spitale anul 4

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Tue Sep 18, 2007 7:36 pm

Cum este CARDIOLOGIA in COLENTINA ?
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

dark_mind
junior
junior

Postby dark_mind » Mon Sep 24, 2007 11:27 am

stie cumva cineva cum este examenul de restanta la cardio in floreasca

doctorita_irina
senior
senior

Postby doctorita_irina » Sun Sep 30, 2007 1:35 am

Radiologia in SUUB se face bine daca o vei avea asistenta de grupa PE D-na dr.Georgescu, ea se ocupa foarte bine de studenti, din pacate cand am facut eu eram cam multe grupe condesante intr-o salita, deci inghesuiala destul de mare, dar se face f bine.
Si la examen este destul de ok, vei avea 2RX-trebuie sa stii sa descrii f bine leziunile elementare, nota de la practic conteaza la nota finala, cel putin asa ne-a zis noua dl.prof.Iana.Examenul scris a constat la noi in 3 subiecte tip redactional si notele au fost mari.Succes!
"Invatatura iti da lumina, dar nu te inalti decat prin caracter."

anncush
senior
senior

Postby anncush » Sun Sep 30, 2007 10:11 am

doctorita_irina wrote:Radiologia in SUUB se face bine daca o vei avea asistenta de grupa PE D-na dr.Georgescu, ea se ocupa foarte bine de studenti, din pacate cand am facut eu eram cam multe grupe condesante intr-o salita, deci inghesuiala destul de mare, dar se face f bine.
Si la examen este destul de ok, vei avea 2RX-trebuie sa stii sa descrii f bine leziunile elementare, nota de la practic conteaza la nota finala, cel putin asa ne-a zis noua dl.prof.Iana.Examenul scris a constat la noi in 3 subiecte tip redactional si notele au fost mari.Succes!

multumesc frumos pt informatii :)
Slowly getting less stupid :)

Riley
elder
elder

Postby Riley » Fri Oct 05, 2007 6:03 pm

Are idee cineva cum este optionalul "Diagnostic genetic si bioetica?". Este nou, sau a existat si anii trecuti? Cine l-a tinut, unde s-a tinut? K din optionalele anului asta, pare cel mai interesant. Pentru cei care ar vrea sa mai afle ce optionale sunt posibile am inteles ca acesta incepe luni pe 17 oct si mai sunt inca trei optionale: ceva de biocibernetica si biotehnica(care este se pare vinerea, incepe pe 12 oct), engleza, Etica si deontologie medicala! Multumesc anticipat!

girasol
junior
junior

Postby girasol » Fri Oct 05, 2007 9:19 pm

stie cineva sa imi zica exact cate ore sumeaza lpul si cursul de radiologie?
la fundeni..
fara prelungiri:)
mersi.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Oct 06, 2007 2:38 am

2 ore cursul, 3 ore LPul
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

girasol
junior
junior

Postby girasol » Mon Oct 08, 2007 4:16 pm

am inceput si noi anul 4 in forta cu prea minunatul stagiu de chir pediatrica..
se pare ca prima sapt am sarit-o pur si simplu, facem doar o sapt....si la sfarsitul examenul....adica peste 3 zile.
intrebarea este...de unde sa invatam? cum este examenul?
profesorul mi s-a parut simpatic, dar cam ametit.
am uitat sa precizez ca despre spit grigore alexandrescu este vorba.
multumesc.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Mon Oct 08, 2007 4:34 pm

Exista o carte de chirurgie pediatrica la biblioteca din care trebuie sa invatati. Acolo o sa gasesti toate cursurile, in afara de cele doua cursuri de urologie (din cate imi aduc eu aminte).

Riley
elder
elder

Postby Riley » Wed Oct 10, 2007 7:31 pm

Are cineva volumul 2 din cartea de chirurgie a lui Palade? ii trebuie unui prieten care o tot cauta si nu o gaseste deloc! :(

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Sat Oct 27, 2007 1:44 pm

stie cineva cum e exam ortopedie suub ...practicul? se da cu profu mare? se pica?

gabithe1
newbie
newbie

Postby gabithe1 » Sat Oct 27, 2007 4:37 pm

ortopedia in suub.. acum 2 ani practicul a fost o parte cu asistentul de grupa apoi cu proful mare.. si tin minte ca am asteptat de ni s-au lungit urechile sa intram la prof. Stiu de la restul seriei ca proful i-a frecat cu 2 radiografii de fiecare; de picat din cate imi amintesc nu s-a picat dar notele au fost de la 6 in sus ca si la scris de altfel.. Oricum trebui sa descriem ca la carte radiografia si leziunile, era de baza. La grupa mea, fiind ultimii din serie, proful era f plictist si ne-a ascultat un asistent de treaba, care acum e directorul de la SUUB. Ne-a dat la toti 10.. profu nu cred ca a dat vreun 10.. Si notele de la practic s-au luat in calcul la nota finala dar nu mai tin minte procentul

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Sun Oct 28, 2007 10:40 pm

Poate cineva sa-mi dea niste info mai proaspete despre examenul scris de chirurgie SUUB 1 la Palade (anul IV)? Cam cat trebuie scris/subiect, ce s-a dat anul trecut/acum 2 ani etzetera etzetera

miki2283
senior
senior

Postby miki2283 » Mon Oct 29, 2007 12:36 am

Se dau 10 subiecte. Din fiecare capitol cate unu . Si se da din orice : adica clinic,explorari , dg dif ...parca numai tratament nu s-a dat. La noi din ce-mi mai aduc aminte a fost dg dif intre ocluzia intst joasa si cea inalta, CT in pancreatita acuta (aspecte patognomonice ) , chist hidatic hepatic , ruptura in 2 timpi la splina ...si nu mai stiu. Dar vrea sa scrii strict si la obiect. Nu puncteaza balariile. Bafta !

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Wed Oct 31, 2007 6:25 pm

Cel mai important : " ETZETERA, ETZETERA.... " :D

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Wed Nov 07, 2007 10:09 pm

Salutare! Putetzi sa-mi spunetzi cam ce subiecte au fost la chirurgie anul trecut la Palade in SUUB? THX.

doctorita_irina
senior
senior

Postby doctorita_irina » Mon Nov 12, 2007 10:16 pm

dark_mind wrote:stie cumva cineva cum este examenul de restanta la cardio in floreasca

greu, foarte greu.trebuie invatat serios

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Wed Nov 21, 2007 3:07 pm

Imi puteti spune cum este examenul de LP/CURS cardio la Caritas? Prof Nanea

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed Nov 21, 2007 4:38 pm

La Caritas la Prof. Nanea e foarte relaxant la examen. Nu pica nimeni, iar proful da note f f mari.
Invatati cursurile pe care EL le preda pentru ca de acolo va intreaba, exact ce a predat el la curs.

La lp, ori dati cu Conf Iliesiu, care e foarte de treaba, dar si ea cam intreaba din cursurile ei, ori cu cealalta conf, nu mai retin numele, desi a fost asistenta mea la grupa. Iti dai seama cat de mult ne-a bagat in seama.
Pe de alta parte Dr. Zaharia este un om extraordinar si poti invata foarte mult de la el. Este printre putinii, printre care si Conf Iliesiu, Sef Lucrari Gheorghe Gabriela, Asis Univ. Bolohan Mihaela, care cu adevarat se ocupa de studenti si ii place ceea ce face. Pentru cine mai citeste aceste sfaturi ale mele inainte de a incepe Cardio la Caritas si vrea sa invete ceva duceti-va inainte de stagiu si luati-va unul din asistentii astia. Vorbiti cu secretara caci va rezolva. Este pacat ca acesti asistenti sa-si piarda timpul si nervii cu altii care nu invata nimic si nu ii intereseaza, si cei care vor sa invete sa stea dupa o grupa, dupa alta sa mai prinda si el cate ceva...
Stagiul de respirator a fost groaznic pentru mine, ca a trebuit sa ma afiliez pe la alte grupe sa invat si eu ceva, iar acasa studiu individual la greu. Oricum si fara eforturile astea luam oricum nota mare la examen, deoarece profului nu-i sta in fire sa dea note mici.
Unul de la mine din seria a venit blana, toti, inclusiv el zicea ca o sa pice, dar a luat 8.
Asa ca relaxeaza-te dar nu te culca pe o ureche, respiratorul sau mai grav, cardiovascularul sunt stagii foarte importante, asa ca daca nu e greu la examen asta nu inseamna ca nu trebuie sa inveti si sa intelegi totul.

Numai bine.

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Wed Nov 21, 2007 4:55 pm

Multumesc de informatii!

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Tue Nov 27, 2007 3:39 am

stie cineva cum e gastro in fundeni? cica dam 10 subiecte scurte...cam cum suna, daca stie cineva care a facut acolo.se pica? mersi

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Nov 27, 2007 11:05 am

nu se pica. gastro in fundeni e fff frumos.
Red Apple

doctorita_irina
senior
senior

Postby doctorita_irina » Tue Nov 27, 2007 11:21 am

drabducens wrote:stie cineva cum e gastro in fundeni? cica dam 10 subiecte scurte...cam cum suna, daca stie cineva care a facut acolo.se pica? mersi

Gastro in Fundeni a fost unul din cele mai faine stagii din toata facultatea si chiar se merita sa mergi la cursurile dl.prof.Diculescu, imi amintesc de ele cu mare placere.Chiar ai ce invata de la acest profesor si pot spune ca este unul dintre putinii oameni din facultate a caror maniera de a tine un curs m-a impresionat.
examenul mi s=a parut foarte ok, notele sunt mari, grupa mea a dat si practicul cu el si a fost foarte bine, nu ai de ce sa fi stresat nici de aspectul asta nu am auzit de picati.e suficient sa parcurgi cursurile inainte de examen si cu siguranta te vei descurca de minune.

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Tue Nov 27, 2007 1:27 pm

am terminat stagiul de gastro...intr-adevar prof. diculescu nu pare genu care sa vrea sa pice si preda f oki. practicul il dam si noi tot cu el. M ar mai interesa daca puteti sa mi spuneti cum sunt subiectele cam cum suna ... ca el a zis subiecte scurte =>detalii??? si la practic ne a zis ca avem fiecare pacientul lui=>40 de pacienti ca noi atatia suntem in serie...e posibil? asa de citit am citit cursurile dar nu stiu parca toate seamana intre ele :? mersi frumos pentru informatii si orice alte informatii legate de ex practic sau scris sunt bine venite

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Tue Nov 27, 2007 3:13 pm

exemple de subiecte:
Medicatia in eradicarea Helicobacter pilori

Scorul Ranson (Evaluare severitate pancreatitelor acute)

Clasificarea gastritelor

Markerii serologici ai infectie cu VHB (ce inseamna si ce reprezinta fiecare: Hbs, Hbc, anticorpii, Hbe etc etc)

Scrierea in ordinea frecventei, a cauzelor aparitiei pancreatitei acute

Sincer nu-mi mai aduc aminte in momentul asta mai multe subiecte, dar oricum invata clasificarule de pe la ulcere (nu mai le tin minte nici pe alea).

Numai bine

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Tue Nov 27, 2007 11:08 pm

mersi

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Sat Dec 01, 2007 2:10 pm

Poate cineva care a dat anul asta preferabil sa imi spuna cum e onco? ma int cum sunt subiectele si notele.

doctorita_irina
senior
senior

Postby doctorita_irina » Sat Dec 01, 2007 2:26 pm

golanulstelist wrote:Poate cineva care a dat anul asta preferabil sa imi spuna cum e onco? ma int cum sunt subiectele si notele.

eu am terminat facultatea anul asta asa ca nu stiu daca iti voi fi de vreun folos.Imi amintesc si eu vreo 3 subiecte pe care le-am avut atunci:Sdr de vena cava superioara, definitia volumului tinta in radioterapie, scopul stadializarii TNM.
Notele la vremea respectiva mi s-au parut cam ciudatele, dar daca ai tragere de inima te poti prezenta la mariri unde ploua cu 10.Examen practic noi pe atunci nu am dat.
Stagiul e ok, impresii foarte placute d-na dr Dragomir de la oncopediatrie.

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Mon Dec 10, 2007 1:42 pm

golanulstelist wrote:Poate cineva care a dat anul asta preferabil sa imi spuna cum e onco? ma int cum sunt subiectele si notele.

Anul asta la seria din care fac parte s-au dat: tipuri de raspuns la tratamentul oncologic, tratamentul opioid minor, semne secundare de cancer. Dupa parerea mea, corectura este.. ochiometrica.. notele sunt fie de 6-7 fi 9-10.

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Thu Dec 13, 2007 10:55 pm

Ca sa fie lista cat mai completa la noi s-a dat:
1. Definitie depistare si diag precoce
2. Tratament chirurgical paliativ
3. Urgente oncologice - Ht intracraniana
Note as putea zice mari si foarte mari.

Ce imi puteti zice de CHIRURGIE PEDIATRICA la Marie Curie?

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Fri Dec 14, 2007 12:30 am

La chir ped M. Curie:

CURSURI: se face prezenta in prima saptamana, ulterior uita ca au studenti. Cursurile sunt orientative, nu apuca sa predea tot din ce vor cere ulterior la examen.

STAGIU: O saptamana la etajul 1 (ortopedie). Aici se face prezenta, este dr. Vlad care arata & explica ok. Saptamana de 'viscere'+ restul se face la etajul 3 (mai bine zis NU se face). "Vezi ca ficatul e pe dreapta", etc

EXAMEN: Grile, 3 numere, circula pe net. Multa ortopedie+invaginatie intestinala. Poti avea norocul de a primi caietul cu grilele rezolvate....

Bafta!

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Wed Jan 16, 2008 4:45 pm

Pe bune? Potzi sa primesti caietul cu grile gata rezolvate?!? :shock:

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Wed Jan 16, 2008 5:26 pm

dap, mai ales cei de pe coloana 1. au avut toate grilele!! Pacat ca am aflat dupa examen.

drabducens
senior
senior

Re: spitale anul 4

Postby drabducens » Sun Feb 03, 2008 10:25 pm

stie cineva radio in fundeni cum e?

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Mon Feb 04, 2008 5:14 pm

Este foarte misto, daca vrei sa inveti radio. Si vrei.

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Mon Feb 04, 2008 9:07 pm

Sa faci cu Goldis :peace: explica cel mai bine
all good things come to an end

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Mon Feb 04, 2008 9:18 pm

Mhm... cu Goldis am facut si eu, e de treaba. Explica bine si e foarte glumet. Si ne tinea mult la lp-uri, pana ne intra in cap. Mergea un pic cam incet dupa gustul meu, ii punea pe toti sa explice radiografii si se cam intindea dupa toata lumea. Iar daca ramanea in urma (si ramanea) se mai intampla se ne cheme cand era el de garda.
Si mai sunt si altii care explica bine, Lesaru am inteles (de la colegi).
La cursurile lui profu sa te duci. Sau macar sa incerci sa vezi daca-ti plac. Nu e nevoie sa scrii la ele. Explica foarte misto si intelegi niste chestii destul de grele. Are si material didactic, un morcov si un mar gaurit parca. Mi-a placut asta.

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Mon Feb 04, 2008 11:01 pm

sa nu iti lasi restanta la radio la fundeni ca e nasol

in rest traiasca curba lui gaussssssssssss

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Tue Feb 05, 2008 7:51 pm

Cum e examenul de respirator la Caritas cu Nanea?!? Am impresia vaga ca nu prea se lasa convins ca mai exista si alte pareri decat ale dumnealui. :shock:

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Tue Feb 05, 2008 7:56 pm

Da asa este, in mare parte.
Cele cateva cursuri pe care le preda tre sa le stii in amanunt, si sa nu te contrazici cu el.
In rest este foarte calm si calculat, iar examenul se desfasoara intr-o atmosfera foarte relaxata. Se trag 10 subiecte printre care si tratament la diferite tipuri de pneumonii. Intra cate 3 studenti.

Toata lumea ia note mari.

Return to “Anii 4-6”