Spitale anul 5
- Ina_M
- junior

Re: Spitale anul 5
cs d toxico se dau?
dc le are cineva le ataseaza pls sau imi da si mie un pm
10x
dc le are cineva le ataseaza pls sau imi da si mie un pm
10x
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...
- doareu_mm
- senior

Salut!
Are cineva cursuri de SPM ? Si informatii despre examen?
THX
Are cineva cursuri de SPM ? Si informatii despre examen?
THX
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta
- doareu_mm
- senior

Salutare! Am nevoie de un CIOFU de la cei care nu mai au nevoie de el (xerox, original, sa arate acceptabil).
Va multumesc si astept ceva oferte pe PM.
THX
Va multumesc si astept ceva oferte pe PM.
THX
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta
- b3
- elite

anncush wrote:mai copii, serios acum, dar nu cumva exista si topic pt anul 4? de ce se discuta spitalele de la anul 4 aici pe topicul de an 5? care mai este rostul topicului ala? sau acolo nu se coloreaza bulina aia la fel cand apare un post nou sau ce? ca mie sincer mi s-a cam acrit sa tot "deschid" topicul asta de an 5 ca sa vad ce "noutati" mai apar legate de interesele mele si ale colegilor de an ori de cate ori apare o noua postare si cand colo sa citesc tot despre afurisitul de an 4 . grrrr![]()
gata, am spus ce aveam pe suflet, m-am calmat
am separat posturile, le-am pus in topicul de anul 4. Cand se mai intampla folositi butonul de report (semnul exclamarii rosu din colt dreapta) ca nu ma uit chiar in fiecare zi in fiecare topic si e mai greu sa le mut cand deja se aduna mai multe si cu raspunsuri. Mersi pt colaborare
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- b3
- elite

cursurile de toxico nu vor sa le dea si ei sustin ca cele care se gasesc pe net nu sunt bune. Seria mea parca n-a gasit greseli in ele, acum vedeti si voi, printati si comparati 
la spm nu cred ca exista cursuri, cine sa aiba rabdare sa le ia si sa le scrie la calculator ?
examenul e in functie de cu cine il dai, la Cucu e corect spre lejer, la profa depinde de bafta, unii iau 10 altii 8 :-s nu merita sa mergi la marire, anul asta n-a marit la nimeni nota (din cate stiu eu). se face un studiu la LP cu toata grupa in loc de examen practic.
cartea de Ciofu exista ca pdf, cauta pe forum ca sigur a pus-o cineva
folositi butonul de search
la spm nu cred ca exista cursuri, cine sa aiba rabdare sa le ia si sa le scrie la calculator ?
cartea de Ciofu exista ca pdf, cauta pe forum ca sigur a pus-o cineva
folositi butonul de search
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- Ina_M
- junior

imi spuneti si mie cum e ex in gr alex? si dc conteaza lucrarile pe care le vom da la ceva? se iau note ok la pediatrie aici? 
apropos, prof iamandescu tine optionalul ala d psihosomatica ?
10x
apropos, prof iamandescu tine optionalul ala d psihosomatica ?
10x
- b3
- elite

Posibil sa se schimbe, dar anul trecut l-a tinut prof. Iamandescu, da. A tinut doar 2 zile, sambata si duminica, de la 8 la 16 parca la Colentina, au venit el si inca 2 doamne (cred ca erau ambele asist. univ., una sigur era psiholog, n-am retinut numele). A fost destul de interesant, un pic si interactiv. La examen (stabilit intr-o zi ulterioara, de comun acord cu seriile) a fost o intrebare cu raspuns scris, cred ca toata lumea a luat 10.
- Riley
- elder

Despre optionalul de diateze hemoragice si trombotice ce stiti? cand se tine? Acum 2 ani cand am facut semio am vazut afisul pus pt SUUB! Are cineva niste informatii?
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- b3
- elite

Anul trecut, din cate stiu eu, n-a existat optionalul asta. Sigur nu e un curs tinut la SUUB, fara legatura cu UMF ?
- Ina_M
- junior

intreaba si u p acolo dc se tine
si zi-ne p forum
10x
10x
Pauly wrote:Despre optionalul de diateze hemoragice si trombotice ce stiti? cand se tine? Acum 2 ani cand am facut semio am vazut afisul pus pt SUUB! Are cineva niste informatii?
- Riley
- elder

Anul trecut, din cate stiu eu, n-a existat optionalul asta. Sigur nu e un curs tinut la SUUB, fara legatura cu UMF ?
Atasez aici lista cu optionalele.
Problema la optionalele astea este ca ele exista dar NU SUNT anuntate, marea majoritate a lor. Iar organizarea este sub orice critica. De ce ne mai obliga sa le facem dc nu e nimic cum trebuie? Eu as fi vrut anumite optionale, pe unele le astept de cativa ani, si ioc! Dupa cum am spus, acum 2 ani am vazut si lista cursurilor la SUUB, era in amfiteatrul mic dupa-amiaza o saptamana in primavara (si ma intereseaza perioada sa nu se suprapuna cu mirifica SPM
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- b3
- elite

Da, bine, e pe lista, dar de exemplu si Chirurgia Plastica e pe lista aia ca optional de anul 5 si nu mai e valabil, e stagiu obligatoriu de 2 saptamani in anul 6 acum. Cel mai bine intreaba la secretara de an pentru ca ea are o evidenta a tuturor optionalelor care chiar se fac, roaga sa iti dea si numarul de telefon de la secretariatul catedrei care tine optionalul si apoi pasii sunt: sunat la secretariatul catedrei (sau mers acolo), vorbit cu prof, facut lista de oameni interesati, vorbit iar cu prof si dat lista, stabilit perioada curs. Din cate stiu de anul trecut, colegii interesati au urmat pasii de mai sus.
Daca vroiai sa faci cursul din anul 1 puteai sa afli cand se tine si sa te duci linistit, dupa cum ai observat nu te legitimeaza nimeni pe nicaieri
Daca vroiai si examen si nota insa... 
Daca vroiai sa faci cursul din anul 1 puteai sa afli cand se tine si sa te duci linistit, dupa cum ai observat nu te legitimeaza nimeni pe nicaieri
- Riley
- elder

Da, bine, e pe lista, dar de exemplu si Chirurgia Plastica e pe lista aia ca optional de anul 5 si nu mai e valabil, e stagiu obligatoriu de 2 saptamani in anul 6 acum
Daca vroiai sa faci cursul din anul 1 puteai sa afli cand se tine si sa te duci linistit, dupa cum ai observat nu te legitimeaza nimeni pe nicaieriDaca vroiai si examen si nota insa
Stiu ca asa am facut la un alt optional, l-am facut in alt an dar nu am putut da examen. Totusi sa fac optionalul de diateze hemoragice din anul 1....
Multumesc frumos de sfaturi.

- Ina_M
- junior

nu va mai speriati ca nu mai niciun optional obligatoriu...adik creditele alea din opt nu mai sunt necesare
se fac doar dc va place intr-adevar...sau dc va ajuta la medie
Pauly wrote:Da, bine, e pe lista, dar de exemplu si Chirurgia Plastica e pe lista aia ca optional de anul 5 si nu mai e valabil, e stagiu obligatoriu de 2 saptamani in anul 6 acum
![]()
![]()
Astia in loc sa usureze programa in anul 6 mai mult o incarca....... Ca nu ajungea rezi si licenta.
Daca vroiai sa faci cursul din anul 1 puteai sa afli cand se tine si sa te duci linistit, dupa cum ai observat nu te legitimeaza nimeni pe nicaieriDaca vroiai si examen si nota insa
Stiu ca asa am facut la un alt optional, l-am facut in alt an dar nu am putut da examen. Totusi sa fac optionalul de diateze hemoragice din anul 1....si din pacate tot cu un optional am ramas....
![]()
Multumesc frumos de sfaturi.
- Riley
- elder

nu va mai speriati ca nu mai niciun optional obligatoriu...adik creditele alea din opt nu mai sunt necesare
Asta de cand? Si este sigura treaba? Ca se vehiculeaza o multime de zvonuri nici nu mai stii ce sa crezi. Din nou clasica dezinformare si lipsa unor reglementari clare la UMF-ul nostru drag iubit!
- Ina_M
- junior

e sigura...s-a votat in senat
Pauly wrote:nu va mai speriati ca nu mai niciun optional obligatoriu...adik creditele alea din opt nu mai sunt necesare
Asta de cand? Si este sigura treaba? Ca se vehiculeaza o multime de zvonuri nici nu mai stii ce sa crezi. Din nou clasica dezinformare si lipsa unor reglementari clare la UMF-ul nostru drag iubit!
- b3
- elite

Amuzant. Fix ieri cineva pe undeva (nu mai stiu unde
) scria ca studentii din anii 1-4 au nevoie de 6 optionale in 6 ani iar cei din anii 5-6 au nevoie de doar 2 optionale in cei 6 ani. Si ca nota de la optionale nu conteaza la medie.
La ASE pe pagina web apare in fiecare luna un .pdf de cateva pagini cu hotararile din Senat, Consiliu si alte chestii de interes general. Dar UMF nu e ASE.
La ASE pe pagina web apare in fiecare luna un .pdf de cateva pagini cu hotararile din Senat, Consiliu si alte chestii de interes general. Dar UMF nu e ASE.
- Ina_M
- junior

umf nu e ase
cineva pe undeva ....e ceva oficial semnat si parafat?
iti zic eu ca nu tb, dar u fa ceva optionale ca un student constiincios ce esti
si totusi incepem si noi parazitologia aia?
cineva pe undeva ....e ceva oficial semnat si parafat?
iti zic eu ca nu tb, dar u fa ceva optionale ca un student constiincios ce esti
si totusi incepem si noi parazitologia aia?
b3 wrote:Amuzant. Fix ieri cineva pe undeva (nu mai stiu unde) scria ca studentii din anii 1-4 au nevoie de 6 optionale in 6 ani iar cei din anii 5-6 au nevoie de doar 2 optionale in cei 6 ani. Si ca nota de la optionale nu conteaza la medie.
- b3
- elite

Cineva pe undeva = pe topicul de anul 1
Pe mine incepe sa ma irite rau de tot chestia asta ca informatiile sunt mereu transmise ca la telefonul fara fir, nu exista chestii scrise si stampilate, vorba ta. Si ca de fapt si daca ar exista tot le-ar putea modifica de la o sedinta de Senat la alta. En fin, unele optionale sunt chiar interesante, merita facute si daca nu exista un numar fix de optionale obligatorii.
Pe mine incepe sa ma irite rau de tot chestia asta ca informatiile sunt mereu transmise ca la telefonul fara fir, nu exista chestii scrise si stampilate, vorba ta. Si ca de fapt si daca ar exista tot le-ar putea modifica de la o sedinta de Senat la alta. En fin, unele optionale sunt chiar interesante, merita facute si daca nu exista un numar fix de optionale obligatorii.
- nicoletaghe
- senior

Pauly wrote:Despre optionalul de diateze hemoragice si trombotice ce stiti? cand se tine? Acum 2 ani cand am facut semio am vazut afisul pus pt SUUB! Are cineva niste informatii?
da, exista aceste optionale!
le-am facut io acum 2 ani in Suub!
Conf.Vladareanu(ea) le tine. noi am facut si hemato cu ea inainte si ne-a intrebat dc suntem interesati de optionale si s-a facut lista cu cine ar vrea si-au fost destul de multi si mergeam dupa-amiaza in amfit mic de langa garderoba!veneau f multi din toate seriile k se stiea k toti o sa ia 10
ar trebui sa se afiseze tot acolo perioada in care se tin si anul asta.
io prin primavara le-am facut!
bafta!
si la sfarsit, mamotaaa....
-
moksha
- junior

pentru cei care au facut anul trecut optionalul de boli tropicale, care este durata unui curs+lp? sau cum se procedeaza? adica..daca se incepe la 14.30, la ce ora se termina?:)
multumesc.
multumesc.
- b3
- elite

Informatii despre optionale mai gasiti si aici viewtopic.php?f=1&t=1755
- er-surgeon
- newbie

STIE CINEVA, EVENTUAL DIN ANI MAI MARI, CUM ESTE EXAMENUL DE NEUROPEDIATRIE DE LA GOMOIU? DIFICULTATE, EXEMPLE,NOTE.... 

- b3
- elite

nu e foarte greu (depinde si cum inveti, e relativ
), notele sunt de la 5 la 10
exemple de subiecte ai atasate
exemple de subiecte ai atasate
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
miki2283
- senior

moksha wrote:pentru cei care au facut anul trecut optionalul de boli tropicale, care este durata unui curs+lp? sau cum se procedeaza? adica..daca se incepe la 14.30, la ce ora se termina?:)
multumesc.
Cursul dureaza o ora si ceva iar la asa zis-ul lp va arata poze cu boala prezentata anterior. Cu totul stati cam 2 ore. Si cursul si lp-ul se fac in acelasi amfiteatru.
- Ina_M
- junior

se dau note mari? 
miki2283 wrote:moksha wrote:pentru cei care au facut anul trecut optionalul de boli tropicale, care este durata unui curs+lp? sau cum se procedeaza? adica..daca se incepe la 14.30, la ce ora se termina?:)
multumesc.
Cursul dureaza o ora si ceva iar la asa zis-ul lp va arata poze cu boala prezentata anterior. Cu totul stati cam 2 ore. Si cursul si lp-ul se fac in acelasi amfiteatru.
- petronius
- junior

se dau doar de 10, nici nu trebuie să vă duceţi să vă luaţi rezultatele... mă rog, unii dintre colegii noştri arabi au mai luat şi 9... pentru ei e obligatoriu acest opţional (vai, ce fel sună
) examenul e serios, în sensul că nu se poate copia, iar de vorbit e destul de greu, dar întrebările sunt de bun simţ şi accesibile chiar dacă ai trecut o singură dată prin cursuri. Baftă.
- maalex
- junior

Stiti cumva cum e diabetul la malaxa? stagiul, examenul? si mai ales...avem voie la vreo absenta? 

-
demonel
- newbie

cine poate sa-mi spuna ceva despre spitale acestea (adica cum e stagiul si cum sunt examenele):
hemato-SUUB
pediatrie- Alfred Rusescu (pediatrie 2)
diabet-Cantacuzino
neuro pediatrica- spitalul 9
neuro- Gh. Marinescu
reumato-Colentina
nefrologie-Sf. Ioan
endocrine
Multumesc
hemato-SUUB
pediatrie- Alfred Rusescu (pediatrie 2)
diabet-Cantacuzino
neuro pediatrica- spitalul 9
neuro- Gh. Marinescu
reumato-Colentina
nefrologie-Sf. Ioan
endocrine
Multumesc
- Bogdan_DD
- senior

Carte hemato Coltea
Ce tratat/carte se cere pentru hemato in Coltea?
- coffee&tv
- junior

Este o carte facuta chiar de catedra de la Coltea. Se numeste "Patologia Hematologica" si este sub redactia Ancai Roxana Lupu. O gasesti fie la editura Carol Davila din Facultate (costa un pic peste 20 RON), dar exista si xeroxata.
Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.
Does it?
No, but it should.
- Bogdan_DD
- senior

Multumesc de raspuns.
Alta intrebare: cei care ati facut neuroped la Bagdasar, in ce cladire si la ce etaj se face?
Alta intrebare: cei care ati facut neuroped la Bagdasar, in ce cladire si la ce etaj se face?
-
moksha
- junior

despre reumato sf maria poate oferi cineva informatii? cum e stagiul, cum este cu absentele, examenul, orice.
multumesc.
multumesc.
- coffee&tv
- junior

Despre neurologie la SUUB:
1.Care dintre asistenti se ocupa de studenti?
2.Examenul este grila sau scris?
1.Care dintre asistenti se ocupa de studenti?
2.Examenul este grila sau scris?
Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.
Does it?
No, but it should.
- b3
- elite

Neuro la SUUB: Se ocupa cam toti, personal sau prin rezidenti. Cursurile sunt foarte bune, chiar ai mult de pierdut daca lipsesti. In special la ale profului. Examenul este scris, nu mai stiu cate subiecte scurte, destul de in detaliu. Examen practic la bolnav cu manevre/teste de neurologie, trebuie mers la stagiu sa le vezi sau mai sunt pe net filme pe siteurile universitatilor de afara dar e un pic diferit.
Reumato la Sf. Maria: se face foarte bine, si lp si curs, materia e destul de grea, poate ar fi bine sa te mai uiti un pic pe imunologie inainte/in timpul stagiului desi e prezentata si la curs. Se poate scapa de exam practic printr-o prezentare de caz (nu se baga nimeni la inceput iar in ultimele 2 saptamani o sa fie cate 10 prezentari / zi
- se fac doar 2 zile/sapt de prezentari). Exam final e grila, nu mai stiu cate intrebari, destul de multe, si destul de greu. Prezenta se face la secretara parca doar la pranz la plecare, uneori se face si la curs prin foaie de prezenta. Si vedeti ca nu exista vestiar/garderoba ca e in reparatii spitalul 
Reumato la Sf. Maria: se face foarte bine, si lp si curs, materia e destul de grea, poate ar fi bine sa te mai uiti un pic pe imunologie inainte/in timpul stagiului desi e prezentata si la curs. Se poate scapa de exam practic printr-o prezentare de caz (nu se baga nimeni la inceput iar in ultimele 2 saptamani o sa fie cate 10 prezentari / zi
-
moksha
- junior

Despre reumato : prezentarile de caz se fac in prezenta profesoarei sau in prezenta unuia dintre asistenti?
Multumesc.
Multumesc.
b3 wrote:Neuro la SUUB: Se ocupa cam toti, personal sau prin rezidenti. Cursurile sunt foarte bune, chiar ai mult de pierdut daca lipsesti. In special la ale profului. Examenul este scris, nu mai stiu cate subiecte scurte, destul de in detaliu. Examen practic la bolnav cu manevre/teste de neurologie, trebuie mers la stagiu sa le vezi sau mai sunt pe net filme pe siteurile universitatilor de afara dar e un pic diferit.
Reumato la Sf. Maria: se face foarte bine, si lp si curs, materia e destul de grea, poate ar fi bine sa te mai uiti un pic pe imunologie inainte/in timpul stagiului desi e prezentata si la curs. Se poate scapa de exam practic printr-o prezentare de caz (nu se baga nimeni la inceput iar in ultimele 2 saptamani o sa fie cate 10 prezentari / zi- se fac doar 2 zile/sapt de prezentari). Exam final e grila, nu mai stiu cate intrebari, destul de multe, si destul de greu. Prezenta se face la secretara parca doar la pranz la plecare, uneori se face si la curs prin foaie de prezenta. Si vedeti ca nu exista vestiar/garderoba ca e in reparatii spitalul
- b3
- elite

Profa nu a venit niciodata cand am facut eu, conferentiarele mai vin si mereu sunt 3-4-5-6 asistenti/e, ideal si a ta cu care ai pregatit prezentarea
daca sunt intrebari de la alti asistenti te mai ajuta. Dar nu e problema, e apreciat efortul si interesul, curajul, rezistenta fizica daca faci vara in iulie si nu merge aerul conditionat :p Si oricum e un exercitiu pt vorbit in fata colegilor, doctorilor, prezentat caz, raspuns la intrebari, facut .ppt.
- Ina_M
- junior

imi poate spune cineva care a facut pedi la gr alexandrescu cum decurge o prezentare de caz ? te intreaba prof. oraseanu pe langa? am si eu un arj curand si sunt prima care face chestia asta, la sugestia profului 
-
mamamia
stiti cumva daca grilele de pe net reumato-cantacuzino sunt bune?
sau daca aveti grile la reumato?
sau daca aveti grile la reumato?
- anncush
- senior

@chivu: da, sunt bune cele care circula pe net, insa nu pica tot alea in proprtie de 100%. se vor regasi in jur de 5 grile, sa zic, absolut identice si in rest alte cateva foarte asemanatoare (adica schimba sensul cerintei introducand o negatie sau formularea "cu exceptia"). in rest... nush ce sa-ti zic. nivelul de dificultate este ridicat si se pune accent pe chichite, pe amnunte si mai ales pe cursurile profului (care de altfel sunt si cele mai multe), insa nu sunt de nerezolvat grilele. la noi s-au luat note mari in general dar s-a si picat.
multa bafta
multa bafta
Slowly getting less stupid