Spitale anul 5

alexxxandru
senior
senior

Postby alexxxandru » Fri Nov 09, 2007 4:40 pm

stie cineva cum e examenu scris la hemato in SUUB? subiecte, note, etc.
mersi

Scanteioara
junior
junior

Postby Scanteioara » Sat Nov 10, 2007 3:19 pm

Examenul la Hemato SUUB este ff lejer. 10 subiecte abordabile si note mari. Se poate vorbi, in limita bunului simt, si daca ai avut un asistent de treaba poate te trezesti si cu o "opinie" de-a lui in lucrarea ta [in timpul examenului]. :lol:

Din pacate stau prost cu memoria si nu-mi aduc aminte subiecte, dar stai sa dau de cursuri si poate-poate scot cateva exemple. :oops:

Bafta!!
Oboseala si lenea au aceleasi simptome.

elencalota
junior
junior

pediatrie fundeni

Postby elencalota » Fri Dec 14, 2007 12:13 am

grile de pediatrie din fundeni, va rog? e urgent
Remember, it's a wonderful life!

elencalota
junior
junior

pediatrie fundeni

Postby elencalota » Fri Dec 14, 2007 12:13 am

grile de pediatrie din fundeni, va rog? e urgent

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Thu Dec 20, 2007 12:04 am

noi acum 2 ani am cautat la fel ....si nu am gasit nimic :(
all good things come to an end

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Tue Jan 15, 2008 9:41 pm

a facut careva nefrologie la militar?

woody
senior
senior

Re:

Postby woody » Mon Feb 11, 2008 2:59 pm

Enemy wrote:a facut careva nefrologie la militar?

nefro e naspa oriunde , deci cursurile si dc are profu carte :peace:

Rash
senior
senior

Re: Spitale anul 5

Postby Rash » Thu Feb 21, 2008 8:07 pm

A facut cineva diabetul la Malaxa,ca am inteles ca se face si acolo,nu numai la Cantacuzino!Cum e?
Primum non nocere!

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Fri Mar 07, 2008 12:58 am

salut
am si eu o intrebare: cum e reumato la cantacuzino? sunt stricti la prezentza? ca eu mai si lucrez... :(

multumesc anticipat pt raspuns!

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Fri Mar 07, 2008 1:27 am

sa faci cu dr Udrea :D am trecut de 3 ori tot stagiul cu tot cu ziua de exm :peace: :allright:
all good things come to an end

woody
senior
senior

Postby woody » Fri Mar 07, 2008 8:04 am

dr_me wrote:salut
am si eu o intrebare: cum e reumato la cantacuzino? sunt stricti la prezentza? ca eu mai si lucrez... :(

multumesc anticipat pt raspuns!

depinde cu cien faci pe bune la noi se facea prezenta iar examenu e destul de nasolic :allright:

elencalota
junior
junior

Postby elencalota » Fri Mar 07, 2008 4:21 pm

spuneti-mi si mie cum e cu examenul de endocrinologie la parhon.. am citit pe aici ca depinde cu cine dai la oral .. cu cine e mai bine sa dai? cum isi aleg "victimele"? :P mai influenteaza si altceva nota: asistentul? grilele? prezenta?

Scanteioara
junior
junior

Postby Scanteioara » Fri Mar 28, 2008 1:17 am

Hop si eu cu un raspuns, cam tarziu, dar sper sa te mai ajute [apropo de endocrine la Parhon]. La seria mea a fost destul de lejeeeer.. cu exceptia grupei mele, dupa cum era si firesc :hammer: Si nu ma refer acum la note, pentru ca toate grupa a luat examenul, chiar cu note mari.. ci ma refer la faptul ca am avut onoarea de a ne prezenta la examenul oral la orele 14 pentru a termina examenul cu pricina la orele 20-si-ceva [spre 21]. Ooohh yeaahh!! :shock: It was.. FUN!!! Si asta pentru ca am avut o asistenta.. Monica-Somethin', care la examen si-a pus, ma scuzati, palma-where-the-sun-don't-shine si ne-a lasat sa stam degeaba.. omu' ploii, ce mai! Asta cu toate ca era in spital. Am examinat 2 randuri de pacienti.. am crezut prima data ca vom da cu Cocu.. am dat cu Badiu.. Over all n-a fost cine stie ce, dar sa stai ca prostu' atatea ore si sub oaresicare stres, ca doar deh, te-ai dus la un examen, nu la piata [desi cred ca daca as sta 6 ore si ceva la piata tot m-as umple de draci] este incalificabil!! [si totusi imi trec prin cap niste adjective :oops: ].

Daca a contat prezenta? Cine a avut "bafta" sa aibe asistent ce facea prezenta, da, a contat. Seria noastra a avut oameni la curs, drept pentru care nu am avut probleme. Cei ce s-au dus la cursuri nu au primit, totusi, coronite. :lol: Stiu ca o alta serie ar fi avut putine probleme pt ca au lipsit, dar nimic de speriat [grile putin mai dificile, parca].

Daca au contat notele de la grile? Depinde cu cine dai examenul. Badiu, de exemplu, s-a impresionat pana la lacrimi de punctajele mari ale unora, ca a decis sa-i intrebe si off-topic [adica nu era nici in curs, nici in cartea lor]. Pe de alta parte, exista un punctaj minim pe care trebuie sa-l ai la grile pentru a intra la oral [nu mai stiu exact cate puncte/ce procent.. dar spun ei la momentul respectiv].

Cu cine e mai bine sa dai? Dr. Poiana! Am inteles ca a fost cea mai ok dintre toti. Nici Cocu si nici Badiu n-au fost zmei cu noi, dar in toamna am inteles ca profu' n-ar mai fi fost asa dragalas ca in timpul anului, dar toata lumea a trecut.. in final. :D

Cum isi aleg victimele? Umm.. nu stiu.. dau cu banul? Unii asistenti sunt draguti si se intereseaza de soarta studentilor lor. Altii [a se vedea inceputul post-ului] nu. Noi am dat in maaare parte cu Badiu [tot el s-a ocupat si de seria noastra] si a fost ok.

Bafta maxima!

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Tue Apr 08, 2008 7:48 pm

Va rog sa-mi spuneti , daca stiti, cum "mama dracului" e examenul de cardiologie in COLENTINA cu prof DAN ? Pentru cunoscatori: und so weiter, und so weiter... :help: :help: :help: M-am gandit ca se gaseste cineva din anul 5 sa-mi raspunda la intrebare, ca la topicul pentru anul 4 n-am primit nici un raspuns.
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

Lorelai
junior
junior

Postby Lorelai » Wed Apr 09, 2008 8:11 pm

se gasesc pe undeva grilele de endocrine de la Parhon?Pt cei care au dat:cum vi s-au parut?erau grile din cursuri?

Scanteioara
junior
junior

Postby Scanteioara » Thu Apr 10, 2008 4:00 pm

Anul trecut circulau cateva foi cu grile la endocrine Parhon. Cateva au fost de-acolo, nu foarte multe si oricum, nu toti au avut bafta sa le pice din grilele respective.

Nu mi s-au parut suficiente cursurile, trebuia trecut macar asa, lejer, de "recunoastere", si prin cartea de la catedra. Dupa cum [cred ca] am mai spus, la noi grilele au fost pe post de metoda de triere, cine intra in exam oral si cine nu. Nu a contat nota de la grila la nota finala. Lucrurile se pot schimba intre timp, totusi. Cel mai sigur e sa intrebati personajul principal care va tine cursurile. :wink: La noi nu s-a prea putut vorbi la exam scris, asa ca ar fi utila o lectura pt a-ti asigura intrarea in exam oral.

Bafta maxima!

PS: Da, s-a si picat la grila, dar am inteles ca daca te prezentai cu tupeu la oral aveai sanse mari de a da examenul si de a-l si lua.

magrebian

nefrologie

Postby magrebian » Sun Apr 20, 2008 2:25 pm

Hello!! Poate sa*mi zica si mie cineva ceva de examenul de nefro de la "Carol Davila"? Practicul conteaza la ceva?? pt examen ajung cursurile, sau trebuie stiuta cartea aia imensa?? Cate absente ai voie sa faci?? (io am una singura dar auzeam ca nu ma primeste in examen secretara!!) Ms!

magrebian

Postby magrebian » Sun Apr 20, 2008 2:31 pm

mey, io am dat endocrine in iarna cu conf Badiu, si a fost destul de bine.Cursurile - insuficiente......citeste cel putin cartea catedrei.La noi nu cred ca au contat grilele la ceva(au fost destul de grele chiar daca stiai bine materia......si nu te chinui sa le cauti ca am inteles ca badiu le schimba de la serie la serie cu unele noi). Oricum practicul conteaza la nota, si daca ai stat pe la stagiu nu e foarte greu.....Daca vorbesti mult iti mai pune una doua intrebari si te lasa in pace, daca nu stii prea bine te ia din aproape in aproape. Oricum Badiu e un domn, si nici foarte exigent nu e!!!!

Enemy
elder
elder

Re: nefrologie

Postby Enemy » Tue Apr 22, 2008 5:33 pm

magrebian wrote:Hello!! Poate sa*mi zica si mie cineva ceva de examenul de nefro de la "Carol Davila"? Practicul conteaza la ceva?? pt examen ajung cursurile, sau trebuie stiuta cartea aia imensa?? Cate absente ai voie sa faci?? (io am una singura dar auzeam ca nu ma primeste in examen secretara!!) Ms!

e voie cu 2 absente

sunt de ajuns cursurile dar iti recomand sa citesti irc si ira, si glomerulonefritele din cartea.

daca ai fost la lp si ai participat activ e totul ok, iei 10

miki2283
senior
senior

Postby miki2283 » Fri May 02, 2008 1:20 pm

Sunt multe intrebari din ira si irc. si glomerulonefrite. La noi in grile au fost intrebari cu GN cu Ig A , GN poststreptococica ,nefropatie gravidica....Aaa si HTA vreo 2 intrebari. Sunt cazuri si sunt intrebari cascada

blacktulip77
junior
junior

Postby blacktulip77 » Tue May 06, 2008 5:38 pm

salutare!...referitor la endocrinele de la parhon, am si eu o rugaminte: are careva cartea catedrei scanata si e dispus sa o sharuiasca? :roll:
ms mult anticipat :mrgreen:

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Thu May 08, 2008 10:44 pm

mai este vreo serie care face SPM? daca da, cand este examenul?

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Sat May 17, 2008 7:24 pm

ultimul modul de spm a inceput acum o saptamana (12-30 mai 2008). Examenul va fi dupa cum urmeaza:
29 mai sustinerea proiectului
30 mai examen scris (lp) - grila
2,3 iunie - examen oral (cu profa)

oricum, probabil stii ca exista saptamana imediat dupa terminarea anului scolar in care se sustin examene cu neprezentati. O sa fie si la SPM la fel.

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Tue May 20, 2008 12:59 am

multumesc pt raspuns enemy. stii cumva nr seriei ce face acuma?

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Tue May 20, 2008 4:25 pm

seria 9 si seria 6

danae
newbie
newbie

Postby danae » Wed May 21, 2008 6:28 pm

Buna! Referitor la examenul de Endocrinologie in Parhon... nu am reusit sa-l dau cu seria mea si as vrea sa merg cu cei care fac acum. E cineva dintre voi care a facut deja chestia asta? As vrea sa stiu cam cum sta traba cu cei care vin din alte serii...Merci

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed May 21, 2008 8:56 pm

examen scris la parhon se da maine, joi, 21 mai 2008, iar vineri examen oral.
Poti sa vii, in prealabil vorbeste cu seful seriei care face acum sa te interesezi de cataloage.

danae
newbie
newbie

Postby danae » Wed May 21, 2008 9:33 pm

Enemy wrote:examen scris la parhon se da maine, joi, 21 mai 2008, iar vineri examen oral.
Poti sa vii, in prealabil vorbeste cu seful seriei care face acum sa te interesezi de cataloage.

merci frumos!

gioane

neuro Colentina

Postby gioane » Wed Jun 11, 2008 3:24 pm

Hello. Am si eu o rugaminte!!! Am auzit ca d-na Dr Cojocaru (neuro Colentina) are niste intrebari stas pt examen, le stie cineva??? Multumesc. :help:

adarika
newbie
newbie

hemato fundeni

Postby adarika » Tue Jun 17, 2008 3:23 pm

sal.
stie careva cum e stagiu hemato in fundeni cu dr Coriu?
se poate lipsi sau ............

Lastjunk
junior
junior

Postby Lastjunk » Thu Jul 03, 2008 5:35 pm

Stie careva ce examene se dau in periada asta la sfarsit? Gen reumato, nefro, neuro, toxico... Daca da in ce zile si la care spitale.
Die Young

Rash
senior
senior

Postby Rash » Thu Jul 03, 2008 10:52 pm

Reumato la Sf Maria pe 7 iulie la 8 dmineata.Atat stiu din ce ai intrebat!
Primum non nocere!

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Wed Aug 13, 2008 5:23 pm

sal

cateva sugestii pt spitale an 5, pls....in care se iau note mari si mai si faci cate ceva...am vazut ceva discutii din 2003 insa atunci nu era pediatria in 5

10x anticipat
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed Aug 13, 2008 5:48 pm

note mari se iau la

reumatologie - colentina
neurologie - colentina
hemato - coltea
urologie - militar
pediatrie - fundeni (sau orice altceva mai putin Budimex-Marie Curie)

Succes

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed Aug 13, 2008 5:59 pm

la reumato colentina se si invata daca vii la spital
neuro colentina - asistent Radu Tanasescu - nemaipomenit om, impecabil in tot ceea ce face, plin de viata, inveti cu placere, se ocupa f mult de studenti
hemato coltea - cam prea multi studenti la cati pacienti sunt. Dar daca vrei inveti pentru ca asistentii se ocupa
urologie militar - conful e un om foarte organizat, cursurile le tine foarte bine, putin cam lungi, iar asistentii se ocupa de studenti

pediatrie fundeni - note mari dar nu se face nimic, se sta acasa. (oricum fereste-te de Pediatrie - Marie Curie - nici nu prea se face, se mai dau si note mici). Recomand Emilia Irza

toate impresiile artistice sunt din 2007-2008, poate la anul se mai schimba...

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Wed Aug 13, 2008 8:09 pm

Enemy wrote:la reumato colentina se si invata daca vii la spital
.

veneam la spital k sa am ce rezema(peretii :hate: ) si mai ales k sa am de unde ma intoarce.
n-am invatat nimic...note intr-adevar mari.....acuma cred k depinde si de asitent...pe al nostru nu-l vedem la fata decat din an in paste si-atunci cand aparea "fugea de noi" :hate:
si la sfarsit, mamotaaa....

anncush
senior
senior

Postby anncush » Thu Aug 14, 2008 2:30 pm

yeeey, informatii proaspete :D multumim

totusi as mai avea niste mici curiozitati legate de anul 5 :roll:
ca de exemplu:
    -toxicologia si SPM-ul sunt stagii de sine-statatoare sau sunt asa cum erau farma clinica si igiena, facute dupa-amiaza, dupa stagiul de baza de dimineata?
    -are cineva idee ce optionale sunt pt anul 5?

multumesc anticipat :)
Slowly getting less stupid :)

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Thu Aug 14, 2008 5:00 pm

SPM este un stagiu supra-adaugat orarului de baza. Adica se face dupa-amiaza 3 saptamani

SPM-ul pe cat de neimportant suna, pe atat de important e stagiul pentru examen. Examenul e serios (proiect + test grila + examen oral cu profa)

toxico e la fel cu farma clinica.

ca optionale pentru anul 5:

Alergologie
Parazitologie
Chirurgie toracica
Cardiovasculara - nu stiu daca s-a mai facut anul asta ca nu au fost destui doritori.
Neurochirurgie
Expertiza Capacitatii de Munca
Diateze hemoragice si trombotice (adica hematologie)
Boli Tropicale
Psihosomatica
Terapii Transfuzionale si transplant medular
Geriatrie si Gerontologie

scuze daca am sarit vreo unul

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Thu Aug 14, 2008 6:21 pm

cred ca toxico se face tot in floreasca cu acelasi prof, nu?
apropo de optionale....proful d chir cardiovasc mi s-a parut super...am discutat anul asta cu el la stagiul d o sapt d chir cv si parea f d treaba, desi eram doar eu acolo (din o serie) :P
cum sunt notele la optionale? :D si mai ales, cat de mult te baga in seama la opt care includ chirurgia? m-ar interesa ch toracica si neuro mult

mai auzisem o varianta....cum ca notele d la opt nu mai conteaza la medie incepand cu anu' asta ..is it 4 real???

Enemy wrote:SPM este un stagiu supra-adaugat orarului de baza. Adica se face dupa-amiaza 3 saptamani

SPM-ul pe cat de neimportant suna, pe atat de important e stagiul pentru examen. Examenul e serios (proiect + test grila + examen oral cu profa)

ca optionale pentru anul 5:

Alergologie
Parazitologie
Chirurgie toracica
Cardiovasculara - nu stiu daca s-a mai facut anul asta ca nu au fost destui doritori.
Neurochirurgie
Expertiza Capacitatii de Munca
Diateze hemoragice si trombotice (adica hematologie)
Boli Tropicale
Psihosomatica
Terapii Transfuzionale si transplant medular
Geriatrie si Gerontologie

scuze daca am sarit vreo unul
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...

anncush
senior
senior

Postby anncush » Fri Aug 15, 2008 9:05 am

Enemy wrote:SPM este un stagiu supra-adaugat orarului de baza. Adica se face dupa-amiaza 3 saptamani

ca optionale pentru anul 5:[...]scuze daca am sarit vreo unul

am auzit deja atat de multe despre "importanta" SPM si toate zvonurile contineau in linii mari cam aceeasi informatie, dar tre' sa recunosc ca asta e cea mai diplomata varianta :lol: :lol: :lol:

multam frumos pt raspuns :D
Slowly getting less stupid :)

Return to “Anii 4-6”