spitale anul 4
-
jack_the _riper
- newbie

-
ADRENALINA
-
ADRENALINA
-
Olivia Sgarbura
- senior

Noi am dat oral iar examenul practic a fost lipit de cel teoretic. Practic fiecare a avut cate un pacient (majoritatea au fost de fapt cate 2 la pacient) si cam 30 min pentru anamneza, examen fizic complet. Trebuie sa scrii o foaie de obs. cap coada (e bine sa stii rubricile pentru ca nu ti se da una goala ci o completezi din memorie pe foile tale) dar asta te ajuta foarte mult pentru ca te asiguri ca ai trecut prin tot. In tot acest timp eu am fost singura cu pacienta, am avut la dispozitie inclusiv analize mai vechi dintre care angiografii pentru ATS de carotide cu lumenul stang obstruat 75%, cel drept 40% etc.
Apoi vine prof. Dorobantu si te intreaba foarte civilizat, foarte bine dozat desi usor intimidant ce are pacienta, ce cauze banuiesti, alte cauze posibile, ce boli se mai inrudesc cu boala respectiva. Invariabil din aritmii pentru ca-s slabe sanse sa nu dai peste o FiA sau o Ex.
Apoi noi am avut la teoretic radiografie si ECG. La voi s-ar putea sa fie la practic. Tine mult la ECG si-s multe sanse sa pice din IMA (grupa mea a si stat cu anii in terapie intensiva cu fantasticul dr. Tatu)
E unul dintre cele mai misto examene pe care le-am dat. Simti cum incepi sa gandesti medical
iar notele la noi au fost bunicele.
Apoi vine prof. Dorobantu si te intreaba foarte civilizat, foarte bine dozat desi usor intimidant ce are pacienta, ce cauze banuiesti, alte cauze posibile, ce boli se mai inrudesc cu boala respectiva. Invariabil din aritmii pentru ca-s slabe sanse sa nu dai peste o FiA sau o Ex.
Apoi noi am avut la teoretic radiografie si ECG. La voi s-ar putea sa fie la practic. Tine mult la ECG si-s multe sanse sa pice din IMA (grupa mea a si stat cu anii in terapie intensiva cu fantasticul dr. Tatu)
E unul dintre cele mai misto examene pe care le-am dat. Simti cum incepi sa gandesti medical
- magdutz
- elder

gastro in municipal....
exam practic noi l-am dat cu asistentii, desi au existat mereu zvonuri ca dam ba cu profu (andronescu) ba cu vreun conf...probleme la practic nu au fost, deci....
exam scris a canstat in 6 subiecte, super-decente....poti, sau chiar e preferabil sa scrii cu liniute, la obiect, fara barbi...ideea nu e cate pagini ai scris, ci daca ai prins ideile principale..
notele au fost destul de mari(multi de 10)
---esti seria 3, nu?---
exam practic noi l-am dat cu asistentii, desi au existat mereu zvonuri ca dam ba cu profu (andronescu) ba cu vreun conf...probleme la practic nu au fost, deci....
exam scris a canstat in 6 subiecte, super-decente....poti, sau chiar e preferabil sa scrii cu liniute, la obiect, fara barbi...ideea nu e cate pagini ai scris, ci daca ai prins ideile principale..
notele au fost destul de mari(multi de 10)
---esti seria 3, nu?---
- firstaidkit
- senior

- magdutz
- elder

-
vi
- newbie

Ortopedia la foisor e misto iar proful e dintre putinii Profesori pe care o sa-i ai in facultatea asta. Cursurile sunt faine, clare, iar ce faci la stagiu depinde de voi si de asistenti.Si conful (Mihai Popescu) e un tip destept, iar mie mi-a placut si dr. Marinca. Daca ai ocazia, mergi cu proful la consultatii in policlinica. Nu stiu cata ortopedie iti ramane, mai ales daca n-o mai folosesti, dar sigur o sa vezi ce va sa zica sa fii medic.
Grile probabil exista, dar din respect pt prof, v-ati putea abtine de data asta.
Enjoy.
Grile probabil exista, dar din respect pt prof, v-ati putea abtine de data asta.
Enjoy.
- firstaidkit
- senior

- tulip
- senior

- bparvu
- junior

-
anais
- newbie

spitale an 4, in anul universitar 2004-2005
Toamna se numara...spitalele
Deja zvonistica a dat drumul unei cutii a pandorei...Si speranta vine din faptul ca poate unii dintre voi va veti impartasi din experienta anilor trecuti in legatura cu stagiile din anul 4.
So, cum a fost la:
-digestiv: Cantacuzino
-cardio, respirator: Caritas
-cardio: SUUB
-chirurgie: Cantacuzino?
Orice informatie despre calitatea cursurilor, asistenti buni, mod de desfasurare a examenului, etc. este bine de retinut pentru a evita si noi''surprize, surprize''....
Multumesc mult.
So, cum a fost la:
Orice informatie despre calitatea cursurilor, asistenti buni, mod de desfasurare a examenului, etc. este bine de retinut pentru a evita si noi''surprize, surprize''....
Multumesc mult.
-
anais
- newbie

spitale an 4, in anul universitar 2004-2005
Toamna se numara...spitalele
Deja zvonistica a dat drumul unei cutii a pandorei...Si speranta vine din faptul ca poate unii dintre voi va veti impartasi din experienta anilor trecuti in legatura cu stagiile din anul 4.
So, cum a fost la:
Multumesc mult.
So, cum a fost la:
Multumesc mult.
- crisalia
- senior

-
anais
- newbie

Eu am inteles ca se stiu doar liniile si preferintele sefilor de serie of course...the rest is silence pana pe miercuri, se pare, cand se sfarsesc ''pledoariile'' tuturor...
Sper insa sa aflam si noi informatii despre diversele stagii de la colegii nostri din ani mai mari.
Contez pe bunavointa lor pentru asta.
Sper insa sa aflam si noi informatii despre diversele stagii de la colegii nostri din ani mai mari.
Contez pe bunavointa lor pentru asta.
-
kornishya
- newbie

Spitale
Iata astazi am aflat si eu spitalele care s-au tras pentru seria mea si as dori sa aflu mai multe opinii despre ele, despre profesori, asistenti, mod de examinare si pareri de ansamblu de la voi, cei care au o oarecare experienta in domeniu. Multumesc anticipat tuturor:
CARDIOLOGIE - CARITAS
RESPIRATOR - CARITAS
ORTOPEDIE - FLOREASCA
CHIRURGIE - FUNDENI
DIGESTIV- CANTACUZINO
RADIOLOGIE - FUNDENI
CARDIOLOGIE - CARITAS
RESPIRATOR - CARITAS
ORTOPEDIE - FLOREASCA
CHIRURGIE - FUNDENI
DIGESTIV- CANTACUZINO
RADIOLOGIE - FUNDENI
-
anais
- newbie

Salut! se pare ca avem cateva spitale comune. Tu trebuie sa fii seria 7, right? (cu chirurgia in sf. maria anul trecut).
Stiu foarte putin pana acum insa despre spitale:
-gastro (cantacuzino):stagiu super ok, se face,examen f serios...
-radio( fundeni): examen f.f.f. greu...
-cardio si resp( caritas): usoooor...
-fundeni, floreasca: super pt cine vrea chirurgie:)
Nu stiu nume de asistenti buni, sorry, asta tot caut si eu....cursuri, grile: nope.
Sa ii mai rugam odata pe cei din ani mai mari sa ne mai dea niste informatii, please, please....
Pe ine ma intereseaza in mod special :
-CARDIO: SUUB
-GASTRO: CANTACUZINO
-RESP: CARITAS
-CHIR. PEDIATRICA: GR. ALEXANDRESCU
-CHIRURGIE: CANTACUZINO
-RADIO: FUNDENI
-ORTOPEDIE:SUUB
Chiar astept cu mare interes pareri ale celor ce au avut aceste stagii.
keep in touch.
Nu stiu nume de asistenti buni, sorry, asta tot caut si eu....cursuri, grile: nope.
Sa ii mai rugam odata pe cei din ani mai mari sa ne mai dea niste informatii, please, please....
keep in touch.
-
anais
- newbie

Salut! se pare ca avem cateva spitale comune. Tu trebuie sa fii seria 7, right? (cu chirurgia in sf. maria anul trecut).
keep in touch.
keep in touch.
-
anais
- newbie

keep in touch.
keep in touch.
- adamaria
- senior

din lista ta pot sa te ajut doar cu ortopedia....super ok..stagiu lejer..examenul lejer, notele au fost umflate. nu se tine f mult la prezenta. la inceputul stagiului o sa va zica ,,, ca trebuie sa aveti 2 garzi - nu e adevarat. Asistentul meu a fost Dr. Ojoga...f ok.... daca esti interesat de ortopedie te ajuta, daca nu..te lasa in pace.
Sfatul meu:du-te la cursuri, asa o sa-ti fie mai usor sa inveti. Eu am o parte din cursuri...o sa le postez la "grile, cursuri..."
Sper ca ti-am fost de ajutor
Sfatul meu:du-te la cursuri, asa o sa-ti fie mai usor sa inveti. Eu am o parte din cursuri...o sa le postez la "grile, cursuri..."
Sper ca ti-am fost de ajutor
- crisalia
- senior

-
anais
- newbie

Multumesc mult adamaria ca mi-ai raspuns! cei interesati de chirurgie din seria mea sunt incantati de cantacuzino +suub. Eu sunt insa mai axata pe interne. Cardio in SUUB mai ales....am inteles ca ar fi suuuper greu....oare? chiar as vrea sa adun mai multe pareri despre asta, dar se pare ca nu am deloc succes....nimeni nu are timp sa mai posteze informatii pt noi cei de anul 4? one tiny minute please... 
- ndsimona
- elder

Anais, pana iti raspunde un coleg care a facu in SUUB, iti raspund eu din ce stiu : in general se face bine cardio, spun "in general" pentru ca depinde ce asistent nimeresti. Examenul practic se da cu Cinteza si consta in interpretarea unui EKG .Poate si un caz, asta nu mai tin minte. Scrisul este cu grile. Probabil ca examenul per ansamblu este greu ( dar nu de netrecut ); Cinteza se comporta civilizat , nu tipa, nu se chinuie sa te intimideze, iar daca ai invatat , te descurci. EKG urile care se dau intr-un examen sunt in general clare, ideea este ca in urma acestui stagiu un student sa fie capabil sa recunoasca niste afectiuni si sa se decurce pe un EKG , nu tin sa te puna in dificultate;si daca zici ca te intereseaza mai mult partea de interne, merita sa faci acolo, pentru ca vei invata cardio.
Eu de exemplu am facut la Floreasca cu Dorobantu, nu a fost o experienta prea placuta, a fost unul din stagiile cele mai fioroase si mai neplacute din toata facultatea. Examenul s-a dat tot oral cu ea, iar grilele au fost infioratoare, cazuri clinice...etc. Dorobantu este ingrozitoare si are un stil... Dar am invatat cardio, ceea ce ma bucura si am avut si o asistenta excelenta, poate cea mai buna care am avut-o.
Asa ca ...nu te speria , daca vrei sa faci bine cardio du-te la SUUB.Parerea mea...Poate iti scriu cei care au facut acolo , sa-ti indice si niste asistenti care se ocupa.
Eu de exemplu am facut la Floreasca cu Dorobantu, nu a fost o experienta prea placuta, a fost unul din stagiile cele mai fioroase si mai neplacute din toata facultatea. Examenul s-a dat tot oral cu ea, iar grilele au fost infioratoare, cazuri clinice...etc. Dorobantu este ingrozitoare si are un stil... Dar am invatat cardio, ceea ce ma bucura si am avut si o asistenta excelenta, poate cea mai buna care am avut-o.
Asa ca ...nu te speria , daca vrei sa faci bine cardio du-te la SUUB.Parerea mea...Poate iti scriu cei care au facut acolo , sa-ti indice si niste asistenti care se ocupa.
- crisalia
- senior

prietenul meu a facut anul trecut in suub cardio.....e misto dc faci stagiul la utic...acolo sunt rezidenti tineri ff buni..care explica supermisto.....e o dr maria florescu..e super tare pe explicat ekg-uri.....examenul e scris,10 subiecte de sinteza.....notele nu prea mari...anul trecut au fost 3 de 10 in toata seria.....depinde si cine iti corecteaza lucrarea..iar examenul practic il dai cu un asistent.altul decat la stagiu...iti da 1 ekg+buletin de analize si parca si un pacient.dar nu mai stiu sigur..oricum e super cardio in suub......chiar ramai cu ceva......si poti oricand sa interpretezi un ekg.pacat ca seful meu de serie nu a luat cardio in suub........dar poate cineva sa imi spuna mai mult de cardio in caritas?
-
anais
- newbie

Multumesc mult de tot pentru intelegerea rugamintii mele si pentu timpul vostru. Si eu cred ca intradevar ceea ce conteaza este cat de mult inveti iar un cadru ce favorizeaza asta e ideal.Si nu doar cat inveti ci si cum te formezi ca medic, acceptand mai degraba challenges decat un dolce far niente. Puterea exemplului ne influenteaza mult ,ne contureaza devenirea.Exista momente cand realizezi ca acum inca inveti, poti sa gresesti, poti sa intrebi....dar apoi e viata unui om in mainile tale. Stiu ca e deja un cliseu pt medicinisti asta...dar cand un prieten drag ti se zbate intre viata si moarte intr-un spital de peste ocean vezi ceea ce e important din alt unghi....costientizezi ceea ce nu vrei sa devii...
Din acest unghi, sper azi ca oriunde vom avea stagii anul asta sa invatam cu totii bine costientizandu-ne responsabiliatea, sa fim uniti, nu dezbinati, sa vedem un competitor in noi insine nu intr-un alt coleg, sa ajutam invingand egoismul.
Imi cer scuze pentru un mesaj cam off topic poate....dar el sustine ideea de sharing de aici. Noile informatii ce vor veni aici vor putea imbunatatii ceva, sper eu.
Din acest unghi, sper azi ca oriunde vom avea stagii anul asta sa invatam cu totii bine costientizandu-ne responsabiliatea, sa fim uniti, nu dezbinati, sa vedem un competitor in noi insine nu intr-un alt coleg, sa ajutam invingand egoismul.
Imi cer scuze pentru un mesaj cam off topic poate....dar el sustine ideea de sharing de aici. Noile informatii ce vor veni aici vor putea imbunatatii ceva, sper eu.
- kitty kat
- junior

- somnorici
- junior

eu am facut acum 2 ani cardio in suub si n-a fost deloc placut. am avut la grupa ca asistent pe conf. dimulescu. ea se ocupa si de serie... problema a fost ca tipa nu a avut timp deloc-deloc de noi. alergam dupa ea prin spital dar cu greu am vazut cate ceva. doar cand era pe la eco ne mai arata cate ceva. examenul a fost f. serios. practicul cu un asistent, altul decat cel cu care am facut (pacient + ekg + rx + buletin analize). scrisul cu subiecte naspa. note in general micute (dar pe toata gama - adica s-a luat si 10). partea cea mai nasoala mi s-a parut ca abia la ora 12 incepea cursul. si cum dimineata se semna la ora 8.30 cel tarziu... sprijineam peretii aia cateva ore bune. ne mai duceam prin utic. acolo mai aveam ce sa vedem. ne uitam prin foi, pe ekg-uri. noi am prins o tura de rezidenti uraciosi care se uitau si fugeau de noi de parca aveam raie (cand ii intrebam cate ceva)...
depinde de noroc pana la urma...
depinde de noroc pana la urma...
Inca mai sper!
- adamaria
- senior

mie mi-a placut cardio cu dorobantu....
a fost intr-adevar stresant examenul...dar n-a mancat pe nimeni
Chirurgie pediatrica budimex...o mare mare PORCARIE. Noi nu am facut nimic la stagiu...examenul super greu....eu am dat marire azi...mai bine nu ma duceam, sper sa-mi pastrez nota
.....au fost niste grile groaznice
a fost intr-adevar stresant examenul...dar n-a mancat pe nimeni
Chirurgie pediatrica budimex...o mare mare PORCARIE. Noi nu am facut nimic la stagiu...examenul super greu....eu am dat marire azi...mai bine nu ma duceam, sper sa-mi pastrez nota
- crisalia
- senior

- dustweaver
- elite

Despre Radiologia in Fundeni... numai de bine
Ce sa zic, se face treaba, adica poti sa ajungi toba de radiologie, dar examenul este nasol. Nu m-a deranjat faptul ca e un examen foarte serios, ci atitudinea profilor, atitudine care nu-mi aduc aminte sa fi picat bine cuiva din seria mea
... Pe vremea mea (acum doi ani) se putea intra la examenul scris si cu nota 4 la examenul practic (nota care se "intampla" destul de des)...plus ca era tare lung drumul pana la Fundeni si asistentii aveau obiceiul sa depaseasca doua ore de LP din cand in cand... Exista carte (buna), e foarte bine sa o aveti ... si sa mergeti la LP-uri, chiar si la curs...
In compensatie parca, aproape toate celelalte stagii din Fundeni sunt lejere sau foarte lejere (vezi Digestiv, Chirurgie - un loc in care cam toti considera ca daca vrei intr-adevar chirurgie, vii si singur, fara sa fie nevoie de constrangeri), note mari la final...
In compensatie parca, aproape toate celelalte stagii din Fundeni sunt lejere sau foarte lejere (vezi Digestiv, Chirurgie - un loc in care cam toti considera ca daca vrei intr-adevar chirurgie, vii si singur, fara sa fie nevoie de constrangeri), note mari la final...
Bears, beets, Battlestar Galactica.
Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
Otherwise, may I suggest you MYFB.
Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
Otherwise, may I suggest you MYFB.
- somnorici
- junior

chirurgia in colentina...
nu conteaza ce asistent ai... nu te stresa deloc cu asta... dar asa, cea care se ocupa cel mai mult de studenti este d-na dr. grigore (sau grigorie nu stiu exact...). in rest, la orice asistent esti urmariti-l pe prof. simion (el se va ocupa probabil de serie, cu el veti da examen). stati in sala cand opereaza, mergeti cu el la vizita. fiti atenta la tot ce inteaba. sunt intrebarile de examen!!! n-ar strica sa le si notati.
cursurile sunt infernale! vine unul dintre asistenti care citeste niste chestii interminabile. partea buna e ca la final vi le da in format digial. nu trebuie sa scrieti nimic. bine ar fi sa faceti prin rotatie sa nu fie chiar gol amfiteatrul. faceti rost de cartea de semiologie chirurgicala pe care a scos-o dr. simion anul asta. este ideala pt. invatat.
examenul este oral cu profu. invatati bine clasificarile, si in general ceea ce inseamna enumerari.
pe amsamblu stagiul e ok. de la dr. simion sunt multe de invatat. de la medicina pana la cum e sa fii om... totul e sa stati in preajma lui. n-o sa va fugareasca el. trebuie sa-l fugariti voi.
am uitat sa spun: cine se prezinta la examen il trece. nu pica pe nimeni... din principiu...
nu conteaza ce asistent ai... nu te stresa deloc cu asta... dar asa, cea care se ocupa cel mai mult de studenti este d-na dr. grigore (sau grigorie nu stiu exact...). in rest, la orice asistent esti urmariti-l pe prof. simion (el se va ocupa probabil de serie, cu el veti da examen). stati in sala cand opereaza, mergeti cu el la vizita. fiti atenta la tot ce inteaba. sunt intrebarile de examen!!! n-ar strica sa le si notati.
cursurile sunt infernale! vine unul dintre asistenti care citeste niste chestii interminabile. partea buna e ca la final vi le da in format digial. nu trebuie sa scrieti nimic. bine ar fi sa faceti prin rotatie sa nu fie chiar gol amfiteatrul. faceti rost de cartea de semiologie chirurgicala pe care a scos-o dr. simion anul asta. este ideala pt. invatat.
examenul este oral cu profu. invatati bine clasificarile, si in general ceea ce inseamna enumerari.
pe amsamblu stagiul e ok. de la dr. simion sunt multe de invatat. de la medicina pana la cum e sa fii om... totul e sa stati in preajma lui. n-o sa va fugareasca el. trebuie sa-l fugariti voi.
am uitat sa spun: cine se prezinta la examen il trece. nu pica pe nimeni... din principiu...
Inca mai sper!
- elfstone
- senior

- crisalia
- senior