spitale anul 4
- karmania
- newbie

grile gastro colentina
are cineva grilele? cum e examenul?
multumesc anticipat
multumesc anticipat
- maalex
- junior

gastro colentina
Stie cineva cum e practicul la gastro in colentina cu dr. Baicus?
-
demonel
- newbie

Cardio floreasca
are cineva idee cum se desfasoara examenul de cardiologie la floreasca?? daca imi puteti spune si despre practic cum se desfasoara.
grilele la teoretic cum sunt ??sunt din carte sau ne ajung cursurile??
grilele la teoretic cum sunt ??sunt din carte sau ne ajung cursurile??- Riley
- elder

Re: spitale anul 4
la lp dati ori cu dr Fruntelata, dr Balanescu, profa sau dr Bartos, depinde de noroc
. anamneza, ex clinic, EKG si radiografie. Dupa urmeaza o discutie pe caz, va pune sa scrieti pe o hartie prezentarea cazului si dupa intrebari din EKG-ul pacientului si strategii de tratament. cazuri variate: pot fi si defecte congenitale (DSA de ex), IMA, angine, valvulopatii, sau aritmii. Oricum este ok dc stii cate ceva, nu sta nimeni sa te manance. Iar la ex mare intebarile sunt ok, unele pot fi mai dificile dar merge, la cursurile profei din carte de citit, la celelalte din cursuri exclusiv (mai ales dr Balanescu si dr Fruntelata)de unde pot fi intrebari mai detaliate. In concluzie per total este ok. Multa bafta si sa auzim numai de bine 
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
-
schmitz_cargobull
- newbie

intrebare
Am si eu o intrebare, daca imi poate raspunde cineva care a fost in aceeasi situatie si a gasit vreun raspuns serios. Ce pot face atunci cand incep un stagiu si mi se spune ca examenul va fi dat intr-un anumit fel, gen grile si subiecte de sinteza si a doua zi la examen, zeul profesor hotaraste sa nu mai dam subiecte de sinteza si sa ne rezumam la grile? Grile cu sensul de cazuri clinice scornite dupa un lung chin intelectual stiintifico-fantastic, pe care multi dintre asistenti nu le-ar putea rezolva asa cum a "gandit" EL, zeul. Exista vreo modalitate de a face reclamatie cuiva in facultatea asta, gen rectorat? Stiti cumva daca este specificat in vreun regulament acest lucru (faptul ca profesorul schimba modalitatea de examinare pana in ultima secunda) ? Va multumesc!
-
golanulstelist
- senior

Re: intrebare
Daca acest Zeu e la etajul 12 in SUB, atunci e imun la orice....
-
moksha
- junior

A dat cineva anul asta examenul de farma clinica?
Daca da, cum a fost?
am inteles ca nu foarte usor.
multumesc.
Daca da, cum a fost?
multumesc.
- Ina_M
- junior

exista grile la farma clinicA? sau ce care au dat pot spune din ele?
pls...
moksha wrote:A dat cineva anul asta examenul de farma clinica?
Daca da, cum a fost?
multumesc.
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...
-
moksha
- junior

Din cate am auzit eu, dar nu stiu exact sursa, s-au dat subiecte foarte ciudatele..
Gen enumerati toate medicamentele care au ca reactie adversa constipatia sau scrieti toate reactiile adverse ale medicamentului X.
De aceea ma interesa o parere avizata.

Gen enumerati toate medicamentele care au ca reactie adversa constipatia sau scrieti toate reactiile adverse ale medicamentului X.
De aceea ma interesa o parere avizata.
- anncush
- senior

subiectele au fost ciudatele pt ca nu am stiut la ce sa ne asteptam... ideea este ca daca citesti cursurile lor nu ai cum sa nu stii sa raspunzi la intrebari. problema este ca trebuie sa stii amanunte...nimic nu este "de umplutura" in cursurile alea. nici macar cursul introductiv nu este "de umplutura" pt ca si din el pica macar o intrebare...
se da pe 7 numere, nu se pot schimba prea multe pareri intre colegi...dureaza 30 de minute si sunt 20 de grile. de fapt, impropriu spus grile pt ca unele sunt intrebari gen sinteza doar ca trebuie dat un raspuns scurt si la obiect. sunt si cateva cazuri clinice.
exemple de intrebari, asa ca sa va faceti o idee:
-de ce s-a scos cisapridul
-daca vine un pacient de 65 de ani cu HTA si IC care sunt medicamentele antihipertensive pe care le recomanzi (presupun ca trebuia scris care este medicatia de prima alegere si eventual si alte variante)
-reactiile adverse ale teofilinei
-enumerati minim 3 r adv sistemice ale corticoterapiei inhalatorii
-care este mecanismul de actiune al stabilizatorilor mastocitari
etc.
bafta!
se da pe 7 numere, nu se pot schimba prea multe pareri intre colegi...dureaza 30 de minute si sunt 20 de grile. de fapt, impropriu spus grile pt ca unele sunt intrebari gen sinteza doar ca trebuie dat un raspuns scurt si la obiect. sunt si cateva cazuri clinice.
-daca vine un pacient de 65 de ani cu HTA si IC care sunt medicamentele antihipertensive pe care le recomanzi (presupun ca trebuia scris care este medicatia de prima alegere si eventual si alte variante)
etc.
bafta!
Slowly getting less stupid 
-
moksha
- junior

Off....dar mie nu mi-au placut deloc cursurile si nu l-am prea putut urmari.
Spre exemplu, la cisaprid am scris doar ca s-a scos, chiar nu stiu de ce anume s-a scos....
Multumesc de ajutor.
Spre exemplu, la cisaprid am scris doar ca s-a scos, chiar nu stiu de ce anume s-a scos....
Multumesc de ajutor.
- anncush
- senior

hmm...cursurile alea sunt imposibil de urmarit in sensul de a iti lua notite cuvant cu cuvant. d-asta e bine sa le ceri cursul pe stick
cisapridul a fost retras pt ca produce aritmii cardiace severe (fenomen de QT lung) care au dus la moartea catorva copilasi tratati cu el
am atasat si cursurile. enjoy
cisapridul a fost retras pt ca produce aritmii cardiace severe (fenomen de QT lung) care au dus la moartea catorva copilasi tratati cu el
am atasat si cursurile. enjoy
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Riley
- elder

Pt ca cisapridul da torsada varfurilor. all in all un examen aiurea,mie personal nu mi-a placut, o intrebare cel putin din primul curs de genul ce sunt medicamentele esentiale, criterii in alegerea medicamentului P si multe alte chestii. Enumeratii, contraindicatii la IEC, strategii de evitare a reactiilor adverse la glucocorticoizi, antiaritmice proaritmogene, rr adv la B blocante in angina pectorala, ce dai la un tanar cu boala Crohn, la o asmatica de 18 ani cu astm usor intermitent, la HTA gravida, laxative: (enumerare si exemple), enumerare a trei antiHTA cu mecanism central, enumerare a doua B2 simpatomimetice cu durata scurta de actiune si altele de genul asta.... Bafta, corectarea a fost ok la noi!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- Ina_M
- junior

ce inseamna ok? curba lui nenea G? ti le corecteaza p loc?
Pauly wrote:Pt ca cisapridul da torsada varfurilor. all in all un examen aiurea,mie personal nu mi-a placut, o intrebare cel putin din primul curs de genul ce sunt medicamentele esentiale, criterii in alegerea medicamentului P si multe alte chestii. Enumeratii, contraindicatii la IEC, strategii de evitare a reactiilor adverse la glucocorticoizi, antiaritmice proaritmogene, rr adv la B blocante in angina pectorala, ce dai la un tanar cu boala Crohn, la o asmatica de 18 ani cu astm usor intermitent, la HTA gravida, laxative: (enumerare si exemple), enumerare a trei antiHTA cu mecanism central, enumerare a doua B2 simpatomimetice cu durata scurta de actiune si altele de genul asta.... Bafta, corectarea a fost ok la noi!
- Riley
- elder

Nu pe loc...a durat vreo 2 saptamani pana la rezultate..dar notele au fost f mari, multi de 10 (jumatate de serie) restul 9 si 8. Nu a picat nimeni. Chiar e bine, dar in timpul examenului pare k este dur, nu prea misca nimeni, ameninta k da afara si se plimba printre randuri, schimba studenti din locuri dc vb, ii pune la catedra... Dar pana la urma se dau pe brazda! 
- Ina_M
- junior

10x
c serie esti? poate e seria ta f buna d aveti juma 10
c serie esti? poate e seria ta f buna d aveti juma 10
Pauly wrote:Nu pe loc...a durat vreo 2 saptamani pana la rezultate..dar notele au fost f mari, multi de 10 (jumatate de serie) restul 9 si 8. Nu a picat nimeni. Chiar e bine, dar in timpul examenului pare k este dur, nu prea misca nimeni, ameninta k da afara si se plimba printre randuri, schimba studenti din locuri dc vb, ii pune la catedra... Dar pana la urma se dau pe brazda!
- sWeetangel
- junior

Stie cineva cum este stagiul de gasto la FLOREASCA .... sau cva despre ex , profi, asistenti ? ms mult si daca are cineva grile sau exemple ... m-ar ajuta mult ms frumos

-
schmitz_cargobull
- newbie

Re: intrebare
golanulstelist wrote:schmitz_cargobull wrote:Am si eu o intrebare, daca imi poate raspunde cineva care a fost in aceeasi situatie si a gasit vreun raspuns serios. Ce pot face atunci cand incep un stagiu si mi se spune ca examenul va fi dat intr-un anumit fel, gen grile si subiecte de sinteza si a doua zi la examen, zeul profesor hotaraste sa nu mai dam subiecte de sinteza si sa ne rezumam la grile? Grile cu sensul de cazuri clinice scornite dupa un lung chin intelectual stiintifico-fantastic, pe care multi dintre asistenti nu le-ar putea rezolva asa cum a "gandit" EL, zeul. Exista vreo modalitate de a face reclamatie cuiva in facultatea asta, gen rectorat? Stiti cumva daca este specificat in vreun regulament acest lucru (faptul ca profesorul schimba modalitatea de examinare pana in ultima secunda) ? Va multumesc!
Daca acest Zeu e la etajul 12 in SUB, atunci e imun la orice....
Multumesc pentru “raspunsuriâ€, nu mai conteza pentru ca am terminat stagiul. Topicul ar trebui mutat la “spitale anul 4â€.
Daca sunteti ani mai mici fiti atenti cand se trag spitalele sa nu ajungeti la SUUB sa faceti Respirator sau Digestiv la etajul 12. Daca ati avut acest ghinion sau poate sunteti sado-masochisti, mai aveti o sansa. Puteti merge la lucrarile practice la D-nul Dr Lucian Negreanu (Tot respectul!-Nu fac reclama.) sau D-na Dr. Cora Pop, singurii, din cunostintele mele, care fac ceva in acest sens. Daca nu va pasioneaza, etajul 14 ofera noi perspective.
Ca sa nu mai vorbim de d-na secretara, o “dulceata “ de femeie, care tuna si fulgera de parca ar fi spitalul domniei sale ( Cum isi permite un “student†sa aiba o parere in fata dominei sale, care probabil are 2 clase, dar nu asta conteaza. Notiunea de “student†capata noi valente. Studentul este persoana care strica ordinea fireasca in acele minunate saloane. ) O scarba, d-na secretara. Si nu in ultimul rand, cel mai important personaj, “Dom profesorâ€, seful plantatiei de la etajul 12, pentru care nu am loc pe o pagina sa-i descriu calitatile. Toti se sperie, tremura cand aud numele acestuia. Ce mai, un sef adevarat! Daca v-a placut de Spircu, sigur o sa va placa si de dumnealui.
Si inca ceva, daca s-a fixat o ora de curs sa stiti ca va incepe mult mai tarziu decat vi s-a spus, pentru ca dumnealor sunt ocupati cu pacientii, doar nu credeati ca stau degeaba. Si sa va aduceti scaune pentru ca veti sta mult timp pe holurile alea. Multumesc lui Dumnezeu ca am terminat si sper sa nu mai am parte restul vietii de asa ceva. Mult succes! >Multumesc pentru rabdarea de a citi! <
-
moksha
- junior

Dintre cei care au dat deja igiena mediului, poate cineva sa imi dea exemple de subiecte?
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
-
Enemy
- elder

ozonul
-
golanulstelist
- senior

Poate sa imi dea cineva informatii despre examenul de ortopedie la Spitalul Militar?
-
moksha
- junior

inca ceva...dozele trebuie invatate..
imi amintesc ca parca a spus la un moment dat ca nu trebuie, dar poate visez eu frumos.
thx.
imi amintesc ca parca a spus la un moment dat ca nu trebuie, dar poate visez eu frumos.
thx.
anncush wrote:subiectele au fost ciudatele pt ca nu am stiut la ce sa ne asteptam... ideea este ca daca citesti cursurile lor nu ai cum sa nu stii sa raspunzi la intrebari. problema este ca trebuie sa stii amanunte...nimic nu este "de umplutura" in cursurile alea. nici macar cursul introductiv nu este "de umplutura" pt ca si din el pica macar o intrebare...
etc.
bafta!
- Ina_M
- junior

fara doze si fara prize, doar medicamente si clase
moksha wrote:inca ceva...dozele trebuie invatate..
thx.anncush wrote:subiectele au fost ciudatele pt ca nu am stiut la ce sa ne asteptam... ideea este ca daca citesti cursurile lor nu ai cum sa nu stii sa raspunzi la intrebari. problema este ca trebuie sa stii amanunte...nimic nu este "de umplutura" in cursurile alea. nici macar cursul introductiv nu este "de umplutura" pt ca si din el pica macar o intrebare...
etc.
bafta!
- sen
- junior

igiena alimentatiei
are cineva idee cum suna subiectele de la alimentatie? sau de la igiena copilului, de altfel...
adanc scufundat in smarcul realitatii cotidiene
- anncush
- senior

Re: igiena alimentatiei
sen wrote:are cineva idee cum suna subiectele de la alimentatie? sau de la igiena copilului, de altfel...
la alimentatie presupun sa subiectele "suna" diferit in functie de cine v-a tinut cursul
in schimb, uite atasate sb de la igiena puradelului
bafta!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- sen
- junior

aha.. deci astea sunt pana la urma..
multumesc frumos
multumesc frumos
adanc scufundat in smarcul realitatii cotidiene
- anncush
- senior

sen wrote:aha.. deci astea sunt pana la urma..
hmm...eu doar de astea stiu. inca nu am dat examenul dar asa, din bursa zvonurilor, astea se pare ca sunt
- sen
- junior

-
mamulina
pls, are cineva grilele de respirator de la marius nasta?
multumesc!
multumesc!
- Ina_M
- junior

grilele sunt sooper usoare dc iti inveti slide-urile; apoi se face curba lui nenea G si ies note destul d mari; deci nu te speria si invata ce au predat ei; grile nu prea circula, am impresia ca le tot schimba de cand s-au aflat , acum vreo 2 ani sau asa ceva
mamulina wrote:pls, are cineva grilele de respirator de la marius nasta?
multumesc!
- Ina_M
- junior

am si eu o intrebare pt cei d an mai mare ca 4: sa mergi la marire la radio in fundeni e sinucidere curata sau exista si 'cruda' varianta de marire a notei? am auzit si variante ca te poate pica... is it 4 real?
-
miki2283
- senior

La radio nu se maresc notele ... Georgescu iti "sugereaza" sa nu vii la marire,dar daca totusi te incapatanezi sa o faci are grija sa iti para rau 

-
Enemy
- elder

Intr-adevar nu e prea multumit sa te vada la mariri, dar ce s-a intamplat anul trecut:
Vreo 10 studenti care au venit la mariri cu note de la 6 la 8 au fost bagati intr-o sala si le-a zis daca vor sa le puna un punct in plus la toti si sa plece acasa. Daca unul nu e de acord ii ia la ascultat pe toti.
Bineinteles cei cu sase n-au fost de acord ... probabil nu mai prindeau bursa in situatia asta si i-a luat la ascultat.
Dintre toti la unul singur i-a marit, in rest ori a ramas la fel, ori le-a pus 4. Cei picati au umblat foarte multa vreme prin decanat cu cereri la decan si interventii ca sa le ramana valida nota din primul examen.
Deci da, ca un sfat ia-ti gandul de la acest examen. Du-te la orice alta marire vrei numai la Radio-Fundeni nu.
Numai bine.
Vreo 10 studenti care au venit la mariri cu note de la 6 la 8 au fost bagati intr-o sala si le-a zis daca vor sa le puna un punct in plus la toti si sa plece acasa. Daca unul nu e de acord ii ia la ascultat pe toti.
Bineinteles cei cu sase n-au fost de acord ... probabil nu mai prindeau bursa in situatia asta si i-a luat la ascultat.
Dintre toti la unul singur i-a marit, in rest ori a ramas la fel, ori le-a pus 4. Cei picati au umblat foarte multa vreme prin decanat cu cereri la decan si interventii ca sa le ramana valida nota din primul examen.
Deci da, ca un sfat ia-ti gandul de la acest examen. Du-te la orice alta marire vrei numai la Radio-Fundeni nu.
Numai bine.
- Bogdan_DD
- senior

Enemy wrote:Intr-adevar nu e prea multumit sa te vada la mariri, dar ce s-a intamplat anul trecut:
Vreo 10 studenti care au venit la mariri cu note de la 6 la 8 [...]
Dintre toti la unul singur i-a marit, in rest ori a ramas la fel, ori le-a pus 4.
Asta-i precum culmea fotbalului.. sa inscrii si-n reluare de fapt ai dat-o-n bara
Chill, am inteles ca de anul acesta se pot da mariri la oricare 2 materii indiferent de nota
- Ina_M
- junior

dati-mi si mie pls exemple d sub si grile de la cardio- bagdasar cu prof. sinescu
-
Cezar
- junior

Cum e examenul in toamna radio Fundeni? Multumesc anticipat
- Abisia
- junior

Si in plus tot de anul asta NU mai au cum sa-ti scada nota initiala...so...ori ti-o maresc ori ramane la fel.
-
moksha
- junior

subiecte cardio suub anyone?
thanx.
thanx.
-
Enemy
- elder

Cezar wrote:Cum e examenul in toamna radio Fundeni? Multumesc anticipat
ma fac ca n-am vazut intrebarea, cum te-ai facut si tu probabil ca n-ai vazut raspunsul dat 2 posturi mai sus