt factorii de risc pt cancerul mamar?" Si toata lumea dupa raspundea in cor si bineinteles ca era admisa. Oricum nu pica nimeni ex practic, iar la ex mare jumatate din serie a avut 10. Poate s-o mai fi schimbat ceva de atunci, noi eram ultima serie in an, Romania juca cu Italia la Cupa Europeana erau alte "prioritati" atunci
) Multa bafta!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- Bogdan_DD
- senior

nicusoru' wrote:La oncologie la examen conteaza prezenta seriei la cursuri?
Da, conteaza. Anul trecut in ultimela zi de stagiu dintr-o serie nu a venit decat o persoana la curs. Prin urmare la examen s-au dat 4, nu 3 subiecte.
-
nicusoru'
- newbie

Multumesc pt lamuriri
. Noi am fost vreo 20-25 la ultimele cursuri si ne tot intrebau daca suntem doua serii si dau si practicul cu cei de la chirurgie...trist 
- rox
- elder

Un asistent bun la ortopedie-foisor exista? Vreo recomandare? Sau macar vreo info despre stagiul asta, cu tips& tricks?
Tx
Tx
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Riley
- elder

Sa imi reamintesc un citat pe care l-a zis proful cand ne-a vazut in amfiteatru in prima zi de stagiu si care ne-a facut sa ne simtim foarte bine :"Sper ca ati gresit spitalul si ca nu faceti ortopedia la Foisor". Asistenti NU exista, adica lp si curs in amfiteatru de la 8:30-9 pana pe la 13-13:30-chiar si 14, la lp va preda indicatii, contraindicatii pentru diferite metode de osteosinteza, va arata tot felul de tije, proteze etc pe care tb sa le recunoasteti la ex practic,radiografii. Ex practic cu profu tot in amfiteatru, o radiografie de recunoscut patologia, radiografie care pote sa fie si normala, sau cu patologie reumatologica(cineva a avut de recunoscut spoindilita anchilozanta). Trebuie sa stiti tot felul de clasificari ale fracturilor (care sunt MULTE), va mai intreba si ceva anatomie(nu de f detaliu dar trebuie un pic recapitulata) dar de picat nu pica nimeni, te face doar sa te simti f prost daca nu stii sa raspunzi
. Iar la examenul mare 50 de intrebari grila, complement simplu, grile de detaliu din cartea lor de ortopedie (una albastra), inclusiv epidemiologie, procente, doze. Notele au fost medii (multi de 7 si 8 ) cativa de 9 si un singur 10, oricum cele mai mici note de ortopedie din an la Foisor se iau. Nu pica nimeni la grila, nu vor sa se complice prea tare (cea mai mica nota a fost 5). Mie personal nu mi-a placut stagiul dar ei raman niste profesionisti si isi stiu foarte bine meseria,poti intra in operatii daca te intereseaza, cu predatul si evaluatul stau un pic mai prost. Si sa nu va incredeti in toate "amenintarile" cadrelor medicale, pana la urma are un happy-end. Mult succes!
- rox
- elder

Sar'na !
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- etad
- junior

Cum ajung la spitalul Budimex? ms
"Pleasure for the beautiful body, but Pain for the beautiful Soul" (Oscar Wilde)
-
Enemy
- elder

metrou pana la brancoveanu, pe urma o iei pe bulevardul c-tin brancoveanu (perpendicular pe locul unde e statia de metrou), si mergi vreun km (sau 3 statii de autobuz). Undeva pe dr e spitalul.
- anncush
- senior

etad wrote:Cum ajung la spitalul Budimex? ms
sau mai este o varianta pe langa cea scrisa de Enemy...
iei metroul pana la piata sudului si apoi iei 77 sau 76 sau 381 pentru 2 statii si apoi spitalul se vede din statie la vreo suta de metri, undeva pe stanga
bafta la cutreierat insoritul Berceni
Slowly getting less stupid 
-
sweet_butterflyme
Examen De respirator In COLENTINA, Anyone?!
Hello!
Am citit nu stiu cate pagini de mesaje pana acum si nu am aflat nimik pana acum despre exam de respirator din cplentina la anul 4
Se poate sa imi zica si mie cineva cam cum e Dr Pompilian la exam practic?
Si ceva grile? Am inteles ca sunt 100 de grile in 90 minute! Are cineva niste modele de grile sau ceva makr sa vad cum se da?
Multumesc mult!
Am citit nu stiu cate pagini de mesaje pana acum si nu am aflat nimik pana acum despre exam de respirator din cplentina la anul 4
Se poate sa imi zica si mie cineva cam cum e Dr Pompilian la exam practic?
Si ceva grile? Am inteles ca sunt 100 de grile in 90 minute! Are cineva niste modele de grile sau ceva makr sa vad cum se da?
Multumesc mult!
- Cosette
- junior

Dar de cardio la suub ce stiti? zvonurile sunt contradictorii..
La,tout n'est qu'ordre et beaute,
Luxe,calme et volupte.
Luxe,calme et volupte.
-
marrona
- newbie

cine poate sa-mi dea un link cu orarul pt anul 4?
ms.
ms.
-
moksha
- junior

Cosette wrote:Dar de cardio la suub ce stiti? zvonurile sunt contradictorii..
Cursurile sunt fie foarte proaste, fie foarte bune, parca totusi cele bune le depasesc ca nr pe cele proaste.
Stagiul - din cate am vazut eu - nu prea se face, trebuie sa ai noroc de asistent ok, daca nu e posibil sa cunosti mai bine decat ai vrea meniul de la 14.
Examenul practic se poate da cu absolut oricine, de unde se deduce ca poate varia ca si grad de dificultate, dar in principiu este destul de greut. Examenul scris = 10 subiecte scrise, multe din tratament, importante cursurile de valvulopatii si cardiomiopatii. Note de toate felurile, conteaza parerea asistentului si practicul.
Per ansamblu, plusuri cu minusuri, este ok.
-
yookah
- junior

Ce puteti sa-mi spuneti de ex de chirugie SUUB cu Ciurea.. se iau note mari? pe ce pune accent? Dar la practic?
Thank u!
Thank u!
-
nicole_t
- newbie

b3 wrote:Acum doi ani examenul a fost practic la pacient cu un alt asistent decat al tau si oral cu unul din cei trei profi (Apetrei, Ginghina si Macarie + un asistent). Unul sau doua subiecte, nu mai tin minte + un ekg sau Rx, dupa noroc. Le tragi cu mana ta. Notele cf. comisiei
poate cineva sa-mi zica si mie cum e examenul la cardio la fundeni cu macarie?multumesc
e mai bine sa te duci in toamna?:d
- rox
- elder

aceeasi intrebare: practic cu dr costel matei (?) si exam cu macarie?
@colega de mai sus ( sau colegul): daca esti cine cred eu ca esti.... eu zic sa nu ne gindim la toamna, ca nu e cazul. nu cred sa fie asa rau cu profu'
@colega de mai sus ( sau colegul): daca esti cine cred eu ca esti.... eu zic sa nu ne gindim la toamna, ca nu e cazul. nu cred sa fie asa rau cu profu'
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
-
marrona
- newbie

Cine incepe Gastro la Fundeni pe data de 8 decembrie? ce serie? si de la ce ora ?
astept un PM , pls !!!!
- rox
- elder

Daca vinde/doneaza/imprumuta cineva celebra "carte albastra" de ortopedie de la foisor, e rugat sa ma contacteze!
Multumesc
Multumesc
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
-
nicusoru'
- newbie

2 cuvinte GASTRO SUUB...Am citit lucruri urate despre acest stagiu, despre examen nu mai zic...Este chiar atat de rau? Ca de facut facem lp, facem si cursul si nu e chiar atat de rau...Examenul cum este: grila, subiecte cu redactare sau ambele? Am inteles ca se dau si cazuri clinice. Va rog, daca puteti, imi puteti da un mic exemplu de caz clinic, macar sa cunosc gradul asteptarilor pe care le are proful.
-
alinitza2006
cum e exam de igiena mediului cu prof lupulescu???... e asa cum se spune ca neaparat tre sa-i cumparam chestii care se baga in priza?..si dc ii cumparam se copiaza sau ce?- cum ne asiguram nota? Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests